Dallas – Colorado 3:2 (2:0 po s.n.) | Toronto – NY Rangers 4:5 (po pr.) | Pittsburgh – Nashville 6:4 (kon.)
Florida – Detroit 5:4 (kon.) | Carolina – Washington 6:4 (kon.) | Tampa – Montreal 5:4 (kon.)
Vancouver – Los Angeles 3:2 (kon.) | Vegas – Arizona 4:1 (kon.) | San Jose – Philadelphia 6:1 (kon.)
St. Louis – Winnipeg 4:1 (kon.) | Columbus – Chicago 2:3 (1:2 po s.n.) | Ottawa – New Jersey 3:4 (po pr.)
konec
Tampa Bay Lightning
5:4 (1:2, 3:1, 1:1)
Montreal Canadiens
Neděle 29.12.2019, 01:15 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:09
    Domi má kotouč v moci a Price znovu zamířil na střídačku. Habs v šesti.
    58:32 Jordan WEAL - 5:4
     
    58:32
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tak ještě naděje pro Habs! Zpoza branky vyslal chytrou přihrávku Tatar a střelou z první i s pomocí odrazu o tyčku a brusli brankáře Vasilevskiho snižuje JORDAN WEAL. Asistence: Tomáš Tatar a Brendan Gallagher.
     
    58:06
    Vasilevskij si připsal dva veledůležité zásahy. Obě střely Petryho si vyžádaly dorážky, ale i ty ruský brankář dokázal zlikvidovat!
     
    57:40
    Canadiens hrají v šesti, Price zamířil na střídačku.
     
    56:48
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Patrick Maroon – 2 min., vysoká hůl).
     
    49:37
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Mathieu Joseph – 2 min., vražení na hrazení).
    48:58 Branka Johnsona neuznána, byla dosažena po teči vysokou holí
     
    48:58
    Nyní potvrzeno, Johnson tečoval kotouč do sítě Canadiens příliš vysoko a pokračujeme tak bez změny stavu.
     
    48:58
    Domácí se radují z branky, ovšem ta byla přímo na ledě hlavním sudí neuznána kvůli vysoké holi. Situace se bude přezkoumávat.
     
    47:39
    Dobrou příležitost měl po přečíslení tři na dva Rutta, který sice mířil pod horní tyč, ale tentokrát vytáhl famózní semafor Carey Price.
     
    42:16
    Při přečíslení dva na jednoho měl úplně prázdnou branku před sebou Gourde, ale ten v jasné gólovce minul!
    40:55 Anthony CIRELLI - 5:3
     
    40:55
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tři šance měl Cirelli během několika sekund. Až na potřetí se ANTHONY CIRELLI prosadil, když Price vyrazil puk jen před sebe, čehož se domácímu útočníkovi podařilo využít a dorazit puk do sítě. Asistence: Victor Hedman.
     
    34:26
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Nate Thompson – 2 min., hákování).
     
    33:09
    A další velká šance Stamkose, kterému se proti Canadiens daří. Dostal přihrávku před brankoviště a pravou tyčku minul jen velmi těsně.
    32:13 Ben CHIAROT - 4:3
     
    32:13
    Montreal právě vstřelil branku!
    Oddechový čas hostům zřejmě pomohl. Od pravého kruhu vyslal přízemní ránu Gallagher, ale puk Vasilevskij vyrazil jen na hůl BENA CHIAROTA, jenž dorazil kotouč do poloodkryté branky. Asistence: Brendan Gallagher a Phillip Danault.
    32:00 Alex KILLORN - 4:2
     
    32:00
    Tampa právě vstřelila branku!
    Pro domácí druhá třetina jako z říše snů. Hodně prostoru a času dostal ALEX KILLORN a ten z pravého kruhu dokázal najít místečko ve výstroji Price a ještě navýšit náskok Tampy Bay. Asistence: Anthony Cirelli a Victor Hedman.
     
    29:32
    Šikovně se po pravém křídle protáhl do zakončení Weal, ale z prostoru kruhu pouze orazítkoval pravou tyčku branky Vasilevskiho! I smůla pro Canadiens ve druhé třetině.
    24:56 Mitchell STEPHENS - 3:2
     
    24:56
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tak to je ledová sprcha pro hosty. Rychlý brejk po levém křídle zakončil MITCHELL STEPHENS, jehož střelu vyrazil Price jen před sebe. Útočník domácích ale dokázal dorazit kotouč a s nechtěnou pomocí Lehkonena se odrazil do sítě. Navíc je to pro Stephense vůbec první branka v NHL. Asistence: Victor Hedman a Andrej Vasilevskij.
    21:34 Steven STAMKOS - 2:2
     
    21:34
    Tampa právě vstřelila branku!
    Co je hostům obrovská převaha v první třetině platná, máme znovu srovnáno. Z mezikruží vypálil STEVEN STAMKOS, který nejprve přestřelil branku. Jenže kotouč se odrazil od mantinelu zpět do brankoviště a domácí střelec ho dokázal dorazit za zády Price do sítě. Asistence: Alex Killorn, Victor Hedman.
     
    19:46
    A ještě do přestávky bylo málem srovnáno! Na pravém kruhu nebezpečně pálil Hedman. Price se navíc musel přesunovat, ale byl dostatečně rychlý a vyrazil kotouč ramenem!
    19:01 Alex KILLORN - 1:2
     
    19:01
    Tampa právě vstřelila branku!
    Zvýšená aktivita přinesla domácím snížení a to je živá voda pro Tampu Bay. Přihrávku na pravý kruh nejprve nezužitkoval McDonagh. Nicméně kotouč potulující se v brankovišti usměrnil do sítě již za záda Price ALEX KILLORN. Asistence: Ryan McDonagh a Steven Stamkos.
    10:00 Max DOMI - 0:2
     
    10:00
    Montreal právě vstřelil branku!
    Opakovaný záběr ukázal, že kotouč skutečně přešel brankovou čáru. MAX DOMI trefil přesně spojnici horní a pravé tyčky branky Vasilevskiho, ven z branky se puk odrazil od kamery, což pouhým okem nebylo vidět, neboť hostující útočník vypálil opravdu tvrdou ránu. Asistence: Nick Suzuki a Jeff Petry.
     
    A pozor, zazněla siréna a bude se celá situace přehrávat na videu, nejspíš Domiho rána skončila za brankovou čárou!
     
    10:00
    Tohle byla až příliš přesná rána. Po levém křídle vletěl do útočného pásma Max Domi, který nesmírnou dělovkou napálil kotouč přesně do spojnice branky Vasilevskiho!
     
    08:39
    A to byla voda na mlýn pro Canadiens, přečíslení dva na jednoho zakončoval po přihrávce Thompsona pohotově Poehling, ale domácí brankář skvěle zasáhl!
    02:08 Jesperi KOTKANIEMI - 0:1
     
    02:08
    Montreal právě vstřelil branku!
    Čekání na vůbec první střelu utkání ukončil JESPERI KOTKANIEMI a tím vůbec nejlepším způsobem. Sebral v útočném pásmu volný kotouč a krásnou střelou z vrcholku kruhu vymetl horní polovinu branky. Bez asistence.

    Ondřej Krásný

    Branky a nahrávky: 20. Killorn (McDonagh, Stamkos), 22. Stamkos (Killorn, Hedman), 25. Stephens (Hedman, Vasilevskij), 32. Killorn (Cirelli, Hedman), 41. Cirelli (Hedman) – 3. Kotkaniemi, 10. Domi (Suzuki, Petry), 33. Chiarot (Gallagher, Danault), 59. Weal (Tatar, Gallagher)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Hedman, Rutta, McDonagh, Černák, Sergačjov, Shattenkirk – Palát, B. Point, Kučerov – Killorn, Cirelli, Stamkos – Maroon, Paquette, Verhaeghe – Gourde, T. Johnson, Joseph – Stephens.
    Montreal Canadiens: Price (Ch. Lindgren) – Chiarot, S. Weber, Kulak, Petry, Mete, C. Fleury – Tatar, Danault, Gallagher – Lehkonen, Domi, Suzuki – Cousins, Kotkaniemi, Weal – Poehling, N. Thompson, Barber.

    Rozhodčí: Chwielewski, Hebert – MacPherson, Sericolo
    thejrc.org