Kometa Brno – Zlín 2:3 (2:3 po s.n.) | K. Vary – Třinec 1:2 (po pr.) | Liberec – Olomouc 4:1 (kon.)
Plzeň – Vítkovice 6:4 (kon.) | Pardubice – Kladno 3:4 (po pr.)
konec
Bílí Tygři Liberec
4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
HC Olomouc
Neděle 05.01.2020, 16:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:57 Radan LENC - 4:1
     
    59:57
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři definitivně rozhodují. JAN ORDOŠ se dostal k puku v obranném pásmu a přes celé hřiště se trefil do opuštěné klece. Asistence: Roman Graborenko.
    58:14 Lukáš KLIMEK - 3:1
     
    58:14
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je sníženo! Jan Švrček vystřelil od modré a po sérii odrazů a následném přiklepnutí Jana Káni se kotouč dostal až k LUKÁŠI KLIMKOVI, který jej usměrnil za brankovou čáru. Asistence: Jan Káňa.
     
    55:12
    Branislav Konrád navíc zůstal na střídačce, hosté to zkouší v šesti už pět minut před koncem!
     
    55:05
    Olomouc si bere čas na poradu.
     
    55:05
    Lukáš Derner obětavě zblokoval střelu, přičemž ho kotouč trefil přímo do hlavy. Zkušený obránce okamžitě vstal a odjel do kabiny.
     
    48:54
    Michal Birner našel parádní zadovkou zpoza brány nikým neobsazeného Michala Bulíře, který však tváří v tvář Konrádovi promáchl.
     
    44:24
    Jan Knotek dostal od Tygrů trochu více prostoru na pravém křídle a mohl si tak najet až před bránu. Dominik Hrachovina sice jeho tvrdou střelu neudržel, jenže si poradil i s následnou dorážkou.
    43:15 Michal BULÍŘ - 3:0
     
    43:15
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí využívají další početní výhodu! Ladislav Šmíd poslal puk na levý kruh, odkud již mohl pálit Libor Hudáček. Ten však ještě zasekl a přihrál ke vzdálenější tyči MICHALU BULÍŘOVI, jenž černou gumu procedil za Konrádova záda. Asistence: Libor Hudáček, Ladislav Šmíd.
     
    42:31
    Jan Káňa (OLO) putuje na trestnou lavici za podrážení.
     
    36:45
    Početní výhodu si konečně vyzkouší i Olomouc. Lukáš Derner (LIB) se provinil nedovoleným bráněním.
     
    29:51
    Liberečtí kombinovali v útočném pásmu tak dlouho, až se Kohouti dostali ke kotouči a do přečíslení dva na jednoho. Jan Káňa to nakonec vzal na sebe a svou jedovatou střelou orazítkoval břevno liberecké svatyně!
     
    28:57
    Dominik Hrachovina (LIB) zaváhal při rozehrávce a musel zatáhnout za záchranou brzdu, když mu hráč Olomouce sebral puk. Jeho trest za podrážení odsedí Rostislav Marosz, hraje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    28:44
    Tygři budou hrát další početní výhodu. Za podrážení je vyloučen Lukáš Klimek (OLO).
    27:09 Adam MUSIL - 2:0
     
    27:09
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovku a navyšují vedení! Rostislav Marosz se po levém křídle protáhl do útočné třetiny a přihrál rozjetému Lukáši Krenželokovi. Ten se dostal až na hranici brankoviště, odkud adresoval přihrávku zcela volnému ADAMU MUSILOVI, jenž prostřelil marně se přesouvajícího Konráda. Asistence: Lukáš Krenželok, Rostislav Marosz.
     
    26:35
    Uvidíme první přesilovku. Lukáš Klimek (OLO) si odsedí trest za nedovolené bránění.
     
    17:58
    Po sražené střele Tomáše Hanouska ujížděli Olomoučtí tři na jediného beka! Lukáš Nahodil přihrál svému jmenovci Lukáši Klimkovi, jehož zakončení ale tygřím skokem vychytal Dominik Hrachovina. Vzápětí se ještě hosté dostali k dorážce, jenže ležícího Hrachovinu obětavě zastoupil Jiří Průžek.
     
    15:52
    Libor Hudáček vybojoval kotouč za bránou a přihrál číhajícímu Radanu Lencovi, jehož okamžitou střelu Branislav Konrád pokryl. K následné dorážce už se útočník Severočechů nedostal.
     
    13:45
    Teď se k zakončení z prostoru mezi kruhy dostal Pavel Musil. Dominik Hrachovina ovšem stihl vytasit svou vyrážečku a povedeným reflexem podržel svůj tým.
     
    12:51
    Dominik Hrachovina měl menší problémy s dělovkou Jana Knotka od modré čáry, naštěstí mu ale pomohl Vratislav Kunst, který kotouč odpálil do bezpečí.
     
    07:10
    Lukáš Derner ztratil hokejku, čehož skvěle využil Rostislav Olesz, před kterým se otevřelo spoustu prostoru. Olomoucký útočník si sjel až do ideální palebné pozice, Dominik Hrachovina však jeho jedovatý pokus vyrazil betonem.
    05:16 Radan LENC - 1:0
     
    05:16
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do vedení! Hanáci už rozjížděli útok, jenže jednomu z hráčů Liberce se na modré podařilo zastavit kotouč a ten se poté odrazil k Liboru Hudáčkovi, jenž v situaci dva na jednoho přihrál RADANU LENCOVI, který nasměroval puk do odkryté klece. Asistence: Libor Hudáček.
     
    03:40
    Po sražené střele Tomáše Hanouska se k dorážce dostal Jaroslav Vlach, který ale pouze vyprášil Konrádův beton.
    Marken.cz

    Jonáš Majtyka

    Branky a nahrávky: 6. Lenc (L. Hudáček), 28. A. Musil (L. Krenželok, Marosz), 44. Bulíř (L. Hudáček, Šmíd), 60. Ordoš (Graborenko) – 59. Klimek (J. Káňa)


    Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Schwarz) – Knot, Šmíd (A), T. Hanousek, Derner, Graborenko, Kunst, Buchtela – Birner (A), Bulíř, Průžek – Marosz, L. Hudáček, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, A. Musil, Ordoš.
    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Švrček, Valenta, Ondrušek (A), Dujsík, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, A. Rutar – Klimek, Nahodil, P. Musil – Burian, Strapáč, Irgl – Olesz, J. Knotek (A), Skladaný – Laš, J. Káňa, Kořenek.

    Rozhodčí: Lacina, Úlehla – Jindra, Zíka

    Diváci: 6 102
    thejrc.org