Kazachstán – Německo 4:1 (kon.) | Švédsko – Rusko 4:5 (po pr.) | Kanada – Finsko 5:0 (kon.)
konec
HC Slovan Ústí nad Labem
5:6 (2:3, 0:2, 3:1)
LHK Jestřábi Prostějov
Sobota 04.01.2020, 16:00 • Zimní stadion Ústí nad Labem • Chance liga - o účast v předkole • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
     Slovan – Prostějov

    V probíhající sezóně se oba týmy potkaly dvakrát. V říjnu se hrálo v Prostějově a domácí dokázali vyhrát 5:4. Odveta se hrála na konci listopadu v Ústí. Prostějov se prosadil jako první, pak se čtyřikrát trefilo Ústí. Slovan nakonec padl 4:5 po samostatných nájezdech.

    Jestřábi stále drží poslední možné místo na účast v předkole play-off. Jsou na 10. místě s náskokem čtyř bodů na Frýdek-Místek. Svěřenci trenéra Ladislava Lubiny vyhráli poslední dvě utkání (Benátky 5:1, Třebíč 7:0). V kádru Jestřábů je potřeba zmínit nejlepšího střelce Chance ligy Lukáše Žalčíka, který se trefil již třiadvacetkrát.

    Slovan by rád začal rok 2020 povedeně a doma je schopný okrást své soupeře. Z Ústí nad Labem si naposledy odvezl všechny tři body Chomutov a to už je osm utkání zpět, 16. listopadu. Jednoznačně nejobávanějším hráčem Slovanu je Tomáš Vildumetz, ten figuroval v sestavě měsíce prosinec a celkově mu patří 6. místo v celé produktivitě Chance ligy – 34 bodů (10+24), což je vzhledem k postavení Slovanu v tabulce obdivuhodný počin. Slovan je aktuálně třetí od spodku tabulky a na Benátky, které jsou nad ním ztrácí tři body.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl (Brízgala) – Smetana (C), Müller, Hes, Vl. Brož (A), D. Málek, Veber, Zukal – Tůma, Filip, Kružík (A) – Krliš, Vildumetz, Maršoun – O. Bláha, J. Havel, Severa – Grim, Houška, Jelínek.

    LHK Jestřábi Prostějov: Štůrala (D. Dvořák) – Mrázek, Muška, Husa, P. Krejčí, Březák, Hamrlík, M. Jandus – L. Krejčík, Miškář, Žálčík (C) – Hrníčko, Divíšek (A), Nouza (A) – T. Jandus, Chlán, Ouřada – M. Novák, V. Meidl, Knap.

    Rozhodčí: Pavlovič, Jechoutek – Polák, Ševic.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Slovan vyhrál úvodní buly utkání.
     
    00:21
    Matyáš Filip (Ústí n/L) zastavil za cenu vyloučení únik Martina Janduse a zavánělo to trestném střílením, které se však nekoná. Jestřábi budou hrát přesilovou hru.
     
    01:02
    První přesilovka hostů je nebezpečná! Lukáš Žálčík střílel po ledě a tři dorážky si zapsal Lukáš Krejčík, ale ani jednu neprocpal za Davida Stahla, jenž teď opravdu Slovan podržel!
     
    01:45
    Tomáš Nouza nabil na modrou na Martina Janduse a jeho rána golfem z první jen těsně minula domácí branku. Jestřábi začali v Ústí opravdu zostra.
     
    02:25
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Domácí už byli v plném počtu, když Tomáš Divíšek nabil na modrou Martinu Jandusovi, jehož střelu tečoval na brankovišti chirurgicky přesně DOMINIK HRNÍČKO – 0:1! Asistence: Martin Jandus a Tomáš Divíšek.
    02:25 Dominik HRNÍČKO - 0:1
     
    03:08
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Matyáš Hamrlík – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    03:19
    Bývalý hráč Slovanu Martin Jandus vyvezl kotouč z obranné třetiny Jestřábů, čímž zahájil oslabení Prostějova.
     
    04:02
    Slovan se na chvíli usadil v útočném pásmu, ale jeho kombinaci vystihl zkušený a opět poslal kotouč přes všechny čáry.
     
    04:21
    Tomáš Štůrala přerušil hru a vhazovat se bude před brankou Hanáků.
     
    04:46
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno a Slovan využívá také hned svou první přesilovou hru! Klíčem k úspěchu bylo to, že Vladimír Brož udržel útočné pásmo. Poté obdržel přihrávku do vyložené šance Petr Maršoun, který ještě Štůralu nepřekonal, ale veliký důraz prokázal navrátilec do sestavy domácích JAN HAVEL a dorazil puk do sítě – 1:1! Asistence: Petr Maršoun.
    04:46 Jan HAVEL - 1:1
     
    05:35
    Po zakázaném uvolnění domácích se bude vhazovat před Davidem Stahlem.
     
    05:45
    Petr Krejčí si nabruslil na osu hrací plochy a jeho střela švihem jen těsně minula Stahlovu branku.
     
    06:12
    Jan Havel má po svém zranění obrovskou hokejovou chuť. Svou smělou pouť kolem pravého hrazení zakončil až osamocený před Štůralou, ale ten jeho forhendový blafák kryl pravým betonem!
     
    07:11
    Na druhé straně pustil do hry první reklamní pauzu svým zákrokem David Stahl.
     
    08:08
    Nejproduktivnější hráč Slovanu Tomáš Vildumetz parádně adresoval svou přihrávku na Petra Maršouna, ale ten sám před Štůralou vymýšlel složité zpracování mezi bruslemi a k zakončení se nedostal.
     
    09:10
    Dominik Hrníčko si pomýšlel na druhou branku v utkání, když tečoval opět na brankovišti střelu Jakuba Husy, ale David Stahl byl tentokrát se svou vyrážečkou na místě.
     
    10:08
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Souhra dvou bývalých svěřenců Slovanu znamená vedení Hanáků. Tomáš Jandus projel středním pásmem jako nůž máslem a od levého mantinelu servíroval dokonalou přihrávku na zakončujícího KRYŠTOFA OUŘADU – 1:2! Asistence: Tomáš Jandus.
    10:08 Kryštof OUŘADA - 1:2
     
    11:14
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Jestřábi zúročují svou herní kvalitu. Lukáš Krejčík našel mezi kruhy PATRIKA MIŠKÁŘE a jeho rychlý švih se za zatřepal v horním růžku domácí klece – 1:3! Asistence: Lukáš Krejčík a Jaroslav Mrázek.
    11:14 Patrik MIŠKÁŘ - 1:3
     
    12:34
    Snaha domácích o korekci skončila pouze ranou Václava Vebera do blokujícího hráče Prostějova.
     
    13:45
    Prostějov vypadá na ledě Slovanu zatím velmi sebejistě a jeho kombinační hra je platnou zbraní. Martin Jandus byl na konci další pěkné souhry, ale David Stahl byl u své pravé tyče nachystaný se svou lapačkou.
     
    14:08
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Martin Jandus – 2 min., vysoká hůl).
     
    14:08
    Trenér Prostějova Ladislav Lubina je hodně nespokojen s tímto výrokem a namířil si to mezi střídačky a vyžádal si konzultaci s hlavním sudím.
     
    14:30
    Prostějov však zahájil své oslabení dobře a poslal kotouč přes všechny čáry.
     
    15:14
    Jakub Husa poslal kotouč o tvrzené sklo do ochranné sítě, vhazovat se bude před Tomášem Štůralou.
     
    15:43
    Petr Maršoun sice zavezl kotouč do útočné třetiny, ale Havlovi poté kotouč utekl opět do střední třetiny. Nepovedená přesilovka domácích.
     
    16:08
    Jestřábi v plném počtu, vyloučený Martin Jandus zpět na ledě.
     
    16:59
    Šimon Jelínek si dobře počkal na sprint Vladislava Houšky, ale nakonec přečíslení dobruslil Patrik Miškář a přihrávce zabránil.
     
    17:58
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Petr Krejčí – 2 min., sekání).
     
    18:15
    Tomáš Štůrala si poradil s lehkou ranou Ondřeje Smetany od modré, a poté Jestřábi poslali kotouč přes všechny čáry. Ani tato přesilovka zatím nevypadá z pohledu domácích dobře.
     
    19:11
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Nakonec Slovan přesilovku využil! Druhou brankou oslavil svůj návrat po zranění JAN HAVEL, který si počkal na přihrávku od Tomáše Vildumetze zpoza branky a ranou po ledě procedil puk pod betony Štůraly – 2:3! Asistence: Tomáš Vildumetz a Petr Maršoun.
    19:11 Jan HAVEL - 2:3
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina nám v Ústí nad Labem nabídla celkem pět branek! Za delší konec provazu zatím tahají hosté z Prostějova, kteří vedou 3:2 a jsou přeci jen kvalitnějším týmem na ledě. Domácí vrátil do hry dvěma brankami v přesilovce navrátilec do sestavy Jan Havel.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:54 .
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Rozkouskované střídání prvních dvou formací se odehrálo převážně ve střední třetině. Po ofsajdu domácích se bude vhazovat v neutrální zóně.
     
    21:00
    A po zakázaném uvolnění Prostějova se bude vhazovat před Tomášem Štůralou.
     
    21:23
    Tomáš Nouza krásnou žabičkou našel na zadní tyči Dominika Hrníčka, ale ten trestuhodně odmítl vstřelil svou druhou branku v utkání, když minul pravou tyč domácí branky!
     
    21:53
    Na druhé straně rychlá odpověď. Akci dvou proti jednomu připravil Jiří Severa, ale Ondřej Bláha z první přestřelil branku Tomáše Štůraly!
     
    22:59
    Martin Tůma se dostal krkolomně mezi kruhy ke střele, ale jeho bekhendové ráně chyběla větší rasance a Štůrala v pohodě vyrazil svou hokejkou.
     
    23:59
    Trochu z nouze vypálil z nulového úhlu Václav Meidl a moc nechybělo, aby si David Stahl srazil kotouč za svá záda. Nakonec zamířil kotouč od jeho ramene na horní síťku jeho branky.
     
    24:11
    Kotouč na střídačce Slovanu, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    24:41
    Parádně v rohu kluziště zabojoval o kotouč Petr Maršoun, našel před brankou volného Daniela Kružíka, který udělal Štůralovi kličku, ale kotouči do branky zabránil za pět dvanáct svou hokejkou obránce Jakub Husa!
     
    26:07
    Jan Grim si počkal na nabrusleného Šimona Jelínka na pravé straně, předal mu kotouč do jízdy, ale Tomáš Štůrala byl proti střele kladenského odchovance připraven a betonem zasáhl včas.
     
    26:35
    Tomáš Štůrala toho nyní moc neviděl, ale přeci jen si našel střelu Daniela Kružíka z vrcholu kruhu a schoval ji ve své lapačce.
     
    27:30
    Martin Tůma dorážel před brankou střelu Daniela Kružíka. Domácí bouchají na vrata s nápisem vyrovnání.
     
    28:32
    Ještě si však budou muset chvíli počkat. David Stahl musel lapačkou pokrýt kotouč u své pravé tyče.
     
    29:13
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Dominik Málek – 2 min., hrubost).
     
    29:20
    Jakub Müller okamžitě po vhazování osvobodil svůj tým vyhozením přes všechny čáry.
     
    29:41
    Dominik Hrníčko skoro rozpáral Stahlovi břicho, ale jeho rána golfem nakonec skončila na ústeckém terči domácího brankáře.
     
    30:00
    Tentokrát rutinní zákrok lapačkou v podání kladenského odchovance ve službách Slovanu.
     
    31:13
    Dominik Málek na ledě, Slovan v plném počtu.
     
    31:30
    Po zakázaném uvolnění Prostějova se bude vhazovat před brankou Tomáše Štůraly.
     
    31:54
    Václav Meidl přejel Dominiku Knapovi příliš rychle do útočné třetiny a byl odpískán ofsajd Jestřábů.
     
    32:40
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Petr Krejčí – 2 min., hákování).
     
    33:10
    Jiří Severa jako první pálil v přesilové hře, ale Tomáš Štůrala si na dvakrát poradil.
     
    34:18
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Hodně laciná branka na úkor Slovanu. V oslabení celkem pohodlně zakombinovala kompletní čtveřice Jestřábů a na konci této kombinace byl zakončující PATRIK MIŠKÁŘ, který propálil Stahla! Branka v oslabení a dvoubrankové vedení hostů – 2:4! Asistence: Lukáš Krejčík a Martin Jandus.
    34:18 Patrik MIŠKÁŘ - 2:4
     
    35:32
    Šimon Jelínek protiútok domácích, ale jeho žabička skončila až u brankáře Tomáše Štůraly, jenž kotouč přikryl svou lapačkou.
     
    36:27
    Nepřesná kombinace domácích a Martin Tůma neměl šanci jít do koncovky.
     
    36:52
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Jestřábí odskakují na tříbrankový rozdíl! Po levém mantinelu ujel MATĚJ NOVÁK a našel mezeru mezi betony Davida Stahla – 2:5. Asistence: Dominik Knap a Jakub Březák.
    36:52 Matěj NOVÁK - 2:5
     
    38:02
    Vladimír Brož po dlouhé době zaměstnal pořádně Tomáše Štůralu. Krásně proskočil mezi dvěma obránci a ranou golfem mu nadělal pořádné starosti, nicméně hostující brankář kotouč ztlumil na své hrudi.
     
    38:19
    Tomáš Štůrala teď řešil další nepříjemnosti v brankovišti a nakonec si lehl na záda a kotouč schoval právě někde pod svými zády.
     
    39:01
    Poslední minuta druhé třetiny, Prostějov po odskočení malinko přestal hrát a nechává iniciativu na domácích hokejkách.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině se rozsvěcelo červené světlo pouze za domácím brankářem Davidem Stahlem, když jej překonali David Miškář a Matěj Novák. Prostějov je hokejovějším týmem a pokud ve třetí třetině Slovan výrazně nepřidá, odvezou si Hanáci domů důležité tři body.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:46 .
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Matyáš Filip se neprosadil po své akci na levé straně a k zakončení se nedostal.
     
    41:16
    Matěj Hes teď inkasoval ostrou ránu od modré někde do citlivých míst a s bolestivou grimasou odjel na střídačku.
     
    41:27
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Dominik Hrníčko – 2 min., sevření puku rukou).
     
    41:58
    Třetí branku v přesilové hře dnes mohli slavit domácí, ale Petr Maršoun neproměnil svůj samostatný únik! Tomáš Štůrala oslavným gestem zvedl lapačku nad svou hlavu a kotouč se třepal uvnitř jeho rukavice!
     
    42:51
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    I třetí branku vstřelil Slovan v početní převaze! Tentokrát trošku šťastně,ale přeci. Daniel Kružík nahazoval kotouč do brankoviště a kotouč se od brusle JAKUBA MÜLLERA odrazil do sítě – 3:5! Asistence: Daniel Kružík.
    42:51 Jakub MÜLLER - 3:5
     
    42:51
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Jakub Husa – 2 min., vysoká hůl).
     
    43:54
    Slovan opět nastěhovaný v útočné třetině s touhou opět proměnit přesilovku a zdramatizovat ještě utkání.
     
    44:25
    A Daniel Kružík k tomu neměl ani tak daleko! Jeho dělovka z první á la David Pastrňák proletěla jen těsně nad horním růžkem!
     
    44:51
    Prostějov po dlouhé době kompletní.
     
    45:48
    Tomáš Štůrala uklidňuje hru a kotouč podržel pod svou lapačkou. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    46:30
    Tomáš Divíšek podržel zkušeně kotouč a našel mezi kruhy Dominika Hrníčka, jehož střela však až ke Stahlovi neprošla.
     
    47:39
    Ondřej Bláha mohl jít do šance, ale prudkou přihrávku z pravé strany zpracovat nedokázal, kotouč mu přeskočil čepel jeho hole.
     
    48:59
    Lukáš Žálčík pouze protečoval kotouč do střední třetiny. Nejlepší střelec Chance ligy zatím dnes mlčí.
     
    49:08
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Martin Jandus – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    49:44
    Zatím nepovedená část přesilové hry domácích a po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před Davidem Stahlem.
     
    50:13
    Vladimír Brož pálil od modré, ale trefil pouze clonícího spoluhráče, kterým byl na brankovišti Dominik Málek.
     
    51:08
    Martin Jandus na ledě, Jestřábi v plném počtu.
     
    51:21
    Z pozice v kleku střílel takového motýlka Petr Chlán a hodně nepředpovídatelný kotouč musel sledovat poctivě David Stahl, aby jej nakonec vyrazil svou vyrážečkou.
     
    52:33
    Hodně energie dali do tohoto útoku Daniel Kružík a nakonec z pravé strany zakončující Matyáš Filip! No Tomáš Štůrala měl včas své pravé rameno u horní tyče a pohotovu střelu vyrazil.
     
    Dnešní utkání sleduje v Ústí nad Labem 583 diváků.
     
    52:59
    Ofsajd Slovanu přerušil domácí snahu. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    53:29
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Tomáš Divíšek – 2 min., podrážení).
     
    53:45
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Je zaděláno na drama! Slovan zpátky v utkání! Čtvrtá branka v přesilové hře! Nacvičená kombinace, kdy Jiří Severa poslal kotouč přes celou šíři útočné třetiny a z první se do kotouče opřel DANIEL KRUŽÍK – trefil bezchybně – 4:5! Asistence: Jiří Severa a Ondřej Smetana.
    53:45 Daniel KRUŽÍK - 4:5
     
    54:14
    Po zakázaném uvolnění Slovanu se bude vhazovat před Stahlem.
     
    54:59
    David Stahl musel vytrčit pravý beton a vyrazit ránu Lukáše Krejčíka od modré.
     
    55:30
    Jan Grim hledal svou žabičkou před brankou Vladislava Houšku, no jeho pobídka nebyla z těch nejpřesnějších.
     
    55:51
    Kotouč v hledišti, vhazování před Davidem Stahlem.
     
    56:54
    Martinu Tůmovi se kotouč namotal na hůl a jeho nahození skončilo až v ochranné síti. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    57:20
    Prostějov kombinuje v útočné třetině a je si vědom toho, co chce hrát, hlavně co nejdále od své branky.
     
    57:41
    Zakázané uvolnění Slovanu odpískáno, i přesto že dobruslující Jan Havel byl u kotouče první již mezi kruhy.
     
    58:10
    Jiří Severa ujel sám na branku a byl zahákován Jaroslavem Mrázkem! Je z toho nakonec pouze vyloučení hostujícího obránce, i když domácí by si moc přáli trestné střílení!
     
    58:10
    David Stahl na střídačce! Slovan v šesti proti čtyřem!
     
    58:46
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Pátá branka Slovanu v přesilovce a stíhací jízda dokonána! Vzal za to jako správný kapitán ONDŘEJ SMETANA, který propálil od modré úplně vše! Risk bez brankáře dokonale zúročen- 5:5! Asistence: Daniel Kružík.
    58:46 Ondřej SMETANA - 5:5
     
    59:10
    Kotouč mimo hrací plochu a vhazovat se ještě bude před brankou domácích.
     
    59:32
    Tak ještě nemá Slovan bod v kapse. Ondřej Smetana (Ústí n/L) obdržel dvě minuty za krosček.
     
    59:49
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Hostům stačilo sedmnáct vteřin přesilové hry a infarktový závěr utkání nakonec nejspíše zvládnou! Před branku si najel PATRIK MIŠKÁŘ a z první našel místo u pravé tyče po žabičce od Lukáše Žalčíka. Zapisuje hattrick a vedoucí branku – 5:6. Asistence: Lukáš Žálčík a Jaroslav Mrázek.
    59:49 Patrik MIŠKÁŘ - 5:6
     
    59:49
    Ladislav Lubina si vzal po vstřelené brance oddechový čas.
     
    Konec zápasu.
     
    Infarktový byl závěr utkání v Ústí nad Labem! Domácí Slovan smazal brankou Ondřeje Smetany minutu a čtvrt před koncem tříbrankové manko, ale paradoxně domácí kapitán byl půl minuty před koncem ještě vyloučen a nabídnutou přesilovku stihli hosté ještě využít a brankou Patrika Miškáře 11 vteřin před koncem rozhodli utkání! Ze severu Čech si odváží výhru 6:5!
     
    Utkáním Vás provedl Tomáš Suchánek a já Vám děkuji za pozornost. (18:25:51)

    Tomáš Suchánek

    Branky a nahrávky: 5. J. Havel (Maršoun, Vildumetz), 20. J. Havel (Vildumetz, Maršoun), 43. Müller (Kružík), 54. Kružík (Severa, Smetana), 59. Smetana (Kružík) – 3. Hrníčko (M. Jandus, Divíšek), 11. Ouřada (T. Jandus), 12. Miškář (L. Krejčík, Mrázek), 35. Miškář (L. Krejčík, M. Jandus), 37. M. Novák (Knap, Březák), 60. Miškář (Žálčík, Mrázek)


    HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl (Brízgala) – Smetana (C), Müller, Hes, Vl. Brož (A), D. Málek, Veber, Zukal – Tůma, Filip, Kružík (A) – Krliš, Vildumetz, Maršoun – O. Bláha, J. Havel, Severa – Grim, Houška, Jelínek.
    LHK Jestřábi Prostějov: Štůrala (D. Dvořák) – Mrázek, Muška, Husa, P. Krejčí, Březák, Hamrlík, M. Jandus – L. Krejčík, Miškář, Žálčík (C) – Hrníčko, Divíšek (A), Nouza (A) – T. Jandus, Chlán, Ouřada – M. Novák, V. Meidl, Knap.

    Rozhodčí: Pavlovič, Jechoutek – Polák, Ševic

    Diváci: 583
    thejrc.org