Vegas – St. Louis 5:4 (po pr.) | Toronto – NY Islanders 3:0 (kon.) | Ottawa – Tampa 3:5 (kon.)
New Jersey – Colorado 2:5 (kon.) | Montreal – Pittsburgh 2:3 (po pr.) | Arizona – Philadelphia 6:2 (kon.)
Vancouver – NY Rangers 2:1 (kon.) | Los Angeles – Nashville 1:4 (kon.) | Washington – San Jose 5:4 (po pr.)
Pittsburgh – Florida 1:4 (kon.) | Carolina – Tampa 1:3 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
1:4 (1:2, 0:0, 0:2)
Florida Panthers
Neděle 05.01.2020, 23:08 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Mike Hoffman (FLA) 1+1
    2. Frank Vatrano (FLA) 1+1
    3. Jared McCann (PIT) 1+0 (01:37:15)
     
    Československá stopa v utkání

    Dominik Simon (PIT) 0+1, 3 střely, čas na ledě 13:56
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 32:35.
    Zblokované střely – 20:12.
    Vyloučení – 3:5.
    Využití přesilovek 0/5 – 0/3.
    Vhazování – 23:31.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Floridy, která svého soupeře porazila poměrem 4:1. Poslední perioda byla v režii hostujícího celku, který ji odehrál hodně zkušeně. Florida vycházela ze zajištěné obrany, na druhou stranu podnikala velice nebezpečné útoky, přičemž jeden z nich se podařilo proměnit. Panteři tak najednou vedli už o dvě branky, což jim stačilo k pohodlnému dohrání, navíc se ještě jednou prosadili, a sice střelou do prázdné branky.
     
    Konec zápasu.
     
    59:12
    Dnešní utkání má svého vítěze, tento duel se tak dohrává. Před malým momentem si Driedger připsal ještě jeden zákrok, z bezprostřední blízkosti nevyzrál Galchenyuk.
    57:32 Jevgenij DADONOV - 1:4
     
    57:32
    Florida právě vstřelila branku!
    Tak to byla hodně nepovedená hra bez brankáře! Domácí se sotva dostali do pásma, avšak soupeř se dokázal prodrat zpět na druhou stranu, kde JEVGENIJ DADONOV zpracoval vzdušnou nahrávku, načež úspěšně zamířil do prázdné branky.
    Asistence: Jonathan Huberdeau.
     
    57:20
    Domácí to zkoušejí bez brankáře!
     
    56:02
    V krátkém časovém sledu další postavení mimo hru, i tentokráte ze strany Floridy. Tentokráte si nedokázal dobře počínat Malgin, na řadu tak přijde další vhazování.
     
    55:13
    Huberdeau vyslal složitou nahrávku k pravému hrazení, kde Barkov vystavil své spoluhráče do postavení mimo hru. Následovat bude vhazování ve středním pásmu.
     
    54:00
    Sám na branku pelášil hostující Malgin, který neuspěl se střelou pod břevno. S tou si Jarry dokázal poradit, zároveň došlo k posunutí domácí svatyně – komerční přestávka.
     
    53:05
    Ještě před modrou čárou se povedlo udržet puk Johnsonovi, který ho ihned posílal za branku Driedgera. Florida se rychle zorientovala, navíc opět prověřila Jarryho.
     
    52:04
    Přetahovaná u levého hrazení vyzněla lépe pro smečku domácích, která se nedokázala protlačit do zakončení. Na opačné straně to parádně udělal Barkov, který ve finální fázi trefil pouze Jarryho.
     
    51:07
    Kahun obdržel příliš nepřesnou nahrávku, navíc se s kotoučem musel vracet do vlastního pásma. Florida výborně napadá rozehrávku, což přináší kýžené ovoce.
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá zhruba deset minut, což je ještě hodně času na nejednu branku. Pittsburghu se stále moc nedaří, častěji na kotouči je totiž soupeř.
     
    49:20
    Ruhwedel měl pořádné problémy s napadajícím protihráčem, avšak přesto se mu povedlo kloudně rozehrát. Hosté se přesto dostali do zakončení, Toninato ale neuspěl.
    48:52 Dominic TONINATO - 1:3
     
    48:52
    Florida právě vstřelila branku!
    Nápor hostujících hráčů končí další přesnou trefou! Nahrávku do mezikruží obdržel DOMINIC TONINATO, který se poté rozhodl pro svižnou ránu zápěstím, jenž směřovala přesně pod horní konstrukci branky. Panteři nyní solidně zmáčkli soupeře, domácí prohrávají už o dvě branky!
    Asistence: Frank Vatrano, Riley Stillman.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 4. McCann (Simon, Hörnqvist) – 3. Vatrano (Hoffman), 11. Connolly (Trocheck, Matheson), 49. Toninato (Vatrano, Stillman), 58. Dadonov (Huberdeau)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (M. Murray) – Letang (A), J. Johnson, Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Riikola – Rust, Malkin (A), Galchenyuk – Hörnqvist (A), McCann, Simon – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese – Lafferty, Blandisi, Kahun.
    Florida Panthers: Driedger (Bobrovskij) – Ekblad, Yandle (A), Strålman, Stillman, Brown, Matheson – Hoffman, Barkov (C), Huberdeau (A) – Acciari, Trocheck, Connolly – Dadonov, Toninato, Vatrano – Pysyk, B. Boyle, Sceviour.

    Rozhodčí: Rank, St. Pierre – Baker, Amell
    ocianews.com