Novosibirsk – Nižněkamsk 1:2 (kon.) | Magnitogorsk – Jekatěrinburg 3:2 (kon.) | Jaroslavl – Chabarovsk 2:0 (kon.)
N.Novgorod – Čeljabinsk 1:6 (kon.) | Omsk – Vladivostok 4:1 (kon.) | Spartak Moskva – Viťaz 2:3 (kon.)
Čerepovec – Minsk 2:3 (kon.) | Dynamo Moskva – Kunlun 2:0 (kon.) | Jokerit – Petrohrad 6:0 (kon.)
konec
Spartak Moskva
2:3 (2:1, 0:1, 0:1)
HC Viťaz Moskevská oblast
Pátek 03.01.2020, 15:00 • CSKA Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Robin Hanzl (SPM) 0+0, 1 střela, čas na ledě 15:14
    Jakub Jeřábek (VTZ) 1+0, 1 střela, čas na ledě 22:00 (17:22:41)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 28:29.
    Zblokované střely – 16:13.
    Vyloučení – 5:2.
    Využití přesilovek 1/2 – 0/5.
    Vhazování – 30:29.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Viťazu, který svého soupeře porazil poměrem 3:2. Úvod poslední periody vyzněl lépe pro hostující celek, který se dostal do vedení. Viťaz měl i v následujících minutách o něco více ze hry, navíc svého protivníka nepouštěl do vyložených šancí. Koncovka utkání nakonec branku nepřinesla, hosté se tak radují ze zisku plného počtu bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Ježov musel zničehonic zasahovat, puk se mu povedlo schovat do své lapačky.
     
    59:00
    Spartak to zkouší v šesti!
     
    58:11
    Šinkevič zkušeně poslal puk do středního pásma, což hostujícímu celku rozhodně vyhovuje. Černov navíc nasbíral cenné vteřinky za brankou slovenského brankáře.
     
    56:14
    Hosté rozjeli pohlednou kombinaci, na jejíž konci byl Vorovnkov. Rána zápěstím se nakonec otřela o hokejku soupeře, touš tak zamířil do ochranné sítě nad brankou.
     
    55:09
    Napadající Galimov nakonec nedokázal vyšťourat kotouč, domácí se nemohou dostat ke kotouči. Jeřábek ho zavezl za vlastní branku, odkud se pokoušel o rozehru.
     
    54:05
    Už to vypadalo, že Galimov pojede sám na Ježova, nicméně proti byl sudí na čáře. Jednalo se o postavení mimo hru, následovat bude poslední komerční přestávka.
     
    53:07
    Zubov velice chytře pod sebou hledal Rylova, který svižným pokusem trefil pozorného protihráče. Následně to na sebe vzal Grebenščikov, který trefil Hudáčka do ramena.
     
    52:03
    Nättinen to velice chytře zkoušel z otočky, avšak následná střela skončila na betonu Hudáčka. Spartak pouze nahodil do pásma, Malychinova formace odjela střídat.
     
    51:09
    Karsums si sjel za branku, načež dokázal v ideální pozici najít Kulika, kterému se zakončení vůbec nepovedlo. Na druhé straně pro změnu neuspěl forvard Makejev.
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen deset minut, Viťaz stále vede o jedinou branku. To je hodně ošemetné vedení, domácí mají na vyrovnání ještě hodně času.
     
    49:02
    Spartak se konečně usadil na opačné straně, avšak Ježov je delší dobu bez složitějšího zákroku. Mezitím s rozehrávkou vypomohl slovenský brankář Hudáček.
     
    48:10
    Do pásma soupeře se celkem v poklidu dostal hostující Nättinen, který ale nedokázal udržet rovnováhu. Pád na zem byl samovolný, k puku se tak dostal Hersley.
     
    47:05
    Hru vysokou holí signalizoval jeden z rozhodčích, který poté pískl do své píšťalky. Hra je opět přerušena, zároveň na řadu přichází další komerční přestávka.
     
    46:03
    Co scházelo! Domácí obraně totiž pláchl Makejev, který si roztáhl brankáře Hudáčka, avšak ten jeho přízemní pokus dokázal zneškodnit.
     
    45:06
    Višněvskij měl s rozehrávkou celkem dost problémů, avšak přesto podél hrazení poslal puk až do středního pásma. Viťaz se i tentokráte ubránil bez větších problémů.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 6. Malychin (Chochlačov), 19. Zubov (Karsums, Daugavinš) – 3. Jeřábek (Varfolomejev, Vorobej), 28. Vorobej (Petrakov, Varfolomejev), 43. Mojsejev (Voronkov, Grebenščikov)


    Spartak Moskva: J. Hudáček (Bespalov) – Hersley, I. Višněvskij, Rylov (A), D. Višněvskij, Kulik, D. Musin, Trišin – A. Galimov, R. Hanzl, Karsums – Daugavinš, Zubov (A), Nikoncev (C) – Chochlačov, Malychin, Kokarev – Šablovskij, Cyplakov, Juňkov – Kotljarevskij.
    HC Viťaz Moskevská oblast: I. Ježov (Kočetkov) – Jeřábek, Vorobej, Pautov, V. Lajunen (A), Šinkevič, Voronkov, Katičev – Makejev (C), P. Černov (A), A. Ševčenko – Jormakka, Byvalcev, Jo. Nättinen – Grebenščikov, Mojsejev, Laričev – Varfolomejev, Petrakov, D. Kvartalnov – Koltygin.

    Rozhodčí: Gašilov, Sidorenko – Goljak, Sivov
    thejrc.org