Finsko – Rusko 1:6 (kon.) | Kanada – USA 1:2 (po pr.)
po prodl.
Kanada
1:2 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
USA
Čtvrtek 02.01.2020, 20:30 • Zimný štadión Vladimíra Dzurilly (hala 1), Bratislava • Mistrovství světa žen do 18 let • Finále
Partner:
     
    Vážení čtenáři, z naší strany je to už vše. Doufáme, že jsme vám během osmi dní dokázali z hlavního města Slovenska přinést všechno potřebné a bylo nám ctí vás tímto šampionátem provázet. Přejeme vám všechno nejlepší do nového roku, z Bratislavy se tímto loučí Tomáš Kalas a Ladislav Vácha! (23:31:09)
     
    Teď už je to skutečně oficiální. Maggie Nicholsonová, kapItánka USA, si dojela pro ušatý pohár a nový mistr světa je tímto korunován!
     
    Na ledě momentálně probíhá ceremoniál. Nejprve si pro své stříbro dojely zklamané Kanaďanky. Nemají se však za co stydět, předvedly ve finále výborný výkon, což však platí i o Američankách.
     
    ALL-STAR TEAM MS

    gólmanka:

    Anna Alpatovová (RUS)

    obránkyně:
    Sanni Rantala (FIN)
    Kendall Cooper (CAN)

    útočnice:
    Eden Lacey (USA)
    Laura Zimmermannová (SUI)
    Jenna Buglioniová (CAN)
     
    Mistrovství světa žen do 18 let v Bratislavě je minulostí! Neskutečně strhující a napínavý zápas rozhodlo opět prodloužení, na hokejový trůn usedají po jednoleté odmlce opět Američanky! Po opatrné třetí třetině následovalo naprosto famózní prodloužení, ve kterém měly přece jenom navrch Státy. Jedním příkladem za všechny může být Caroline Harveyová, která nedala hned tři tutové šance za sebou. Na druhé straně zase z ojedinělé šance neskórovala Jenni Buglioniová a pak už to známe. Čas 76:52, Kiara Zanonová a mistryněmi světa jsou pro rok 2020 Spojené státy!

    Střely na branku: 32 – 34 (7 – 10)
     
    Konec zápasu.
    76:52 ZANONOVÁ - 1:2
     
    76:52
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tenhle fantastický zápas končí po 77 minutách hry a jedná se tak o nejdelší finále šampionátu v historii! Kanaďanky vyrobily na modré chybu v nahrávce a Nicholsonová se jako správná kapitánka vydala za kotoučem. V ten moment tak vzniklo přečíslení 2 na 1, Nicholsonovou totiž podpořila KIARA ZANONOVÁ. Ta se stala hrdinkou svého týmu, když jí Nicholsonová nezištně pustila puk k dopravení jej do odkryté části klece – 1:2! Asistence: Meggie Nicholsonová.
     
    76:13
    Kanada měla velice dobrou dvouminutovku v pásmu, jenže nedokázala celou akci zakončit nebezpečněji a Státy se znovu osvobozují.
     
    74:23
    McLeodová už se chystala zakončit po dlouhé kličce na osu, ale nakonec z toho nic nevzešlo a Američany jenom vyhazují na středový kruh.
     
    73:22
    Bochnaová byla další hráčkou v pořadí, která měla na hokejce konec tohoto šampionátu! Propad Američanek ve vlastním pásmu trestala Naudová přesnou přihrávkou před branku na Bochnaovou, ta sama před brankou v tísiciprocentní šanci ale trefuje jenom střed branky!
     
    72:24
    Kanada vnáší do hry uklidnění, Bochnaová čeká na prostřídání obou týmů u své vlastní branky.
     
    71:18
    Teď to zimním stadionem pořádně lomcuje! Murphyová se vydala na další útočný výlet a šla už sama na branku, její pokus nicméně končí odpískaným ofsajdem po takovém krkolomném přechodu modré. Ale verdikt platí a americká střídačka si může stěžovat zbytečně.
     
    70:32
    Ani Murphyová nedokázala rozhodnout! Tentokrát trefila z pravého kruhu tyč kanadské branky!
     
    69:54
    Kanada zatápí zle Američankám, neboť ty se dostaly opět pod tlak u vlastní branky, ze kterého není úplně únik.
     
    68:57
    Harveyová má v prodloužení pořádnou smůlu! Další chyba Kanady v rozehrávce a Edenová nahrávala v situaci 2 na 1 právě americké #5 před odkrytou branku, obránkyně třetí formace ale promáchla.
     
    67:49
    Neskutečné momenty prodloužení! Státy byly opět blizoučko k finální trefě, ale Harveyová opět neproměnila svoji šanci, střelu k tyči lehce škrtla kanadská gólmanka, které následně pomohla tyčka!

    Okamžitě však z této situace vzešel brejk a samostatný únik Jenny Buglioniové, ta ale napálila jenom rameno Vetterové!
     
    67:15
    Nicholsonová dlouho míchala s pukem, až od modré z nápřahu vystřelila. Gasconová však nemusela ani zasahovat, neboť letěl kotouč vedle.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 46. Paulová (Naudová) – 15. Murphyová, 77. Zanonová (Nicholsonová)


    Kanada: Gasconová (Osborneová) – Cooperová (C), Legrosová, Giaquintová, Goslingová (A), Kingová, Messierová, Kettyleová – McLeodová, Wheelerová, Cherkowskiová (A) – Wozniewiczová, Naudová, Paulová – Bochnaová, Buglioniová, Nellesová – Labadová, Lussierová, Picardová – Thompsonová
    trenér: Howie Draper

    USA: Vetterová (Thieleová) – Nicholsonová (C), Winnová, Fuhrmanová, Golnitzová, Guildayová, Harveyová, Biottiová, Lobdellová – Zanonová, Edenová (A), Burgenová – Murphyová, Wethingtonová, Websterová (A) – Davisová, Huberová, Hempová – Gentryová, van Wierenová, Simmsová
    trenérka: Maura Crowellová

    Rozhodčí: Äbergová (FIN), Ivanovová (RUS) – Cerhitová (SVK), Danilovová (RUS)

    Diváci: 937
    thejrc.org