Nové Zámky – HC Slovan 6:5 (po pr.) | MAC Budapešť – Košice 4:3 (po pr.) | Lipt. Mikuláš – Banská Bystrica 4:5 (1:2 po s.n.)
Zvolen – Detva 5:1 (kon.) | Nitra – Poprad 3:2 (kon.) | Trenčín – Michalovce 4:2 (kon.)
po prodl.
HC MIKRON Nové Zámky
6:5 (1:3, 3:1, 1:1 - 1:0)
HC Slovan Bratislava
sk Sobota 04.01.2020, 16:00Tipos Extraliga (SR) • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nové Zámky napokon vďaka Obdržálkovmu gólu v predĺžení rozhodli o zisku druhého bodu z tohto stretnutia. Nové Zámky teda po druhýkrát v sezóne dokázali zdolať Slovan vo veľkom zápase bohatom na góly. Belasí teda budú musieť byť spokojní aj s jedným bodom. (18:43:41)
     
    Koniec zápasu.
     
    63:47
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci v predĺžení strieľajú rozhodujúci gól a stávajú sa víťazmi tohto zápasu! PETR OBDRŽÁLEK si prebral puk na ľavom kruhu a parádnou prudkou strelou do vinkla nedal Habalovi šancu.
    Asistencia: Juraj Jurík.
     
    63:07
    Nové Zámky rýchlo otočili hru a do úniku sa prepracoval Tomáš Pospíšil. Svoj nájazd mieril na forhend, ale iba do Habalových betónov!
     
    62:31
    Rýchlosť cez stredné pásmo nabral Jindřich Abdul, ktorý sa zvrtol okolo Pospíšila a bekhendom vystrelil zblízka. Mieril to však vedľa brány.
     
    61:55
    Šikovne sa od mantinelu odpútal Urbánek, ktorý sa dostal medzi kruhy a odtiaľ švihom ohrozil Pavlasa. Na dorážku bol pripravený Zigo, ale Pavlas odolal.
     
    61:33
    Spomedzi kruhov to strelou skúšal Sersen. Jeho prudký projektil brankár Pavlas dokázal vyraziť.
     
    61:06
    Šikovne to skúsil Petr Obdržálek, ktorý prenikol dopredu po ľavom krídle a strieľal z kruhu. Jeho pokus však mieril iba na Habalovo rameno.
     
    60:39
    Od modrej čiary Štajnoch smeroval prihrávku pred bránku na Abdula, ktorú však zastavil domáci obranca.
     
    60:18
    Hatala atakoval Šedivého v obrannom pásme Slovana. Bratislavský obranca sa však nenechal rozhodiť a puk na hokejke udržal.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    V prostrednej časti hry sme videli po jednom góle na oboch stranách. Najprv sa z vedúceho zásahu tešili domáci, keď Pospíšil skóroval v 44. minúte. Radosť trvala do 47. minúty, v ktorej vyrovnal na 5:5 Puliš. Zápas bude pokračovať v predĺžení.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:30
    Slovan je s pukom na hokejkách vo vlastnom obrannom pásme a Meszároš sa pokúša o záverečnú rozohrávku.
     
    58:56
    Basaraba chcel z ľavého kruhu ohroziť brankára Pavlasa, ale veľmi mu to nevyšlo. Jeho strelecké zakončenie nebolo presné.
     
    58:26
    Spoza pravého kruhu napriahol Andrej Hatala. Jeho tvrdá delovka však presná nebola a letela mimo priestoru bránky.
     
    57:56
    Až v závere presilovky registrujeme útočnú snahu domácich. Z pravého kruhu strieľal Stupka, pred bránkou síce mal spoluhráča, ale strela to bola nepresná.
     
    57:25
    Novým Zámkom táto presilová hra zatiaľ veľmi nepomáha. Poriadne ešte neohrozili Habala a teraz dokonca kvôli vyhodenému puku a icingu sa bude vhadzovať pred Pavlasom.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 20. Rogoň (Holovič, Drtina), 28. Stupka, 28. Pospíšil (Fereta), 32. Jurík (Obdržálek), 44. Pospíšil (Stupka), 64. Obdržálek (Jurík) – 10. Sersen (Bačik, Abdul), 13. Demo (Bondra), 20. St. Pierre (Basaraba, Bondra), 24. Puliš (Meszároš, Abdul), 47. Puliš (Abdul, Zigo)


    HC MIKRON Nové Zámky: Pavlas (Vyžinkár) – Ordzovenský, Hatala, Fereta, Drtina, Mikuš, Pavúk – Stupka, Fábry, Pospíšil – Jurík, Bajtek, Obdržálek – Andrisík, Hruška, Števuliak – Rogoň, Holovič, Jaša
    HC Slovan Bratislava: Brust (44. Habal) – Sersen, Bačik, Meszároš, Štajnoch, Demo, Šedivý, Jendek – Abdul, Zigo, Puliš – Bondra, St. Pierre, Basaraba – Matoušek, Kytnár, Kukumberg – Sloboda, Viedenský, Urbánek

    Rozhodčí: Snášel, Novák – Šoltés, Rojík
    ocianews.com