Kanada – Finsko 4:1 (kon.) | Slovensko – Švýcarsko 1:2 (kon.) | USA – Rusko 3:0 (kon.)
Česko – Švédsko 0:1 (kon.)
konec
Kanada
4:1 (3:0, 0:0, 1:1)
Finsko
Středa 01.01.2020, 12:30 • Zimný štadión Vladimíra Dzurilly (hala 1), Bratislava • Mistrovství světa žen do 18 let • Semifinále
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes vše. Tímto vám přeji úspěšný nový rok, program dnes ještě pokračuje dalšími třemi zápasy. Nejprve přijde na řadu od 16:30 papírově vyrovnanější semifinále mezi USA a Ruskem, o čtyři hodiny později pak přijde do akce ve svém posledním utkání česká reprezentace proti Švédkám v rámci souboje o 5. místo. Oba zápasy vám přinese kolega Ladislav Vácha. (14:31:43)
     
    První semifinálové utkání je za námi a Kanada stále prochází turnajem bez porážky. Pro postup do finále si došla skrze první třetinu, ve které nasypala do finské branky tři zásahy a ve zbytku zápasu už své vedení plně kontrolovala. V posledním dějství neudržela čisté konto Eve Gasconová, která kapitulovala při oslabení v 45. minutě z hole finské kapitánky Nelli Laitinenové. Přesto měly poslední slovo hráčky ze zámoří, Kendall Cooperová deset minut před koncem stanovila konečné skóre na stavu 4:1.

    Střely do branky: 30 – 15 (9 – 3)
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Kanada získala puk, dostala jej za branku a už se ani nehraje, jenom vyloženě čeká na závěrečný hvizd.
     
    59:27
    Vhazování před Lahtinenovou a na kanadské střídačce se již slaví, stejně jako na tribunách.
     
    58:40
    Poslední sekundy zbývají odehrát z celkové porce šedesáti minut. Finsko to sympaticky nebalí a snaží se stále hrát aktivně, snížit ještě skóre.
     
    57:31
    Picardová přejela křižně přes útočné pásmo a snažila se střílet, Timonenová ji však zablokovala a následně kotouč i vypravila do neutrálního území.
     
    57:05
    Wozniewiczová získala kotouč a šla s ním do výhodného přečíslení 2 na 1, které i sama zakončila, Lahtinenová ale zachytila střelu a přerušila hru.
     
    56:10
    Nepříjemný závar vznikl před finskou brankou, Lahtinenová se oháněla u pravé tyče, nakonec se ale povedlo celou situaci před brankou ve spolupráci s ostatními hráčkami Suomi vyřešit.
     
    55:47
    Půlka přesilové hry Kanady je pryč, Finsko se bez sebemenších problémů brání.
     
    54:46
    Ledaři se na požadovanou opravu ani nedostavili, zápas se dohraje tak s dvířky v poněkud provizorním stavu. Masérka Kanady tak bude muset dávat na jeden ze vstupů na střídačku velký pozor.
     
    54:46
    Jedná se o problém s dvířky na kanadské střídačce. Tato dvířka již byla po dobu konání MS zhruba dvakrát v nějakém místě svařována, evidentně to tedy nevydrželo ani podruhé.
     
    54:46
    Kiira Yrjänenová (FIN) dostala dvě minuty za nedovolený zásah tělem, stále se ale něco řeší u hlavních sudích. Proto je hra na delší dobu přerušena.
     
    54:21
    Kanaďanky jsou v signalizované výhodě, za chvilku přijde tak vyloučení na finské straně.
     
    53:07
    Yrjänenová dnes bude pravděpodobně nejlepší hráčkou zápasu na finské straně, právě za ní jde totiž drtivá většina všech útočných akcí týmu. Ale nemá k tomu větší podporu v útoku, proto to všechno přichází vniveč.
     
    51:49
    Messierová raději zvolila zpátečku, nechala prostřídat formaci, až poté rozehrávala dopředu. Zápas už se ve své podstatě jenom dohrává, to, že Kanada postoupí do semifinále, je poměrně jasné.
     
    51:03
    Zhruba poslední půlminuta zbývá zámořskému výběru na překonání obrany Finska v rámci přesilové hry. Střelu Giaquintové ale vyrazila Lahtinenová betony, následně seveřanky vyhazují.
     
    50:23
    Přesilovou hru Kanada sice nehraje vůbec dobře, mrzet to ale za stavu 4:1 až tolik nemusí.
     
    49:35
    Vyloučení v týmu Finsko (Suorantaová – 2 min., nedovolené bránění).

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 7. Picardová (Messierová), 8. Buglioniová (Legrosová), 20. Bochnaová (Messierová, Buglionová), 50. Cooperová – 45. Nelli Laitinenová (Sundelinová, Rantalaová)


    Kanada: Gasconová (39. – 40. Osborneová) – Cooperová (C), Legrosová, Giaquintová, Goslingová (A), Kingová, Messierová – Labadová, Wheelerová, Cherkowskiová (A) – McLeodová, Naudová, Paulová – Bochnaová, Buglioniová, Nellesová – Lussierová, Picardová, Wozniewiczová – Thompsonová
    trenér: Howie Draper

    Finsko: Lahtinenová (Aino Laitinenová) – Nelli Laitinenová (C), Rantalaová, Timonenová, Yrjolaová, Suorantaová (A), Parkkonenová, Ahlskogová, Koukkulaová – Sundelinová, Taksová, Yrjänenová (A) – Tervonenová, Vanhanenová, Salonenová – Havanaová, Teravainenová, Nuutinenová – Antti-Roiková, Keranenová, Vartianenová
    trenérka: Mira Kuismová

    Rozhodčí: Cooková (USA), Fialová (SUI) – Dinantová (BEL), Hanleyová (USA)

    Diváci: 316
    bahis siteleri