K. Vary – Litvínov 3:2 (po pr.) | Zlín – Třinec 2:4 (kon.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 2:3 (po pr.)
Olomouc – Kometa Brno 1:2 (kon.) | Kladno – Plzeň 1:3 (kon.) | Liberec – Pardubice 5:2 (kon.)
Sparta – Vítkovice 5:3 (kon.)
po prodl.
Mountfield HK
2:3 (1:0, 0:0, 1:2 - 0:1)
BK Mladá Boleslav
Pátek 10.01.2020, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:07 Ondřej NAJMAN - 2:3
     
    62:07
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Radim Zohorna si objel jednoho z obránců, zaparkoval za brankovou čarou a narýsoval přesnou přihrávku do mezikruží pro ONDŘEJE NAJMANA. Ten se v zakončení nemýlil, když vyslal nechytatelnou střelu nad Mazancovu lapačku a mohl jet slavit se spoluhráči. Je rozhodnuto! Asistence: Radim Zohorna.
     
    61:58
    Rychlík Jordann Perret obdržel šikovnou přihrávku na útočnou modrou čáru a spěchal sám na Krošelje. Francouz se ale vyhnal ze střeleckého úhlu, a to i s přispěním obrany.
     
    61:36
    Hbitý Aleš Jergl se důrazně natlačil před Krošelje a snažil se procpat kotouč až do sítě, což se mu i s přispěním zákroku soupeřovy obrany nepovedlo.
     
    57:39
    Naopak na opačné straně se do slibné šance hnal Radovan Pavlík, kterému puk zpod noh na poslední chvíli vyšťouchl vracející se obránce.
     
    56:33
    Hosté nadále pokračují v aktivním, bruslivém hokeji. Další obrovskou příležitost měl Martin Ševc, který schovanou střelou dokonce natrefil pravou tyčku.
     
    55:50
    Hosté nyní působí velice aktivním dojmem a začali také tlačit svého soupeře k vlastní brance. Po velké šanci svého týmu ještě na hranici pravého kruhu dorážel Radim Zohorna, ale napálil jen připraveného Mazance.
    54:26 Ondřej NAJMAN - 2:2
     
    54:26
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Před Krošeljem mohl navýšit vedení svého týmu Kevin Klíma, kterému však střela vůbec nesedla. Naopak na druhé straně využil přihrávky Ondřeje Dlapy ONDŘEJ NAJMAN, jenž si najel před brankáře a procedil hrací předmět do branky. Je srovnáno 2:2. Asistence: Ondřej Dlapa.
     
    52:37
    Asistent kapitána Pavol Skalický sestřelil nevybíravým zákrokem Zdeňka Čápa, který se delší dobu nemohl zvednout z ledové plochy. Nakonec bude moci pokračovat ve hře a kanonýr Bruslařů sedí na lavici hanby.
    50:42 Adam ZBOŘIL - 2:1
     
    50:42
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté využívají nabídnutou přesilovou hru a snižují na rozdíl jediného gólu. ADAM ZBOŘIL si šikovně proklestil cestu mezi všemi bránícími hokejisty a jemnou střelou po ledě přesně zakončil. Mazanec se sice možná dotkl betonem, průniku kotouče mezi tři tyče však nezabránil. Matej Paulovič se zároveň vrací do hry. Asistence: Jakub Klepiš, Martin Pláněk.
     
    49:23
    Zároveň s posunutím hradecké branky míří na trestnou lavici Matej Paulovič, který bránil soupeře nedovoleně.
     
    48:25
    Adam Zbořil se dostal ke kotouči před Mazancem, ten mu však jeho střelu vystihl pravou paží a perfektně zakročil.
     
    46:30
    Na stejné straně později ujížděli přes modrou čáru dva Středočeši – Martin Pláněk si počkal a nabil na střelu Davidu Šťastnému, kterému vystavila stopku za gólem jen rychlá lapačka Mazance.
     
    42:53
    Jordann Perret ujížděl nikým nehlídaný na Krošelje. Rozhodčí ovšem zároveň postřehli faul Martina Ševce, který se provinil sekáním.
     
    41:29
    Středočeši se rázem po buly mohli vrátit do zápasu! Jeden z jejich beků totiž nahodil touš chytře od modré čáry, přičemž kousek před Mazancem byl tečován.
    40:32 Matěj CHALUPA - 2:0
     
    40:32
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak toto bylo skutečně rychlé! Uplynulo pouhých 32 vteřin třetí části a MATĚJ CHALUPA převzal kotouč od spoluhráče, najel si před branku, kde se výborně zorientoval a mezi betony mladoboleslavského gólmana procedil hrací předmět do sítě. Asistence: Lukáš Cingel.
     
    38:11
    Hradečtí se zmocnili kotouče v útočném pásmu a mačkají svého soka. Ani jedna z nebezpečných střel se ale neujala, Krošelj si poradil hokejkou i vyrážečkou.
     
    37:58
    Středočechům se nepovedlo střídání a za příliš mnoho hráčů na ledě si na trestnou lavici půjde sednout Oscar Flynn.
     
    37:02
    Tvrdý souboj o kotouč u hrazení vyzněl lépe pro hosty a jeden z boleslavských útočníků ujel celé domácí obraně. Svou střelou však vůbec netrefil branku.
     
    32:52
    Síly na ledě se vyrovnávají! Michal Vondrka kousek před Mazancem nedovoleně bránil soupeře, který upadl s rozhodčí trestají.
     
    31:14
    Úvodní přesilová hra prostřední třetiny. Radek Smoleňák se provinil nedovoleně, když podrazil soupeře, což rozhodčí nepřehlédli.
     
    30:06
    Mazanec se nyní zaskvěl skvělým zákrokem proti Zbořilovi, jemuž vystihl promyšlený blafák. Následuje oddechový čas pro tým Mountfield HK.
     
    27:45
    Radek Smoleňák se šikovně zmocnil puku v útočném pásmu, oklamal obránce soupeře, najel si před z boku Krošelje a natrefil břevno!
     
    21:53
    Lvi se nyní ocitli ve veliké šanci, a to konkrétně Matěj Chalupa. Ten z bezprostřední blízkosti netrefil prostor mezi třemi tyčemi a při ráně zlomil hokejku.
     
    19:08
    Radek Smoleňák se provinil proti pravidlům, když seknul soupeře. Už sedí na lavici hanby a hosté si zahrají další přesilovku.
     
    14:02
    Síly na ledové ploše se však rázem vyrovnávají. Filip Pavlík podrazil soupeře a musí rovněž na trestnou lavici.
     
    13:39
    I domácí si užijí prostoru na ledě v podobě přesilové hry. Ondřej Dlapa si přidržel soupeře a už sedí na lavici hanby.
     
    13:14
    Na opačné straně se rval dopředu centr Jakub Lev a zkusil i vystřelit – jeho pokus přímo doprostřed však nemohl nadělat Krošeljovi větší problémy. Následuje druhá reklamní pauza.
     
    10:30
    Hosté budou mít k dispozici první přesilovou hru dnešního zápasu. Matěj Chalupa se provinil zdržováním hry a už míří na trestnou lavici.
     
    08:42
    Po zakázaném uvolnění Hradeckých se hra vrátila před Mazance, do šance se ovšem znovu brzy rval Jordann Perret.
    07:51 Radek SMOLEŇÁK - 1:0
     
    07:51
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši se ale ubránili i následnému tlaku Mladé Boleslavi a naopak sami vyrazili dopředu. V rychlém protiútoku obdržel puk kapitán RADEK SMOLEŇÁK, jenž si šikovně najel na levou stranu a přesnou střelou pod horní tyč překvapil Krošelje v brance. Asistence: Oskars Cibulskis.
     
    07:02
    Naopak na opačné straně hřiště měli obrovskou šanci hosté, kteří si nalezli odražený kotouč a z bezprostřední blízkosti přestřelili.
     
    06:40
    Naopak na druhé straně se do šance rvali Lukáš Cingel a také Radek Smoleňák, oba byli však zastaveni mladoboleslavskou defenzívou.
    Marken.cz

    Jan Brůna

    Branky a nahrávky: 8. Smoleňák (Cibulskis), 41. M. Chalupa (Cingel) – 51. Zbořil (Klepiš, Pláněk), 55. Najman (Dlapa), 63. Najman (R. Zohorna)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Cibulskis, Čáp, Šalda, F. Pavlík (A), Rosandić, Muška, Gaspar – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – R. Pavlík, Lev, Klíma – Perret, Koukal, Jergl – Miškář, Dragoun, Paulovič.
    BK Mladá Boleslav: Krošelj (Peters) – Hrbas, Ševc (A), Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman, Hrdinka – Skalický (A), Zbořil, Klepiš – R. Zohorna, Jeglič, Šťastný – Lunter, Bičevskis, Vondrka (C) – Flynn, Najman, P. Kousal.

    Rozhodčí: Veselý, Stano – Lučan, Kis

    Diváci: 4535
    thejrc.org