Kazachstán – Německo 4:1 (kon.) | Švédsko – Rusko 4:5 (po pr.) | Kanada – Finsko 5:0 (kon.)
konec
HC Baník Sokolov
2:4 (1:1, 1:2, 0:1)
HC Dukla Jihlava
Sobota 04.01.2020, 17:00 • Zimní stadion Sokolov, Sokolov • Chance liga - o účast v předkole • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky: Střely na bránu: 37-34; Zablokované střely: 1-1; Vhazování: 49%-51%; Bloky: 1-1; Přesilové hry: 1/6-2/6; Trestné minuty: 12-12. (20:24:52)
     
    Tomáš Vracovský sice poslal v úvodu zápasu Sokolov do vedení, jenže Jihlava poté třemi góly v řadě utkání otočila, když se postupně trefili hostující kapitán Josef Skořepa, Tomáš Čachotský a poté Matěj Pekr. V závěru druhé třetiny sice vrátil domácí zpět do zápasu Matěj Zadražil, jenže v polovině závěrečné třetiny utkání pečetil vítězství Jihlavy Kryštov Hrala. Dukla si pojistila vedení ve skupině o účast v předkole playoff, zatímco Sokolov zůstává poslední. Konečný výsledek střetnutí zní. HC Baník Sokolov 2 HC Dukla Jihlava 4.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:36
    Sokolov v závěru zápasu špatně střídal a týmový trest za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Josef Stříbrný.
     
    58:36
    Hra je v závěru utkání hodně kouskována a jsme zvědaví na to, za domácí hráči odvolají svého brankáře.
     
    57:29
    Jihlava vyrazila do protiútoku a její akci taženou podél střídaček zastavilo postavení mimo hru. Skóre je 2:4.
     
    56:56
    Matěj Zadražil rychle zamíchal s pukem v blízkosti levé tyče, mezi betony ovšem z blízkosti pozorného Jana Brože překonat nedokázal!
     
    55:03
    Dukla předvedla nádhernou kombinační akci a z prostoru mezikruží málem skórovala, když její střela mířila do protipohybu Jakuba Kašpara, domácí brankář ale předvedl senzační semafor!
     
    54:02
    Útočné snažení Jihlavy zastavilo postavení mimo hru, ještě předtím měl ale slibnou šanci Matěj Pekr, domácí Jakub Kašpar ho ale vychytal svým pravým betonem.
    52:29 Kryštof HRALA - 2:4
     
    52:28
    Dukla právě vstřelila branku!
    KRYŠTOF HRALA napřáhl na vrcholu pravého kruhu ke krásné táhlé střele zápěstím, která nad lapačkou Jakuba Kašpara vymetla vzdálenější levý horní roh brány! Dukla vede znovu o dva. Asistence: Daniel Kolář a Anatolij Protasenja.
     
    51:48
    V dnešním utkání se poměrně často vylučuje. Sokolov využil jednu z pěti přesilových her, zatímco Jihlava dvě z šesti početních výhod. Hosté jsou na tom tedy lépe.
     
    51:00
    Matěj Pekr se pokusil skórovat od modré čáry na opačné straně ledové plochy, také Jakub Kašpar ale snadno zasáhl, když jeho táhlý pokus sevřel v náručí.
     
    50:33
    Sokolovští na levém křídle vystřelili od modré čáry a kotouč mířil ke vzdálenější pravé tyči, Jan Brož měl ale čistý výhled a snadno ho tedy ukryl ve své lapačce.
     
    49:26
    Domácí brankář Jakub Kašpar nedokázal udržet nahození Jihlavy v lapačce, a tak musel rychle do kolen, aby kotouč tentokrát zmrazil pod lapačkou.
     
    48:08
    Jakub Kašpar si nechtěně stáhl kotouč zpoza brány ke své pravé tyči, kde se mu poté zamotal pod brusle, domácí brankář ho ovšem našel a vzápětí přerušil hru.
     
    47:45
    Lukáš Anděl si najel před bránu na přihrávku z pravého křídla a mohl skórovat během oslabení, jenže byl příliš blízko a domácí brankář Jakub Kašpar ho vychytal.
     
    47:31
    Jihlavští hokejisté si skvěle nabruslili domácí hráče Sokolova, kteří se poté ocitli v postavení mimo hru.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 6. Vracovský (Kadeřávek, Kverka), 39. M. Zadražil (Švec, Vrána) – 8. Skořepa (Čachotský, J. Pohl), 25. Čachotský (Piegl), 37. Pekr (Skořepa, Čachotský), 53. Hrala (D. Kolář, Protasenja)


    HC Baník Sokolov: Kašpar (Haas) – Vodička, Přindiš (A), A. Rulík, Pařízek, Michálek, Kadeřávek – Křemen, Vrána, T. Rohan (C) – Osmík, Kverka, Vracovský – Stříbrný, M. Zadražil (A), Švec – Hrubec, Kuběna, Kovařík. Hlavní trenér: Karel Mlejnek.
    HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Chaloupek) – Staněk, J. Pohl, D. Kolář, Půža, J. Holý, Piegl – Illéš, Fronk, Čachotský (A) – Pekr, Poletín, Anděl – Chlubna, Skořepa (C), A. Zeman – Lichanec, Protasenja, Hrala. Hlavní trenér: Viktor Ujčík.

    Rozhodčí: Tomáš Zubzanda, Jakub Šindel. Čároví: Martin Tvrdík, Miroslav Šimán

    Diváci: 785
    thejrc.org