Kometa Brno – Vítkovice 3:1 (kon.) | Litvínov – Liberec 3:4 (kon.) | Zlín – Kladno 6:0 (kon.)
K. Vary – Plzeň 4:3 (po pr.) | Mountfield HK – Sparta 5:2 (kon.) | Olomouc – Pardubice 1:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:2 (2:1, 2:0, 1:1)
HC Sparta Praha
Sobota 28.12.2019, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:06
    Smoleňák drží puk na středu a posouvá ho Cingelovi, jenž spěchá na pravou stranu, následně ho křižně poslal Chalupovi, jenž tentokrát v dobré pozici minul!
    57:07 Matěj CHALUPA - 5:2
     
    57:07
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec dává gól do prázdné brány a o osudu utkání je s největší pravděpodobností rozhodnuto! MATĚJ CHALUPA si za dnešní výkon branku jistě zaslouží. Nyní se u mantinelu dostal k puku a z těžkého úhlu odkrytou klec trefil, ačkoliv se Polášek snažil puk zastavit. Bez asistence.
     
    56:54
    Sparta odvolává Sedláčka, který spěchá na střídačku, Pražané hrají v šesti s odkrytou klecí a riskují v závěru vše.
    54:16 Jiří SMEJKAL - 4:2
     
    54:16
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta koriguje a snižuje na 2:4. O bodech tak rozhodnuto ještě není. Řepík obkroužil bránu Lvů a přihrál křižně přes brankoviště, kde byl skvěle postavený JIŘÍ SMEJKAL, jenž ranou z bezprostřední blízkosti poslal touš pod betonem Mazance do sítě. Asistence: Michal Řepík, David Tomášek.
     
    53:16
    Východočeši nevyhráli buly před Mazancem a musí se bránit. Martin Jandus vystřelil tvrdě od modré a v brankovišti vznikl zmatek, který ale nakonec gólman Hradce vyřešil, uklidil puk do rohu.
     
    49:44
    Radek Pilař se hnal po pravé straně do zakončení, dva Pražané se po něm natahovali, ale marně. Jeho střela nakonec netrefila zařízení, ale mladý útočník se i tak dočkal ovací publika.
     
    47:45
    Důležitý moment, Sparta bude hrát přesilovku a má jednu z posledních šancí vrátit se do utkání. Jordann Perret inkasuje dvě trestné minuty za podrážení na obranné modré. Následuje komerčka a úklid kluziště.
     
    44:38
    Nyní má Sparta tlak. Další dobrou šanci si krátce po vhazování vytvořil Rousek, jenž pálil z pravého kruhu, brankář Mazanec poslal puk ramenem do ochranné sítě.
     
    44:16
    Další přetlačovanou za bránou Sparty vyhráli Pražané, kteří se následně vydali vpřed. Forman mohl zakončit akci ranou z mezikruží, do ní ale skočil Koukal a srazil puk do ochranné sítě. Důležitý zákrok centra Mountfieldu.
     
    37:07
    V oslabení si Hradec vytvořil šance! Nejprve Lev jel sám na bránu, ale už byl z úhlu, tak obrkoužil klec a bekhendem se snažil zasunout, ale byl přitom stržen hokejkou obránce Sparty. Faul se ale nepískal. Následně pálil Paulovič z pravé strany, rána to byla jako z kanónu, Sedláček však osvědčil vyrážečku, parádní zásah.
     
    36:14
    Radim Šalda už zpytuje svědomí na trestné lavici, kam se dostává po faulu za vlastní bránou. Inkasuje dvě minuty za držení. Rousek se mezitím vrátil na střídačku Pražanů.
     
    35:05
    Piskáček vypálil krátce po vhazování nebezpečnou ukrytou střelu, kterou Mazanec vyrazil lapačkou a následně zametl puk do rohu kluziště.
     
    34:08
    Obrovská šance hokejistů z hlavního města! Matúš Sukeľ se hnal sám na bránu Lvů a měl spoustu času vymyslet, co udělá. Parádně vystřelil na lapačku, jenže Marek Mazanec chytá nejlepší zápas od svého příchodu do Hradce. Lapačkou vyrazil do vzduchu a puk nejen vyrazil, ale dokonce chytil! Parádní zásah!
     
    31:57
    Sparta se může vrátit do utkání, jelikož dostává šanci v podobě přesilové hry. Jordann Perret už sedí na trestné lavici. Odpyká dvě minuty za sekání.
    31:45 Lukáš CINGEL - 4:1
     
    31:45
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nádherná akce a další gól Hradce, Lvi vedou již 4:1! Chalupa se od pravého mantinelu vydal na střed, parádní fintou obelstil beka a natlačil se před brankoviště. Následně vystřelil a Sedláček zvládl puk vyrazit jen před sebe. Zde byl připraven LUKÁŠ CINGEL, jenž pod padajícím brankářem procpal puk do sítě! Připisuje si tak druhý gól v tomto utkání. Asistence: Matěj Chalupa, Richard Nedomlel.
     
    30:51
    Obrovské šance Sparty a velké představení Marka Mazance! Ten nyní nejprve vyrážečkou zlikvidoval střelu Smejkala z levého kruhu, opravdu parádní reflexní zákrok. Následně se do mezikruží dostal David Tomášek, jenž vsadil na razanci, ale puk za gólmana Hradce nedostal, ten jej ukryl mezi rukou a tělem a ačkoliv si nebyl jist tím, že ho drží, bylo tomu tak, což je pro Lvy to nejdůležitější.
     
    30:05
    David Tomášek měl obrovskou šanci! Stál sám před Mazancem, ale ten vystrčil hůl a vypíchl mu puk, čímž obrovskou příležitost zažehnal. Dobrá práce gólmana Lvů!
     
    28:15
    Zámorský se prohnal po pravé straně a z bezprostřední blízkosti se snažil překvapit Sedláčka na bližší tyči. Tu měl brankář Sparty dobře pokrytou.
     
    27:41
    Michal Řepík inkasuje trest na 2+10 minut za ostrý zákrok na Kevina Klímu u hrazení. Jeho prohřešek odsedí Pšenička. Zákrok je klasifikován jako zásah do oblasti hlavy nebo krku.
     
    27:41
    Řepík neskutečně tvrdě dohrál u hrazení Klímu a hala bouří. Zákrok se okamžitě vydal mstít Perret, oba týmy se sjely k sobě a ještě teď si něco vysvětlují Blain se Zámorským. Bude se vylučovat. Zároveň probíhá komerční přestávka a úklid hrací plochy. Jak Klíma, tak Smoleňák s Poláškem stojí u rozhodčích a čekají na jejich verdikt.
    25:00 Kevin KLÍMA - 3:1
     
    25:00
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec využívá početní výhodu a vede o dvě branky! KEVIN KLÍMA parádně vykroužil oblouk na pravém kruhu a naprosto nechytatelnou ranou do vzdálenějšího horního rohu brány Pražanů posílá Mountfield do velice důležitého vedení! Asistence: Lukáš Cingel, Oskars Cibulskis.
     
    24:17
    Smejkal se dostal v oslabení do obrovské šance! Sám šel na bránu, ale Marek Mazanec vyjel, čímž asi forvarda Sparty rozhodil. Ten totiž klec Hradce trestuhodně minul!
     
    23:09
    Piskáček za vlastní bránou podrazil Cingela a nyní už sedí na trestné lavici. Hradec si tak vyzkouší první přesilovku zápasu.
     
    16:06
    Další solidní šance, sledujeme zatím opravdu nadstandardní hokej! Adam Polášek se dostal ke střele z osy hřiště. Na vrcholu kruhů napřáhl, jenže Mazanec osvědčil svou lapačku perfektním zákrokem!
     
    14:15
    Lvi jdou kupředu, akci táhne Paulovič, jenž sjel z levého hrazení šikovně za bránu a bekhendem poslal puk za sebe, kam chytře najel Čáp, jehož prudkou střelu chytil Sedláček parádním semaforem! Skvělá akce i zákrok!
    12:31 Lukáš CINGEL - 2:1
     
    12:31
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec si bere své vedení zpět! Chalupa zavezl puk do pásma, obránci Sparty jej od něj odstavili, jenže dál sledovali hradeckého útočníka a puk nechali volný. K němu se vzápětí přiřítil LUKÁŠ CINGEL, jenž si sjel na levý kruh a svižnou ranou propálil Sedláčka, kotouč pravděpodobně trefil posledního obránce a obloukem pak přeplachtil i gólmana Sparty – 2:1! Asistnece: Matěj Chalupa.
     
    09:27
    To Lukáš Pech se teď dostal do zajímavé pozice a z bezprostřední blízkosti namířil puk na bránu. Trefil však pouze hruď Mazance.
     
    06:27
    Na druhé straně se po několika divokých odrazech puku dostal k dorážce Miroslav Forman, jenž z bezrpostřední blízkosti trefil Mazance!
     
    05:49
    Radovan Pavlík vyrazil po levé straně kupředu, stíhala ho však hned trojice bránících hráčů, kteří ho otravovali při zakončení, které tak z levého kruhu nebylo přesné.
    04:46 David DVOŘÁČEK - 1:1
     
    04:46
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta srovnává za 19 sekund a začínáme znovu od začátku! DAVID DVOŘÁČEK dostal kotouč od Pšeničky z levé strany do prostoru mezi kruhy a ranou z první ke vzdálenější tyči propálil všechny bránící hráče včetně Marka Mazance, který byl naprosto bez šance zasáhnout – 1:1! Asistence: Tomáš Pšenička.
    04:27 Jordann PERRET - 1:0
     
    04:27
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec dává překvapivě první gól a otevírá skóre duelu! Nedomlel přihrál zpoza vlastní brány prudce kupředu po pravé straně, kde si zpracoval puk Jergl. Ten křižně přihrál přes šířku kluziště a bleskovou akci zakončil z bezporostřední blízkosti JORDANN PERRET přesnou střelou, proti níž se Sedláček nemohl stačit přesunout – 1:0! Asistence: Aleš Jergl, Richard Nedomlel.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 5. Perret (Jergl, Nedomlel), 13. Cingel (M. Chalupa), 25. Klíma (Cingel, Cibulskis), 32. Cingel (M. Chalupa, Nedomlel), 58. M. Chalupa – 5. Dvořáček (Pšenička), 55. Smejkal (Řepík, Tomášek)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Cibulskis, Zámorský, Šalda, F. Pavlík (A), Rosandić, Nedomlel (A), Čáp – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – Perret, Koukal, Jergl – R. Pavlík, Lev, Klíma – R. Pilař, Dragoun, Paulovič.
    HC Sparta Praha: J. Sedláček (Wolf) – Kalina, Blain, Polášek (A), Piskáček (A), Tomáš Dvořák, M. Jandus, Poizl – Smejkal, Tomášek, Řepík (C) – Sukeľ, V. Růžička, Rousek – Kudrna, Pech, Forman – Dvořáček, Pšenička, Říčka.

    Rozhodčí: Šír, Veselý – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 5441
    thejrc.org