Dallas – Colorado 3:2 (2:0 po s.n.) | Toronto – NY Rangers 4:5 (po pr.) | Pittsburgh – Nashville 6:4 (kon.)
Florida – Detroit 5:4 (kon.) | Carolina – Washington 6:4 (kon.) | Tampa – Montreal 5:4 (kon.)
Vancouver – Los Angeles 3:2 (kon.) | Vegas – Arizona 4:1 (kon.) | San Jose – Philadelphia 6:1 (kon.)
St. Louis – Winnipeg 4:1 (kon.) | Columbus – Chicago 2:3 (1:2 po s.n.) | Ottawa – New Jersey 3:4 (po pr.)
konec
St. Louis Blues
4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Winnipeg Jets
Neděle 29.12.2019, 21:08 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Alex Pietrangelo (STL) 0+1
    2. Jordan Binnington (STL) 25 zásahů, 1 inkasovaná branka
    3. Robert Bortuzzo (STL) 0+0 (23:39:25)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 28:26
    Zblokované střely – 10:12.
    Vyloučení – 3:2.
    Využití přesilovek 1/2 – 0/3.
    Vhazování – 35:20.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím St. Louis, které svého soupeře porazilo poměrem 4:1. Blues si hned v úvodu třetí třetiny vybojovali přesilovou hru, ve které se střelecky prosadili, díky čemuž se dostali do dvoubrankového vedení. Pro Winnipeg to znamenalo nesmírně složitou práci, avšak domácí celek předvedl zodpovědný výkon a vedení si pohlídal až do konce zápasu, navíc v koncovce přidal branku do prázdné svatyně.
     
    Konec zápasu.
    59:30 Jaden SCHWARTZ - 4:1
     
    59:30
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom se domácím povedlo trefit prázdnou svatyni! JADEN SCHWARTZ se dostal k puku kousek za červenou čárou, odkud zkoušel zamířit do opuštěné branky, což se mu přeci jenom povedlo.
    Bez asistence.
     
    59:15
    Laineho dělovka z vrcholku levého kruhu branku netrefila. Tentýž hráč posléze mířil do bližší šibenice, kam Binnington dokázal natáhnout pravé rameno.
     
    58:40
    Sundqvist dokázal obrat o puk protihráče, avšak v tísni mířil vedle branky.
     
    58:00
    Hosté jsou v šesti!
     
    57:10
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Jordan Binnington – 2 min., držení). Trest odpyká Jaden Schwartz.
     
    56:24
    Už to vypadalo, že se Blues povede zasunout puk za dezorientovaného Hellebuycka, avšak nakonec tomu tak nebylo. Touš zamířil výrazně vedle.
     
    55:17
    Obrovské problémy se zpracováním měl hostující Beaulieu, kterého napadal jeden z protihráčů. Vypadalo to na Perrona, který natlačením před Hellebuycka zboural i branku.
     
    54:01
    Vypadalo to, že sudí nechá pokračovat ve hře, avšak přeci jenom odpískal zakázané uvolnění St. Louis. Domácím fanouškům se to sice nelíbí, avšak verdikt zůstává v platnosti.
     
    53:03
    Na malý moment zůstal před brankou nekrytý Sundqvist, který bleskovým zakončením nemířil přesně. Winnipeg se osvobodil, domácí jsou o poznání aktivnější.
     
    52:04
    První formace St. Louis opět zaměstnala soupeře. Hostující Scheifele usiloval o kotouč za vlastní brankou, nakonec se mu ho nepovedlo poslat za modrou čáru.
     
    51:35
    Lowry to vzal sám na sebe, avšak proti přesile protihráčů neměl sebemenší šanci na úspěch. Blues si bezpečně střeží své pásmo, navíc se do šance dostal De La Rose.
     
    50:00
    Snížení měl na své holi hostující Poolman, který se zničehonic vynořil mezi domácí obranou. Sám před brankářem zvolil zakončení pouze do Binningtona.
     
    49:02
    Po krátké době se muselo opět přerušovat, což znamená prostor pro komerční přestávku. Winnipeg to bude mít hodně složité, prohrává totiž už o dvě branky.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 15. R. O'Reilly (Pietrangelo, Sundqvist), 36. Schwartz (Kyrou, B. Schenn), 48. Thomas (Dunn, Kyrou), 60. Schwartz – 26. N. Shore (L. Shaw, Harkins)


    St. Louis Blues: Binnington (Allen) – Pietrangelo (C), Faulk, Parayko, Bouwmeester, Bortuzzo, Dunn – Perron, R. O'Reilly (A), Sundqvist – Barbašev, B. Schenn, Schwartz – Bozak, Thomas, Steen (A) – Kyrou, J. de La Rose, MacEachern.
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Poolman, Morrissey (A), Pionk, Sbisa, Beaulieu, Bitetto – Laine, Scheifele (A), Connor – Roslovic, Wheeler (C), Ehlers – Appleton, Lowry, G. Bourque – L. Shaw, N. Shore, Harkins.

    Rozhodčí: Charron, Kozari – Fournier, Racicot
    ocianews.com