Kanada – Rusko 3:2 (po pr.) | Švýcarsko – Česko 2:1 (po pr.) | USA – Finsko 4:1 (kon.)
Švédsko – Slovensko 4:2 (kon.)
po prodl.
Švýcarsko
2:1 (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)
Česko
Čtvrtek 26.12.2019, 16:30 • Zimný štadión Vladimíra Dzurilly (hala 2), Bratislava • Mistrovství světa žen do 18 let • Skupina B
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes vše. Užívejte závěr vánočních svátků a budu se opět těšit někdy příště, odtud z bratislavského stadionu Vladimíra Dzurilly, těšit napočtenou. (19:12:25)
     
    Český tým se tímto vystavil do náročné pozice. Pokud nechce hrát opět o záchranu, musí bezpodmínečně bodovat se Slovenskem a pokusit se překvapit Švédky. Hodně nám může napovědět zápas mezi Švédskem a Slovenskem, který začne v 20:30. I tento zápas vám přineseme detailně textově, tentokrát si onlajnovou taktovku vezme do ruky kolega Ladislav Vácha.

    Hned zítra už čeká český výběr zápas se Švédskem, od 16:30. Právě toto utkání může rozhodnout, zda si Češky zahrají stejně jako loni o záchranu, nebo budou bojovat až do posledního utkání.
     
    V bratislavské malé hale je rozhodnuto a Češky smutní. Odehrály totiž famózní první třetinu, po které vedly 1:0. Nedokázaly ale vsítit ještě jeden gól v tlaku, postupem času se hra vyrovnala a Švýcarky převzaly kontrolu nad zápasem ve třetí periodě. To vyjádřily srovnávacím gólem ve 44. minutě z hole Aliny Martinové a mohly i otočit zápas už v základní hrací době, přes velké množství šancí ale nedokázaly vsítit druhý gól, neboť český tým dlouho držela výborná Julie Pejšová.

    Ale země helvétského kříže společně s velkým množstvím fanoušků mohla slavit i tak. Už po 28 sekundách prodloužení rozhodla Laura Zimmermannová a konečný stav tak zní – 2:1 v prodloužení.
     
    Konec zápasu.
    65:28 ZIMMERMANNOVÁ - 2:1
     
    65:28
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Je hotovo a Češky ztrácejí velice důležitý zápas. Po získáhí kotouče v útočném pásmu ujela hned trojice Švýcarek. I když byla krosová přihrávka od Christenové na druhé křídlo zastavena, spadla přímo na hůl LAURY ZIMMERMANNOVÉ, která nadvakrát dostala kotouč do branky a přisuzuje druhý bod švýcarskému týmu – 2:1! Asistence: Lara Christenová, Sinja Leemanová.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Prodloužení se hraje klasicky, 5 minut ve třech na obou stranách. Pokud se ani tam nerozhodně, přichází na řadu nájezdy.
     
    Dnes uvidíme na zimáku, který skutečně dostál svému jménu, prodloužení. Švýcarky byly ve třetí třetině jednoznačně lepším týmem a dokázaly toho využít hned ve 44. minutě gólem Aliny Martinové. Země helvétského kříže měla následně několik dalších tutových šancí, spoustu jich však pochytala Julie Pejšová, která si už trochu tímto zajistila cenu pro nejlepší hráčku na hostující straně.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:49
    Křižná přihrávka na Habartovou byla spíše náhodnějšího charakteru, tvrdá střela již byla lepší, i tak ale nedokázala více ohrozit Spiesovou v brance.
     
    59:24
    36 sekund před koncem se vynořil kotouč pro Danielu Pejšovou mezi kruhy. Její tvrdá střela ale končí na gólmance Švýcarska.
     
    58:46
    Haasová po pravé straně zavezla do útočného pásma a Češky tak zahájí poslední minutu třetiny před brankou Spiesové.
     
    57:25
    Ohromnou hrubici nyní vytvořila Hanzlíková, která zakládáním útoku před brankou prakticky darovala puk Zimmermannové. Švýcarská hráčka si zkoušela dlouhou kličkou položit Julii Pejšovou, ta ale hasí tuto šanci dalším skvělým zákrokem!
     
    56:46
    Nakonec se Švýcarky z náporu vymanily přes Merzovou, která střílela z pravého křídla. Julie Pejšová bez problémů kryje střelu v lapačce a přerušuje hru.
     
    55:52
    Blížíme se do samotného závěru třetiny. Vypadá to, že dnes uvidíme ještě minimálně pětiminutovou nadstavbu. Ale nepředbíhejme, stát se může cokoliv.
     
    55:05
    Hraje se stále u švýcarské branky a naše reprezentantky sice kombinují, ale je to spíše platonického charakteru.
     
    54:18
    Eignerová táhla kotouč středem, pak následně nahodila na klec Švýcarska. Domácí gólmanka se už pomalu chystala hrát, ale nakonec raději přerušila hru.
     
    52:50
    Škorpíková napadala vysoko rozehru Švýcarek, následně však chyběla v obranném bloku. Přes nebezpečně vypadající přečíslení ale nic nevzešlo a Češky hrají před brankou Spiesové.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 44. Martinová (Christenová), 66. Zimmermannová (Christenová, Leemanová) – 17. Haasová (Habartová)


    Švýcarsko: Spiesová (Wagnerová) – Freyová, Sara Bachmannová, Martiová, Christenová, Gianolová (C), Ingoldová, Nele Bachmannová, Messerliová – Leemannová, Zimmermannová, Bessonová – Buchiová, Surdezová, Harjuová (A) – Bächlerová, Merzová, Thalmannová – Zoggová, Salzgeberová, Staubová (A)
    trenérka: Florence Schellingová

    Česko: Julie Pejšová (Švejdová) – Daniela Pejšová (A), Hanzlíková (A), Horáková, Habartová, Vaněčková, Chladová, Černá, Machková – Mazancová, Kalová, Čajanová (C) – Haasová, Kaltounková, Škorpíková – Eignerová, Sýkorová, Nowaková – Hrubanová, Bartáková, Gruntová
    trenér: Pavel Zuziak

    Rozhodčí: Äbergová (FIN), Ivanovová (RUS) – Cerhitová (SVK), Coleová (NOR)

    Diváci: 99
    thejrc.org