Carolina – Washington 3:4 (kon.) | Dallas – Detroit 4:1 (kon.) | Columbus – San Jose 2:3 (kon.)
Buffalo – Florida 3:2 (kon.) | Boston – Edmonton 1:4 (kon.) | Minnesota – Winnipeg 3:2 (po pr.)
Vegas – St. Louis 5:4 (po pr.)
po prodl.
Vegas Golden Knights
5:4 (0:3, 2:0, 2:1 - 1:0)
St. Louis Blues
Sobota 04.01.2020, 22:00 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:01 Chandler STEPHENSON - 5:4
     
    63:01
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    CHANDLER STEPHENSON získal kotouč na levé straně obranného pásma Vegas a v závěru svého samostatného úniku puk zasunul mezi betony Jakea Allena! Vegas vítězí 5:4! Bez asistence.
    52:50 David PERRON - 4:4
     
    52:50
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    DAVID PERRON vypálil na vrcholu pravého kruhu pro vhazování a jeho rána se od vzdálenější levé tyče brány odrazila do sítě! Blues využili druhou přesilovou hru v zápase a vyrovnali střetnutí na 4:4. Asistence: Alex Pietrangelo a Ryan O'Reilly.
    49:50 Reilly SMITH - 4:3
     
    49:50
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Blues předvedli hodně špatnou rozehrávku a byli za to potrestáni, REILLY SMITH využil přiťuknutí od Chadlera Stephensona a nádhernou střelou zápěstím z prostoru mezikruží zamířil do pravého horního rohu brány! Vegas otočilo zápas a po fantastickém obratu skóre vede nad úřadujícími šampióny 4:3! Asistence: Chandler Stephenson.
    43:02 Nicolas ROY - 3:3
     
    43:02
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Nicolas Hague podává od úvodních minut skvělý výkon a nyní na vrcholu mezikruží napřáhl po nádherné stahovačce ke střele zápěstím, která byla těsně před bránou zablokována, z dorážky se ale prosadil NICOLAS ROY a dovršil comeback Vegas, které po první třetině prohrávalo 3:0! Je to 3:3! Asistence: Nicolas Hague a Tomáš Nosek.
    35:32 Paul STASTNY - 2:3
     
    35:32
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    PAUL STASTNY využil fantastické bekhendové přihrávky Williama Carriera napříč brankovištěm, když na vzdálenější levé tyči z úhlu zamířil mezi nohama Justina Faulka do odkryté sítě! Je to o gól! Asistence: William Carrier a Nicolas Hague.
    33:10 Ryan REAVES - 1:3
     
    33:10
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    RYAN REAVES využil nepřehledné situace před bránou Jakea Allena a těsně nad ledem z blízka zamířil k pravé tyči! Konečně se Vegas prosadilo a promluvilo do skóre střetnutí. Bez asistence.
    16:16 Oskar SUNDQVIST - 0:3
     
    16:16
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí Marc-André Fleury si nedokázal poradit s poskakujícím kotoučem a OSKAR SUNDQVIST ho v blízkosti levé tyče brány překonal mezi pravým betonem a vyrážečkou! Blues vedou o tři góly! Asistence: Ivan Barbašev a Alexander Steen.
    12:41 Jaden SCHWARTZ - 0:2
     
    12:41
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    David Perron přenesl hru z pravého křídla doleva a JADEN SCHWARTZ nádhernou střelou z bodu levého kruhu pro vhazování vymetl nad lapačkou Marca-Andrého Fleuryho vzdálenější pravý horní roh sítě! Asistence: David Perron a Ryan O'Reilly.
    07:05 Alex PIETRANGELO - 0:1
     
    07:05
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Kapitán ALEX PIETRANGELO si najel na vrcholu levého kruhu pro vhazování na pěknou zpětnou přihrávku od Davida Perrona z rohu útočného pásma a nádhernou střelou zápěstím poté nad vyrážečkou Marca-Andrého Fleuryho vymetl bližší levý horní roh brány! Blues využili přesilovou hru – 0:1. Asistence: David Perron a Ryan O'Reilly.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 34. Reaves, 36. Stastny (Carrier, Hague), 44. N. Roy (Hague, Nosek), 50. R. Smith (Stephenson), 64. Stephenson – 8. Pietrangelo (Perron, R. O'Reilly), 13. Schwartz (Perron, R. O'Reilly), 17. Sundqvist (Barbašev, Steen), 53. Perron (Pietrangelo, R. O'Reilly)


    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – Schmidt, McNabb, Theodore, Holden, Engelland (A), Hague – R. Smith (A), W. Karlsson, Tuch – Mark Stone (A), Stephenson, Pacioretty – Glass, Stastny, Carrier – Reaves, Nosek, N. Roy. Hlavní trenér: Gerard Gallant.
    St. Louis Blues: Allen (Binnington) – Pietrangelo (C), Dunn, Faulk, Bouwmeester, Bortuzzo, Walman – Perron, R. O'Reilly (A), Schwartz – Bozak, Thomas, B. Schenn – Barbašev, Sundqvist, Steen (A) – Sanford, J. de La Rose, MacEachern. Craig Berube.

    Rozhodčí: Frederick L'Ecuyer, Graham Skilliter. Čároví: Tony Sericolo, Andrew Smith

    Diváci: 18334
    thejrc.org