Jekatěrinburg – Nižněkamsk 3:0 (kon.) | Magnitogorsk – Novosibirsk 3:1 (kon.) | Čerepovec – Chabarovsk 2:1 (kon.)
Jaroslavl – Kunlun 5:0 (kon.) | Viťaz – Vladivostok 4:3 (kon.) | Minsk – Petrohrad 1:4 (kon.)
Kazaň – Čeljabinsk 4:3 (po pr.) | Spartak Moskva – Dynamo Moskva 0:3 (kon.)
konec
Avtomobilist Jekatěrinburg
3:0 (0:0, 3:0, 0:0)
Neftěchimik Nižněkamsk
Neděle 05.01.2020, 13:00 • Uralec Arena, Jekatěrinburg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Avtomobilist Jekatěrinburg

    Jekatěrinburg sice neměl zrovna ideální rozjezd do letošního roku KHL. Nyní už je na tom však lépe a po dvaačtyřiceti zápasech má na svém kontě padesát dva bodů, které mu stačí na čtvrtou pozici Východní konference. Avtomobilist patří ve své konferenci k týmům, které střílejí hodně branek, jelikož jich má na svém kontě už 106, na druhou stranu jich ale rovnou 102 inkasoval. V posledních třech utkáních se ale domácímu týmu zrovna nedaří, jelikož nevyhrál, ani jednou. Postupně padl s Chabarovskem, Nur-Sultanem a Magnitogorskem.

    Nejproduktivnější hráče:
    Brooks Macek – 33 bodů (17+16)
    Nigel Dawes – 30 bodů (15+15)
    Dan Sexton – 24 bodů (11+13)
     
    Neftěchimik Nižněkamsk

    To Nižněkamsk je na tom o něco hůře a v současné době se nepohybuje na místech, které zaručují vyřazovací boje. Po třiačtyřiceti zápasech mají totiž na svém kontě čtyřicet čtyři bodů, které mu zajišťují desátou pozici v rámci Východní konference. Neftěchimik má podobný útok, jelikož dal 102 branek, ovšem dostal jich rovnou 110. Z posledních tří zápasů vyhráli hosté hned dvakrát. Porazili totiž Kazaň a Novosibirsk. Na druhou stranu padli s Omskem.

    Nejproduktivnější hráči:
    Matt White – 24 bodů (11+13)
    Jacob Berglund a Zack Mitchell – 17 bodů (10+7)
    Pavel Porjadin – 17 bodů (9+8)
     
    Poslední vzájemný zápas:

    Jekatěrinburg – Nižněkamsk 4:3

    Branky a nahrávky: 1. Macek (Golyšev, Gurkin), 11. Bělousov (Dacjuk, Chripunov), 26. Platt (Mamkin), 39. Macek (Mamkin, Platt) – 15. Berglund (Enlund), 23. Černikov (Chisamutdinov, P. Kulikov), 35. Enlund (Padakin, Berglund).

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Fomin) – Gurkin, Alexej Vasilevskij, Mamkin, Berezin, Trjamkin, Batyršin, D. Bodrov, Valitov – Golyšev, Macek, A. Garejev – Sexton, Holland, Obidin – Chripunov, Dacjuk (C), Bělousov – Ovčinnikov, Platt, Ivašov.

    Neftěchimik Nižněkamsk: Šaryčenkov (Barulin) – Pajgin, R. Murphy, Aťušov, S. Zacharčuk (C), An. Sergejev, Šaripzjanov, Volgin – White, Z. Mitchell, Šiksatdarov – Chajrullin, P. Kulikov, Černikov – Enlund, Berglund, Denis Kazionov – Chisamutdinov, Šarifjanov, Padakin – Chafizov.
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Kovář (JEK) 21 výher, úspěšnost 93%
     
    Úvodní sestavy:

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Fomin) – Berezin, Alexej Vasilevskij, Batyršin, Gurkin, Mamkin, D. Bodrov, Valitov – Dawes, Golyšev, Macek – Sexton, Holland, Litovčenko – Dacjuk, Bělousov, A. Garejev – Platt, Chripunov, Ovčinnikov – Obidin.

    Neftěchimik Nižněkamsk: Barulin (Šaryčenkov) – Rjasenskij, R. Murphy, Pajgin, S. Zacharčuk, Aťušov, Bryncev, Volgin – White, Padakin, Berglund – Porjadin, Šiksatdarov, Enlund – Černikov, P. Kulikov, Chajrullin – Chisamutdinov, Denis Kazionov, Bikmullin – Šarifjanov.

    Rozhodčí: Ansons, Spirin – Zacharov, Ponamarenko.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Domácí dnes hrají v červených dresech, zatímco hosté v bílých. Právě Avtomobilist se hnal do první vážnější akce, ale ta skončila střelou vedle.
     
    00:50
    Jakub Kovář má za sebou první zákrok, když musel čelit střele od modré. Jefim Gurkin se poté dostal ke kotouči, ale neudržel ho na své hokejce moc dlouho.
     
    01:23
    Další domácí hráč se hnal do šance a vyprodukoval nebezpečnou střelu na zadní tyč. Konstantin Barulin ale zasahovat nemusel, jelikož kotouč minul tyč.
     
    01:50
    Jekatěrinburg zahrál jen na zakázané uvolnění, a tak nastalo buly po levici Kováře. To však domácí hokejisté vyhráli a po chvilce mohli vystřídat.
     
    02:18
    Denis Bodrov se dostal ke střele z větší vzdálenost, avšak Konstantin Barulin přesto musel zasahovat lapačkou. Pro Bodrova je to dnes pětistý zápas v KHL!
     
    02:42
    Nyní zahrál Nižněkamsk jen na zakázané uvolnění. Domácí navíc vyhráli buly, přesto si Neftěchimik zahraje přesilovou hru, nyní má výhodu.
     
    02:54
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Andrej Obidin – 2 min., nebezpečná výstroj).
     
    03:14
    Avtomobilist začal své oslabení velmi dobře. Už dvakrát se dostal ke kotouči a nekompromisně ho poslal přes všechny čáry, hosté se nemohou usadit.
     
    03:43
    Jevgenij Rjasenskij měl však velmi dobrou šanci, po které mohl dát první gól utkání! Dostal se totiž k odraženému puku, ale střelou zápěstím těsně minul.
     
    04:25
    Jevgenij Rjasenskij posunul kotouč do strany, ale jeho spoluhráč nevypálil z první. Přesto se hostující hokejisté drží na kotouči v útočném pásmu.
     
    04:56
    Andrej Obidin je na ledě!
     
    05:27
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Alexej Volgin – 2 min., nedovolené bránění).
     
    05:36
    Tak to byla pěkně sehraná akce, která však nekončí brankou! Dan Sexton našel parádním křižným pasem volného Petera Hollanda, jehož střela šla přesně doprostřed brány.
     
    06:07
    Marat Chajrullin málem potrestal chybu domácího kapitána v jeho obranném pásmu! Dostal se do dobré střelecké pozice, ale vysoko přestřelil.
     
    06:33
    Alexej Vasilevskij poslal pas po mantinelu, což se ukázalo jako velmi špatné řešení. Hosté se totiž dostali ke kotouči a bez potíží ho dostali do středního pásma.
     
    07:02
    Dan Sexton chtěl vymyslet podobně šikovnou přihrávku jako v na začátku přesilové hry, ale nebyl úspěšný. Trefil totiž jen soupeře, který ihned vyhodil.
     
    07:27
    Alexej Volgin je na ledě!
     
    07:59
    Konstantin Barulin se musel mít na pozoru, jelikož kotouč poskakoval okolo jeho brankoviště. Hostující gólman si však puk našel a schoval ho pod lapačku.
     
    08:30
    O něco aktivněji nyní působí domácí hokejisté, kteří zaměstnávají brankáře hostí. Ilja Ovčinnikov vypálil v pádu, ale jeho rána se odrazila od bližší tyče!
     
    08:50
    Arťom Garejev ovšem nyní nepředvedl vůbec dobrou rozehrávku, načež se puk dostal mimo hřiště. Vhazovat se bude přesně ve středovém kruhu.
     
    09:42
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Jacob Berglund – 2 min., hákování).
     
    10:00
    Nigel Dawes nyní vymyslel také parádní přihrávku, ale skóre se nadále nemění! Poslal svůj pas přesně k tyči, ale jeho spoluhráč minul branku, když puk projel brankovištěm.
     
    10:31
    Domácí první přesilovková formace se dlouho nacházela v útočném pásmu, ale právě Nigel Dawes poté udělal chybu, díky které se dostali hosté k puku.
     
    11:06
    A ti se navíc dostali rovnou do přečíslení dva na jednoho! Celé to na sebe vzal hráč, který celou akci táhl, ale jeho rána šla nakonec těsně nad branku.
     
    11:42
    Jacob Berglund je na ledě!
     
    12:08
    Hostující obránce to udělal dobře. Mířil z poloviny hřiště přesně na branku a Jakub Kovář musel podržet kotouč. Nejdříve ale bude komerční přestávka.
     
    12:44
    Domácí hráči jsou zatím aktivnější, ale nedaří se jim vstřelit vedoucí branku! Konstantin Barulin byl naprosto mimo branku, přesto hráč domácích nedokázal zakončit.
     
    13:20
    Peter Holland byl hodně aktivní před brankou, ale ani nadvakrát nedokázal překonat gólmana hostí. Následně Neftěchimik poslal puk do středního pásma.
     
    13:55
    Další akce Jekatěrinburgu už neskončila ani střelou. Přesto Nižněkamsk nemůže v posledních okamžicích vymyslet nic většího směrem dopředu.
     
    14:33
    Anatolij Golyšev se snažil posunout kotouč na Nigela Dawese. To se mu sice povedlo, ale domácího kapitána vychytal Konstantin Barulin betonem.
     
    15:05
    Brooks Macek dobře napadal, díky čemuž se jeho spoluhráči dostali ke kotouči. Tentokrát mohl být ale brankář hostí v klidu a nemusel zasahovat.
     
    15:55
    Rafael Batyršin měl velké problémy s napadajícím soupeřem a podle toho také vypadala jeho přihrávka. Neftěchimik ji totiž získal a je usazený v pásmu.
     
    16:38
    Tak tohle byla ale krásná akce na straně hosít, která však nekončí brankou! Jevgenij Rjasenskij byl tím, kdo zpoza branky našel volného Rafaela Bikmullina, jehož rána z první šla vedle!
     
    17:05
    Zatím vidíme vcelku útočný hokej, ovšem na branku stále čekáme. Zatím to vypadá, že tato třetina se dohraje za tohoto nerozhodného stavu.
     
    17:34
    Stěpan Zacharčuk zůstává ležet na ledě, když mu soupeř při dohrání trefil stojnou nohu. Nakonec jede na střídačku jen za pomoci spoluhráčů a je možně, že dohrál v tomto zápase! To by byla ztráta.
     
    17:50
    Rozhodčí si ale nejspíše tohoto zákroku nevšimli, jinak by museli přijít dvě minuty za faul pro domácí. Následné buly v útočném pásmu hostí vyhráli domácí.
     
    18:17
    Arťom Garejev stihl kotouč ještě v útočném pásmu a rozehrál dále. Alexej Vasilevskij nakonec vypálil od modré, ale Konstantin Barulin má puk ve své moci.
     
    18:35
    Jefim Gurkin vyrobil obrovskou minelu v obrannému pásmu! Svým pasem našel totiž jen volného Marata Chajrullina, který měl dobrou šanci, ale Kovář jeho pokus vychytal lapačkou!
     
    18:35
    Jakub Kovář ovšem tu ránu schytal možná spíše do části lapačky kde má prsty a hra je přerušena! Nakonec je po ošetření český gólman schopen pokračovat.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    19:30
    Do konce první periody tohoto zápasu nám chybí přesně třicet sekund. Na kotouči se drží hostující hokejisté, kteří by ještě rádi vstřelili vedoucí branku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Což se jim ale nepovedlo, takže po první třetině utkání mezi Jekatěrinburgem a Nižněkamskem je stav bezbrankový 0:0. O něco více zajímavějších šancí měli asi domácí hokejisté, ovšem ani jednu z nich nedokázali využít. Na druhé straně jsme registrovali hlavně dvě velké šance, jenže jednou skvěle zasáhl Jakub Kovář, podruhé hosté přestřelili.

    Další třetina začne přibližně v 13:52.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 15 – 10
    Trestné minuty: 2 – 4
    Vhazování: 14 – 9
    Zblokované střely: 6 – 3
    Hity: 7 – 6
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    22:00
    Již jsou za námi dvě minuty v rámci druhé třetiny, ve kterých se nic moc zajímavějšího nestalo. Na kotouči se nyní drží hostující hokejisté.
     
    22:54
    Vitalij Aťušov se nakonec dostal ke střele na branku z dobré pozice na vrcholku kruhu. Jakub Kovář však na jeho pokus viděl a chytil ho do výstroje.
     
    23:12
    Brooks Macek se snažil probít do zakončení, ale to se mu zrovna nevyvedlo. Při pokusu o střelu upadl a Konstantin Barulin nakonec nemusel zasahovat.
     
    23:49
    Anatolij Golyšev se snažil pádit za kotoučem, co mu síly stačily. Jeho snaha ale nakonec byla zbytečná a domácím je odpískáno jen zakázané uvolnění.
     
    24:16
    Hráč Jekatěrinburgu se vydal aktivně napadat do útočného pásma, ovšem proti trojnásobné přesile neměl moc šancí na úspěch, což se také ukázalo.
     
    24:47
    Kotouč se nyní dostal na střídačku domácího celku, ale nakonec se jako poslední puku dotkl hráč Nižněkamsku. Proto se bude vhazovat v jeho obranném pásmu.
     
    25:29
    Stěpan Zacharčuk pokračuje v dnešním zápase, což je rozhodně dobrá zpráva pro fandy hostujícího celku. Střet kolen totiž nevypadal zrovna pěkně.
     
    26:07
    Arťom Garejev se snažil proháčkovat skrze střední pásmo hned přes trojici soupeřů. To se mu sice povedlo, jenže pomyslnou stopku dostal už na modré.
     
    26:41
    Jekatěrinburg se hnal do dalšího ataku, ale zatím to není ani z jedné strany ono. Je z toho jen ofsajdové postavení a před námi je první komerční přestávka.
     
    27:07
    Ani Nižněkamsku se přechod do útočné třetiny nepovedl, když byl obrán o puk na útočné modré. Zatím to s přechody v tomto zápase není vůbec ono.
     
    27:44
    Denis Bodrov a Andrej Obidin bojovali se soupeři ve středním pásmu o kotouč, kam se nakonec sjela většina pětek obou týmů. Puk vydolovali hosté.
     
    28:30
    Druhá třetina je spíše plná osobních soubojů. Lepší šanci jsme viděli možná jednu...
     
    29:04
    Dan Sexton si počkal na přihrávku u mantinelu a rovnou z první hledal rozjetého spoluhráče. Jekatěrinburg nakonec pálil, ale mířil jen vedle tyčky.
     
    29:48
    Pavel Dacjuk se snažil zamotat hlavy všem soupeřům na hřišti, až si nakonec objel branku a dostal se ke střele. Konstantin Barulin si tyč pohlídal.
     
    30:14
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Jenže domácí hokejisté se udrželi v útočném pásmu a střílí první branku v tomto zápase! Rafael Batyršin posunul kotouč na modrou, kde byl ještě Georgij Bělousov! Ten vyslal hodně zajímavou střelu, kterou ještě tečoval PAVEL DACJUK, který je určen jako střelec gólu! Asistence: Georgij Bělousov a Rafael Batyršin.
    30:14 Pavel DACJUK - 1:0
     
    30:46
    Hokejisté v červeném se navíc nadále drží na puku a snaží se útočit. Brooks Macek se znovu snažil dorážet, ale gólman hostí byl proti němu úspěšný.
     
    31:17
    Avtomobilist se nadále držel v útočném pásmu a gólman hostí si nemůže stěžovat na nedostatek práce. Ránu od modré však vyrazil částí své výstroje.
     
    31:58
    Andrej Obidin se dostal ke kotouči v útočném pásmu na modré. Vůbec se s tím nepáral a vyslal tvrdou ránu, kterou má Konstantin Barulin v lapačce.
     
    32:36
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    A domácí se během několika málo chvil dostávají do dvoubrankového vedení! Chyba ve středním pásmu vyslala Avtomobilist do přečíslená. Dan Sexton posunul kotouč na PETERA HOLLANDA, který s trochou štěstí dostal puk do sítě! Asistence: Dan Sexton a Vjačeslav Litovčenko.
    32:36 Peter HOLLAND - 2:0
     
    33:22
    Neftěchimik tak během několika okamžiků prohrává o dvě branky. Proto se snaží hodně tlačit dopředu, ale Jakub Kovář zatím chytá velmi spolehlivě.
     
    33:34
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Denis Bodrov – 2 min., hákování).
     
    34:00
    Hosté ovšem znovu nezačali svou početní výhodu zrovna ideálně. Jekatěrinburg se dvakrát během chvilky dostal k puku a pokaždé ho vyhodil.
     
    34:12
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Ryan Murphy – 2 min., podrážení).
     
    34:36
    Poprvé v tomto zápase tak můžeme vidět hru ve čtyřech na obou stranách. Tak uvidíme, komu to bude více vyhovovat, zatím vedou domácí o dvě branky,
     
    35:03
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Tak tato hra bude nakonec více vyhovovat domácímu týmu, který vede už o tři branky a jde si dnes za vítězstvím! Nigel Dawes posunul puk na modrou, kde byl RAFAEL BATYRŠIN, jehož rána se štěstím skončila v síti. Asistence: Nigel Dawes a Brooks Macek.
    35:03 Rafael BATYRŠIN - 3:0
     
    35:34
    Denis Bodrov je na ledě!
     
    36:00
    Jekatěrinburg tak má k dispozici zkrácenou přesilovou hru, do jejíhož konce zbývá už jen nějakých dvanáct sekund. Domácím však tato perioda vyšla skvěle.
     
    36:12
    Ryan Murphy je na ledě!
     
    37:26
    Domácí hokejisté jsou nadále aktivnějšími a jejich vedení se dá rozhodně brát jako zasloužené. Nižněkamsk to dnes bude mít velmi těžké.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Již jsou za námi dvě třetiny dnešního zápasu, po kterých vede domácí tým o tři branky a velmi vážně vykročil za vítězstvím v základní hrací době. Všechno branky padly v druhé polovině této periody. Jako první se prosadil Pavel Dacjuk, jenž tečoval hodně krkolomné nahození od modré. Následně využil přečíslení šťastnou střelou Peter Holland. Jako poslední dal gól Rafael Batyršin, jenž dostal parádní přihrávku od Nigela Dawese a střelou mezi betony překonal brankáře hostí.

    Další třetina začne přibližně ve 14:42.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 24 – 26
    Trestné minuty: 4 – 6
    Vhazování: 21 – 20
    Zblokované střely: 8 – 7
    Hity: 9 – 13
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Už nám začala i poslední perioda dnešního zápasu, ve které to bude mít hostující celek hodně těžké , jelikož prohrává už o tři branky.
     
    40:56
    Vjačeslav Litovčenko chvilku podržel kotouč ve středním pásmu a rozehrál zpět do toho obranného. Nižněkamsk se zatím nežene do nějakého napadání.
     
    41:36
    Marat Chajrullin chtěl poslat přihrávku skrze šíři středního pásma, ale nebyl ani trochu úspěšný. Trefil totiž prvního soupeře, který byl v cestě pasu.
     
    42:13
    Stěpan Chripunov chtěl poslat zpětnou přihrávku na útočnou modrou, ale nebyl nijak úspěšný. Alexej Volgin se proto dostal ke střele, ale nebyl úspěšný.
     
    42:37
    Rafael Batyršin ukázal velmi dobrou rychlost a snadno byl u kotouče dříve než soupeř. Přesto jeho přihrávku zachytili jen hostující hokejisté na své hole.
     
    43:10
    Jakub Kovář musel být znovu pozorný. Jacob Berglund si najel na střed hřiště, ovšem domácí brankář předvedl důležitý zákrok lapačkou a přerušil hru.
     
    43:43
    Stěpan Zacharčuk musel hodně zabrat ve svém obranném pásmu, ovšem nakonec byl u puku jako první. Arsen Chisamutdinov proto pálil, ale Kovář vyrazil.
     
    44:12
    Neftěchimik se snaží, ale směrem dopředu to vůbec není ono. Pavel Kulikov se sice hnal do zakončení, ale jeho tým zastavilo ofsajdové postavení.
     
    44:40
    Nigel Dawes ještě zastavil kotouč v útočném pásmu, ale měl proti sobě velkou přesilu. Přesto se hosté během chvilky dostali znovu ke kotouči.
     
    45:10
    Rafael Batyršin dnes hraje rozhodně velmi dobrý zápas. Předvedl k tomu nyní tvrdý hit a v kanadském bodování si polepšil o gól a úspěšnou přihrávku.
     
    45:54
    Po delší době jsme viděli rychlý útoku, který měl na starosti Matt White. Nakonec zkusil vypálit od mantinelu, ale Jakub Kovář chytil puk do lapačky.
     
    46:26
    Golyšev čekal na odražený kotouč před brankou, ale až k němu se nakonec nedostal. Nižněkamsk by si ale potřeboval na druhé straně vytvořit tlak.
     
    47:13
    Což se mu nyní absolutně nedaří. Sice se snaží držet kotouč na svých hokejkách, ovšem má obrovské problémy s přechodem středního pásma.
     
    47:30
    Avšak nyní už musel Jakub Kovář čelit střeleckému pokusu. Ten šel ale od mantinelu, navíc na něj český brankář dobře viděl. Proto bez problémů zasáhl.
     
    47:48
    Zijat Pajgin získal kotouč ihned po čistě vyhraném vhazování, a tak vypálil. Jeho rána ale trefila jen hráče před ním, od něhož se puk odrazil do středního pásma.
     
    48:19
    Na druhé straně jsme také viděli střelu, ale Konstantin Barulin proti ní vůbec nemusel zasahovat. Byla totiž sražena hokejkou bránícího hráče do rohu.
     
    48:58
    Něco podobného se stalo i na druhé straně. Hostující hráč se dostal ke střele z vrcholku kruhu, která byla sražena obráncem domácích do rohu kluziště.
     
    49:28
    To nebyla vůbec marná šance pro domácí celek! Hráč Avtomobilistu totiž dostal přihrávku na střed hřiště, ale Konstantin Barulin stihl zasáhnout vyrážečkou.
     
    50:08
    Neftěchimik se evidentně snaží, ale směrem dopředu si vůbec neví rady. Domácí zatím hrají velmi dobře do obrany a soupeři téměř nic nedovolí.
     
    50:41
    Jonas Enlund se snažil probít až do zakončení, což se mu téměř i povedlo. Nakonec mu ale kotouč sjel a Jakub Kovář ho stihl schovat pod svou lapačku.
     
    51:07
    Jekatěrinburg se snažil vymyslet nějakou zajímavější kombinaci v útočném pásmu, ale nebyl úspěšný. Hostům se naopak velmi rychle začíná krátit čas.
     
    51:48
    Takhle to navíc hostům rozhodně nepůjde! Ti totiž nejsou schopni přejít ani přes útočnou modrou, a tak se musel dalším zákrokem ukázat Konstantin Barulin.
     
    52:24
    Domácí se navíc drželi v útočném pásmu a Alexej Vasilevskij posílal střelu z vrcholku kruhu. Ta sice trefila hráče před ním, ale domácí se udrželi na puku.
     
    53:00
    Do konce zápasu zbývá přesně sedm minut! Jekatěrinburg si jde pro vítězství v tomto zápase. Nižněkamsk nepředvedl směrem dopředu vůbec nic.
     
    53:25
    Až nyní se musel Jakub Kovář prezentovat zákrokem, ale ten nepatří do kategorie těžších. Po komerční pauze se však bude vhazovat po jeho pravici.
     
    53:59
    Dan Sexton sebral puk na útočné modré a hnal se podél mantinelu až k zakončení! Na poslední chvíli byl ale odzbrojen obráncem, i když se mu to vůbec nelíbí!
     
    54:30
    Drhuá lajna domácího celku si vytvořila tlak v útočném pásmu. Vjačeslav Litovčenko dostal pas na střed hřiště, ale jeho rána z první byla sražena.
     
    54:52
    Nižněkamsk se nyní snaží pálit ze všech možných pozic, ale zatím mu to moc nevychází. Další střela od modré totiž skončila jen na obránce Jekatěrinburgu.
     
    55:31
    Ildar Šiksatdarov si nejspíše křikl o přihrávku, kterou také na vzdálenější tyč dostal. Stejný hráč poté zakončoval ještě jednou, ale hra byla přerušena. Pavel Porjadin se ocitl v bráně, která navíc byla posunuta.
     
    55:55
    Neftěchimik má i nadále problémy s přechodem středního pásma, tak to zkusil nahozením po mantinelu. To však sebrali domácí, kteří ušetřili cenný čas.
     
    56:33
    Vitalij Aťušov byl sice napadán v útočném pásmu, ale podařilo se mu udržet puk. Jeho následná přihrávka však byla znovu sebrána domácím týmem.
     
    57:16
    Vypadá to, že Nižněkamsk to ani nezkusí se šesti lidmi v poli. Je otázkou, jestli by to mělo vůbec smysl. Směrem dopředu mu to totiž vůbec nejde.
     
    57:57
    Jevgenij Rjasenskij rozehrál skrze šíři středního pásma, načež musel Jakub Kovář přidat další zákrok. Za brankou ale získali puk domácí, kteří dnes vyhrají.
     
    58:37
    Až v posledních vteřinách se drželi hosté v útočném pásmu, ale sami se o něj připravili. Vyslali totiž nepřesný pas, který skončil ve střední třetině.
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    59:34
    Timur Šarifjanov byl nejspíše tím, který se ještě snažil vstřelit alespoň čestný gól na straně hostí. Jeho bekhendový pokus šel ale vedle tyče.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! O osudu tohoto utkání nakonec rozhodla druhá perioda, ve které padly všechny branky. Všechny tři navíc vstřelil domácí tým, který tak vynuloval svého soupeře. Na výhře se góly podíleli – Pavel Dacjuk, Peter Holland a Rafael Batyršin. Na druhé straně se Nižněkamsku ani nedařilo vypracovat lepší šance, a tak zaslouženě dnes padl a odjede bez bodů.
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 29 – 37
    Trestné minuty: 4 – 6
    Vhazování: 29 – 25
    Zblokované střely: 20 – 9
    Hity: 13 – 16
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Kovář (JEK) – odchytal celý zápas, vítězství, 0 inkasovaných branek, úspěšnost 100%
     
    Ode mě je to z tohoto zápasu vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (15:13:18)

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 31. Dacjuk (Bělousov, Batyršin), 33. Holland (Sexton, Litovčenko), 36. Batyršin (Dawes, Macek)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Fomin) – Berezin, Alexej Vasilevskij, Batyršin, Gurkin, Mamkin, D. Bodrov, Valitov – Dawes, Golyšev, Macek – Sexton, Holland, Litovčenko – Dacjuk, Bělousov, A. Garejev – Platt, Chripunov, Ovčinnikov – Obidin.
    Neftěchimik Nižněkamsk: Barulin (Šaryčenkov) – Rjasenskij, R. Murphy, Pajgin, S. Zacharčuk, Aťušov, Bryncev, Volgin – White, Padakin, Berglund – Porjadin, Šiksatdarov, Enlund – Černikov, P. Kulikov, Chajrullin – Chisamutdinov, Denis Kazionov, Bikmullin – Šarifjanov.

    Rozhodčí: Ansons, Spirin – Zacharov, Ponamarenko
    thejrc.org