K. Vary – Litvínov 3:2 (po pr.) | Zlín – Třinec 2:4 (kon.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 2:3 (po pr.)
Olomouc – Kometa Brno 1:2 (kon.) | Kladno – Plzeň 1:3 (kon.) | Liberec – Pardubice 5:2 (kon.)
Sparta – Vítkovice 5:3 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 10.01.2020, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    55:21 Jan MANDÁT - 5:2
     
    55:21
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hra ve čtyřech na obou stranách znamenala více volného místa. A toho ukázkově využil JAN MANDÁT, který si najel osou hřiště až za kruhy a švihem propálil Dominika Hrachovinu! Asistence: Vladimír Svačina.
     
    54:55
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Tomáš Hanousek – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Rhett Holland – 2 min., nedovolené bránění).
     
    52:12
    Lencova střela se od gólmana odrazila před Michala Bulíře, který musel kotouč lovit malinko pod bruslemi a zakončení nakonec bylo slabé.
     
    52:01
    Bílí Tygři si zahrají další přesilovku. Denis Kusý (PCE) zastavil pronikajícího Musila pouze faulem a odsedí si dvouminutový trest za držení hole.
     
    50:41
    Libor Hudáček si krásně obhodil Ivana. Ještě se snažil vrátit do prázdné brány Birnerovi, Pavel Kantor mu ovšem betonem puk vypíchl!
     
    47:16
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jaroslav Vlach – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Rhett Holland – 2 min., hrubost).
     
    47:16
    Rostoucí množství tvrdších soubojů pramenilo v pěstní výměnu názorů! Jaroslav Vlach se pustil do Rhetta Hollanda, rozhodčí oba kohouty poměrně rychle roztrhli.
    46:35 Michal BULÍŘ - 5:1
     
    46:35
    Liberec právě vstřelil branku!
    Druhá úspěšná přesilovka Tygrů v utkání, 5:1! Radan Lenc střílenou přihrávkou z pravé strany našel čepel MICHALA BULÍŘE stojícího před Kantorem a teč pod horní tyč byla pro gólmana neřešitelná. Asistence: Radan Lenc, Michal Birner.
     
    44:41
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Denis Kusý – 2 min., vysoká hůl).
     
    42:56
    Rhett Holland dobře skryl své nahození od modré čáry. Dominik Hrachovina vyrazil puk do vzduchu a kdyby ho Vladimír Svačina baseballově trefil, bylo nejspíše sníženo!
     
    40:01
    Pardubice do třetí části střídají gólmany, do brankoviště se na úkor Ondřeje Kacetla dostává Pavel Kantor!
    36:52 Jan KOLÁŘ - 4:1
     
    36:52
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    To byla bomba! JAN KOLÁŘ dostal přihrávku do jízdy, prohnal se na vrcholek levého kruhu a nádhernou dělovkou do vzdálenějšího horního rohu nedal Hrachovinovi žádnou šanci. Pardubický veterán tak koriguje na 1:4! Asistence: Vladimír Svačina.
     
    34:46
    Vladimír Svačina se hnal za pukem, který se povaloval za už překonaným Hrachovinou. I kvůli tlaku ze strany beků ovšem síť nerozvlnil!

    Po velké šanci Východočechů následuje komerční pauza.
    32:52 Libor HUDÁČEK - 4:0
     
    32:52
    Liberec právě vstřelil branku!
    Místo, aby Pardubice z chvilkově zvýšené aktivity vytěžily snížení, padá gól znovu na druhé straně! LIBOR HUDÁČEK zaparkoval před Kacetlem, a poté, co brankář Dynama neudržel Kotvanovu dělovku, snadno doručil puk za jeho záda. Asistence: Oldrich Kotvan, Radan Lenc.
     
    31:41
    Matěj Blümel zůstal sám před Hrachovinou. Obdržel také zcela přesný kotouč, jenže poté mládežnický reprezentant trošku váhal se zakončením a ležícího Hrachovinu nepokořil! Maskovaný muž si vychutnává bouřlivý potlesk.
     
    30:38
    Teď už nicméně přišla slušná příležitost Pardubic. Johan Harju nezištnou přihrávkou ze záporného úhlu našel hůl Berana, který z první nechal vyniknout Dominika Hrachovinu!
     
    24:28
    Málem to už bylo o čtyři góly! Liberec svého soupeře trošku unavil před brankou, Radan Lenc pak hezkou žabičkou posadil kotouč na hůl volného Libora Hudáčka, který se ho snažil zastrčit za položený beton ležícího Kacetla. Ten ho však za čáru nepustil!
    20:26 Jan ORDOŠ - 3:0
     
    20:26
    Liberec právě vstřelil branku!
    Druhou část nám začíná parádní individuální akce JANA ORDOŠE! Mladý útočník si převzal kotouč ve středovém kruhu, i díky podklouznutí Mandáta ujel všem svým pronásledovatelům a dílo završil nekompromisní střelou do horního růžku! Asistence: Michal Bulíř.
     
    18:37
    Jan Ordoš i v pádu prodloužil Bulířovu přihrávku až na volného Michala Birnera, který už byl ke Kacetlovi možná až příliš blízko a zamířil pouze do jeho výstroje!
     
    15:38
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jiří Průžek – 2 min., hákování).
    13:40 Radan LENC - 2:0
     
    13:40
    Liberec právě vstřelil branku!
    Přesilovka je využita! Libor Hudáček se ze strany natlačil až před Kacetla. Následovala pořádná skrumáž, na jejímž konci se puk odrazil od těla RADANA LENCE přímo do sítě. Znovu trošku smolná záležitost pro Pardubice, 2:0! Asistence: Libor Hudáček, Michal Birner.
     
    13:00
    Až teď byla hra přerušena. Denis Kindl (PCE) je potrestán za podrážení.
     
    04:47
    Domácí si zahrají první přesilovku. Matěj Beran (PCE) si jde sednout za podrážení.
     
    04:13
    Nescházelo mnoho a pod Ještědem se znovu jásalo! Rostislav Marosz zůstal zapomenutý za beky a mířil úplně sám na Ondřeje Kacetla. Ten jeho pokus na lapačku udržel před brankovou čarou!
    03:42 Michal BULÍŘ - 1:0
     
    03:42
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hned vzápětí se ovšem šelmy ujímají vedení! MICHAL BULÍŘ se nacpal před Ondřeje Kacetla a poslal kotouč do brankoviště, kde se černá guma od Kolářovy brusle nešťastně odrazila rovnou za čáru. Asistence: Jan Ordoš, Roman Graborenko.
     
    03:24
    Michal Birner vytvořil šanci Lukáši Dernerovi. Jeho přízemní střelu vykopl Kacetl před sebe, kde chyběl Janu Ordošovi k dorážce malý kousíček!
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 4. Bulíř (Ordoš, Graborenko), 14. Lenc (L. Hudáček, Birner), 21. Ordoš (Bulíř), 33. L. Hudáček (Kotvan, Lenc), 47. Bulíř (Lenc, Birner) – 37. J. Kolář (Svačina), 56. Mandát (Svačina)


    Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Schwarz) – Knot, Šmíd (A), Graborenko, Derner, T. Hanousek, Kotvan – Ordoš, Bulíř, Birner (A) – Lenc, L. Hudáček, Marosz – M. Zachar, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Průžek, A. Musil, J. Vlach – Najman.
    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (41. Kantor) – J. Zdráhal, Mikuš, Ivan, J. Kolář (C), Holland, T. Voráček – Tybor, Mandát (A), Svačina – D. Kindl, R. Vlach, Látal – Matýs, Harju, Kusý – Blümel, Poulíček (A), M. Beran – Machač.

    Rozhodčí: Jeřábek, Micka – Ondráček, Axman.

    Diváci: 5 875
    ocianews.com