Martin – Trnava 6:3 (kon.) | Skalica – Levice 2:0 (kon.) | Pov. Bystrica – Dubnica 3:2 (kon.)
Spišská N. Ves – Topoľčany 3:0 (kon.) | Žilina – Bratislava Capitals 3:5 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
6:3 (3:1, 2:1, 1:1)
HK Gladiators Trnava
sk Neděle 22.12.2019, 16:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Štefan Mega (tréner HK Gladiators Trnava): "Pred stretnutím sme mali určité obavy. Zvíťazili sme síce nad Skalicou, do Martina sme ale cestovali iba so štyrmi obrancami a požičaným brankárom z reprezentácie do 18 rokov za čo ďakujem trénerovi Fenešovi. Máme maródku, viacero zranených hráčov, čo spôsobilo, že sme mohli nastúpiť iba so štyrmi obrancami a troma útočnými formáciami. S výsledkom môžeme byť preto spokojní. Domáci boli jednoznačne lepší, naši hráči nechali na ľade všetko, čo v nich bolo. Na ľade ukázali srdiečko a domácim určite skomplikovali zápas."

    Ernest Bokroš (tréner HK VITAR Martin): "Ceníme si každého víťazstva aj keď i my sme nastúpili v oklieštenej zostave. Nemohli sme sa na to pozerať, v podvedomí to ale u našich hráčov zohrávalo svoju úlohu. Zo 64 striel padlo len šesť gólov čo znamená, že sa dnes hralo aj pre divákov. Nehralo sa akoby na góly, beriem to ale z pohľadu trénera, že sa hralo aj na krásu. Zápas by som preto ďalej nehodnotil. Za nás všetkých, za celú kabínu by som chcel poďakovať priaznivcom a popriať im pekné sviatky. Sme radi, že sú stále s nami a naďalej sme súdržní. Hráčom v kabíne to veľmi pomáha. Celej hokejovej rodine, nielen martinskej prajeme z Martina pekné sviatky."

    Filip Hudec (útočník HK Gladiators Trnava): "Snažili sme sa hrať aktívne od začiatku stretnutia, čo sa nám aj darilo. Domáci nám v úvodnej tretine odskočili. Chceli sme samozrejme byť aktívni i smerom dopredu aj napriek tomu, že sme hrali na tri päťky, čo sa aj prejavilo v hre i na výsledku. Aj napriek nepriaznivo sa vyvíjajúcemu skóre sme nechceli poľaviť v tempe, čo ale bolo ťažké. Napokon sme radi aj za tento uhraný výsledok. Prezentujeme sa tímovým výsledkom, pôsobí u nás veľa mladých hráčov. Jedná sa skôr o kolektívny výkon vychádzajúci z dobrej obrany. Určite sa v každom zápase chceme vyvarovať náskoku súpera, ktorý by sme museli doháňať. Každú jednu tretinu chceme hrať akoby za stavu 0:0. Obaja brankári to dnes mali ťažké, podržali nás v zápase. Domáci mali množstvo vyložených príležitostí, ktoré končili zväčša na brankároch. Strelili nám i pomerne nešťastné góly, ktoré ale vyplynuli z aktívnej hry. Súper šiel za dorážkami, čo sa mu vyplatilo. Pykať sa mohlo i za vylúčenia, ktorých sme sa nevyvarovali. Je však fajn hrať pred takouto tribúnou, či už jednému alebo druhému tímu. Chválim martinských divákov za vytvorenú atmosféru. Chceli by sme pokračovať v dobrých výkonoch i ďalej, je našou úlohou čo najlepšie sa pripraviť na nadstavbovú časť. V nej chceme dosiahnuť čo najlepšie umiestnenie."

    Aurel Nauš (útočník HK VITAR Martin): "Tréner nám takpovediac splnil sen, zahrať si spolu s bratom. Túto príležitosť sme dostali od začiatku stretnutia, za čo sme mu vďační. Každý sme mali na ľade svoju úlohu pričom sme sa snažili odviesť čo najlepší výkon. Prioritou bolo plniť pokyny trénera, bojovať, prípadne sa postarať o gól. Najdôležitejšie bolo pre tím získať tri body. Pri nariadenom trestnom strieľaní som sa snažil poradiť bratovi, ako má vystreliť, nebolo to však počuť. Bolo však na jeho rozhodnutí, ako so situáciou naloží keďže sa o ňu sám postaral. S jeho hrou som spokojný, má síce rešpekt, je to ale ročník 2001, jeden z najmladších hráčov, ktorý v tejto sezóne nastúpil. Klobúk dolu pred jeho výkonom, nastúpil i v súboji s Topoľčanmi. Prajem mu veľa šťastia, nech ďalej na sebe pracuje. Uvidíme, kam nás spoločné cesty zavedú. Dnes sme mu všetci veľmi priali gól, snažili sme sa mu prihrať, kde to bolo možné. Samozrejme, aj ja sám som chcel dnes prelomiť streleckú smolu, séria bez gólu je v mojom prípade dlhá. Trápim sa, čo vidí i tréner. Ako hráč sa snažím odviesť maximum pre tím, som určite spokojný s víťazstvom. Ďakujem trénerovi, že nám dal príležitosť s bratom hrať spolu. Rovnako tak si cením i podpory fanúšikov, opäť ukázali v čom sú najlepší."

    Tomáš Nauš (útočník HK VITAR Martin): "V sobotu mi tréner načrtol, že by som mal hrať v jednom útoku s bratom. V útoku sme sa objavili spolu s Babkom, teda mladí hráči, ktorí sa už nejaký ten čas poznáme. Snažili sme sa hrať čo najlepšie a aj keď sme inkasovali gól, chceli sme sa vrátiť k hre, ktorá je pre nás typická. Nariadené trestné strieľanie bolo najväčšou príležitosťou, ku ktorej som sa kedy dostal. Po jeho nepremenení som sklamaný, budem veriť v ďalšiu príležitosť, ktorá príde. Brat sa mi snažil poradiť, kam to mám streliť, jednoducho mi to nevyšlo. Praje mi, za čo mu ďakujem. Bol by to určite ideálny darček k dnešným narodeninám, ak by som strelil gól. Fanúšikom však ďakujem za podporu, i podporu celému tímu. Sme všetci vďační za ich pomoc, ktorá je dôležitá pre čo najlepší výkon. Prajem im Šťastné a Veselé." (19:02:04)
     
    Martin si poradil s Trnavou 6:3. Góly: 6. Dírer (Poliaček, Brezniak), 19. Poliaček (Burzík, Brezniak), 19. Rudzan (Jurášek, Žiak), 30. Poliaček (Rusina), 31. Videlka (Murček, Pokrivčák), 57. Brezniak (Poliaček, Dírer) – 12. Hudec (Mrava), 39. Baránek (Grell), 56. Hudec (Schmidt, Mrava).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:46
    Domáci už len kontrolujú hru. Nikam sa neponáhľajú.
     
    59:19
    Baránek sám vpredu. I napriek tomu skúsil ohroziť domácu bránku.
     
    59:07
    Rusina do náručia brankára. Hra je prerušená.
     
    58:43
    Tabaček vyslal tvrdú strelu na Ivanoviča. Ten si pomohol betónom.
     
    58:13
    Martin Hrbáčik (TRN) inkasuje dve minúty za zdržiavanie hry.
     
    58:01
    Žiakova pridlhá prihrávka. Puk končí v rohu klziska.
     
    57:46
    Lavička z prvej. Puk mu ale ideálne nesadol.
     
    57:12
    Videlka mal ďalší gól na hokejke. Ivanovič zasiahol.
     
    56:48
    Martin dal gól!
    Rýchla odpoveď domáceho tímu kedy František Poliaček poslal prihrávka na IVANA BREZNIAKA a ten prekonáva brankára. Druhú asistenciu si pripisuje Matej Dírer.
     
    55:23
    Trnava dala gól!
    Dorazená strela Dávida Schmidta v podaní FILIPA HUDECA. Druhú asistenciu si pripisuje Filip Mrava.
     
    55:06
    Zakázané uvoľnenie na domácej strane. Vhadzovanie pred bránkou Martina.
     
    54:41
    Ligas v postavení mimo hry. Vhadzovanie sa zopakuje.
     
    53:49
    Pokrivčák z prvej. V tomto dejstve sme zatiaľ gól nezaznamenali.
     
    53:33
    Šúry z prvej. Hostia ešte skúšajú zdramatizovať vývoj zápasu.
     
    52:21
    Aurel Nauš tentoraz vyslal strelu po ľade. Ivanovič ju vykopáva.
     
    51:53
    Domáci priaznivci sa ešte dožadujú ďalšieho gólu. Domáci však kontrolujú hru a zatiaľ záujem na ďalšom presnom zásahu nemajú.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 6. Dírer (Poliaček, Brezniak), 19. Poliaček (Burzík, Brezniak), 19. Rudzan (Jurášek, Žiak), 30. Poliaček (Rusina), 31. Videlka (Murček, Pokrivčák), 57. Brezniak (Poliaček, Dírer) – 12. Hudec (Mrava), 39. Baránek (Grell), 56. Hudec (Schmidt, Mrava)


    HK VITAR Martin: Krasanovský (Bernát) – Lavička, Tabaček – Šimon, Rusina – Burzík, Ligas – Brezniak, Dírer, Poliaček – Videlka, Murček, Pokrivčák – Rudzan, Jurášek, Žiak – Nauš T., Babka, Nauš A.
    HK Gladiators Trnava: Opatovský (Ivanovič) – Klein, Schmidt – Burian, Vidovič – Mrava, Hrbáčik, Hudec – Lukačovič, Lindeman, Šúry – Baránek Dá., Baránek Da., Grell

    Rozhodčí: Valachovič – Rehák, Jurčiak A., Jurčiak R.

    Diváci: 1022
    ocianews.com