Finsko – Slovensko 8:1 (kon.) | Česko – Německo 3:4 (kon.) | Švýcarsko – Švédsko 2:5 (kon.)
Rusko – Kanada 6:0 (kon.)
konec
HC Slovan Ústí nad Labem
5:2 (0:0, 2:0, 3:2)
HC Baník Sokolov
Sobota 28.12.2019, 16:00 • Zimní stadion Ústí nad Labem • Chance liga - o účast v předkole • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
     Slovan – Sokolov

    Druhé utkání mezi svátky čeká hokejisty Slovanu. Domácí Slovan přišel na Štěpána o svou dlouhou sérii sedmi zápasů, kdy sbíral poctivě body, jelikož v zápase číslo osm v pořadí padl na ledě Kadaně vysoko 9:4. Aktuálně je Slovan ve skupině o předkolo play-off na šestém místě se ztrátou čtrnácti bodů na předkolo. Slovan se navíc bude muset obejít o klíčového obránce Karla Klikorku, který si plní reprezentační povinnosti na dvacítkách a zároveň o Matyáše Svobodu, který se vrátil do Chomutova.

    Sokolov přijede na sever Čech povzbuzený svým posledním utkáním, které vyhrál na ledě Třebíče 4:3 po prodloužení. Baníku patří v tabulce předposlední místo, nasbíráno má ovšem stejný počet bodů jako poslední Kadaň. Na čtrnáctý Slovan ztrácí bodů 13. Sokolov má ale oproti svým soupeřům zápas k dobru, dohrávka s Benátkami nad Jizerou je naplánována na 10. února. Kanadskému bodování Baníku vévodí Jaromír Kverka, který stihl letos již 30 bodů (15+15). Právě Kverka je i nejlepším střelcem Sokolova. Na nejvíc branek černožlutých dokázal nahrát Tomáš Vracovský, bylo tomu už sedmnáctkrát.
     
     Vzájemný zápas

    Poslední utkání odehrál Slovan shodou okolností před svou sedmi zápasovou bodovou sérií, když na ledě Sokolova padl vysoko 8:2. Poté přišla důrazná promluva v kabině a bodová série byla na světě. Dá se tedy očekávat, že Slovan přistoupí k utkání velmi zodpovědně.

    HC Baník Sokolov – HC Slovan Ústí nad Labem 8:2 (2:0, 2:2, 4:0)
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slovan Ústí nad Labem: Brízgala (Stahl) – Smetana (C), Müller, Hes, Vl. Brož (A), D. Málek, Veber – Severa, Filip, Kružík (A) – Maršoun, Vildumetz, Tůma – O. Bláha, Š. Bláha, Jelínek – Krliš, Grim, Kordule.

    HC Baník Sokolov: J. Pavelka (Kašpar (A)) – Přindiš, Vodička, A. Rulík, J. Tomeček, Kadeřávek, Michálek, Pařízek – Švec, M. Zadražil, Bečvář – Kuběna, Kverka (C), Stříbrný – T. Rohan, Vrána, Kovařík – Křemen, Hrubec.

    Rozhodčí: Kopeček, Sýkora – Měkýš, Votrubec.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Matyáš Filip vyhrál úvodní buly dnešního střetnutí.
     
    00:37
    Marek Švec nezachytil dlouhou přihrávku a píská se první zakázané uvolnění zápasu.
     
    01:02
    Matěj Hes se jako první odhodlal poslat kotouč směr branka, ale jeho střela švihem od modré branku Baníku minula.
     
    01:50
    Patrik Kadeřávek se vydal z obrany podpořit útok a nakonec měl i smysl pro kombinaci, ale jeho přihrávka se přes brankoviště k jeho spoluhráči nedostal a kotouč nakonec podržel pod svou rukavicí Adam Brízgala.
     
    02:40
    Jaromír Kverka vracel na Brízgaulu sraženou střelu Přindiště a domácí brankář musel do akce svým pravým betonem.
     
    03:19
    Na druhé straně se v dobré pozici octl Jan Grim, ale jeho švih byl sražen obranou Baníku na zadní plexisklo.
     
    04:20
    Daniel Kružík z mezikruží trefil pouze obránce hostů, ale odražený kotouč si našel Jiří Severa, a z jeho hole zamířil kotouč do pravé tyče!
     
    05:11
    Krásná akce na jeden dotek v podání druhé ústecké formace Tůma – Vildumetz – Maršoun! Celou kombinaci zakončoval ranou po ledě Petr Maršoun, ale Jaroslav Pavelka včas sklapl své betony!
     
    06:14
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Ondřej Smetana – 2 min., podrážení).
     
    06:20
    Matěj Hes poslal kotouč ihned po úspěšném vhazování přes všechny čáry.
     
    06:50
    A je po přesilovce Baníku, dvě minuty za hákování pro Jakuba Vránu (Sokolov).
     
    07:10
    Při hře ve čtyřech předvedl krásné sólo Adam Rulík, ale jeho bekhendová koncovka skončila na pozorném Brízgalovi, který ještě poté musel řešit dorážku Adama Křemena.
     
    08:14
    Ondřej Smetana na ledě a začíná zkrácená přesilovka domácích.
     
    08:50
    Ta však byla opravdu jen velmi krátká a Baník je též kompletní.
     
    08:54
    Už při rovnovážném stavu hráčů pálil z první Ondřej Smetana, ale Jaroslav Pavelka si našel kotouč a podržel jej ve své výstroji. Vhazovat se bude před brankářem Sokolova.
     
    10:35
    Hodně neurovnaná pasáž hry, která představuje tuhý boj o střední třetinu.
     
    11:15
    Tuto pasáž hry ukončil Tomáš Vildumetz, který ni neřešil a namířil si to přímo do útočné třetiny, odkud vyslal střelu tahem, avšak pouze přesně do lapačky Jaroslava Pavelky.
     
    11:43
    Jaromír Kverka nabil na modrou Patriku Michálkovi a jeho ránu golfem musel vyrazit do bezpečí domácí fantom v brance Adam Brízgala.
     
    12:13
    Kotouč v ochranné síti a po reklamní pauze se bude vhazovat před Jaroslavem Pavelkou.
     
    12:37
    Matěj Zadražil odjel po vhazování s rukou u úst s gestem, že byl zasažen hokejkou do obličeje, nicméně ani jeden z hlavních sudích neměli stejný názor a vylučovat se nebude.
     
    13:21
    Hodně rychlé nohy prokázal Štěpán Bláha, který prchl po levém mantinelu a servíroval před branku na najetého Šimona Jelínka, ale přihrávka byla příliš dlouhá na kladenského odchovance, a ten ji nedokázal zpracovat.
     
    14:07
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Štěpán Bláha – 2 min., krosček).
     
    15:03
    Kombinace Baníku byl velmi solidní a měla skočit mezi kruhy hokejce Tomáše Rohana, nicméně domácí tuto variantu přečetli.
     
    15:40
    Přesilovka Západočechů není vůbec špatná a Adam Brízgala musel vytáhnout dobrý zákrok svým pravým ramenem.
     
    16:57
    Matěj Zadražil lehkou žabičkou na brankoviště hledal Marka Švece, ale Adam Brízgala pomohl obraně svou širokou holí a přihrávku zablokoval.
     
    17:49
    Kapitán Baníku Tomáš Rohan zůstal sám mezi kruhy, ale svou ránu nasměroval mimo domácí branku. Druhá polovina první periody patří jasně hostům.
     
    18:46
    Nejprve Václav Krliš z dobré šance trefil pravý beton Pavelky a následnou dorážku Ondřeje Smetany z vrcholu kruhu smlsnul jako malinu Jaroslav Pavelka do lapačky.
     
    19:10
    V poslední minutě první části se natlačil ramenem před branku Baníku Jan Grim, ale jeho bekhend skvěle vykopl hostující strážce branky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina nám v Ústí nad Labem branku nepřinesla a oba týmy odchází do kabin s nulou na kontě vstřelených branek. Obraz hry byl vyrovnaný, ale přeci jen více energie do utkání vkládají svěřenci trenéra Karla Mlejnka ze Sokolova.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:48 .
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Matyáš Filip vyhrál i úvodní buly do druhé periody a sám poté zakončoval bekhendem vedle hostující branky.
     
    21:34
    Tomáš Pařízek trefil svou ranou domácí blok a musel rychle zpět, aby nepustil do šance Petra Maršouna.
     
    21:49
    Martin Tůma se dostal k odraženému kotouči od zadního mantinelu, ale ve velké šanci svým bekhendem trefil pravý beton Pavelky, který se skvěle přesunul ve svém brankovišti.
     
    22:59
    Petr Přindiš zablokoval dlouho přihrávku na Martina Tůmu a poslal kotouč na střídačku domácích, kde jej pohotové lapil do rukavice Vladimír Brož. Vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    23:45
    A Vladimír Brož teď v akci na ledě v kooperaci s Tomášem Vildumetzem a další bekhendový pokus, ale tentokrát Jaroslav Pavelka zasahovat nemusel, každopádně velmi slušná kombinace Slovanu.
     
    24:35
    Václav Veber velmi jednoduše a efektivně zastavil u pravého mantinelu Jakuba Vránu a odebral mu kotouč od hole.
     
    25:35
    Ani rána Petra Přindiše od modré nezměnila bezbrankový stav. Dnes to v Ústí nad Labem opravdu na přestřelku nevypadá. Ve druhé třetině čekají oba brankáři zatím na pořádný zásah.
     
    26:16
    Po komerční pauze se bude vhazovat před Jaroslavem Pavelkou, brankářem Baníku.
     
    27:47
    Trochu šťastně se dostal mezi kruhy ke kotouči Jan Grim, a chtěl toho využít rychlou ranou golfem, ale trestuhodně trefil pouze Pavelku do hrudi, a ten kotouč už ze své výstroje nepustil. Dobrá šance pro domácí barvy.
     
    28:25
    Vladimír Brož předvedl pěkný bodyček proti Adama Rulíkovi a vysloužil si potlesk domácích fanoušků.
     
    29:38
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Petr Vodička – 2 min., hákování).
     
    30:04
    Daniel Kružík poslal žabičku na Jiřího Severu, ale tomu se první přesilovková rána z první nepovedla dle představ.
     
    30:45
    Slovan se znovu usadil v útočné třetině a Martin Tůma se snažil tečovat, dorážet, ale za Pavelku kotouč nedostal ani on.
     
    31:13
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Na první branku jsme museli čekat až do druhé poloviny utkání, ale stála za to! Krásnou kombinaci zahájil Tomáš Vildumetz a zásadní přihrávku vykouzlil Daniel Kružík, který našel JAKUBA MÜLLERA zaparkovaného na brankovišti a před prázdnou brankou- 1:0! Asistence: Tomáš Vildumetz a Daniel Kružík.
    31:13 Jakub MÜLLER - 1:0
     
    32:14
    Mohlo být srovnáno! Tomáš Rohan ujel sám na branku, zvolil kličkou do forhendu a orazítkoval pravou tyč! Tím však drama pro domácí neskončilo. Tomáš Rohan ještě dorážel a kotouč poskakoval po brankové čáře, odkud jej poslal do bezpečí, za pět dvanáct, Vladimír Brož!
     
    33:45
    První branka zápasu mohutně pomohla. Rychlá akce na straně Slovanu a lehká teč Tůmy však k další brance nevedla.
     
    34:54
    Josef Stříbrný sám na levém kruhu, ale jeho pokus zamířil vysoko nad branku Adama Brízgaly.
     
    35:34
    Povedená část utkání pokračuje. Oku lahodící kombinaci mezi Martinem Tůmou a Tomášem Vildumetzem nezakončil druhý jmenovaný přesnou střelou do odkryté části branky.
     
    36:30
    Petr Přindiš ukončil sympatickou pasáž utkání ranou od modré do lapačky připraveného Adama Brízgaly.
     
    37:03
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Petr Vodička – 2 min., hákování).
     
    37:07
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Čtyři vteřiny stačili Slovanu k využití druhé přesilové hry! Ihned po vhazování se vysmekl MATYÁŠ FILIP a krásnou bekhendovou kličkou nedal Pavelkovi vůbec žádnou šanci – 2:0! Bez asistence.
    37:07 Matyáš FILIP - 2:0
     
    37:07
    Střídání v týmu HC Baník Sokolov: ze hřiště odchází Jaroslav Pavelka, přichází Jakub Kašpar. Při snaze zastavit kličku Matyáše Filipa to vypadalo, že si hostující jednička natáhla třísla, nebo něco podobného, z toho důvodu změna v brankovišti hostů.
     
    38:43
    Šimon Jelínek chtěl najít dlouhou přihrávkou na útočné modré Matyáše Filipa, ale chyběla tomuto vysunutí přesnost.
     
    39:25
    Jan Bečvář posunul kotouč bekhendem na Brízgalu a následný odraz od domácího obránce Dominika Málka vypadal všelijak, ale nakonec zamířil mimo domácí tyče.
     
    39:35
    Adam Brízgala předvedl rychlý přesun ke své levé tyči a zastavil jistou branku z hole Matěje Zadražila!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Dlouho se čekalo na úvodní branku zápasu, nakonec bezbrankový stav změnili domácí! V přesilové hře těsně po polovině hrací doby se prosadil po krásné kombinaci obránce Jakub Müller. I druhou branku vstřelil Slovan v přesilové hře. Po čtyřech vteřinách početní výhody se trefil Matyáš Filip. Domácí tak odchází do útrob stadionu spokojenější.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:38 .
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:52
    Situace, která zaváněla ofsajdem byla puštěna a Jaromír Kverka se dostal ke střele z pravého kruhu, ale špatně mířil, jelikož kotouč skončil na plexiskle za Brízgalovou brankou.
     
    41:37
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Je to o tři branky pro Slovan! Překonán je i brankář Jakub Kašpar. Petr Maršoun nejprve trefil svou ranou beton hostujícího brankáře, ale práci dokončil pohotově TOMÁŠ VILDUMETZ – 3:0! Asistence: Petr Maršoun.
    41:37 Tomáš VILDUMETZ - 3:0
     
    42:31
    Zakázané uvolnění Slovanu přesouvá hru před Brízgalu.
     
    43:43
    Adam Brízgala se také měrou vrchovatou podílí na vedení domácích! Tomáš Rohan zůstal osamocený u levé tyče a zakončoval do odkryté branky, nicméně beton Adama Brízgaly byl rychlejší a domácí brankář vytáhl zákrok večera.
     
    44:10
    Na druhé straně zákrok Jakuba Kašpara, po které se bude vhazovat v útočné třetině domácích.
     
    44:49
    Baník právě vstřelil branku!
    Neprůstřelnost Adama Brízgaly ukončil v páté minutě třetí třetiny hodně nenápadnou ranou z úhlu PATRIK MICHÁLEK a kotouč zapadl těsně za přední tyč – 3:1! Asistence: Tomáš Rohan.
    44:49 Patrik MICHÁLEK - 3:1
     
    45:32
    Bratři Bláhovi uháněli ve dvojici na jediného obránce Baníku, ale Štěpán nedokázal svého bratra přesnou přihrávkou nalézt.
     
    46:00
    Baník právě vstřelil branku!
    Z ničeho nic se schyluje v Ústí nad Labem k dramatu. Rychlou akci Lubomíra Kovaříka dokončil snadnou dorážkou do odkryté branky MAREK ŠVEC – 3:2! Asistence: Lubomír Kovařík.
    46:00 Marek ŠVEC - 3:2
     
    47:14
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Matouš Hrubec – 2 min., podrážení).
     
    47:42
    Hodně pomalá byla kombinace domácích v přesilové hře, a tak byla otázka času, kdy se kotouč zmocní hosté. To se také nakonec stalo a Baník úspěšně vyhodil přes všechny čáry.
     
    48:25
    Tomáš Vildumetz nabral dobrou rychlost ve středním pásmu a jeho křížná dělovka nadělala Kašparovi pořádné potíže.
     
    49:14
    Baník je v plném počtu, třetí přesilovku Slovan využít nedokázal.
     
    50:05
    Po chybě Šimona Jelínka se dostal Jaromír Kverka mezi kruhy ke kotouči, ale svou zamířil přesně do klína Adama Brízgaly, který přerušil hru.
     
    50:45
    Petr Vodička vypálil od modré hodně nenápadně, ale Adam Brízgala toho příliš neviděl a byl moc rád, že kotouč zamířil nakonec vedle jeho branky.
     
    51:55
    Josef Stříbrný nastřeloval kotouč před branku, ale k jeho smůle nenašel žádnou hůl svého spoluhráče.
     
    52:32
    Zakázané uvolnění Slovanu přesouvá hru před Brízgalu. Slovan čeká zbytečně nervózní koncovka utkání. Naopak je nutno pochválit Západočechy, kteří utkání za stav 3:0 nezabalili.
     
    53:25
    Šimon Jelínek nestihl dlouho přihrávku na útočné modré a po další icingu se bude vhazovat znovu před brankou domácího Slovanu.
     
    53:57
    Jaromír Kverka domíchal s kotoučem až do ofsajdu a po reklamní pauze budeme sledovat vhazování v neutrální zóně.
     
    54:54
    Baník je čím dal tím nebezpečnější, Tomáš Rohan trefil z levého křídla pravé rameno Adama Brízgaly.
     
    54:59
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Josef Stříbrný – 2 min., podrážení).
     
    55:36
    Slovan byl hodně trpělivý ve své kombinaci v přesilovce, nakonec kotouč zamířil do spodní části útočné třetiny, odkud se vytočil Jakub Müller, ale Kašpara svou střelou z blízka nepřekvapil.
     
    56:24
    Petr Maršoun to zkusil z úhlu, ale tato rána neměla příliš šancí na úspěch a Jakub Kašpar úspěšně vyrazil do rohu kluziště.
     
    56:59
    Josef Stříbrný na ledě a Baník může myslet na závěrečný nápor.
     
    57:16
    Adam Brízgala hned musel do práce, Jaromír Kverka jej vyzkoušel ranou zpoza obránce. Dobrý zásah pro domácího brankáře a bude se vhazovat před domácím brankářem.
     
    57:16
    Ve stejném čase si Sokolov vybírá oddechový čas.
     
    57:16
    Jakub Kašpar jde z branky. Sokolov to zkouší bez brankáře v šesti.
     
    57:36
    Sokolov se drží v útočné třetině a vyústila z toho rána Petra Vodičky od modré, avšak mimo tři tyče.
     
    58:20
    Václav Krliš docpal doslova kotouč ven z obranné třetiny Slovanu, ale na kotouči jsou stále hosté.
     
    58:56
    Adam Brízgala nepovedeně vyhazoval kotouč od své branky a dvě dorážky měl na holi Josef Stříbrný, ale za domácího brankáře kotouč nedostal! Slovan drží těsné vedení!
     
    58:56
    Time-out tentokrát pro Slovan. Vhazovat se bude před Brízgalou. Jakub Kašpar samozřejmě na střídačce.
     
    59:06
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Nejspíše je rozhodnuto! Prázdnou branku trefil ze střední třetiny domácí odchovanec VLADIMÍR BROŽ – 4:2! Bez asistence.
    59:06 Vladimír BROŽ - 4:2
     
    59:54
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Ještě jeden kousek zamířil do prázdné branky Baníku, když druhý risk bez brankáře potrestal ranou ze středního pásma PETR MARŠOUN – 5:2! Bez asistence.
    59:54 Petr MARŠOUN - 5:2
     
    Konec zápasu.
     
    Dlouhé čekání na branku v dnešním utkání ukončil domácí obránce Jakub Müller, který změnil bezbrankový stav těsně po polovině utkání v přesilové hře. I druhou branku Slovan přidal v početní převaze, zásluhou Matyáše Filipa. Slovan ve třetí části své vedení ještě navýšil, ale Sokolov dokázal dvěma slepenými brankami utkání zdramatizovat, i přesto však dokázal Slovan Baník podruhé v sezoně porazit, když dvakrát potrestal risk Baníku při hře bez brankáře.
     
    Utkáním Vás provedl Tomáš Suchánek a já děkuji za pozornost. (19:03:33)

    Tomáš Suchánek

    Branky a nahrávky: 32. Müller (Vildumetz, Kružík), 38. Filip, 42. Vildumetz (Maršoun), 60. Vl. Brož, 60. Maršoun – 45. Michálek (T. Rohan), 46. Švec (Kovařík)


    HC Slovan Ústí nad Labem: Brízgala (Stahl) – Smetana (C), Müller, Hes, Vl. Brož (A), D. Málek, Veber – Severa, Filip, Kružík (A) – Maršoun, Vildumetz, Tůma – O. Bláha, Š. Bláha, Jelínek – Krliš, Grim, Kordule.
    HC Baník Sokolov: J. Pavelka (38. Kašpar (A)) – Přindiš (A), Vodička, A. Rulík, J. Tomeček, Kadeřávek, Michálek, Pařízek – Švec, M. Zadražil (A), Bečvář – Kuběna, Kverka, Stříbrný – T. Rohan (C), Vrána, Kovařík – Křemen, Hrubec.

    Rozhodčí: Kopeček, Sýkora – Měkýš, Votrubec

    Diváci: 561
    thejrc.org