Švédsko – Slovensko 6:2 (kon.) | Rusko – Německo 6:1 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 2:5 (kon.)
Kanada – Česko 7:2 (kon.)
konec
Kanada
7:2 (4:0, 2:2, 1:0)
Česko
Úterý 31.12.2019, 19:10 • Ostravar Aréna, Ostrava (kapacita: 10 004 míst) • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V posledním zápase skupiny B se nakonec nekonalo žádné překvapení, které by obrátilo vzhůru nohama předzápasové odhady. Kanada si suverénně došla k třem bodům které jí zajišťují posun na první místo skupiny. Čechům je tak dopřáno pouze umístění na čtvrté pozici, která jim přisuzuje za soupeře do čtvrtfinále Švédy (2.1.2020, Ostrava, 20:00). Smutnou částí dnešního zápasu je však zranění brankáře Lukáše Paříka, zjevně měl menší problémy i Karel Plášek. Ode mě je to pro dnešek z Ostravy vše, přeji vám hezký vstup do roku 2020. (21:51:31)
     
    Střely na branku celkem: Kanada – Česko 31:19
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Kanada – Česko 12:4
     
    Nejlepší hráči utkání: Dylan Cozens (Kanada) – Jan Myšák (Česko)
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Ze závěrečnou sirénou je ještě udělen odložený trest. Ondřej Pavel (CZE) vyfasoval trest za vysokou hůl.
     
    59:54
    Joseph Veleno ještě vytáhl krásnou ránu zápěstím, Malík byl ale znovu na svém místě. České obraně se ještě nyní naskýtá posledních pár sekund pro ubránění aktuálního stavu.
     
    58:36
    Českým hráčům se nepovedlo překročit modrou čáru v rámci pravidel, sudí tak domácímu týmu pískají ofsajd. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    57:58
    Pytlík se sice vrací zpět na hrací plochu, na střídačku však s bolestivou grimasou odkulhává na bruslích Haš, který inkasoval ránu do lýtka. Češi však okamžitě střídají a de facto vynuceně prodlouženou početní nevýhodu rychle ukončují.
     
    57:15
    Raphael Lavoie na modré čáře při finálním momentu střelby z první netrefil přihrávku akurátně, čeští borci tak mohou v této chvíli vyhodit puk až ke kanadské branky.
     
    56:44
    Nolan Foote se dlouhém rozvažování a výměně pozic dostal přeci jen ke střelbě na pravé straně. Jeho rána tahem ovšem moc problému Malíkovi nenadělala, český brankář puk přikryl lapačkou na hrudi.
     
    55:58
    Český tým čeká minimálně ještě jedno oslabení. Za sekání byl totiž nyní vyloučen Jaromír Pytlík (CZE).
     
    55:32
    Česká rozehrávka v této chvíli nebyla úplně ideální. Po nepřesném pasu na přední řady se puk převalil až za kanadskou branku. Sudí tak logicky domácímu týmu pískají icing.
     
    54:48
    Dawson Mercer dlouho bojoval o udržení útočného pásma, jenomže čeští beci ukázali svou odhodlanost. Domácí výběr se tak pro tuto chvíli od tlaku přeci jen osvobodil.
     
    53:38
    Michal Teplý se náhodně po kanadské chybě dostal ke kotouči, jenomže zakončení od něj nebylo úplně ideální. Puk se k němu totiž dostal na špatné straně, střelba přes ruku tak skončila jen nepřesným pokusem.
     
    52:28
    Liam Foudy prošel jako nůž máslem až do českého obranného pásma, avšak svou další finesu ničím dalším nevyšperkoval. Ke střelbě se nedostal, s kotoučem se pak musel přesunout pouze do rohu kluziště.
     
    51:41
    Malík i tentokrát dokázal zabránit kanadskému nájezdu, který měl původ z levé strany. Po rychlém přikrytí puku se hra pro tuto chvíli přerušuje. České ochozy i přes nepříznivý stav jsou sympaticky ve varu.
     
    50:37
    Šimon Kubíček nenehcal Lavoiemu příliš mnoho prostoru, následně se však vehnal do pásma Aidan Dudas. Malík na rán kanadského útočníka dostatečně rychle reagoval.
    50:00 Jared MCISAAC - 7:2
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 5. Veleno (Hayton, Addison), 10. Foote (Byram, Smith), 14. Hayton, 15. McMichael (Cozens, Hayton), 32. Foudy (Smith, McIsaac), 33. Cozens (Addison, Hayton), 50. McIsaac (Cozens, Veleno) – 32. Střondala (Kubíček, Teplý), 32. Zábranský (Myšák, Klikorka)


    Kanada: Hofer (Daws) – Byram, Bernard-Docker, McIsaac, Smith, Bahl, Addison, Drysdale – McMichael, Hayton (C), Foote – Foudy, Veleno (A), Cozens – Lavoie, Dellandrea (A), Dudas – Byfield, Thomas, Mercer.
    Česko: Pařík (15. Malík) – Klikorka, Zábranský (C), Kučeřík, Kubíček, Dajčar, Haš – Blümel (A), Čajka (A), Teplý – Plášek ml., Střondala, Pytlík – Myšák, Pavel, Raška – Pekař, Šik.

    Rozhodčí: Fatejev (RUS), Tscherrig (SUI) – Bowles (USA), Merten (GER)

    Diváci: 8693
    bahis siteleri