Mladá Boleslav – Vítkovice 6:3 (kon.)
konec
HC Slovan Ústí nad Labem
4:5 (1:2, 2:1, 1:2)
HC Benátky nad Jizerou
Sobota 11.01.2020, 16:00 • Zimní stadion Ústí nad Labem • Chance liga - o účast v předkole • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Zdravím Vás u 10. kola bojů o předkolo Chance ligy. Proti sobě nastoupí týmy, které se sice pohybují v druhé polovině tabulky, avšak zejména hosté z HC Benátky nad Jizerou nejsou bez šance na postup do předkola. Na druhý Prostějov sice ztrácí dvanáct bodů, leč mají tři zápasy k dobru. To domácí HC Slovan Ústí nad Labem by už jistě rád výhru. Psal se 28. prosinec loňského roku, kdy vyhrál naposledy.
     
    Ve vzájemných zápasech to je ovšem Ústí, kterému se daří více. V základní části nejdříve doma porazilo Benátky v prodloužení, jež utnul svým přesným zásahem již po třinácti vteřinách Tomáš Pšenička. Načež v benátecké odvetě sice jako první vedli Středočeši, Slovan ale otočil hru a vezl si tři body po výhře 3:1. O něco vyrovnanější byl první vzájemný zápas nadstavby. Přestřelku nakonec vítězně zvládly Benátky, které zvítězily 5:4 v prodloužení. Pro Slovan se navíc jednalo o poslední bodový zisk z osmizápasové bodové série.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl (Hamalčík) – Smetana (C), Müller, Klikorka, Vl. Brož (A), Hes, Veber – Kružík (A), Filip, Severa – J. Havel, Vildumetz, Tůma – O. Bláha, Krliš, Maršoun – Grim, Kordule.

    HC Benátky nad Jizerou: Žajdlík (Čajan) – Kolmann (C), Hampl, Kovář, Buchtela, Kunst (A), Bukač, Žůrek – D. Špaček, Najman, Pabiška – Rychlovský (A), Chrtek, R. Duda – Jiruš, A. Dlouhý, Wiencek – Křepelka, Šafařovský.

    Rozhodčí: Petružálek, Čáp – Hejl, Podrazil.
     
    Před utkáním si ještě přebírá ocenění domácí bek Vladimír Brož, který má v Chance lize odehráno již 500 utkání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    První buly vyhráli Benátečtí hokejisté. Z poloviny hřiště vyslali první střelu na Stahla. Tomu ale její chycení nečinilo příliš velké potíže.
     
    00:50
    Po nepřesné přihrávce Buchtely na Dudu se odhodlalo Ústí do prvního brejku. Ten jim vydržel až k modré čáře dělící útočné pásmo. Na ní se totiž dostali do ofsajdu.
     
    01:15
    Ondřej Chrtek zapomněl kotouč za sebou při svém přímém nájezdu na branku. Do moci ho tak na malou chvíli dostali ústečtí hokejisté, ale ani to nezabránilo hostům v pokračování tlaku na Stahla.
     
    01:55
    Benátečtí se stále drží v útočném pásmu a z mnoha pozic se snaží ostřelovat svatyni Davida Stahla. Ústeckému gólmanovi ovšem úspěšně pomáhá obrana, obětavě blokující každou střelu Benátek.
     
    02:52
    Petr Kolmann dokázal vyzrát na Pavla Korduleho, který vyjel na útočnou výpravu po chybě v rozehrávce Benáteckých. Hosté se díky tomu dokázali rychle přesunout zpět k brance Slovanu.
     
    03:47
    Celkem drze si počíná Ondřej Chrtek proti rozehrávce mezi třemi hráči Slovanu. K puku se sice nedostal, ale udržel alespoň Ústí ve vlastní obranné třetině.
     
    04:41
    Petr Maršoun zablokoval benáteckou rozehrávku u mantinelu a vrátil puk k Žajdlíkovi. Hosté se tak musejí pokusit o výjezd ještě jednou, tentokrát již úspěšněji.
     
    05:39
    Snad poprvé v utkání dostalo Ústí svého soupeře pod tlak. Vše ovšem zahořelo na nepřesné střele Karla Klikorky, po níž se kotouče opět zmocnili Benátečtí a zahájili další rozehrávku.
     
    06:35
    Celkem odvážně se Jan Havel pokoušel projít před Bermudský trojúhelník složený z benáteckých hráčů. A tak, jako se v něm ztrácejí lodě, tak i útočící hráč Slovanu ztratil svou pozici na ledě a v pádu odevzdal kotouč do moci Benátek.
     
    07:56
    Benátky se marně snažily projít přes modrou čáru. Až nakonec Vratislav Kunst poslal puk do hlediště a hra byla přerušena.
     
    08:17
    Havlův pokus o střelu byl sražen Danielem Bukačem na hokejku Žajdlíka. Benátečtí posléze znovu rozehrávají.
     
    09:05
    Celkem slibnou šanci při svém nájezdu z levé strany předvedl Karel Klikorka. Navrátilec z mistrovství světa juniorů ale podrobil svou střelu důkladnému zkoumání Žajdlíkově lapačce.
     
    09:35
    Ondřej Bláha těsně před brankovištěm srazil střelu do rohu. Benátečtí ale v tlaku pokračují.
     
    09:47
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Karel Klikorka – 2 min., držení).
     
    10:10
    V přesilovce se zatím Benátkám daří držet kombinační čtverec a vyčkávat na vhodný moment pro přesnou střelu na branku. Ta ovšem stále nepřichází.
     
    11:02
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    Až teď a navíc je gólová! Lukáš Pabiška našel dlouhým křižným passem těsně před brankou připraveného ADAMA NAJMANA. Pro mladého benáteckého útočníka už stál jen úkol doklepnout puk do branky, což se podařilo a hosté využívají hned první přesilovku. Asistence: Lukáš Pabiška.
    11:02 Adam NAJMAN - 0:1
     
    11:10
    A již to mohlo být o dvě branky! Gól Radka Dudy ale rozhodčí celkem nekompromisně neuznali.
     
    12:37
    Petr Wiencek nenašel přesně Vojtěcha Jiruše. Kotouč se tak dostal do rohu ledové plochy a následně do moci Ústečanů. Ti se z toho pokoušeli o brejk.
     
    13:18
    Karel Klikorka našel velmi dobře postaveného Jiřího Severu. K němu se ovšem celkem brzy sjelo několik hráčů v benáteckém dresu a osamocený útočník Slovanu o kotouč přišel.
     
    14:41
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    Už je to o dvě branku! Střelu Jakuba Žůrka vyrazil gólman Stahl do mezikruží přímo na hokejku LUKÁŠE PABIŠKY, který z první poslal kotouč za záda ústeckého brankáře. Asistence: Adam Najman a Jakub Žůrek.
    14:41 Lukáš PABIŠKA - 0:2
     
    15:36
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Jakub Rychlovský.
     
    15:58
    Úvod přesilovky vyšel Slovanu celkem úspěšně. Až do chvíle, kdy se Vojtěch Jiruš pustil do souboje s Ondřejem Smetanou. Ústecký kapitán ale využil svých velrybích rozměrů a mladého hráče Benátek donutil poslat puk za sebe. Benátečtí alespoň rozehrávali.
     
    17:28
    Odkrytá branka se zjevila před Janem Havlem! Útočník Slovanu ale nebyl tak rychlý jak by se mu v danou chvíli hodilo a benátecký obránce dokázal puk poslat mimo ohrožení.
     
    17:36
    Hosté v plném počtu.
     
    18:16
    Přesilovka ovšem nabudila Slovan k akci. Domácí se drží u kotouče, s nímž dělají maximum, aby se udrželi ve hře a před Žajdlíkem.
     
    19:11
    Středočeši ale záhy otočili hru na svou stranu. David Stahl tak musel zasahovat proti střele z větší vzdálenosti.
     
    19:33
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Ústečané povedeným gólem do šatny snižují nepříznivý stav! Dalekonosnou střelu od modré ztečoval z levé hranice brankoviště k tyči zcela přesně KAREL KLIKORKA. Asistence: Jiří Severa a Vladimír Brož.
    19:33 Karel KLIKORKA - 1:2
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První perioda dnešního utkání přinesla zpočátku lepší souhru na benátecké straně. Hosté toho využili také ke dvěma vstřeleným brankám. Slovan se do většího herního tempa dostal až v závěru třetiny, ovšem i z toho dokázal jednou skórovat. Přesto do další třetiny vstupují s mírnou výhodou Benátky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:17
    Druhá perioda přinesla úvodní tlak Benátek na Stahlovu branku.
     
    22:30
    Po nějaké době to jsou Ústečané, kteří se zmocnili kotouče a s ním se snaží kouzlit při rozehrávce z vlastní obranné třetiny. Obrana Benátek ale drží svého soupeře v šachu a k máločemu jej pustí.
     
    23:32
    Hra se stále drží před ústeckou svatyní. Tam se o větší akci pokoušejí hosté, leč domácí jim máloco chtějí dovolit.
     
    24:23
    Ústecký rychlý brejk k ničemu nevedl. Naopak Benátečtí vybruslili zpět do útočného pásma a pokračují k ostřelování svatyně Davida Stahla.
     
    26:11
    Matěj Žajdlík zastavil kotouč před najíždějícím Krlišem. Hosté toho dokázali využít k dalšímu vlastnímu obratu.
     
    26:52
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Ondřej Bláha – 2 min., nedovolené bránění).
     
    26:59
    Vladimír Brož se ve vlastním oslabení dostal jako první ke kotouči. Ten také po objezdu brankoviště poslal do volného prostoru. A nezabránila mu v tom ani hokejka Daniela Špačka, která se snažila puk zastavit.
     
    28:08
    Benátečtí musí rozehrávat od vlastní branky. Z následného průniku po křídle ovšem nic nedokázali vytěžit, obrana Ústí je drží celkem daleko od Stahlovy branky.
     
    28:49
    Chyby Ondřeje Buchtely využil v rámci rychlého výpadu Daniel Kružík! Stejný bek ale nakonec svou chybu dokázal napravit, byť si díky tomu odsedí dvě minuty na trestné lavici.
     
    28:52
    Domácí v plném počtu.
     
    28:54
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Ondřej Buchtela – 2 min., vysoká hůl).
     
    29:41
    Slovan zvládá svou přesilovku celkem úspěšně kombinační souhrou v útočném pásmu.
     
    30:00
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    A také tuto přesilovku využívá, čímž je srovnáno! JAN HAVEL si chytře najel z kruhu těsně před brankoviště, kde obdržel povedenou nahrávku a následně z ní vymetl všechny pavučiny v Žajdlíkově brance! Asistence: Tomáš Vildumetz a Vladimír Brož.
    30:00 Jan HAVEL - 2:2
     
    30:00
    Hosté v plném počtu.
     
    30:59
    V souboji jeden na jednoho vyjel proti Kunstovi Pavel Kordule a vypálil na branku. Kotouč sice umístil vedle, následně ale dorážel Tůma. Ten už Žajdlíka natrefil, benátecký gólman si ale dokázal poradit.
     
    32:00
    Slovan je stále aktivnějším týmem na kotouči. To dokazuje další souhra mezi Severou a Kružíkem v útočném pásmu těsně před brankovištěm.
     
    32:55
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Slovan se poprvé v utkání ujímá vedení! Na modré čáře stál připravený MATĚJ HES, který odsud propálil vše co mu stálo v cestě a dostal kotouč do branky. Asistence: Daniel Kružík.
    32:55 Matěj HES - 3:2
     
    33:31
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    Benátečtí ale rychle reagují! Podél levého mantinelu se celkem rychle prosmýkl DANIEL ŠPAČEK, který z kruhu vyslal střelu pod velkým úhlem a vrací vyrovnaný stav. Bez asistence.
    33:31 Daniel ŠPAČEK - 3:3
     
    34:21
    Na druhé straně to zkoušel Petr Maršoun. Puk ovšem poslal těsně vedle a Benátečtí se dokázali zformovat k dalšímu rozletu na opačný konec kluziště.
     
    35:51
    Hosté se stále drží v útočném pásmu. Spolu s nimi ale i domácí obrana, která blokuje Benátecké v rohu kluziště a nedovolí jim pokračovat v akcích.
     
    36:59
    Klikorkovo nahození Žajdlík posunul hokejkou na opačný konec ledového kluziště. Ten mu byl ovšem rychle vrácen zpět a tentokrát již benátecký gólman puk přidržel.
     
    37:45
    Důrazně to z mezikruží zkusil Václav Veber. Žajdlíkova vyrážečka ale udělala maximum a hosté se vydali do brejku.
     
    38:32
    Boj o kotouč v rohu dlouho nenacházel vítěze. Nakonec jím sice byli Ústečtí, ale hosté puk celkem rychle zblokovali.
     
    38:56
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Václav Veber – 2 min., sekání).
     
    39:08
    Chyba Vratislava Kunsta umožnila samostatný brejk Danielu Kružíkovi a Jiřímu Severovi. Druhý zmiňovaný posléze vypálil, avšak Žajdlík si dokázal puk pohlídat a udržet jej.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina patřila spíše domácímu týmu, který se v jednu chvíli dokonce dostal do vedení. To mu ale dlouho nevydrželo, Benátky rychle srovnaly a nyní vstupují oba týmy do závěrečné periody za vyrovnaného stavu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Benátečtí hned na počátku třetiny využívají svého přesilovkového tlaku k pozvolné kombinaci a přesunu před Stahla. K samotné střele se ovšem dostat nemohou.
     
    40:56
    Domácí v plném počtu.
     
    42:08
    Další brejk Benátek Stahl dokázal přidržet u svých betonů. Slovan tak rozehrává od vlastní branky.
     
    42:50
    Zprvu celkem nadějná akce Benátek zahořela na Rychlovského přihrávce k Jakubu Žůrkovi, která sjela benáteckému bekovi po hokejce do středního pásma a tedy se pro ni musel vracet.
     
    43:35
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    Zápas plný obratů přináší další zisk vedení pro Benátky! JAKUB RYCHLOVSKÝ zcela přesně tečoval střelu Radka Dudy od modré a střílí již čtvrtý gól svého týmu! Asistence Radek Duda a Daniel Bukač.
    43:35 Jakub RYCHLOVSKÝ - 3:4
     
    45:01
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Nádherná trefa JIŘÍHO SEVERY a šance jsou opět otevřené! Po samostatném výjezdu podél levého mantinelu skvěle vymetl prostor u vzdálenější tyče Žajdlíkovy branky. Asistence: Daniel Kružík.
    45:01 Jiří SEVERA - 4:4
     
    45:18
    Slovan za vlastní brankou převzal kotouč z moci benáteckých hokejistů a snažil se jej poslat ven. To se mu sice podařilo, avšak puk se znovu dostal k hostům.
     
    46:12
    Karlu Klikorkovi se podařilo ubránit benátecký nátlak na Stahla. Naopak Slovan vzápětí dokázal vyjet ven ze třetiny a samotný zkusit vlastní útočnou příležitost.
     
    47:05
    Souhra na dva doteky donesla kotouč k Matěji Hesovi. Ten prověřil své střelecké štěstí, když tvrdě napálil kotouč na branku z mezikruží. Mířil ovšem o malý kousek vedle.
     
    48:38
    Vzápětí se k puku dostali Benátečtí. Buchtelovu střelu se snažil tečovat Vojtěch Jiruš, puk ale poslal vysoko do ochranného plexiskla.
     
    49:00
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Radek Duda – 2 min., hrubost).
     
    49:22
    Další přesilovku rozehrává Slovan celkem úspěšně. Dostal se do útočného pásma, avšak tam narazil na benátecký blok.
     
    49:46
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jiří Severa – 2 min., hákování).
     
    50:09
    Slovan ovšem pokračuje v souhře v útočném pásmu! Toho využil svou střelou Karel Klikorka. Matěj Žajdlík ale udržel celou situaci pod kontrolou.
     
    50:42
    Na opačné straně to z podobné situace zkoušel Daniel Špaček. Proti němu ovšem stál připravený Stahl.
     
    50:49
    Puk za brankou drží Slovan, jemuž se povedlo vyjet podél mantinelu.
     
    51:00
    Hosté v plném počtu.
     
    51:28
    I v oslabení jsou Ústečtí aktivnější a Žajdlíka se snaží ohrozit řadou výpadů na jeho branku.
     
    51:46
    Domácí v plném počtu.
     
    52:26
    David Stahl nasměroval svůj tým k další rozehrávce směrem k benátecké brance. Hosté ale svůj obranný prostor brání celkem usilovně.
     
    53:26
    Dnešní utkání sleduje 567 diváků.
     
    53:38
    S přibývajícím časem to jsou Benátky, jejíž hra nabírá na obrátkách. David Stahl se musí v brance velmi činit, avšak zatím zvládá držet kotouče před sebou.
     
    54:56
    Na puku jsou stále hráči Benátek. Nemohou se ale odprostit od vlastní branky a když už, tak ve středním pásmu narazí na obranný blok Slovanu.
     
    55:52
    Slibná souhra Benátek přinesla zakončení Petra Kolmannna. Benátecký kapitán ale mířil přímo do lapačky připraveného gólmana Slovanu.
     
    56:27
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    Benátky se znovu ujímají vedení! Po sérii rychlých přihrávek se v mezikruží dostal ke kotouči ONDŘEJ BUCHTELA, který z první poslal kotouč do odkrytého prostoru ústecké branky. Asistence: Jakub Rychlovský a Radek Duda.
    56:27 Ondřej BUCHTELA - 4:5
     
    57:04
    Ústečané se snaží vyrovnat. Souhra na kotouči jim celkem vychází. Samotná střela na branku již nikoliv, to dává Benátkám možnost usilovnějšího bránění.
     
    58:19
    Puk patří stále do moci Slovanu. Konkrétně Karlu Klikorkovi, který s ním vyjel od vlastní branky. Celý nájezd Ústí se proměnil v icing Benátek.
     
    58:45
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:49
    Slovan vstoupil do hry bez gólmana!
     
    59:10
    Benátečtí se tak musí bránit, svého soupeře zatím drží daleko od své branky, přesto musí být Matěj Žajdlík ve střehu.
     
    59:37
    Slovan se dostal k další rozehrávce od vlastní branky.
     
    Konec zápasu.
     
    Na stadionu v Ústí nad Labem je dobojováno! Vyrovnanou bitvu zvládly lépe Benátky, které otočily vývoj utkání ve svůj prospěch a odvážejí si do Středních Čech tři body.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek večera. (18:16:09)

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 20. Klikorka (Severa, Vl. Brož), 30. J. Havel (Vildumetz, Vl. Brož), 33. Hes (Kružík), 46. Severa (Kružík) – 12. Najman (Pabiška), 15. Pabiška (Najman, Žůrek), 34. D. Špaček, 44. Rychlovský (R. Duda, Bukač), 57. Buchtela (Rychlovský, R. Duda)


    HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl (Hamalčík) – Smetana (C), Müller, Klikorka, Vl. Brož (A), Hes, Veber – Kružík (A), Filip, Severa – J. Havel, Vildumetz, Tůma – O. Bláha, Krliš, Maršoun – Grim, Kordule.
    HC Benátky nad Jizerou: Žajdlík (Čajan) – Kolmann (C), Hampl, Kovář, Buchtela, Kunst (A), Bukač, Žůrek – D. Špaček, Najman, Pabiška – Rychlovský (A), Chrtek, R. Duda – Jiruš, A. Dlouhý, Wiencek – Křepelka, Šafařovský.

    Rozhodčí: Petružálek, Čáp – Hejl, Podrazil

    Diváci: 567
    ocianews.com