Minnesota – Calgary 3:0 (kon.) | Boston – Washington 7:3 (kon.) | Tampa – Florida 6:1 (kon.)
Philadelphia – NY Rangers 5:1 (kon.) | NY Islanders – Columbus 2:3 (kon.) | Ottawa – Buffalo 3:1 (kon.)
Nashville – Arizona 3:2 (kon.) | Winnipeg – Montreal 2:6 (kon.) | Chicago – New Jersey 1:7 (kon.)
Vegas – Colorado 3:7 (kon.) | Vancouver – Edmonton 4:2 (kon.) | Los Angeles – St. Louis 1:4 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
6:1 (3:0, 2:1, 1:0)
Florida Panthers
Úterý 24.12.2019, 01:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:44:52)
     
    Československá stopa v utkání:
    Erik Černák (TBL)
    0+1, 0 střel, čas na ledě 17:15
    Jan Rutta (TBL) 0+0, 1 střela, čas na ledě 17:00
    Ondřej Palát (TBL) 0+2, 2 střely, čas na ledě 14:25.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Victor Hedman (TBL)
    2+1
    2. Brayden Point (TBL) 1+3
    3. Steven Stamkos (TBL) 0+2.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 34 – 30 (16:9, 7:11, 11:10)
    Zablokované střely soupeře: 9 – 15
    Trestné minuty: 8 – 8
    Využité přesilové hry: 3/4 – 1/4
    Vyhraná vhazování: 44 % – 56 %
    Bodyčky: 18 – 25.
     
    Je dobojováno! Poslední floridské derby probíhající základní části poznalo jednoznačného vítěze. Tampa doslova od první minuty tahala za delší konec provazu a bez komplikací si došla pro zasloužené vítězství 6:1. Jedinou kaňkou na domácím výkonu byla situace z třiadvacáté minuty, kdy Vasilevského připravila o čisté konto gólová teč Jonathana Huberdeaua. Bolts rozhodli především ve třech využitých přesilových hrách. Nejen v nich úřadovali Kučerov s Pointem, kteří dohromady posbírali sedm kanadských bodů. Individuálně kvalitní výkony však předvedli takřka všichni muži s logem Lightning na hrudi, což se o hostech ze Sunrise rozhodně říci nedá.
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Vincent Trocheck se ještě prokličkoval do levého kruhu, ale bekhendem jen slaboučce nahodil puk do připraveného Vasilevského.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
    58:05 Victor HEDMAN - 6:1
     
    58:05
    Tampa právě vstřelila branku!
    Necelé dvě minuty před koncem přidávají Lightning trefu s pořadovým číslem šest! Ofenzivně skvělý výkon korunoval druhým gólem VICTOR HEDMAN, který potěšil přítomné rodiče nechytatelnou střelou z volného levého kruhu. Tam mu hned po Pointem vyhraném vhazování posunul kotouč Kučerov. Asistence: Nikita Kučerov, Brayden Point.
     
    57:45
    Verhaeghe s pomocí pravého mantinelu přenesl hru na Ruttu, jenž pálil z jedničky, ale trefil jenom brusli Coltona Scevioura. Panthers vzápětí zahráli na icing.
     
    57:02
    Frank Vatrano z pravé strany nemohl prostřelit Vasilevského, protože ještě předtím jeho střelu stihl zablokovat zkušený obránce Kevin Shattenkirk.
     
    56:42
    Noel Acciari se po srážce s urostlým Černákem dobelhal na střídačku. Maroon mezitím šikovně vysunul Paquettea, ale Bobrovskij hosty podržel.
     
    56:15
    Na útočný výlet se podíval také hostující obránce Josh Brown. Přesné finální přihrávky z pravého křídla se ale nedočkal.
     
    55:35
    Yandle při drzé kličce nebezpečně propadl na útočné modré čáře. Palát neměl rychlost a raději vyslal do úniku Hedmana, jenž forhendovým blafákem trefil ze svého pohledu levou tyč!
     
    55:02
    Rutta otestoval Bobrovského pozornost nástřelem ze středního pásma. Dlouholetá opora Columbusu se však nachytat nenechala.
     
    54:41
    Kotouč po neúspěšném útočném snažení Floridy vyletěl mimo hrací plochu a na programu tak bude dnešní poslední reklamní přestávka.
     
    54:06
    Josh Brown dojel volný puk a z pravého mantinelu okamžitě vystřelil. Vasilevskij však jistě zakročil prostřednictvím vyrážečky.
     
    53:40
    Až teď se časomíra na nějakou dobu zastavila. Carter Verhaeghe to zkoušel z mezikruží a od Mathesona šel puk nad mantinely za Bobrovského brankou.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 1. B. Point (Černák, Kučerov), 16. Hedman (B. Point, Palát), 19. Sergačjov (Palát), 26. Killorn (Stamkos, Hedman), 30. Kučerov (B. Point, Stamkos), 59. Hedman (Kučerov, B. Point) – 23. Huberdeau (Ekblad, Trocheck)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Rutta, Hedman (A), Černák, McDonagh, Shattenkirk, Sergačjov – Kučerov, B. Point, Palát – Stamkos (C), Cirelli, Killorn (A) – Gourde, Paquette, Maroon – Joseph, Verhaeghe, Stephens.
    Florida Panthers: Bobrovskij (Driedger) – Ekblad, Weegar, Strålman, Matheson, Brown, Yandle (A) – Connolly, Barkov (C), Vatrano – Acciari, Trocheck, Huberdeau (A) – Dadonov, B. Boyle, Hoffman – Pysyk, Toninato, Sceviour.

    Rozhodčí: Luxmore, StLaurent – Murray, Racicot

    Diváci: 19 092
    thejrc.org