Kometa Brno – Vítkovice 3:1 (kon.) | Litvínov – Liberec 3:4 (kon.) | Zlín – Kladno 6:0 (kon.)
K. Vary – Plzeň 4:3 (po pr.) | Mountfield HK – Sparta 5:2 (kon.) | Olomouc – Pardubice 1:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:2 (2:1, 2:0, 1:1)
HC Sparta Praha
Sobota 28.12.2019, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ze stále bouřící ČPP Arény to ode mne bude pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost, přeji vše nejlepší, hodně štěstí a především pevné zdraví do Nového roku a někdy příště se budu znovu těšit, na počtenou. (18:42:23)
     
    Hradečtí fanoušci si žádají druhou děkovačku a hokejisté Lvů se vrací na ledovou plochu, aby tak ještě jednou oslavili nejen svou dnešní výhru. Tato děkovačka je do jisté míry také omluvou hokejistů za to, že v Pardubicích na druhou děkovačku nepřišli. Kapitán Radek Smoleňák si bere slovo a děkuje za podporu v Pardubicích i v tomto utkání. Rovněž přeje všem příznivcům hradeckého hokeje jen to nejlepší do nového roku. ČPP Arénou se nyní může nést oslavné Ša-la-la-la-lá Hra-de-čá-ci.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Mountfield Hradec Králové – Lukáš Cingel
    HC Sparta Praha – David Dvořáček
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    Mountfield Hradec Králové – 5 (29)
    HC Sparta Praha – 10 (27)
     
    Někteří fanoušci Sparty sice dále skandují, ale jejich hlas v bujarých oslavách hradeckého vítězství slyšet není. Lvi si užívají svého vítězství společně se svými fandy, kteří je dnes přišli podpořit v hojném počtu. Na závěr probíhá děkovačka brankáře Marka Mazance, který byl dnes jednou z klíčových postav duelu.
     
    Duel mezi Hradcem a Spartou právě skončil! Mountfield ubránil svou tvrz, navázal na vítězství v Pardubicích, nadělil lídrovi tabulky z Prahy potupného bůra a pomohl tak Liberci k tomu, aby od Pražanů převzal pozici současného krále extraligy. Hokejisté z hlavního města naopak navázali na jejich neúspěšnou sérii z venkovních kluzišť, ztratili post prvního celku extraligy a nad svým výkonem budou přemýšlet určitě o něco víc, jelikož do ideálu měl daleko.

    Hradec postavil základ dnešního úspěchu především v druhé třetině, kterou vyhrál 2:0 a posílil tak podstatně vedení, které získal v prvním dějství. V třetí části pak především hlídal střed kluziště a neumožnil Spartě dostat se na dostřel. Zaslouženě tak bere tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Adam Polášek dostal puk na vrchol kruhů a z první ho poslal na bránu Lvů. Petr Koukal však dobře vystoupil a jako první bránící hráč puk zastavil. Hradecké oslavy mohou propuknout naplno.
     
    59:27
    Východočeši se zmocnili touše a dovezli ho na útočnou modrou, následně se stáhli do své třetiny, kde jsou napadáni hráči Sparty, kteří ještě chtějí zapsat závěrečný zásah.
     
    59:05
    Začíná poslední minuta dnešního duelu, o výsledku je rozhodnuto, Sparta posílá kotouč přes celé kluziště, na zadní mantinel spěchají její hráči vydolovat puk.
     
    58:27
    Hradec je nyní aktivní a šlape dopředu. Lvi kombinují podél hrazení v pásmu Sparty a snaží se ještě najít další dobrou palebnou pozici. ČPP Arénou zatím obíhá hradecká oslavná vlna.
     
    58:06
    Smoleňák drží puk na středu a posouvá ho Cingelovi, jenž spěchá na pravou stranu, následně ho křižně poslal Chalupovi, jenž tentokrát v dobré pozici minul!
     
    57:44
    Kotouč letěl ze středního pásma k bráně Lvů. Mazanec byl připraven a chytil jej ještě předtím, než stihli přijet hráči, kteří by chtěli dorážet.
    57:07 Matěj CHALUPA - 5:2
     
    57:07
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec dává gól do prázdné brány a o osudu utkání je s největší pravděpodobností rozhodnuto! MATĚJ CHALUPA si za dnešní výkon branku jistě zaslouží. Nyní se u mantinelu dostal k puku a z těžkého úhlu odkrytou klec trefil, ačkoliv se Polášek snažil puk zastavit. Bez asistence.
     
    56:54
    Sparta odvolává Sedláčka, který spěchá na střídačku, Pražané hrají v šesti s odkrytou klecí a riskují v závěru vše.
     
    56:38
    Paulovič sbírá touš za svou bránou a po pravé straně se ho snaží poslat Perretovi, jenž byl faulován, ale sudí už vylučovat nebudou.
     
    56:19
    Buly před gólmanem Sparty znovu dopadlo lépe pro jeho spoluhráče, kteří jsou však nyní aktivně napadáni a rozehrávka jim tak činí větší potíže.
     
    56:06
    Východočeši zastavili akci Sparty ve středu kluziště a jdou kupředu, kotouč je na zadním mantinelu, kde se celky přetahují. Následně je puk zahrán do brankoviště, Sedláček jej přikryl lapačkou a oba celky se ještě trochu pošťuchují.
     
    55:30
    Mazanec zastavuje nahození ze středního pásma a posouvá puk za vlastní bránu, odkud budou jeho spoluhráči rozehrávat.
     
    55:09
    Puk letí skrz třetinu Hradce, ale nikdo ho nekontroluje. Nyní jej získal Blain na pravém hrazení, ale jeho pokus neměl potřebné parametry.
     
    54:57
    Vhazování se znovu opakuje, Cingel je napomínán, Zámorskému sjel puk při vyhození z čepele, přesto se dostal přes obrannou modrou.
     
    54:36
    Po lehčím zákroku Mazance je hra znovu přerušena a probíhá poslední komerční pauza a úklid hrací plochy, následně se bude vhazovat po pravici gólmana Lvů.
    54:16 Jiří SMEJKAL - 4:2
     
    54:16
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta koriguje a snižuje na 2:4. O bodech tak rozhodnuto ještě není. Řepík obkroužil bránu Lvů a přihrál křižně přes brankoviště, kde byl skvěle postavený JIŘÍ SMEJKAL, jenž ranou z bezprostřední blízkosti poslal touš pod betonem Mazance do sítě. Asistence: Michal Řepík, David Tomášek.
     
    53:58
    Východočeši vyhazují po pravé straně a spěchají napadat, jelikož nyní vycítili šanci zaútočit, puk ale nezískali.
     
    53:16
    Východočeši nevyhráli buly před Mazancem a musí se bránit. Martin Jandus vystřelil tvrdě od modré a v brankovišti vznikl zmatek, který ale nakonec gólman Hradce vyřešil, uklidil puk do rohu.
     
    Dnešní utkání sleduje 5441 diváků.
     
    52:56
    Další vhazování opanovali Lvi, kteří se tak zdrží o něco déle v pásmu Sparty, kde nyní i poměrně aktivně napadají. Pražané dostali puk za klec Hradce, odkud ho Nedomlel poslal na icing.
     
    52:45
    Buly před Sedláčkem vyznělo v prospěch Pražanů, kteří ale neprohodili Nedomlela na obranné modré a osvobodili se jen za cenu dalšího zakázaného uvolnění.
     
    52:36
    Hradec už zdaleka tolik nenapadá a číhá na Spartu ve středním pásmu, ta se přes tuhou defenzívu nemůže dostat a její prudký pas končí icingem.
     
    52:17
    Vhazování před bránou Hradce se muselo opakovat a vyznělo lépe pro Mountfield. Filip Pavlík byl důrazný a probil se až k obranné modré, za níž touš dotlačil.
     
    52:05
    Chalupa drží touš za klecí Lvů a rozehrává na Šaldu, ten ale nyní neudržel nervy na uzdě a poměrně zbytečně vyhodil puk na skutečné zakázané uvolnění. Buly po levici Mazance.
     
    51:47
    Tečovaný puk končí zakázaným uvolněním k nevoli domácího publika. Sudí se ale za chybu omlouvají a icing se nakonec nepíská. Vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    51:28
    Lvi nastřelili touš za bránu Sedláčka a už se znovu stahují do postavení ve středním pásmu, kde ukořistili puk a mohou hrát.
     
    51:05
    Hrajeme delší dobu bez přerušení, signalizované zakázané uvolnění se k překvapení Marka Mazance nepíská, Hradec ale drží puk pod kontrolou.
     
    50:38
    Mountfield drží puk za bránou Sparty, kde se o něj přetahuje z beky celku z hlavního města. Tlačenici nakonec Pražané vyhráli a moohou založit další akci.
     
    50:06
    Východočeši jsou kompletní a budou nyní držet střed kluziště, čas hraje v jejich prospěch. Kotouč zatím za bránou Sparty.
     
    49:44
    Radek Pilař se hnal po pravé straně do zakončení, dva Pražané se po něm natahovali, ale marně. Jeho střela nakonec netrefila zařízení, ale mladý útočník se i tak dočkal ovací publika.
     
    49:13
    Střela Poláška od modré čáry zblokovaná, Sparta ještě chvíli hrozila, ale Hradec následně vyhodil puk z pásma, ten je tak u Sedláčka.
     
    48:49
    Přetlačovanou v mezikruží před Mazancem Lvi zvládli, a tak musí Sparta začít znovu od hrazení a na střed se bude muset propracovat.
     
    48:27
    Pražané se postavili do přesilovkového vzorce a snaží se najít prostor v obraně Lvů, kteří ale zatím dobře drží tvar a Spartu do zakončení nepouštějí.
     
    48:05
    Vhazování po levé ruce Marka Mazance skončilo na čepelích Lvů. Richard Nedomlel poslal puk po hrazení a propálil Poláška, který pásmo neudržel, Sparta začne od svého gólmana.
     
    47:45
    Důležitý moment, Sparta bude hrát přesilovku a má jednu z posledních šancí vrátit se do utkání. Jordann Perret inkasuje dvě trestné minuty za podrážení na obranné modré. Následuje komerčka a úklid kluziště.
     
    47:38
    Buly před Sedláčkem opanovali hokejisté z hlavního města, kteří vytlačili Lvi z pásma a šli střídat. rozehrávat budou zpoza vlastní svatyně.
     
    47:16
    Nedůrazné zakončení od modré proletělo pásmem Lvů bez povšimnutí. O chvíli později pálil z pravé strany od modré čáry Blain, jenže klec Hradce těsně minul. Následně se Pražani dopustili icingu.
     
    46:49
    Východočeši se snaží vytěžit touš zpoza klece soupeře, což se jim nepodařilo a Sparta tak může založit další akci od své vlastní svatyně.
     
    46:26
    Lvi bojují v obranném pásmu opravdu příkladně a Spartu do větších příležitostí nepouští. Šalda posílá po levé straně puk na útočnou modrou.
     
    46:09
    Velká chyba v rozehrávce Lvů, Pech ji mohl potrestat, ale v dobré pozici volil přihrávku místo střely a tu vystihl Koukal a obrací hru.
     
    45:43
    Sparta rozhodně duel nevzdává, do každé akce se vrhá po hlavě. To samé předvedla i nyní, její akci ale zastavil ofsajd.
     
    45:16
    Lvi se ohřáli v útočném pásmu jen krátce, vytvořili závar, ale střelu na Sedláčka vyslat nedokázali, nyní se vrací ke své kleci.
     
    45:05
    Východočeši po pravé straně puk nevyvezli, a tak šla Sparta do situace dva na dva, Růžička mladší zvolil střelu na přední tyč, místo ní ale trefil boční síť.
     
    44:38
    Nyní má Sparta tlak. Další dobrou šanci si krátce po vhazování vytvořil Rousek, jenž pálil z pravého kruhu, brankář Mazanec poslal puk ramenem do ochranné sítě.
     
    44:16
    Další přetlačovanou za bránou Sparty vyhráli Pražané, kteří se následně vydali vpřed. Forman mohl zakončit akci ranou z mezikruží, do ní ale skočil Koukal a srazil puk do ochranné sítě. Důležitý zákrok centra Mountfieldu.
     
    44:05
    Nedomlel se srazil s Filipem Pavlíkem na obranné modré Lvů, ale žádný problém to pro Hradec neznamená, puk je za bránou Sedláčka.
     
    43:58
    Vhazování se bude ještě jednou opakovat, Pech je napomínán čárovým. Buly teď vyznělo lépe pro Hradecké, Zámorský po hrazení poslal puk jen na modrou, Lvi musí bránit dál.
     
    43:40
    Několik tvrdších soubojů v prostoru okolo brány Mazance, sudí ale nevylučují a Hradec posílá kotouč na zakázané uvolnění. Buly před Mazancem.
     
    43:05
    Souboj o touš v rohu kluziště za domácí svatyní vyzněl lépe pro Pražany, kteří dál s pukem kombinují v útočném pásmu hledajíc pozici pro střelu.
     
    42:27
    Jergl se mohl vydat po pravé straně rychle kupředu, jenže přihrávka mu mířili jen na paty a kupředu tak může Sparta.
     
    42:06
    Tvrdý boj o touš za klecí Mazance skončil výhrou Pražanů, kteří ale neměli hráče, který by z předbrankového prostoru zakončil, ohrožení tak nehrozí ani kleci Mazance.
     
    41:38
    Další vhazování končí výhrou Lvů, Rosandič rychle přenesl hru doprava a Lvi se dostali za klec Sparty, kde bojují o to, aby se dostali do lepší pozice.
     
    41:26
    Touš tentokrát získali hokejisté z hlavního města, kteří se s ním po čtyřech krocích dostali do dalšího postavení mimo hru.
     
    41:25
    Buly u obranné modré skončilo vítězně pro Spartu, která však poslala kotouč přes všechny čáry, vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    41:08
    Lvi se usídlili v pásmu Sparty a snažili se dostat ke střelbě. Tu nakonec předvedl Filip Pavlík, který ale pálil zpoza modré čáry, a tak se píská ofsajd.
     
    40:38
    Východočeši se zmocnili puku a jdou po levé straně kupředu, puk sice na chvíli odevzdali, ale ten se jim brzy vrátil a Mazanec jej u své klece zastavuje.
     
    40:17
    Úvodní buly třetího dějství bylo krátce pozdrženo, následně ale Cingel vybojoval puk pro své spoluhráče, kteří touš ztratili a Sparta může zaútočit, do šance se zatím ale nedostala.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hokejisté jsou zpátky na hrací ploše, stejně tak sudí, brzy tak začne závěrečné dějství dnešního parádního utkání.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 17:54.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem):

    Mountfield Hradec Králové – 11 (23)
    HC Sparta Praha – 9 (15)
     
    Druhá dvacetiminutovka duelu Hradce s Pražany patří dějinám. Lvi v ní postoupili výrazně k zisku bodů, vyhráli ji 2:0 i díky dvěma početním výhodám, které však hrála také Sparta. Hned tu první Mountfield využil, když se prosadil Klíma, jenž zvyšoval na 3:1. Současné skóre pak po parádní akci Chalupy stanovil Cingel svým druhým gólem v utkání, když bleskově dorazil puk za Sedláčka. Hokej nadále sledujeme parádní a věříme, že skvělá šou vydrží i v třetině třetí.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Hradec v poklidu dokončuje toto dějství a kontroluje puk, poslední nahození přes celé kluziště si Sedláček pohlídal, kotouč šel mimo. Jelikož vše proběhlo pár setin před sirénou, bude se ještě jednou vhazovat před Mazancem, ale dost času už nezbývá ani na zakončení přímo z buly.
     
    39:38
    Sparta bojuje o hrací předmět u hrazení za klecí Mazance, ale k vytouženému předmětu se nemůže dostat, jelikož ten je pokryt oběma beky Lvů.
     
    39:09
    Další buly před bránou Hradce vyhráli hokejisté Mountfieldu, Pražané ale udrželi puk na modré, do akce se ale nedostali, rozehrávají Východočeši.
     
    38:53
    Buly před bránou hokejistů z hlavního města opanovali Pražané, kteří po pravé straně rychle prošli kupředu, ale zakončení z bezprostřední blízkosti nemohlo Mazance rozhodit. Proti zakončení byl dobře vyjetý, puk ho trefil.
     
    38:39
    Pražané jsou rozhození a jejich další akce končí icingem. Sedláček mezitím zlomil hůl a až nyní při přerušení mu spoluhráči přivezli novou. Půjčit svou mu žádný z hráčů v poli nechtěl.
     
    38:20
    Východočeši jsou již kompletní a nyní napadají rozehrávku Sparty, která nyní opravdu nevypadá dvakrát jistě.
     
    37:58
    Pražané dlouho motali svého soupeře v jeho třetině, ale ke střele se nedostali, ztratili puk a ten nyní letí až k jejich bráně.
     
    37:07
    V oslabení si Hradec vytvořil šance! Nejprve Lev jel sám na bránu, ale už byl z úhlu, tak obrkoužil klec a bekhendem se snažil zasunout, ale byl přitom stržen hokejkou obránce Sparty. Faul se ale nepískal. Následně pálil Paulovič z pravé strany, rána to byla jako z kanónu, Sedláček však osvědčil vyrážečku, parádní zásah.
     
    36:49
    Pražané se usídlili v útočném pásmu a nyní se snaží vymyslet, odkud by ohrozili klec Marka Mazance, nyní ale ztrácí puk.
     
    36:14
    Radim Šalda už zpytuje svědomí na trestné lavici, kam se dostává po faulu za vlastní bránou. Inkasuje dvě minuty za držení. Rousek se mezitím vrátil na střídačku Pražanů.
     
    35:57
    Lvi dál trápí Pražany v jejich obranném pásmu, kde je zdržují aktivním napadáním. Sparta se dokázala osvobodit po nebezpečné akci Klímy a v útočném pásmu si vynutila faul, zatím ponechána výhoda.
     
    35:27
    Lvi vyhráli buly a posunuli puk za sebe, Šalda vystřelil od modré, ale do jeho pokusu vložil hůl Forman, jenž zblokoval touš do ochranné sítě.
     
    35:22
    Jako blesk vyrazil nyní po pravé straně kupředu Matej Paulovič, jenž od pravého kruhu vyslal neskutečně tvrdý projektil, který poslal Sedláček vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    35:05
    Piskáček vypálil krátce po vhazování nebezpečnou ukrytou střelu, kterou Mazanec vyrazil lapačkou a následně zametl puk do rohu kluziště.
     
    34:48
    Východočeši nedokázali rozehrát další akci po levé straně, a tak se znovu píská icing a hra se přesouvá na levou ruku Marka Mazance, který detailně sleduje buly.
     
    34:32
    Radovan Pavlík odešel podobně jako před ním Rousek do kabin, takže v utkání nepokračuje. Doufejme, že ani jeden z borců není vážněji zraněn a vrátí se do duelu.
     
    34:30
    Vhazování opanovali Pražané, kteří nyní jdou kupředu po levé straně. Puk nahodili a ten se došoural k Mazancovi, jenž ho přikryl lapačkou.
     
    34:16
    Východočeši vyrazili po pravé straně rychle kupředu, ale jejich akci zastavil Pšenička, který srazil kotouč mimo ledovou plochu. Buly před Sedláčkem.
     
    34:08
    Následně probíhá další komerční brejk a úprava hrací plochy. Následně se bude vhazovat po levici gólmana Lvů.
     
    34:08
    Obrovská šance hokejistů z hlavního města! Matúš Sukeľ se hnal sám na bránu Lvů a měl spoustu času vymyslet, co udělá. Parádně vystřelil na lapačku, jenže Marek Mazanec chytá nejlepší zápas od svého příchodu do Hradce. Lapačkou vyrazil do vzduchu a puk nejen vyrazil, ale dokonce chytil! Parádní zásah!
     
    33:51
    Východočeši se znovu osvobodili a Sedláček už holí odklepává poslední vteřiny jejich přesilové hry, ze které pro Sparťany nic nekouká.
     
    33:17
    Hokejisté z hlavního města se konečně dostali na delší dobu do útočného pásma a hledají vhodnou palebnou pozici. Rána Poláška od modré nepřesná.
     
    32:43
    Pražané se zatím nemohou srovnat a hrací předmět opět opouští jejich útočné pásmo. Lvi zatím brání na výbornou a nedovolili Spartě nic.
     
    32:10
    Východočeši vyhráli buly před svým gólmanem a okamžitě poslali černou pryž až k Sedláčkovi, to se opakovalo i podruhé a potřetí.
     
    31:57
    Sparta se může vrátit do utkání, jelikož dostává šanci v podobě přesilové hry. Jordann Perret už sedí na trestné lavici. Odpyká dvě minuty za sekání.
    31:45 Lukáš CINGEL - 4:1
     
    31:45
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nádherná akce a další gól Hradce, Lvi vedou již 4:1! Chalupa se od pravého mantinelu vydal na střed, parádní fintou obelstil beka a natlačil se před brankoviště. Následně vystřelil a Sedláček zvládl puk vyrazit jen před sebe. Zde byl připraven LUKÁŠ CINGEL, jenž pod padajícím brankářem procpal puk do sítě! Připisuje si tak druhý gól v tomto utkání. Asistence: Matěj Chalupa, Richard Nedomlel.
     
    31:27
    Hradec je nyní jasně aktivnějším celkem a jde za dalším gólem. Chalupa proniká po pravé straně do třetiny soupeře.
     
    31:06
    Východočeši pronikli do třetiny Sparty a bojují o puk, který se jim ale nepodařilo získat a jsou nuceni se stáhnou za půlící čáru.
     
    30:51
    Obrovské šance Sparty a velké představení Marka Mazance! Ten nyní nejprve vyrážečkou zlikvidoval střelu Smejkala z levého kruhu, opravdu parádní reflexní zákrok. Následně se do mezikruží dostal David Tomášek, jenž vsadil na razanci, ale puk za gólmana Hradce nedostal, ten jej ukryl mezi rukou a tělem a ačkoliv si nebyl jist tím, že ho drží, bylo tomu tak, což je pro Lvy to nejdůležitější.
     
    30:16
    Další akci Hradce zastavil ofsajd, po následném buly si Lvi vzali kotouč zpět a Jerglovi scházelo k zakončení z dobré pozice pár kroků!
     
    30:05
    David Tomášek měl obrovskou šanci! Stál sám před Mazancem, ale ten vystrčil hůl a vypíchl mu puk, čímž obrovskou příležitost zažehnal. Dobrá práce gólmana Lvů!
     
    29:49
    Sparta je kompletní, přesto se musí bránit tlaku Lvů, toho se ale nyní zbavila a sama může postupovat kupředu po pravé straně.
     
    29:26
    Pražané vyhráli buly a velice strategicky se s pukem stáhli až do obranného pásma, odkud hodili kotouč až za bránu Mazance.
     
    29:08
    Špatná rozehrávka svěřenců trenérů Růžičky a Martince pramení v zakázané uvolnění, takže se hra přesouvá před gólmana Mazance.
     
    28:37
    Východočeši se drželi dlouho v útočném pásmu, ale k zakončení se nedostali a nyní jsou vytlačeni až k vlastnímu brankáři.
     
    28:15
    Zámorský se prohnal po pravé straně a z bezprostřední blízkosti se snažil překvapit Sedláčka na bližší tyči. Tu měl brankář Sparty dobře pokrytou.
     
    27:41
    Michal Řepík inkasuje trest na 2+10 minut za ostrý zákrok na Kevina Klímu u hrazení. Jeho prohřešek odsedí Pšenička. Zákrok je klasifikován jako zásah do oblasti hlavy nebo krku.
     
    27:41
    Řepík neskutečně tvrdě dohrál u hrazení Klímu a hala bouří. Zákrok se okamžitě vydal mstít Perret, oba týmy se sjely k sobě a ještě teď si něco vysvětlují Blain se Zámorským. Bude se vylučovat. Zároveň probíhá komerční přestávka a úklid hrací plochy. Jak Klíma, tak Smoleňák s Poláškem stojí u rozhodčích a čekají na jejich verdikt.
     
    27:26
    Tentokrát už měl Radovan Pavlík dostatečně rychlé nohy, což nakonec vyústilo v střelu Cibulskise z levé strany od modré čáry. Chyběla jí však přesnost.
     
    27:05
    Vhazování před gólmanem Lvů opanovali Hradečtí, kteří poslali touš na zadní mantinel, kam se vydali napadat pozdě a Sparta tak může v klidu rozehrát,
     
    26:43
    Sudí posuzují další akci jako zakázané uvolnění Hradce, i když měl obránce Sparty k puku blízko již před brankovou čarou. Buly před Mazancem.
     
    26:27
    Pražané nadále krouží podél hrazení, kde k nim hráči Lvů rychle přistupují a ztěžují jim tak kombinaci, nakonec se nejspíš k zakončení nedostanou.
     
    26:05
    Hradec nyní nevyhrál buly před bránou soupeře, a tak mohli hokejisté z hlavního města postupovat kupředu po pravé straně. Do pásma se dostali a hledají vhodnou palebnou pozici.
     
    25:49
    Znovu se bojuje o touš v pásmu Sparty. lvi jej vydolovali a poslali na modrou, odkud poslal lehčí pokus Smoleňák. Sedláček ale předvedl hbitou rukavici a touš lapil.
     
    25:27
    Východočeši poslali kotouč ze svého obranného pásma prudce přes celé kluziště. Sedláček radši kotouč přikryl před dojíždějícími hráči, takže se před ním bude vhazovat.
    25:00 Kevin KLÍMA - 3:1
     
    25:00
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec využívá početní výhodu a vede o dvě branky! KEVIN KLÍMA parádně vykroužil oblouk na pravém kruhu a naprosto nechytatelnou ranou do vzdálenějšího horního rohu brány Pražanů posílá Mountfield do velice důležitého vedení! Asistence: Lukáš Cingel, Oskars Cibulskis.
     
    24:55
    Lukáš Rousek odchází do kabin, zatím nevíme proč, doufejme, že se útočník Sparty do zápasu brzy vrátí.
     
    24:17
    Smejkal se dostal v oslabení do obrovské šance! Sám šel na bránu, ale Marek Mazanec vyjel, čímž asi forvarda Sparty rozhodil. Ten totiž klec Hradce trestuhodně minul!
     
    23:49
    Pražané podruhé za sebou v rychlosti vyhazují přes všechny čáry a oba celky rychle spěchají na střídačky, které mají v této části hry dál.
     
    23:37
    Východočeši vyhráli buly a Zámorský zavezl kotouč do brankoviště, kde se ale Smoleňák nedokázal přes dva obránce dostat do zakončení.
     
    23:09
    Piskáček za vlastní bránou podrazil Cingela a nyní už sedí na trestné lavici. Hradec si tak vyzkouší první přesilovku zápasu.
     
    22:49
    Hradec napadá Spartu v jejím obranném pásmu a hraje dnes důrazněji než je obvyklé. Filip Pavlík vystřelil z pravé strany, jeho rána byla sražena na zadní mantinel, kde došlo k faulu, uvidíme první přesilovku.
     
    22:15
    Černá pryž je znovu v rohu kluziště, kde se o ni oba celky přetlačují. Pražané tuto tlačenici vyhráli, jenže nevyhodili, což vyústilo v nepřesné zakončení Perreta.
     
    21:49
    Lvi nyní vyhodili po levé straně a jejich formace spěchá na střídačku, na ledě teď byla již opravdu dlouho a potřebovala si odpočinout,
     
    21:28
    Východočeši vyhráli buly a Rosandič bekhendem posunul touš za obrannou modrou. Tam jej ale ukořistili Pražané a mohou se vrátit před Sedláčka.
     
    21:16
    O touš se nyní bojovalo za bránou Lvů, Pražané jej nakonec vydolovali a k zakončení od modré se dostal Martin Jandus, jenž ale trefil hůl prvního bránícího hráče a touš končí v ochranné síti.
     
    20:32
    Matěj Chalupa vyrazil díky prudké přihrávce po levé straně kupředu, předjel obránce a z ostrého úhlu se snažil ohrozit klec Sedláčka, kterou těsně minul.
     
    20:08
    Východočeši vyhráli úvodní vhazování druhé části a po levé straně poslali kotouč do třetiny Sparty, kde se ale dlouho neohřáli.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hokejisté už přišli z kabin zpět na ledovou plochu, což znamená, že druhá třetina začne za pár malých okamžiků.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 16:55.
     
    Střely na bránu v první třetině:

    Mountfield Hradec Králové – 12
    HC Sparta Praha – 6
     
    Úvodní dějství duelu mezi Moutnfieldem a Spartou nabídlo vskutku nadstandardní ligový hokej. Byli jsme svědky dobrých příležitostí na obou stranách i několika pohledných akcí a především branek. Hradec šel do vedení zásluhou Perreta v 5. minutě. Jenže už o 19 vteřin později srovnal dobrou ranou Dvořáček. Východočeši ale v této třetině vyhráli na střely i na góly. Zasloužil se o to Cingel po statečné akci Chalupy. Zápas je opravdu velice atraktivní a můžeme být velice zvědaví na to, zda nastavené tempo vydrží i v druhé třetině.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:53
    Východočeši se ještě jednou snaží projít středem hrací plochy k svatyni soupeře, jenže Smoleňák je na útočné modré zastaven trojicí bránících hráčů.
     
    19:36
    Buly před bránou Sparty vyznělo lépe pro Mountfield, Filip Pavlík rychle vystřelil od modré, Sedláček zasáhl, ale pak mu puk vypadl z rukavice a on jej musel rychle odklidit do rohu.
     
    19:14
    Východočeši bojují o puk na zadním mantinelu, kde se jim ho nakonec podařilo získat a Čáp zakončoval od modré čáry. Touš ale nikdo netečoval a Sedláček si tak připisuje snazší zákrok. Po němž se strhla menší mela.
     
    18:27
    Lvům se podařilo vyhodit, Sedláček musel vyjet z brány a rozehrát. O chvíli později předvedl na druhé straně také Mazanec, jenž poslal puk až na útočnou modrou.
     
    18:18
    Vhazování vyhráli Lvi, jenže Zámorský tentokrát nebyl u puku včas, a tak se Pražané nadále zdržují v blízkosti svatyně Mazance.
     
    18:05
    Lvi vyhráli buly a Zámorský se snažil rychle vyhodit, kotouč z jeho hole skončil na střídačce Sparty, takže se buly před Mazancem opakuje.
     
    17:55
    Sudí se teď nemohli dohodnout, proč přerušili hru, zda pro postavení mimo hru nebo icing. Nakonec je to zakázané uvolnění, fanoušci Hradce hlasitě nesouhlasí.
     
    17:27
    Pražané se stahují s pukem ke své kleci, aby roztáhli hru a mohli najít skulinku v obraně Lvů. Nakonec ale pouze odevzdali puk a jdou střídat.
     
    17:09
    Další buly před svatyní Lvů. Hradečtí dokázali puk získat, jenže důraznější než Mislav Rosandić byl Řepík, který se snažil protlačit do zakončení, leč neuspěl.
     
    16:35
    Kotouč se nemůže z rohu kluziště dostat, až nyní jej Pražané odvezli na opačnou stranu kluziště, ale tam je obránci Lvů znovu zavřeli na hrazení.
     
    16:16
    Po zakázaném uvolnění Královéhradeckých se znovu vhazuje po pravici jejich gólmana. Touš se dostal do rohu kluziště, kde se o něj oba celky přetahují.
     
    16:06
    Další solidní šance, sledujeme zatím opravdu nadstandardní hokej! Adam Polášek se dostal ke střele z osy hřiště. Na vrcholu kruhů napřáhl, jenže Mazanec osvědčil svou lapačku perfektním zákrokem!
     
    15:38
    Klíma chytře prošel po pravé straně kupředu, ale Sedláček nakonec žádnou práci neměl a hokejisté z hlavního města otáčí hru na druhou stranu.
     
    15:14
    Východočeši se probojovali za útočnou modrou a v rohu kluziště bojují o puk, Pražané tvrdě dohrávají hokejisty Lvů u hrazení, což se obecenstvu nelíbí, ale sudí zatím nevylučují.
     
    14:38
    Jeremie Blain nahazoval od levého hrazení do prostoru před bránou, jeho pokus však byl sražen do rohu a Sparta se tak k ohrožení Marka Mazance nedostala.
     
    14:15
    Lvi jdou kupředu, akci táhne Paulovič, jenž sjel z levého hrazení šikovně za bránu a bekhendem poslal puk za sebe, kam chytře najel Čáp, jehož prudkou střelu chytil Sedláček parádním semaforem! Skvělá akce i zákrok!
     
    13:49
    Buly před Sedláčkem skončilo úspěchem Pražanů, kteří mohou po pravé straně vystoupit z pásma. Lvi je však daleko dojít nenechali a sami spěchají napadat rozehrávku hokejistů z hlavního města.
     
    13:33
    Následně probíhá další komerční pauza a úklid kluziště, během této přestávky se do hradeckého kotle střílí trička pro účast v soutěži, kterou pořádá sponzor Radegast.
     
    13:33
    Sedláček musel řešit další situace před svým brankovištěm. Puk nakonec ukryl v náruči a nedovolil tak Jerglovi dorážet.
     
    13:16
    Hradečtí jsou povzbuzeni svým zásahem a hrají s chutí. Šalda u hrazení tvrdě dohrál Dvořáčka a fanoušci v ČPP Aréně bouří.
    12:31 Lukáš CINGEL - 2:1
     
    12:31
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec si bere své vedení zpět! Chalupa zavezl puk do pásma, obránci Sparty jej od něj odstavili, jenže dál sledovali hradeckého útočníka a puk nechali volný. K němu se vzápětí přiřítil LUKÁŠ CINGEL, jenž si sjel na levý kruh a svižnou ranou propálil Sedláčka, kotouč pravděpodobně trefil posledního obránce a obloukem pak přeplachtil i gólmana Sparty – 2:1! Asistnece: Matěj Chalupa.
     
    12:27
    Lvi jdou kupředu středem hřiště, Chalupa posouvá puk na pravnou stranu a Lvi se usazují v pásmu soupeře.
     
    12:12
    Mazanec si pokryl tyč proti vyhozenému puku, po němž se píská icing. Následně se do sebe po souboji na zadním mantinelu pustili Forman s Šaldou, sudí je od sebe odtrhli, jenže oba borci se do sebe pustili ještě jednou ve středovém kruhu. Zvlášť forvard Sparty má o bitku zájem, na což mu s úsměvem odpovídá Nedomlel.
     
    11:44
    Hrajeme delší pasáž bez přerušení, ve které jsme zatím neviděli jediné zakončení, hra se přelévá ze strany na stranu bez větších příležitostí.
     
    11:05
    Po souboji za bránou se zlobí fanoušci obou celků, ale sudí zůstávají klidní. Hokejisté z hlavního města rychle přenesli hru k Mazancovi, ale ke střele se nedostali.
     
    10:39
    Hradečtí si puk v útočném pásmu moc dlouho neužili a teď už se stěhují k vlastní brance. Za útočnou modrou se následně znovu dostali, ale k zakončení se už neprobili.
     
    10:06
    Východočeši se nemohou dostat k puku ve vlastním pásmu. Podařilo se to až nyní Smoleňákovi, který se krátce dostal do třetiny soupeře, pak se ale stáhl.
     
    09:36
    Pražané se dopustili dalšího icingu, a tak se vhazuje po levé ruce Sedláčka. Buly znovu skončilo úspěchem Sparty, která posílá hrací předmět za útočnou modrou.
     
    09:27
    To Lukáš Pech se teď dostal do zajímavé pozice a z bezprostřední blízkosti namířil puk na bránu. Trefil však pouze hruď Mazance.
     
    09:15
    Pražané se vydali vpřed po pravém hrazení, jejich zakončení ale minulo klec Lvů o více než metr.
     
    08:39
    Sedláček si připisuje další lehčí zákrok a bude se vhazovat po jeho levé ruce. Buly dopadlo vítězstvím Pražanů, kteří ale nevyhodili a Čáp pálil od modré čáry, leč nepřesně.
     
    08:28
    Mountfield se dostával do další zajímavé pozice, jenže Kevina Klímu zradilo zpracování, a tak z šance nebylo nic.
     
    08:15
    Pražané vydolovali hrací předmět, ale na divoký výpad vpřed se neodhodlali. Touš vyhodili a raději jdou střídat.
     
    07:49
    Východočeši se nyní usadili v pásmu soupeře, ale jsou donuceni o puk bojovat v rohu hrací plochy. Nakonec jej vydolovali a pokračují v kombinaci.
     
    07:27
    Buly před Sedláčkem ovládli hokejisté Pražanů, kteří schovali puk za svou klec a následně ho po levé straně poslali přes celé kluziště.
     
    07:06
    Po dalším přerušení je tu první komerční přestávka a úklid hrací plochy. Viděli jsme divoký start duelu plný zajímavých šancí, doufejme, že tento atraktivní hokej bude pokračovat.
     
    06:49
    Festival šancí pokračuje, na vrchol kruhů nyní dostal puk Mislav Rosandić, jenž svou svižnou ranou mířil dobře, jenže Sedláček osvědčil svou hbitou lapačku a drží vyrovnaný stav!
     
    06:27
    Na druhé straně se po několika divokých odrazech puku dostal k dorážce Miroslav Forman, jenž z bezrpostřední blízkosti trefil Mazance!
     
    05:49
    Radovan Pavlík vyrazil po levé straně kupředu, stíhala ho však hned trojice bránících hráčů, kteří ho otravovali při zakončení, které tak z levého kruhu nebylo přesné.
     
    05:05
    Po docela divoké minutě se nyní hra poněkud uklidňuje a nejsme svědky větších šancí na obou stranách.
    04:46 David DVOŘÁČEK - 1:1
     
    04:46
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta srovnává za 19 sekund a začínáme znovu od začátku! DAVID DVOŘÁČEK dostal kotouč od Pšeničky z levé strany do prostoru mezi kruhy a ranou z první ke vzdálenější tyči propálil všechny bránící hráče včetně Marka Mazance, který byl naprosto bez šance zasáhnout – 1:1! Asistence: Tomáš Pšenička.
    04:27 Jordann PERRET - 1:0
     
    04:27
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec dává překvapivě první gól a otevírá skóre duelu! Nedomlel přihrál zpoza vlastní brány prudce kupředu po pravé straně, kde si zpracoval puk Jergl. Ten křižně přihrál přes šířku kluziště a bleskovou akci zakončil z bezporostřední blízkosti JORDANN PERRET přesnou střelou, proti níž se Sedláček nemohl stačit přesunout – 1:0! Asistence: Aleš Jergl, Richard Nedomlel.
     
    04:16
    Rosandič narazil tvrdě na mantinel Formana, což publikum ocenilo souhlasným zamručením. Lvi navíc získali puk a mohou spěchat kupředu.
     
    03:56
    Lvi se vymanil ze sevření soupeře a postupují kupředu, po přechodu útočné modré ale touš ztrácí a musí se vracet ke své kleci.
     
    03:26
    Buly u obranné modré Mountfieldu skončilo úspěchem Sparty, která nahodila touš za klec Mazance, kde byl sice první Rosandič, jenž ale vyhodit nedokázal.
     
    03:05
    Smoleňák zblokoval ránu od modré v podání Poláška, ale Pražané se i tak v pásmu udrželi. Následně však byli vytlačeni z pásma a když se do něj chtěli vrátit, vystavili se do postavení mimo hru.
     
    02:58
    První nebezpečnější pokusy na obou stranách. Ránu Dragouna z Levého kruhu Sedláček vykopl betonem. Na opačném konci kluziště pálil David Dvořáček nepřesně.
     
    02:27
    Východočeši se znovu stahují za svou klec a Cibulskis vyčkává na to, až jeho formace dostřídá, aby mohl rozehrát nebo jít sám střídat.
     
    02:05
    Další buly před brankářem Lvů opanovali Pražané, Kudrna se málem dostal do zakončení z bezprostřední blízkosti, ale Nedomlel mu zablokoval hůl.
     
    01:55
    Vhazování před Mazancem vyhráli Východočeši, jenže jejich rozehrávka nedopadla dobře, a tak se icing píská znovu.
     
    01:49
    Hokejisté Mountfieldu se v pásmu na delší dobu neusadili. Při dalším pokusu o průnik za útočnou modrou se dostali do zakázaného uvolnění.
     
    01:16
    O puk se nyní bojovalo u hrazení v pásmu Lvů. Hradečtí jej nakonec získali a Filip Pavlík může v poklidu rozehrávat zpoza vlastní klece. Posílá kupředu prudký puk.
     
    00:38
    Východočeši se zmocnili puku na obranné modré, kde přihrávku vystihl Matěj Chalupa, který se rychle řítil kupředu, ale do zakončení se nedostal.
     
    00:08
    Úvodní vhazování skončilo úspěchem Pražanů, kteří po levé straně nahodili kotouč do pásma a zpoza brány se nyní postoupit se svou kombinací do nebezpečné pozice.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ceremoniím bylo tímto učiněno zadost, na kluzišti už zůstávají jen zahajovací formace, jdeme hrát hokej.
     
    Hráči obou mužstev vstupují na kluziště a řadí se proti sobě na modrých čarách k úvodnímu pozdravu, duel odstartuje během několika vteřin. Zároveň dochází k vyhlášení charitativní akce Fanoušci dětem, během níž fandové nastřádali pro hendikepované děti 65 000,- korun. Přidáváme se ke gratulaci!
     
    Sudí již krouží po ledové ploše a čeká se na příchod hokejistů obou celků.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Ještě jednou krásné mrazivé odpoledne z Hradce Králové všem, kteří by v ČPP Aréně chtěli být, leč nemohou, ať už z pracovních či jiných důvodů. Zimní stadion na soutoku Labe s Orlicí se dnes začíná poměrně brzy zaplňovat, velký počet fandů už dorazil do svého sektoru také z hlavního města. Aktuálně sledujeme rozbruslení obou týmů, utkání začne za necelou půlhodinu.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Cibulskis, Zámorský, Šalda, F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel (A), Čáp – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – Perret, Koukal, Jergl – R. Pavlík (A), Lev, Klíma – R. Pilař, Dragoun, Paulovič.

    HC Sparta Praha: J. Sedláček (Wolf) – Kalina, Blain, Polášek (A), Piskáček (A), Tomáš Dvořák, M. Jandus, Poizl – Smejkal, Tomášek, Řepík (C) – Sukeľ, V. Růžička, Rousek – Kudrna, Pech, Forman – Dvořáček, Pšenička, Říčka.

    Rozhodčí: Šír, Veselý – Lhotský, Svoboda.
     
    Kdo schází

    Oba celky trápí pár zranění a šrámů. Pražané přijeli na soutok Labe s Orlicí bez Matěje Machovského. V brance tak bude hradeckému obecenstvu známý Jakub Sedláček. Sparta rovněž nemůže počítat s Buchtelem, Přibylem, Kvapilem a také Košťálkem, který má distanc.

    Východočeši se musí obejít bez druhého nejproduktivnějšího hráče, Rudolfa Červeného. V obraně jim pak určitě bude scházet zkušený Linhart a mladý Gaspar.
     
    Staří známí

    V obou táborech působí hráči, kteří dobře znají kabinu protivníka. Ze Sparty šli do Hradce Petr Zámorský, Lukáš Cingel, přes Slavii Michal Dragoun, přes Boleslav Richard Nedomlel a do konce sezóny je pod Bílou věží na hostování Kevin Klíma, který jinak patří Pražanům.

    O atmosféře v kabině Lvů může hokejistům z hlavního města vyprávět například Jakub Sedláček. Na soutoku Labe s Orlicí se narodil a své první hokejové krůčky udělal rovněž Jan Buchtele, jenž však veřejně prohlásil, že žádnou citovou vazbu na Hradec nemá, což mu zde fanoušci dozajista nezapomenou.

    Rovněž dojde k pikantnímu rodinnému střetnutí. Vladimír Růžička st. dnes bude trénovat mužstvo, proti kterému bude hrát jeho syn, Vladimír Růžička ml. Uvidíme, který z těchto mužů bude mít po utkání důvod k radosti.
     
    Na koho se zaměřit

    Nejproduktivnější hráči týmů:

    Mountfield Hradec Králové:
    Radek Smoleňák (11+11)
    Rudolf Červený (5+11)
    Aleš Jergl (5+8)
    Lukáš Cingel (6+6)
    Radovan Pavlík (5+5)

    HC Sparta Praha:
    Jiří Smejkal (9+14)
    Michal Řepík (11+11)
    Vladimír Růžička (8+10)
    Miroslav Forman (7+11)
    Lukáš Pech (4+13)

    Úspěšnost zákroků brankářů

    Mountfield Hradec Králové:
    Marek Mazanec – 91,03 %
    Štěpán Lukeš – 82,93 %

    HC Sparta Praha:
    Matěj Machovský – 92,84 %
    Jakub Sedláček – 91,50 %
     
    Vzájemná utkání z této sezóny

    Na body je to zatím v tomto ročníku mezi dnešními soupeři nerozhodně. Oba týmy dokázaly uhájit vlastní tvrz. Hradec nejprve před svými diváky zvítězil 4:2, Pražané následně dokázali odpovědět a v hlavním městě vyhráli 2:1. Uvidíme, kdo se dnes dostane do vedení.

    27.9.2019 Mountfield HK – HC Sparta Praha 4:2
    15.11.2019 HC Sparta Praha – Mountfield HK 2:1
     
    HC Sparta Praha

    Jak již bylo zmíněno níže, Sparta je průběžným lídrem Tipsport extraligy, které vládne se ziskem 58 bodů. Nutno však podotknout, že druhý Liberec, který má pouze o bod méně, má oproti Pražanům odehráno o tři duely méně. Spartu by navíc mohla přeskočit i Plzeň, která absolvovala o dva zápasy méně než celek z hlavního města a ztrácí na něj jen pět bodů.

    Mužstvo trenéra Kruppa má lepší formu než Mountfield, ale za oslnivou ji rovněž označit nelze. Je spíše poněkud houpavého charakteru. Pražané střídají výhry s porážkami, přičemž se jim více daří v domácím prostředí, tedy alespoň v poslední době. Nepřekvapí tak, že Sparťani porazili doma silné celky – Plzeň a Třinec, jenže na kluzištích přibližně srovnatelných protivníků – Liberce a Brna, uspět nedokázali.
     
    Mountfield Hradec Králové

    Východočeši aktuálně okupují 8. místo tabulky a na své konto zatím zapsali 42 bodů. Lvi rozhodně nejsou spokojeni s jejich postavením v extraligovém pelotonu a rádi by se posunuli vpřed. Jenže před nimi vězí šestibodová díra a Brno i Vary, což jsou celky na 7., respektive 6. pozici, mají oproti Mountfieldu duel k dobru. Pro tým trenérů Růžičky a Martince je tak postup vzhůru možný pouze skrz delší bodovou sérii.

    Jenže Lvi mají do pohody a dobré formy daleko. Z posledních pěti ligových klání vyhráli jediné. Formu z Champions Hockey League se jim do domácí soutěže přenést nedaří. Přesto Mountfield potěšil své příznivce a dal jim na srdce velkou hřejivou náplast. Ve čtvrtek totiž uspěl ve východočeském derby, což je pro fanoušky tohoto celku nejdůležitější utkání sezóny. Hradec v něm Pardubice porazil přesvědčivě 4:1 a jeho věrní doufají, že se blýská na lepší časy.
     
    Krásné odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje z města pod Bílou věží. Dnešek nabízí téměř kompletní 31. kolo Tipsport extraligy. Zápas Boleslavi s Třincem (který aktuálně reprezentuje český hokej na prestižním Spengler Cupu) je odložen až na leden příštího kalendářního roku. Všechny ostatní celky české nejvyšší soutěže však budou v tento den v akci. Společně se zaměříme na duel, v němž Mountfield Hradec Králové přivítá na své ledové ploše průběžně vedoucí celek tabulky – HC Sparta Praha.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 5. Perret (Jergl, Nedomlel), 13. Cingel (M. Chalupa), 25. Klíma (Cingel, Cibulskis), 32. Cingel (M. Chalupa, Nedomlel), 58. M. Chalupa – 5. Dvořáček (Pšenička), 55. Smejkal (Řepík, Tomášek)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Cibulskis, Zámorský, Šalda, F. Pavlík (A), Rosandić, Nedomlel (A), Čáp – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – Perret, Koukal, Jergl – R. Pavlík, Lev, Klíma – R. Pilař, Dragoun, Paulovič.
    HC Sparta Praha: J. Sedláček (Wolf) – Kalina, Blain, Polášek (A), Piskáček (A), Tomáš Dvořák, M. Jandus, Poizl – Smejkal, Tomášek, Řepík (C) – Sukeľ, V. Růžička, Rousek – Kudrna, Pech, Forman – Dvořáček, Pšenička, Říčka.

    Rozhodčí: Šír, Veselý – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 5441
    thejrc.org