Německo – Kazachstán 4:0 (kon.) | Švýcarsko – Rusko 1:3 (kon.) | Kanada – Slovensko 6:1 (kon.)
USA – Finsko 0:1 (kon.) | Švédsko – Česko 5:0 (kon.)
konec
Švédsko
5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
Česko
Čtvrtek 02.01.2020, 20:08 • Ostravar Aréna, Ostrava (kapacita: 10 004 míst) • Mistrovství světa do 20 let • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V posledním čtvrtfinále turnaje se překvapení nekonalo. České naděje sfoukli ambiciozní švédští junioři, kteří už v základní skupině neprohráli. Potlesk zaplněné Ostravar Areny tak míří hlavně k českým hokejistům pro které domácí turnaj skončil už ve čtvrtfinále. Podobně jako dnes pro USA, Slovensko a Švýcarko. Šampionát nicméně ukázal limity českého výchovného programu, který na světovou špičku ztělesňovanou i Švédskem nestačí. Což potvrdila i třetí třetina, kdy si domácí borci nepřipsali žádnou valnou šanci na zápletku. Ba naopak ještě dvakrát inkasovali. Ode mě je z Ostravy pro dnešek vše, přeji hezký zbytek čtvrtečního večera. (22:39:24)
     
    Na řadu ještě přijde vyhlášení tří nejlepších hráčů českého týmu, kterými jsou Šimon Kubíček, Libor Zábranský a Michal Teplý. Hodinky od sponzora šampionátu předá generální sekretář Českého hokeje Martin Urban.
     
    Nejlepší hráči utkání: Hugo Alnefelt (Švédsko) – Jaromír Pytlík (Česko)
     
    Je tady konec, Česko na domácím šampionátu dvacetiletých končí ve čtvrtfinále. Do boje o medaile pronikl výběr Tre Kronor.
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Jan Šír pelášil za pukem, čímž ho vybojoval pro Blümela. Jeho rána mířila těsně vedle švédské branky. Alnefeld nakonec nemusel zasahovat, Tre Kronor budou rozehrávat od zadních řad.
     
    58:54
    Nils Höglander dlouho váhal se střelou, nakonec pokračuje v tlaku. Domácí čtveřice nicméně na konci zápasu svědomitě brání.
     
    57:47
    Adam Ginning se sice dostal do zajímavé střelecké situace, jenomže puk mu ujel. Alnefeld si nicméně pro něj dojel až skoro na modrou čáru, Tre Kronor si závěr užívají dle libosti a hrají v tréninkovém tempu.
     
    56:55
    Čeští fanoušci sympaticky na domácí juniory nepískají nebo nenadávají. Ba naopak se loučí s výběrem kouče Varadi pokřikem Kdo neskáče není Čech... Švédové mezitím exhibičně pokračují v duelu.
     
    55:58
    Jak příznačně dohrají Češi své mistrovství. V oslabení, která je trápila prakticky celý turnaj. Švédové se nikam netlačí, jen si užívají atmosféru vytvářenou českými ochozy.
    54:59 Klikorka je poslán do kabiny
     
    54:59
    Na řadu přichází další česká přesilovka. Po faulu u střídaček je poslán na trestnou lavici Karel Klikorka (CZE), jehož zákrok vyhodnotili sudí jako závažný faul. Protihráče totiž zřejmě i vinou frustrace seknul po rukou. Ústecký bek dostal pět minut a ještě osobní trest do konce utkání. Pětku za Klikorku odsedí Matěj pekař (CZE).
     
    54:54
    Po chybné české rozehrávce je tady další icing, ze strany českého týmu je to prozatím stále vzrůstající trápení.
     
    54:32
    Pavel se pokoušel o forčeking, jenomže dosáhl jen malých úspěchů. Švédové se ve velké pohodě ukazují se svou skvěle nacvičenou a kompatibilní rozehrávkou, i tentokrát tak musí Češi ustoupit do základních pozic.
     
    53:49
    Čajka se dostal ke střele z kruhů, nicméně rychlá rána zápěstím byla chuťovkou pro Alnefelta. Šír se sice ještě snažil o dorážku, Švédové si jej ovšem pohlídali a prakticky jej nepustili ze svého dosahu.
     
    52:52
    Ztichlá Ostravar Arena se nyní trápí ne příliš estetickým hokejem. Švédové už opravdu hrají jen jistotu, Čechy prakticky nepouštějí k puku.
     
    51:48
    Český výběr působí v posledních chvílích dost odevzdaně. Nyní se sice pokoušel Zábranský nastartovat domácí formaci k ataku, Švédové ovšem naprosto bez potíží všemu zabránili. Frustrace Čechů je viditelná i z tribuny.
    50:44 David GUSTAFSSON - 5:0
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 14. Höglander (Fagemo), 16. H. Gustafsson, 21. Höglander (Sandin, Fagemo), 45. Söderström (TS), 51. D. Gustafsson (Höglander, Lundkvist)


    Švédsko: Alnefelt (Eliasson) – Söderström, Sandin (A), Lundkvist, Ginning (C), Björnfot, Broberg, Norlinder – Fagemo, D. Gustafsson (A), Höglander – Berggren, Bäck, Pašić – Holtz, Eriksson, Raymond – Öberg, H. Gustafsson, Nässén.
    Česko: Dostál (Malík) – Klikorka, Zábranský (C), Kučeřík, Kubíček, Dajčar, Haš – Myšák, Šír, Teplý – Plášek ml., Střondala, Pytlík – Blümel (A), Čajka (A), Raška – Pekař, Pavel, Šik.

    Rozhodčí: Lawrence (CAN), Morozov (RUS) – Huseby (CAN), Šalagin (RUS)

    Diváci: 8693
    thejrc.org