Ufa – CSKA Moskva 4:2 (kon.) | Omsk – Barys 2:3 (kon.) | Riga – Jokerit 0:7 (kon.)
konec
Dinamo Riga
0:7 (0:4, 0:3, 0:0)
Jokerit Helsinky
Pondělí 06.01.2020, 18:30 • Arena Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Alexander Salák (Riga) nenastoupil
    Marek Ďaloga (Riga) 0+0, 0 střel, čas na ledě 15:56
    David Sklenička (Jokerit ) 0+0, 0 střel, čas na ledě 18:03 (20:46:49)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 25:36.
    Zblokované střely – 13:21.
    Vyloučení – 5:4.
    Využití přesilovek 0/4 – 3/5.
    Vhazování – 30:23.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vysokým vítězstvím Jokeritu, který svého soupeře porazil výsledkem 7:0. V poslední třetině byla k vidění celkem nudná podívaná, která sice nabídla plynulou hru, avšak s minimem vyložených šancí. Riga se ještě snažila s vysokým mankem něco udělat, avšak lotyšský brankář Kalninš byl proti a z tohoto zápasu si odnáší nejen dva body, ale také čisté konto.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Kristaps Sotnieks – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Ahti Oksanen – 2 min., hrubost).
     
    59:14
    Už nám nějakou tu dobu probíhá poslední minuta tohoto zápasu, oba celky spíše jen vyčkávají na závěrečný klakson. Kalninš se tak zcela jistě dočká čistého štítu.
     
    57:15
    Ani v tomto případě se Kontiolovi nepovedlo uspět na vhazování, nicméně domácí celkem zbytečně odpálili puk přes všechny čáry, což znamená zakázané uvolnění.
     
    56:41
    Halmemu se povedlo načasovat nahrávku na Mosese, který bleskově vypálil. Jeho rána směřovala vysoko nad branku, puk se navíc dotkl ochranné sítě.
     
    55:05
    Na druhé straně měl rutinní práci brankář Kalninš, kterému se povedlo schovat hrací předmět pod lapačku. Následné vhazování vyznělo pro Ashtona, který krouží s pukem.
     
    54:02
    Vypadá to, že tato přesilová hra nebude úspěšná. Jokeritu se sice daří držet puk v nebezpečné vzdálenosti od branky soupeře, avšak už delší dobu čekáme na zakončení.
     
    53:07
    Grant měl napřaženou na modré čáře, avšak zlomil hokejku. Nakonec si sjel pro novou, mezitím však zkoušel zakonči Regin, avšak puk netrefil ideálním způsobem.
     
    52:15
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Robert Mamčics – 2 min., sekání).
     
    52:14
    V posledních minutách nesledujeme zrovna pohlednou podívanou. Naopak se Jokerit pokoušel dostat za modrou čáru, nicméně Haapala vystavil své spoluhráče do ofsajdu.
     
    51:08
    Po delší době si připsal zákrok také hostující brankář Kalninš, kterému se povedlo zneškodnit sraženou ránu. Hra je opět přerušena, vhazovat se bude po pravici Lotyše.
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen deset minut. Helsinky mají také třetí třetinu jednoznačně pod kontrolou, na domácím celku je patrné, že absolutně nestíhá.
     
    49:14
    Mosesovi se povedlo předat na levou stranu, kde se nacházel jeho útočný kolega Norman. Jokerit celkem dlouho obléhal útočnou zónu, ke střele se však nedostal.
     
    48:08
    Jako nůž máslem si to před Liepinse namířil hostující Regin, který mohl vsítit čtvrtou branku. Místo rutinního zakončení ještě vymýšlel, nakonec vůbec nezakončil.
     
    47:04
    Eronen obkroužil branku, načež se vrhl do útoku přes střed hrací plochy. Tam byla cestička překvapivě volná, nicméně Dinamo skvěle zavřelo modrou čáru.
     
    46:10
    Ve vlastním pásmu se zorientoval Sotnieks, který si poté všiml volného Meiju. Druhý jmenovaný zkoušel propálit Kalninše, avšak ten vyrazil puk pouze nad sebe.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 7. Regin (A. Grant), 8. Nicklas Jensen (Lööv, Haapala), 10. Regin (Lepistö, O'Neill), 15. Nicklas Jensen (Lehtonen, Lepistö), 28. Nicklas Jensen (Lehtonen, A. Grant), 32. Regin (Moses, O'Neill), 35. Lepistö (Kontiola, Lehtonen)


    Dinamo Riga: Voris (41. Liepins) – Sotnieks, Ališauskas, Ďaloga, Maione, Marshall, Mamčics, Bartulis (C) – Slepec, Džerinš, Gillies – Setdikov, Protapovič, Meija (A) – Gegeris, Batna, Ashton – Lipsbergs, Berzinš, M. Redlihs (A) – Trastašenkovs.
    Jokerit Helsinky: Kalninš (A. Niemi) – A. Grant, Lehtonen, Lepistö (A), Lööv, D. Sklenička, Kivistö, Eronen – O'Neill, Regin (C), Joensuu – Nicklas Jensen, Kontiola, Haapala – Moses, Norman, Oksanen – Anttila (A), M. Niemi, Halme – Hirvonen.

    Rozhodčí: Gusev, Sergejev – Lazarev, Nikolajev
    thejrc.org