Německo – Kazachstán 6:0 (kon.) | Švédsko – Finsko 3:2 (kon.) | Kanada – Rusko 4:3 (kon.)
konec
Švédsko
3:2 (1:2, 2:0, 0:0)
Finsko
Neděle 05.01.2020, 15:00 • Ostrava Aréna, Ostrava • Mistrovství světa do 20 let • Utkání o bronz
Předzápasové kurzy
Partner:
    33:19 Linus ÖBERG - 3:2
     
    33:19
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tre Kronor poprvé v zápase vedou a tenhle gól si Justus Annunen za rámeček rozhodně nedá. LINUS OBERG se dostal ke kotouči v rohu hřiště, odkud jej co nejrychleji nahodil na branku a finský gólman si jej pod nohami nešťastně srazil o tyč do sítě – 3:2. Asistence: Linus Nässén.
    30:34 Samuel FAGEMO - 2:2
     
    30:34
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A rázem je po parádní akci srovnáno! Švédský kapitán Ginning parádním pasem přes celé hřiště našel rozjetého Nilse Höglandera, který se octl v akci 2 na 1. Vystřelil pohotově na beton brankáře, od nějž se odrazil puk přímo na hůl SAMUELA FAGEMA a ten už v jasné pozici neměl potíže zakončit. Asistence: Nils Höglander, Adam Ginning.
    19:01 Matias MACCELLI - 1:2
     
    19:01
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Suomi jdou podruhé v zápase do vedení. Švédové mohli v klidu vyvézt puk, jenže Nils Höglander vymýšlel naprosto šílenou křižnou přihrávku, kterou zachytil MATIAS MACCELLI. finský útočník poté jel sám na branku a zakončil přesně pod vyrážečku gólmana Švédů. Bez asistence.
    12:08 Rasmus SANDIN - 1:1
     
    12:08
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno. Švédové v přesilovce nic moc neřešili a jednoduše zarotovali s kotoučem. Výsledkem byla přihrávka na RASMUSE SANDINA, který si vybruslil na vrcholek levého kruhu a puk umístil přesně do šibenice na bližší tyč. Annunen neměl šanci zasáhnout a švédský bek pokračuje ve svém produktivním turnaji. Asistence: Nils Lundkvist, Samuel Fagemo.
    08:22 Patrik PUISTOLA - 0:1
     
    08:22
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Suomi se nakonec z nenápadné akce dostávají do vedení. Kim Nousiainen se dostal ke kotouči, který zatáhl kolem branky a v blízkosti levého kruhu jej poslal z otočky na brankovišti. Jeho střílený pas trefil do brusle PATRIKA PUISTOLU, od níž se kotouč odrazil puk mezi betony švédského gólmana. Celou situaci ještě zkoumalo video, ale branka platí. Asistence: Kim Nousiainen Kristian Tanus.
    Marken.cz

    Daniel Kinc

    Branky a nahrávky: 13. Sandin (Lundkvist, Fagemo), 31. Fagemo (Höglander, Ginning), 34. Öberg (Nässén) – 9. Puistola (Nousiainen, Tanus), 20. Maccelli


    Švédsko: Alnefelt (Eliasson) – Söderström, Sandin (A), Lundkvist, Ginning (C), Broberg, Björnfot, Norlinder – Fagemo, D. Gustafsson (A), Höglander – Berggren, Bäck, Pašić – Holtz, Henriksson, Raymond – Öberg, H. Gustafsson, Nässén – Eriksson.
    Finsko: Annunen (Piiroinen) – Nousiainen, Thomson (C), Heinola, Hatakka, Utunen (A), Kokkonen, Honka, Seppälä – Maccelli (A), Petman, Erholtz – Puistola, Tanus, Oden – Killinen, Saarela, Aku Räty – Aatu Räty, Ranta.

    Rozhodčí: Michael Campbell (CAN), Fraser Lawrence (CAN) – Chad Huseby (CAN), Nikita Shalagin (RUS)
    ocianews.com