Dallas – Calgary 1:5 (kon.) | Detroit – Arizona 2:5 (kon.) | San Jose – Vegas 1:3 (kon.)
Toronto – Carolina 8:6 (kon.) | Minnesota – Calgary 3:0 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
2:5 (0:2, 0:1, 2:2)
Arizona Coyotes
Pondělí 23.12.2019, 01:10 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Filip Hronek (DET) 0+0, 1 střela, čas na ledě 23:25
    Filip Zadina (DET) 1+0, 4 střely, čas na ledě 12:39 (03:45:52)
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. Clayton Keller (ARI) 2+1
    2. Oliver Ekman-Larsson (ARI) 0+3
    3. Nick Schmaltz (ARI) 0+2
     
    Máme za sebou utkání mezi Detroitem a Arizonou, v němž favorit, tedy hostující celek, zvítězil rozdílem tří gólů. V první dvacetiminutovce se dvakrát prosadil americký forvard Clayton Keller, třetí zásah přidal ve druhé třetině po Kellerově nahrávce Carl Söderberg.

    Ve třetí třetině si premiérový zásah v novém klubu připsal Taylor Hall. V 50. minutě se domácí dočkali alespoň čestného úspěchu, chyby obránce dokonale zužitkoval Filip Zadina. Neuplynula ale ani půl minuta, když Kojotům čtyřbrankové vedení vrátil skvělou tečí Christian Dvorak. Poslední slovo však měli domácí, na konečných 2:5 upravil nejproduktivnější hráč Detroitu Tyler Bertuzzi. Svěřenci kouče Toccheta se díky vítězství vyhoupli v Západní konferenci na třetí místo, Rudá křídla zůstávají beznadějně poslední.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Za vlastní brankou míchá s pukem Ilja Ljubuškin. Oba celky už jen čekají na závěrečnou sirénu, která se ozve co nevidět.
     
    59:34
    Odvážný průnik Brendanovi Perlinimu nevyšel. Proti trojici protihráčů neměl moc šancí na úspěch.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:38
    Anti Raanta se nenechal překvapit střelou z nulového úhlu od Justina Abdelkadera, mezírku mezi betony si pohlídal na výbornou.
     
    58:26
    Jimmy Howard střelu Kessela vykopl pravým betonem přímo k Oliveru Ekmanu-Larssonovi. Zakončení beka dokázal americký fantom pro změnu vykrýt lapačkou.
     
    57:49
    Clayton Keller byl blízko od hattricku! Výborným pasem ho uvolnil Sodeberg, americký forvard křižným pokusem orazítkoval tyčku!
     
    57:25
    Střelu Nicka Schmaltze nedokázal gólman domácích udržet. Mike Green ale Howardovi instinktivně kotouč poslal pod beton.
     
    56:55
    Anti Raanta za brankou chyboval při rozehrávce. Dylan Larkin toho ale využít nedokázal, neboť se k němu sjeli hned tři hráči soupeře.
     
    56:17
    Jordan Oesterle už mohl střílet, ještě ale hledal lépe postaveného Hinostozu, jehož ránu z velkého úhlu vykopl pravým betonem Howard.
    55:31 Tyler BERTUZZI - 2:5
     
    55:31
    Detroit právě vstřelil branku!
    Přichází snížení. Po zmatcích před brankou Arizony Biega přihrál touš TYLERU BERTUZZIMU a nejproduktivnější hráč Detroitu v sezóně prostřelil brankáře pod pravou rukou. Asistence: Alex Biega a Frans Nielsen.
     
    55:13
    Druhý zásah v utkání chtěl chtěl zapsat do statistik Filip Zadina, který chytře skryl střelu přes Grosse, gólman ale zakročil lapačkou.
     
    54:50
    Christianu Dvorakovi se vůbec nelíbilo, že jej rozhodčí vyloučil z kruhu pro vhazování. Jeho míto převzal Taylor Hall, jenž proti Larkinovi neuspěl.
     
    54:32
    Phil Kessel vypálil štiplavou ránu ze zápěstí z levého kruhu. Jimmy Howard na tvrdý projektil dobře viděl a dokázal ho skrýt ve výstroji.
     
    53:45
    Patrik Nemeth dokázal udržet na zádech dotírajícího Schmaltze. Posléze vysokým obloučkem vyhodil do středního pásma a umožnil unavené elitní lajně vystřídat.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 50. Zadina, 56. Bertuzzi (Biega, Nielsen) – 14. Keller (Schmaltz, Ekman-Larsson), 17. Keller (Schmaltz, Ekman-Larsson), 21. Söderberg (Keller), 46. Hall (Oesterle, Kessel), 51. Dvorak (Ekman-Larsson, Gross)


    Detroit Red Wings: Howard (Pickard) – Green, Nemeth, Hronek, Daley, Bowey, Biega – Zadina, D. Larkin (A), Bertuzzi – Fabbri, Filppula, Athanasiou – Nielsen, Glendening (A), Helm – Perlini, Ehn, Abdelkader (A).
    Arizona Coyotes: Raanta (Hill) – Ljubuškin, Ekman-Larsson (C), Goligoski, Chychrun, Oesterle, Gross – Kessel (A), Dvorak, Hall – Schmaltz, Söderberg, Keller – Hinostroza, Stepan (A), Crouse – Garland, Richardson, Grabner.

    Rozhodčí: O'Halloran, Pochmara – Driscoll, Smith

    Diváci: 19 515
    bahis siteleri