Finsko – Slovensko 8:1 (kon.) | Česko – Německo 3:4 (kon.) | Švýcarsko – Švédsko 2:5 (kon.)
Rusko – Kanada 6:0 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
3:1 (0:0, 0:0, 3:1)
HC ZUBR Přerov
Sobota 28.12.2019, 16:00 • ROCKNET ARÉNA • Chance liga - o pořadí v play-off • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Chomutovští urputné utkání zvládli a radují se z vítězství. Přerov se sice dostal do vedení, ovšem Piráti se nevzdali a velkou vůlí stav zápasu otočili na svou stranu. Jan Svoboda se může pyšnit dvěma góly, kterými přispěl k tomu, že se Severočeši bodově dotáhli právě na Zubry.

    Střely na branku: 21:27.
    Střely na branku ve třetí třetině: 4:14. (18:21:06)
     
    Konec zápasu.
    59:15 Jan SVOBODA - 3:1
     
    59:15
    Piráti právě vstřelili branku!
    O osudu zápasu je rozhodnuto! Darby Llewellyn zastavil ve středním pásmu Tomáše Doležala. kotouče se na obranné modré čáře chopil JAN SVOBODA, jenž trefil opuštěnou branku. Asistence: Darby Llewellyn a Radek Havel.
     
    58:56
    Michael Petrásek míří na střídačku a pouští do hry šestého hráče!
     
    58:08
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Šimon Kratochvil – 2 min., nedovolené bránění).
     
    57:58
    Zpoza branky mířil puk mezi kruhy, odkud Matouš Kratochvil trefil nohu soupeře. Chomutov se pak vydal do akce a vynutil si faul.
     
    56:55
    Nahození od modré čáry vyslal Lukáš Blaha, jehož pokus vedle levé tyče tečoval Nicolas Hlava. Chomutov si pak našel puk za brankou a kombinuje.
    55:37 Jan SVOBODA - 2:1
     
    55:37
    Piráti právě vstřelili branku!
    Marek Tomica ukázal vůli lva a dopomohl Chomutovu otočit stav zápasu. Domácí kapitán vyhrál souboj u hrazení a poté předal kotouč před branku, kam mířil JAN SVOBODA. Mladý útočník se po puku natáhl a usměrnil ho do branky. Asistence: Marek Tomica a Jakub Štochl.
     
    54:15
    Nahození od modré čáry vyslal Jiří Krisl, ovšem puk se zastavil před brankou Chomutova, kde se zase svedl souboj.
    53:48 Jakub CHRPA - 1:1
     
    53:48
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tak o byla milimetrově přesná střela a je znovu vyrovnáno! Od mantinelu si mezi kruhy najel neohroženě JAKUB CHRPA, jehož pokus vyhnal pavouky z levého horního rohu branky. Asistence: Jakub Štochl a Viktor Lang.
     
    52:47
    Po vyhraném vhazování zamířil Radek Číp před branku, kde si chtěl kotouč stáhnout do forhendu. Ovšem černá guma mu unikla ke dlouhému mantinelu.
     
    52:42
    Po vstřelené brance jsou hosté politi živou vodou a ujížděli do přečíslení. Celou akci na sebe vzal Martin Bodák, jehož pokus z levé strany zamířil do domácího brankáře.
    51:41 Tomáš DOLEŽAL - 0:1
     
    51:41
    Přerov právě vstřelil branku!
    Hostující celek využívá početní výhodu a uniká do vedení! Zakončením se prezentoval Martin Weinhold, jehož pokus Dominik Pavlát vyrazil před sebe. S dorážkou velmi rychle přispěchal TOMÁŠ DOLEŽAL, který je autorem úvodního gólu. Asistence: Martin Weinhold a Mikuláš Zbořil.
     
    51:23
    Z vrcholu levého kruhu se napřáhl Jakub Kubeš, jehož pokus Pavlát vyrazil před sebe. Domácí brankář si poradil i s následnou dorážkou.
     
    50:21
    Téměř minutu a půl budou hrát Přerovští ve dvojnásobné výhodě!
     
    50:21
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Marek Tomica – 2 min., faul loktem).
     
    50:13
    Zakončení z levé strany domácímu brankáři vypadlo, a tak se hosté hnali za dorážkou. Ovšem přes dobou práci zadáků Pirátu se jim to nepovedlo.
     
    49:50
    Po vyhraném vhazování se od modré čáry napřáhl Martin Weinhold, jehož pokus mířil doprostřed branky. Dominik Pavlát kotouč celou dobu viděl a v pohodě zasáhl.
     
    49:44
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Filip Suchý – 2 min., podrážení).
     
    49:19
    Ve druhé voně a hlavně na ose hrací plochy se nacházel Jakub Kubeš, který střelou ale trefil jen soupeře. Chomutov znovu bez obtíží vyváží hru do středního pásma.
     
    Dnešní utkání sleduje 2 173 diváků.
     
    48:33
    Jan Svoboda nahodil černou gumu obloučkem na branku a Michael Petrásek ji poté vyrazil do rohu. Z vyhraného souboje u hrazení se raduje Přerov.
     
    47:13
    Kombinace v rohu se Pirátům nevydařila, a tak přišlo vyhození přes všechny čáry. Přesilové hry se dnes Chomutovu vůbec nedaří.
     
    46:04
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Lukáš Blaha – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Jonáš Kočica – 2 min., sekání).
     
    46:04
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Filip Dvořák – 2 min., podrážení).
     
    44:39
    U mantinelu se k zakončení protáhl Darek Hejcman, který se snažil vystřelit do zadní části branky. Kotouč ale chomutovskou branku minul.
     
    44:06
    Tentokrát se před branku Přerova nacpal Nicolas Hlava, jenž zblízka nepřekonal Petráska. Právě maskovaný muž Zubrů drží akcie hostů velmi vysoko.
     
    43:48
    Nicolas Hlava přihrál na modrou čáru, odkud ihned vypálil Jakub Štochl. Jeho pokus zamířil jen vedle levé tyči, Severočeši dále pokračují v akci.
     
    42:40
    Cink! Jakub Černý se rozjel po levé straně a z kruhu pro vhazování se napřáhl. Jeho pokus mířil nad Petrákovo rameno a zastavil se o horní tyčku.
     
    42:20
    U levého mantinelu měl dost času Jiří Goiš, jenž ideálně černou gumu netrefil. Puk tak zamířil za branku a do akce jde Chomutov.
     
    41:44
    Petr Stloukal zachytil přihrávku soupeře, ale daleko se neprobojoval. Přerov pak nahodil černou gumu jen za branku soupeře a znovu se střídá.
     
    40:49
    Začínáme třetí část ve stejném stylu, v jakém skončila druhá. Vidíme tedy nepřesnosti na obou stranách a elitní formace raději míří na střídačku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Sledujeme zápas hluchého se slepím. Oběma celkům se vůbec nedaří a hodně kotoučů hráčům přeskakuje hůl. O něco nebezpečnější jsou Severočeši, ale utkání kralují brankáři. Přerov stále hraje svou hru a čeká na chyby soupeře.

    Střely na branku: 17:13.
    Střely na branku ve druhé třetině: 6:7.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:13
    Jiří Krisl obkroužil branku a následně přihrával, ale nikoho nenašel. Poté se o přihrávku z druhé strany pokoušel Jiří Goiš. Puk se odrazil od brusle, ale Dominik Pavlát betonem reagoval.
     
    38:19
    Další akce hostujícího celku končí ofsajdem, hra je proto vykázaná do středního pásma.
     
    37:55
    Dneska asi moc gólů neuvidíme, oba celky jsou poněkud nervózní, asi se už těší na Silvestra. Severočeši získali kotouč a vyhodili jej za branku Přerova.
     
    36:41
    Přes osu se snažil přihrát Roman Pšurný, jenže do přihrávky mu sáhl Tomáš Pitule. Od chomutovského útočníka zamířila černá guma do neutrální zóny.
     
    36:20
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Sklenář – 2 min., sekání).
     
    35:18
    V situaci dva na jednoho ujížděli hosté do přečíslení. Celou situaci na sebe vzal Radek Číp, jehož zakončení z pravého kruhu zamířilo těsně vedle vzdálenější tyče.
     
    35:10
    Pod tlakem byl u mantinelu Jan Berger, který vyhodil za cenu zakázaného uvolnění. Následuje vhazování po pravé ruce hostujícího gólmana.
     
    34:13
    Nahozením od modré čáry se tentokrát činil Sébastien Piché, jenž trefil soupeře před brankou. Přerovu se podařilo vyhodit a také vystřídat.
     
    33:30
    Mezi kruhy si najel Nicolas Hlava, jemuž v posledním momentu byla zablokovaná hůl. Kotouč pak zamířil k zadnímu mantinelu, ale zůstal na hokejkách Chomutovských.
     
    32:58
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Radek Číp – 2 min., sekání).
     
    32:58
    Po přihrávce od zadního mantinelu se před brankou objevil zcela sám Marek Tomica, jemuž při střele kotouč sjel z čepele hole. Černá guma projela pod brankářem a šourala se do branky, ovšem Michael Petrásek se rychle otočil a kotouč schoval pod lapačku.
     
    32:20
    Na druhou stranu se pak vydal Šimon Kratochvil, jenž trefil Pichého. Ovšem kotouč se k němu ještě odrazil, jenže zasáhl dobře postavený Pavlát.
     
    31:31
    A znovu Petr Stloukal, který tentokrát netrefil prostor branky. Následným zakončením se od modré čáry ještě prezentoval Sébastien Piché , ovšem Michael Petrásek vyrazil.
     
    30:53
    Zleva se napřáhl Petr Stloukal, který se snažil propálit hradbu těl před brankou. Nastřelil ale jednoho ze soupeřů, od něhož se černá guma odrazila do ochranné sítě.
     
    30:24
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (2 min. pro hráčskou lavici – zdržování hry / střídání po zakázaném uvolnění). Trest odpyká Jaroslav Moučka.
     
    30:24
    Ještě před červenou čárou nahazoval puk za branku Jakub Kubeš. Pro icing se hra přesune po levici hostujícího maskovaného muže.
     
    29:29
    Piráti se nedokáží dostat do útočného pásma, a tak se jim početní výhoda vůbec nedaří. Chomutov odvolává všechny hráče a vpustí do hry čerstvé síly.
     
    28:35
    Chomutov už bude pokračovat v normální přesilové hře! Darby Llewellyn se snažil přihrát před branku, celou situaci si pohlídal Michael Petrásek.
     
    28:01
    Chomutovští budou hrát dvaatřicet vteřin dvojnásobnou přesilovou hru!
     
    28:01
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Martin Weinhold – 2 min., sekání).
     
    27:12
    Z levé strany zakončil Jan Rudovský, jehož pokus Michael Petrásek vyrazil na druhou stranu, kde kotouč přeskočil přes hůl Stloukala. Následovala další přihrávka Rudovského, která byla sražená těsně vedle pravé tyče.
     
    26:36
    Zubři vyhráli vhazování a kotouč okamžitě vyhodili přes všechny čáry. Chomutovští musejí tak založit další útočnou akci od Pavláta.
     
    26:33
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Roman Pšurný – 2 min., hrubost).
     
    26:21
    Vít Seemann poslal na spoluhráče nepřesnou přihrávku, jeho teč tak přišla ještě před červenou čárou. Po icingu Chomutova se bude vhazovat po Pavlátově pravici.
     
    25:47
    Darby Llewellyn a Rostislav Šnajnar bojovali o kotouč u mantinelu. Hostující hráč si ale pomohl přihrávkou rukou, a tak se hra znovu přerušuje.
     
    25:32
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Nicolas Hlava – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Jan Berger – 2 min., hrubost).
     
    25:12
    Vyhození po mantinelu zastavil Darek Hejcman, který si pak sjel níže. Jeho pokus ale srazil první bránící hráč do rohu hrací plochy.
     
    24:49
    Kombinace hostům trvala dlouho, a tak se Dominik Pavlát stihl přesouvat. Domácí brankář zastavil zakončení z kruhu pro vhazování, které vyslal Jakub Navrátil.
     
    23:57
    Radek Havel zachytil kotouč s nímž projel až do útočného pásma. Ovšem od mantinelu trefil soupeře, od kterého černá guma vypadla mezi diváky.
     
    23:50
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Sébastien Piché – 2 min., podrážení).
     
    23:35
    Mikuláš Zbořil předskočil u modré čáry soupeře, ale poté vyslal pokus, který se do prostoru tří tyčí nevešel. Následně si Přerov vynutil faul a předvede nám první přesilovku.
     
    22:37
    Jiří Goiš přihrával před branku, kam mířil Martin Bodák. Ovšem ten na černou gumu nedosáhl, ale Přerov pokračoval v akci. Celou situaci opět přerušil domácí brankář, k němuž se puk znovu odrazil.
     
    22:15
    Hostující mužstvo nahodilo puk na Dominika Pavláta, který zákrokem lapačkou zastavil hru. Následuje vhazování po jeho levici.
     
    21:54
    Petr Stloukal posunul kotouč na spoluhráče, jenž se nacházel u pravého mantinelu. Darby Llewellyn pak netrefil prostor tří tyčí a Přerov vyrazil do protiakce.
     
    21:12
    Kotouč na modré čáře zastavil Lukáš Blaha, jehož pokus ještě lehce tečoval mezi kruhy Tomáš Pitule. Ovšem černá guma zamířila jen vedle pravé tyče.
     
    20:21
    Přerov sice nezvládl přihrávku na levé straně, ale kotouč se odrazil tak, že mířil do branky. Dominik Pavlát pak situaci zkontroloval pohledem a rozehrál.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Zatím sledujeme spíše bojovné utkání, ale o trochu lepším celkem byli Piráti. Na Přerovu je totiž vidět, že chce vyčkat na chyby soupeře a z protiútoku skórovat. Především Michael Petrásek se rozchytal k výbornému výkonu a zastavil asi čtyři velké příležitosti soupeře.

    Střely na branku: 10:5.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:01
    Po výborném prohození uháněl sám na brankáře Darby Llewellyn, který si před Petráskem přibrzdil a trefil jeho vyrážečku. Stejný hráč se dostal ještě k dorážce, ani tou hostujícího maskovaného muže nepokořil.
     
    18:47
    U levého mantinelu zabojoval chomutovskému publiku známý Darek Hejcman, který prověřil svého spoluhráče z juniorských let. Dominik Pavlát však v pohodě zasáhl.
     
    17:55
    Přerov byl sice v útočném pásmu, kde se nepřesnou přihrávkou prezentoval Tomáš Doležal. Hostující obránci tak museli velmi rychle spěchat zpátky.
     
    17:17
    Na modrou čáru dostal nabito Sébastien Piché, který bez přípravy vystřelil. Kotouč se mu postavil ale na hranu, a tak jeho pokus mířil jen nad branku.
     
    16:35
    Další souboj se odehrál v dlouhého mantinelu v útočném pásmu Chomutova. Hlavní rozhodčí měl dlouho trpělivost, přesto po několika desítkách vteřin hru přerušil.
     
    14:53
    Filip Suchý hledal mezi kruhy Sklenáře, jenže celou situaci přečetli také Přerovští, kteří černou gumu posunuli do středního pásma.
     
    14:05
    Na modré čáře chyboval Petr Stloukal, jehož o kotouč obral Jakub Navrátil, který ujížděl sám na branku. Hostující útočník mířil mezi Pavlátovy betony, ovšem pirátská jednička mezeru rychle zavřela.
     
    13:55
    Přerov sice vyhrál vhazování a vyhodil, ovšem do hry zasáhla také střídačka hostů. Proto se bude vhazovat po pravé ruce Petráska.
     
    13:48
    Tomáš Pitule zastavil kotouč u mantinelu a hned měl na zádech soupeře. Souboj u hrazení trval tak dlouho, že hlavní rozhodčí hru raději přerušili.
     
    13:04
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Martin Bodák – 2 min., krosček).
     
    12:59
    Chomutov předvedl rychlou kombinaci na levé straně útočného pásma. Ke střele z kruhu pro vhazování se tak dostal Filip Suchý, jehož zakončení vrazil Michael Petrásek ramenem.
     
    12:16
    Chomutov se chtěl nahozením dostat do útočné třetiny, ovšem puk vyletěl ještě před červenou čárou. Vít Seemann a jeho spoluhráči tak musí volit návrat zpátky.
     
    11:54
    Zatím sledujeme utkání, v němž se hodně osobních soubojů. Na nějakou hokejovou krásu to rozhodně nevypadá.
     
    11:30
    Dlouho se o kotouč bojovalo za brankou hostující celku, následně Přerov přešel do protiakce. Po přejetí modré čáry vystřelil Jaroslav Moučka, jehož pokus byl znovu sražen do ochranné sítě.
     
    10:05
    Zpoza branky si mezi kruhy vyjel Roman Pšurný, jehož pokus byl přizvednutý nad chomutovskou svatyni. Následně se puku zmocnili Piráti.
     
    09:06
    Od levého mantinelu na osu mířil Filip Dvořák, jenž měl vše připraveno pro střelu. Ovšem přihrával ještě napravo, kde mu situaci přejel spoluhráč.
     
    08:24
    Nahození Nicolase Hlavy přišlo ještě před červenou čárou, a tak se píská icing. Hra se přesune po pravici Dominika Pavláta.
     
    08:16
    Na modré čáře zapracoval Radek Havel, který přibzdil soupeře a tím dostal Přerov do ofsajdového postavení. Po reklamní přestávce se bude vhazovat v neutrální zóně.
     
    07:10
    Viktor Lang přihrál na pravou stranu, kde se naházel jeden z domácích hráčů. S přihrávkou se ale Michael Petrásek přesunul a puk schoval do lapačky.
     
    06:44
    Po zlomení hole domácího hráče se Přerov zmocnil černé gumy, kterou vyhodil přes všechny čáry. Navíc se hostům povedlo vystřídat.
     
    05:48
    Na levé straně hledal střeleckou pozici Jan Rudovský, jenž trefil hostujícího brankáře do ramene. Následně se stejný hráč pokoušel o dorážku, ale od puku ho odstavili obránci.
     
    05:35
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Mikuláš Zbořil – 2 min., hákování).
     
    04:28
    Dalším nahozením od modré čáry se prezentoval Viktor Lang, který prostor tří tyčí netrefil. ZUBR se pak vydal do protiakce, ale v útočném pásmu se dlouho nezdržel.
     
    03:51
    Přerov se v rohu hrací plochy zmocnil kotouče, který okamžitě zamířil za branku Chomutova. Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat po pravici Petráska.
     
    03:22
    Nahozením od modré čáry se prezentoval Sébastien Piché, hostujícímu brankáři černá guma vypadla. Chomutovští tak pokračují ještě v kombinaci.
     
    02:32
    Na levé straně útočného pásma měl dost místa Rostislav Šnajnar, který na sebe po chvíli navázal soupeře, přes něhož nedokázal zakončit.
     
    01:31
    Na druhé straně od modré čáry střílel Tomáš Doležal, jehož pokus srazil do rohu první bránící hráč. Chomutov se pak zmocnil kotouče a hru uklidnil.
     
    00:32
    Michael Petrásek vyrazil pokus od modré čáry před sebe, kam dojel osamocený Nicolas Hlava. Chomutovský odchovanec byl brankáři příliš blízko, a tak jej nepokořil.
     
    00:10
    Úvodní vhazování vyhrál Přerov, jenž se hnal do první akce, které byla zastavená u útočné modré čáry. Ovšem ani Piráti se daleko neprobojovali, jelikož přihrávka po mantinelu byla zachycena.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Pavlát (Altrichter) – Žovinec, Piché, R. Havel, Blaha, Štochl, Lang, Seemann – J. Sklenář, Suchý, Hlava – Rudovský (A), Pitule, Stloukal – Tomica (C), J. Svoboda, Llewellyn – Chrpa (A), Matyáš Svoboda, J. Černý.

    HC ZUBR Přerov: Petrásek (Šimonů) – Krisl, Kubeš, Weinhold, Zbořil, Bodák, Šnajnar – T. Doležal, Pšurný, Navrátil – Moučka, Hejcman, Berger – Goiš, M. Kratochvil, Š. Kratochvil – Kočica, F. Dvořák, Číp – Matěj Svoboda.

    Rozhodčí: Kostourek, Hucl – Horažďovský, Ševic.
     
    Chance liga má za sebou čtyřiatřicet zápasů, po nichž je na tom lépe Přerov, který najedeme na druhé pozici za suverénními Českými Budějovicemi. Hostující mužstvo v dosavadním průběhu posbíralo čtyřiašedesát bodů. Navíc ZUBR zastavil v posledních utkání sérii tří porážek, když porazil trápící se Litoměřice. Pouze o tři body méně mají Chomutovští, jimž aktuálně patří pátá příčka. Pokud jsme se bavili o Motoru, tak právě jeho v posledním kole přehráli Piráti.

    NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČI:

    Piráti Chomutov

    Petr Stloukal 31 bodů (17+14)
    Darby Llewellyn 26 bodů (15+11)
    Filip Suchý 25 bodů (10+15)

    HC ZUBR Přerov

    Roman Pšurný 33 bodů (20+13)
    Jakub Navrátil 25 bodů (8+17)
    Tomáš Doležal 15 bodů (3+12)
     
    Vítám vás u předposledního kola Chance ligy v kalendářním roce 2019. Sezóna se přehoupla do druhé části, v níž se tentokrát proti sobě postaví Piráti Chomutov a celek HC ZUBR Přerov.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 54. Chrpa (Štochl, Lang), 56. J. Svoboda (Tomica, Štochl), 60. J. Svoboda (Llewellyn, R. Havel) – 52. T. Doležal (Weinhold, Zbořil)


    Piráti Chomutov: Pavlát (Altrichter) – Žovinec, Piché, R. Havel, Blaha, Štochl, Lang, Seemann – J. Sklenář, Suchý, Hlava – Rudovský (A), Pitule, Stloukal – Tomica (C), J. Svoboda, Llewellyn – Chrpa (A), Matyáš Svoboda, J. Černý.
    HC ZUBR Přerov: Petrásek (Šimonů) – Krisl, Kubeš, Weinhold, Zbořil, Bodák, Šnajnar – T. Doležal, Pšurný, Navrátil – Moučka, Hejcman, Berger – Goiš, M. Kratochvil, Š. Kratochvil – Kočica, F. Dvořák, Číp – Matěj Svoboda.

    Rozhodčí: Kostourek, Hucl – Horažďovský, Ševic

    Diváci: 2 173
    thejrc.org