Třinec – Olomouc 2:3 (3:4 po s.n.) | Litvínov – Zlín 2:6 (kon.) | Sparta – Kladno 4:8 (kon.)
Mountfield HK – K. Vary 5:0 (kon.) | Liberec – Kometa Brno 5:0 (kon.) | Plzeň – Pardubice 5:0 (kon.)
po s.n. (3:4)
HC Oceláři Třinec
2:3 (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
HC Olomouc
Neděle 12.01.2020, 15:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezký den z Třince! Tipsport extraliga v neděli pokračuje šestatřicátým kolem, v třinecké WERK ARENĚ se utkají úřadující mistři Oceláři Třinec a HC Olomouc. Duel startuje v 15 hodin.
     
    HC Oceláři Třinec

    Oceláři v novém roce stihli odehrát dva zápasy, v obou případech slavili vítězství. Hráči s drakem na prsou nejprve získali dva body v Karlových Varech, ve Zlíně pak řádil kanadský forvard Wojtek Wolski, který hattrickem a celkem čtyřmi body zařídil Slezanům tříbodové vítězství. Oceláři se tak v tabulce dostali na páté místo, dva body za čtvrtou Kometu. Oproti brněnskému celku ale Třinečtí odehráli o dva zápasy méně.

    Poslední utkání zhodnotil hlavní trenér Václav Varaďa následovně: ""Utkání se mi hodnotí velmi dobře. Do Zlína jsme přijeli s velkou pokorou, hráli jsme proti týmu, kterému se v poslední době hodně daří, a který to pro nás udělá vždy těžké. Dnešek nebyl výjimkou. Za tři body jsme rádi, kluci to odmakali, byli disciplinovaní, to nás nakonec posunulo k vítězství. Za to jim chci poděkovat. Wojtkova forma mě nesmírně těší, hodně nám pomáhá při dlouhodobém zranění Martina Růžičky, který se již v brzké době vrátí. Je to rozdílový hráč, kterého jsme potřebovali. My si šance vytvářeli, nedokázali jsme se ale proměňovat. Wojtek je jeden z hráčů, který nám v tomhle směru velmi pomohl. Toho si velmi vážíme, ceníme si také jeho nasazení a tréninkové morálky. Tohle nám taky velice pomohlo."

    Poslední utkání Ocelářů

    10. ledna 2020: PSG Berani Zlín – HC Oceláři Třinec 2:4 (1:1, 1:2, 0:1).
    Branky a nahrávky:
    4. Žižka (Z. Okál), 31. Honejsek (Freibergs) – 15. Wolski (M. Doudera, Kundrátek), 30. M. Stránský (P. Vrána, Wolski), 35. Wolski (Galviņš, Roth), 45. Wolski (M. Stránský, Marcinko).

    Sestava Ocelářů v posledním utkání: Štěpánek – M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Galviņš, Gernát, Roth – Wolski, P. Vrána, M. Stránský – Martynek, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Dravecký, Marcinko, Hrňa – Adamský, Polanský, Chmielewski – Szturc.
     
    HC Olomouc

    Aktuální sezona Hanáků se ani zdaleka nevyvíjí podle optimálního scénáře. Některé předsezonní prognózy stavěly Olomouc do role "černého koně" soutěže, kohouti se podle papírových předpokladů měli pohybovat v klidném středu extraligové tabulky a pořádně prohánět favority. Ovšem současná realita tomu příliš neodpovídá. Především domácí bilance je velmi skromná – z osmnácti zápasů bíločervení vydolovali pouze dvacet bodů. Paradoxně lépe se svěřencům trenérské dvojice Tomajko-Moták daří na kluzištích soupeřů, kde dosud letos urvali solidních 22 bodů. Ani aktuální forma není nikterak oslnivá – po novém roce Olomouc prohrála všechny tři duely. Nejdříve doma podlehla Plzni po nájezdech (2:3), následně Hanáci padli v Liberci (1:4) a naposledy před svým publikem prohráli rovněž s Brnem (1:2).

    Páteční nezdar s Kometou mrzel, přesto ale trenér Jan Tomajko nebyl vyloženě nespokojený a snažil se hledat pozitiva: "Hráčům dnes nemůžeme nic vytknout. Myslím si, že odehráli dobrý zápas a musíme v tom takhle pokračovat. Jsem toho názoru, že když zopakujeme takové výkony i v dalších zápasech, tak budeme bodovat," říká bývalý skvělý útočník a doplňuje jej gólman Jan Lukáš: "Do branky jsme se tlačili slušně, i v předešlých zápasech jsme hráli dobře, ale stále nás trápí koncovka. Na jeden gól se těžce vyhrává. Mrzí to dost, navíc to bylo i derby a hráli jsme doma. Opět z toho je jen porážka o gól. Mohli jsme mít nějaké body, ale nemáme nic."

    Poslední utkání Olomouce

    10. ledna 2020: HC Olomouc – HC Kometa Brno 1:2 (0:1, 0:0, 1:1).
    Branky a nahrávky:
    50. Nahodil (TS) – 2. Svozil (Zaťovič, Mueller), 56. Plášek (Bartejs, Erat)

    Sestava Olomouce v posledním utkání: Lukáš (Jan Brož) – Švrček, Valenta (A), Ondrušek, Dujsík (C), Vyrůbalík, Jaroměřský, Škůrek – Klimek, Nahodil, P. Musil – Burian, Strapáč, Irgl – J. Káňa (A), J. Knotek, Olesz – Laš, Kořenek, Skladaný.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kváča) – M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Galvinš, Gernát, Roth – Wolski, P. Vrána, M. Stránský – Martynek, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Dravecký (A), Marcinko (A), Hrňa – Adamský (C), Polanský, Chmielewski – Szturc.

    HC Olomouc: Lukáš (Konrád) – Švrček, Valenta, Ondrušek (A), Dujsík, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Škůrek – Klimek, Nahodil, P. Musil – Burian, Strapáč, Irgl – J. Káňa, J. Knotek (A), Olesz – Laš, Vodný, Skladaný.

    Rozhodčí: Jeřábek, Kubičík – Bryška, Gebauer.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči jsou na ledové ploše, utkání mezi Oceláři a Olomoucí začne za pár okamžiků!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Úvodní buly pro Oceláře. Domácí se okamžitě dostali do útočného pásma, po souboji u modré čáry ale na ledě zůstal ležet jeden z hostujících hráčů, sudí raději přerušili hru.
     
    01:04
    Slezané jsou opět v útočném pásmu. Tvrdou ránu Stránského od modré schytal bránící Nahodil, který odkulhal na střídačku. Hosté se následně provinili zakázaným uvolněním.
     
    01:31
    Olomouci se povedlo vyhrát buly ve vlastním pásmu, hosté se následně přesunuli do třinecké třetiny, Burianovo nahození ale ke Štěpánkovi nedoletěli. Domácí poslali hru do středního pásma.
     
    02:16
    Třinec právě vstřelil branku!
    Velmi nenápadná akce domácích přináší první branku zápasu! ERIK HRŇA si po pravé straně nabruslil do útočného pásma, třinecký forvard pak zkusil střelu zápěstím z vrcholu kruhu pro vhazování. Dobrou práci před Lukášem provedl projíždějící Martin Gernát, který zcela zastínil výhled hostujícího brankáře. Hrňova střela zapadla do horního růžku branky! Asistence: Martin Gernát, Tomáš Marcinko.
    02:16 Erik HRŇA - 1:0
     
    02:28
    Další akci domácích zastavuje ofsajd.
     
    03:11
    Na led se podruhé dostala elitní formace domácích, která opět mačká hosty v jejich útočném pásmu. Musilovo nahození od modré ale letělo příliš vysoko.
     
    03:39
    Oceláři pokračovali v tlaku, podruhé od modré v této minutě pálil Musil. Lukáš byl připraven.
     
    04:07
    Bratři Kovařčíkové marně dolovali kotouč na útočné modré, na druhé straně pak proti Kundrátkovi neuspěl Strapáč.
     
    04:47
    Marcinko zatáhl hru do útočné třetiny, od hrazení pak ke střele z první vyzýval Hrňu. Střelec první branky pálil bez přípravy, Lukáš vyrazil puk do rohu.
     
    05:10
    První zákrok si připisuje také Jakub Štěpánek. Třineckého brankáře nepříliš prudkým pokusem otestoval Olesz.
     
    05:47
    Hosté na chvíli drželi hru v blízkosti třinecké branky, Valentovo nahození od modré ale Štěpánka nijak nepřekvapilo.
     
    06:14
    V zatím největší šanci hostujícího celku se ocitl Lukáš Nahodil, který se po levé straně natlačil až do předbrankového prostoru. Nahodilovo zakončení ale postrádalo přesnost, puk letěl nad branku.
     
    07:25
    Olomoučtí se opět protlačili do třinecké části kluziště, po krátké kombinaci přišla střela od modré, kterou Štěpánek kryje do lapačky. Komerční přestávka.
     
    07:49
    Hostující Valenta se ve vlastním pásmu dostal pod tlak napadajícího Draveckého, olomoucký bek proto jen odpálil puk na icing.
     
    08:11
    Gernátovi ve vlastním pásmu utekl kotouč, což umožnilo hostům dobrou příležitost. Knotek ale v předbrankovém prostoru neuspěl.
     
    09:15
    O kotouč se dlouho bojovalo v třineckém pásmu, Oceláři nakonec vyhodili puk přes všechny čáry a je pískáno zakázané uvolnění.
     
    10:03
    Třinečtí přenesli hru do olomoucké třetiny, Musilova rána od modré ale Lukáše nijak nepřekvapila.
     
    10:13
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Bleskovým protiútokem se prezentovali také hosté, kteří se mohou radovat z vyrovnávající branky! Musilovi ve středním pásmu propadl kotouč, Mora tak šla ve třech proti jednomu a Lukáš Klimek ideálním pasem ke skórování vyzval PAVLA MUSILA! Štěpánek byl bez šance. Asistence: Lukáš Klimek, Jan Jaroměřský.
    10:13 Pavel MUSIL - 1:1
     
    11:22
    Hosté budou mít šanci otočit skóre na svou stranu, za hru vysokou holí je vyloučen třinecký Petr Vrána. Přesilovka pro hosty.
     
    11:51
    Štěpánek vyrazil střelu Dujsíka, domácí se následně osvobodili.
     
    12:30
    Hosté se dlouho nemohli dostat do útočného pásma, po rychlém přechodu modré čáry pak ale pálil Ondrušek, který ale na Štěpánka nevyzrál. Oceláři se opět osvobodili.
     
    13:01
    Kotouč se ze středního pásma odrazil na hostující střídačku, vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    13:31
    Vrána je na ledě, Oceláři hrají v plném počtu. Domácí se okamžitě dostali do útočného pásma, Vránova ani Galvinšova střela ale úspěch nepřinesla.
     
    14:06
    Hostům se povedlo zastavit snažení domácích a dostat hru do útočného pásma. K ohrožení Štěpánkovy branky se ale Olomoučtí nedostali.
     
    14:45
    Z dlouhého souboje o kotouč lépe vyšli domácí, Draveckému se ale nepovedlo přejít přes střední pásmo. Hrají tak opět Hanáci.
     
    15:14
    Rozehrávka hostí z vlastního pásma vypadla mimo hrací plochu, po komerční přestávce se bude vhazovat před Lukášem.
     
    16:10
    Polanský šel střídat v době, kdy hosté získali kotouč, což umožnilo Skladanému dostat se do dobré šance. Hostující útočník ale napálil jen Štěpánkův beton.
     
    16:40
    Oceláři se podívali do útočného pásma, k zakončení se ale Slezané nedostali. Hosté pak jen odevzdali puk do pásma Třince.
     
    17:38
    V útočném pásmu mezi sebou kombinovali Wolski se Stránským, ani jednomu se ale nepovedlo dostat ke střele. Na druhé straně pak neuspěl Strapáč.
     
    18:16
    Oceláři jsou opět v útočném pásmu. Kundrátkova střela od modré trefila jen bránícího Buriana, další pokus Hrni pak branku netrefil.
     
    18:41
    Mora přenesla hru na třineckou stranu kluziště, Ondruškovo zakončení od modré ale bylo příliš vysoké.
     
    19:04
    Třinečtí jsou opět v útočném pásmu, Lukáš raději pokryl Rothovo nahození od modré. Vhazování poblíž olomoucké branky.
     
    19:50
    V samotném závěru třetiny se ještě do dobrých šancí dostali Skladaný a Dujsík, ani jeden ale branku netrefil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První dvacetiminutovka je minulostí, do kabin se jde za vyrovnaného stavu 1:1. Skóre otevřel již ve třetí minutě Erik Hrňa, který skrytou střelou nedal Lukášovi žádnou šanci. Odpověď hostí přišla po osmi minutách, kdy Štěpánka v přečíslení překonal Pavel Musil. Hosté si následně zahráli i přesilovou hru, otočit stav na svou stranu ale nedokázali.

    Druhá třetina začne přibližně v 15:49.
     
    Statistiky po první třetině

    Střely na branku: 8:13,
    střely mimo: 3:3,
    zblokované střely: 3:2,
    hity: 4:1,
    vhazování: 8:9,
    trestné minuty: 2:0,
    využití: 0:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Druhá třetina začíná zakázaným uvolněním domácích, vhazovat se bude před Štěpánkem.
     
    20:52
    Irgl vyslal od modré hodně jedovatý pokus, kotouč nakonec ke štěstí domácích branku netrefil. Na druhé straně pak na Lukáše nevyzrál Stránský.
     
    21:21
    Michal Kovařčík kontroloval kotouč v útočném pásmu, třinecký útočník se ale nakonec do svých kliček zamotal a vyvezl hru do neutrální zóny.
     
    22:11
    Galvinšovi se povedlo odehrát puk ještě na útočné modré, kotouč se ale odrazil na třineckou střídačku. Buly ve středním pásmu.
     
    22:38
    Třinečtí se natlačili do útočného pásma, nepříjemné Adamského nahození od modré v předbrankovém prostoru tečoval Polanský, Lukáš ale uspěl i proti následné dorážce třineckého útočníka.
     
    22:41
    Hosté přesunuli hru na druhou stranu kluziště, Štěpánek úspěšně zlikvidoval střelu Dujsíka.
     
    23:30
    Galvinš nejprve ubránil kotouč na útočné modré, lotyšský bek následně zkusil i své střelecké štěstí, leč neúspěšně. Neujala se ani Musilova střela, kterou hosté přizvedli do ochranné sítě.
     
    23:39
    Jan Knotek v předbrankového prostoru nedovoleně bránil Marcinka, Oceláři mají k dispozici přesilovou hru.
     
    23:54
    Gernátovo nahození od modré chtěl před Lukášem tečovat Marcinko, hostující gólman byl připraven.
     
    24:45
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají přesilovou hru, kanadský útočník WOJTEK WOLSKI zaznamenává první branku v třinecké WERK ARENĚ! Petr Vrána skvělým křížným pasem našel Kanaďanovu hůl, Wolski s přehledem uklidil kotoču do olomoucké branky! Asistence: Petr Vrána, Martin Gernát.
    24:45 Wojtek WOLSKI - 2:1
     
    25:38
    Marcinko nedokázal ve středním pásmu zpracovat vysoké nahození Rotha, ke kotouči se tak dostali hosté. Ti ale svou akci zakončili ofsajdem.
     
    26:19
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Neskutečných zmatků v třinecké obraně Olomoučtí využívají ke vstřelení vyrovnávající branky! Vše zapříčinila nepovedená rozehrávka brankáře Štěpánka, kterou hosté sebrali a JAN JAROMĚŘSKÝ z bezprostřední blízkosti poslal kotouč do třinecké sítě! Asistence: Lukáš Nahodil, Lukáš Klimek.
    26:19 Jan JAROMĚŘSKÝ - 2:2
     
    27:31
    Wolski v útočném pásmu kombinoval s Galvinšem, lotyšský bek ale následně trefil jen Lukášův beton.
     
    27:56
    Olesz se po levé straně natlačil do útočného pásma, Štěpánka ale střelou od hrazení nepřekonal. Domácí brankář pak vyrazil i nedůrazné nahození Škůrka.
     
    28:36
    Hostující nahození ze středního pásma doputovalo až ke Štěpánkovi, třinecký gólman vyrazil kotouč do ochranné sítě. Komerční přestávka.
     
    29:31
    Gernát se z pozice beka vydal do útočného pásma, třinecký obránce se ale nakonec ke střele nedostal. Lukáš následně raději přikryl nahození Draveckého.
     
    30:00
    Polanský ve středním pásmu tečoval nahození Doudery, puk ale vypadl z ledové plochy. Buly ve středovém kruhu.
     
    30:23
    Stránský dlouho držel puk v útočném pásmu, proti trojici protihráčů se ale neprosadil. Jeho následná přihrávka na Vránu navíc byla rukou.
     
    31:00
    Stránský v přečíslení namazal na střelu Galvinšovi, ten ale přestřelil. Na druhé straně se pak proti Rothovi neprosadil Irgl.
     
    31:37
    Doudera si z modré čáry sjel do hloubi pásma, svou střelu ale poslal nad horní tyč Lukášovy branky.
     
    32:30
    Ve hře obou celků lze v posledních minutách vysledovat hromadu nepřesností. Draveckému se nepovedl přechod středního pásma, hosté pak nepřesně rozehráli svou potenciální akci.
     
    32:50
    Další chybná rozehrávka domácích končí na icingu, buly před Štěpánkem.
     
    33:10
    Po vhazování bylo před Štěpánkem pořádně rušno, Klimek ani Nahodil ale nedokázali z bezprostřední blízkosti dotlačit kotouč za záda třineckého brankáře. Komerční přestávka.
     
    33:57
    Třinečtí se dvakrát marně snažili dostat do útočného pásma, Buriana na druhé straně pak zastavil ofsajd. Buly před Lukášem.
     
    34:04
    Aron Chmielewski v útočném pásmu svou holí zasáhl obličej Zbyňka Irgla, polský forvard si odsedí dvě minuty za vysokou hůl.
     
    34:22
    Adamský neuspěl v rychlostním souboji s Dujsíkem, následnou rozehrávku hostí domácí srazili do ochranné sítě.
     
    35:00
    Oceláři se v oslabení zatím dobře brání, Slezané již dvakrát vyhodili kotouč přes všechny čáry.
     
    35:50
    Dujsíkovo nepříjemné nahození nadělalo Štěpánkovi nemálo starostí, domácí gólman ale nakonec nemusel zasahovat.
     
    36:15
    Oceláři již jsou kompletní, v samotném závěru oslabení ale málem inkasovali. Rostislav Olesz, Petr Strapáč a Tomáš Dujsík měli před sebou odkrytou branku, ani jeden z hostujících hráčů ale nedokázal překonat ležícího Jakuba Štěpánka! Ten zlikvidoval čtyři střely!
     
    37:09
    Gernát s Rothem si dlouho dávali přednost na modré čáře, Oceláři nakonec ztratili kotouč a museli se vrátit do středního pásma.
     
    37:48
    Oceláři jsou opět v útočném pásmu. Lukáše nepříjemně ohrožovali Chmielewski a Kundrátek, ani jeden ale branku netrefil.
     
    38:26
    Wolski naskočil ze střídačky hned do střelecké šance, kanadský útočník ale svou tvrdou střelou jen přelomil hůl bránícího Jaroměřského.
     
    38:52
    Galvinšovi ve středním pásmu propadlo hostující vyhození, rozjetý Pavel Musil toho ale nedokázal využít, když pálil nad Štěpánkovu branku.
     
    39:18
    Stránský se po pravé straně dostal do útočného pásma, jeho rozehrávka na Vránu ale byla nepřesná a skončila až u Lukáše.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je u konce, po čtyřiceti minutách platí ve WERK ARENĚ vyrovnaný stav 2:2. Domácí Oceláři se v pětadvacáté minutě dostali do své první přesilové hry, kterou nekompromisně využil Wojtek Wolski. Vedení domácích ale trvalo jen dvě minuty, v dvacáté sedmé minutě totiž zmatků v třinecké obraně využil Jan Jaroměřský.

    Třetí třetina začne přibližně v 16:45.
     
    Statistiky po druhé třetině

    Střely na branku: 16:28,
    střely mimo: 8:4,
    zblokované střely: 11:4,
    hity: 6:5,
    vhazování: 28:19,
    trestné minuty: 4:2,
    využití: 1:0.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:42
    Michal Kovařčík zachytil hostující vyhození na útočné modré a ve spolupráci s bratrem Ondřejem nachystal střeleckou pozici pro Chmielewského. Ten ale trefil jen Lukáše.
     
    41:33
    Marcinko z rohu olomouckého pásma našel Gernáta, ten ale minul branku.
     
    41:44
    Oceláři si zahrají druhou přesilovku, za držení je vyloučen hostující kapitán Martin Vyrůbalík.
     
    42:05
    Lukáš zneškodnil Vránovo nahození od mantinelu, hosté se následně osvobodili.
     
    42:25
    Stránskému se nepovedl přechod modré čáry, Olomoučtí se opět osvobozují.
     
    42:38
    Wolski se jako nůž máslem prodral do útočného pásma, z jeho práce ale nedokázal nic vytěžit střílející Stránský. Lukáš má puk v lapačce.
     
    43:15
    Ocelářům se v dalším průběhu přesilovky vůbec nedaří, hosté se již dvakrát dokázal osvobodit.
     
    43:46
    Vyrůbalík je na ledě, Olomouc hraje v plném počtu.
     
    44:07
    Hosté se po ubráněním oslabení dostali do útočného pásma, Dujsíkova střela od modré ale Štěpánka nijak nepřekvapila.
     
    44:52
    Nepřesná rozehrávka hostí se odrazila ke střílejícímu Gernátovi, ten ale z první napálil jen připraveného Lukáše. Hosté následně odpálili puk na icing.
     
    45:32
    Klimek se prodral kolem bránícího Stránského do útočné třetiny, Pavel Musil ale nedokázal z mezikruží vystřelit. Puk se nicméně odrazil ke Štěpánkovi, ten jej raději ukryl do lapačky.
     
    45:58
    Lukáš Klimek se dostal do dobré střelecké pozice, hostujícímu brankáři ale delší dobu trvalo zpracování, což dalo dostatek času Štěpánkovi k přesunutí. Klimek pálil jen do připraveného brankáře domácích.
     
    47:12
    Polanský vybojoval kotouč za hostující brankou, Rothovo nahození od modré ale Lukáše nepřekonalo. Neujala se ale dorážka Adamského.
     
    47:55
    Wolski zpoza Lukášovy branky hledal Vránu, kotouč ale sebrali hosté. Těm se však protiakce nepovedla.
     
    48:30
    Sražené nahození Jaroměřského ze středního pásma doputovalo až ke Štěpánkovi, třinecký gólman raději ukryl puk pod lapačkou. Komerční přestávka.
     
    49:16
    Lukáš Klimek mohl využít Musilova zaváhání ve středním pásmu, Klimek ale v nájezdu trefil jen Štěpánkovu lapačku.
     
    49:53
    Gernátovi se v Útočném pásmu nepovedla rozehrávka na Marcinka, toho ale nedokázal využít Irgl, kterému v protiakci utekl kotouč.
     
    50:17
    Olomoucké nahození ze středního pásma letělo přímo na Štěpánka, třinecký gólman raději podržel kotouč.
     
    50:42
    Polanský se chtěl zpoza hostující branky vytočit do předbrankového prostoru, pokus třineckého útočníka nakonec těsně minul pravou tyč olomoucké klece.
     
    51:10
    Douderova nepřesná rozehrávka končí na icingu, buly před Štěpánkem.
     
    52:05
    První formace domácích sice držela puk v útočném pásmu, dělo se tak ale po rozích kluziště. Lukáš nemusel zasahovat, kotouč kontrolují hosté.
     
    52:40
    Ondřej Kovařčík vyzrál na rozehrávku Pavla Musila, v protiakci pak ale s Gernátem neuspěl.
     
    53:25
    Oceláři se snaží dostat do útočného pásma nahazovanými kotouči, hostující defenzíva ale zatím funguje dobře a puky sbírá pro své barvy.
     
    54:04
    Domácí měli obrovskou šanci ke vstřelení třetí branky, Martin Adamský ale, po skvělé přihrávce Polanského, nedokázal z bezprostřední blízkosti zvednout puk nad Lukášův beton!
     
    54:54
    Hosté uklidnili hru a poslali kotouč do středního pásma. Kotouč opět kontrolují domácí.
     
    55:08
    Kotouč se z třinecké třetiny odrazil na domácí střídačku, po poslední komerční přestávce se tak bude vhazovat před Štěpánkem.
     
    55:16
    5 106 diváků sledovalo nepřesnou rozehrávku Třince a zakázané uvolnění.
     
    55:59
    Ondrušek nahazoval ze středního pásma, přizvednutý kotouč nakonec doletěl do ochranné sítě. Buly před Štěpánkem.
     
    56:24
    Marcinko zatáhl hru do útočného pásma, po jeho přihrávce od hrazení mohl pálit Hrňa, ten ale přestřelil.
     
    56:38
    Rychlého Buriana v protiútoku zastavuje ofsajd.
     
    57:03
    Ondřej Kovařčík dostával přihrávku na modrou čáru, kotouč ale byl příliš prudký a Kovařčík jej zastavil až za modrou čárou. Ofsajd Ocelářů.
     
    57:31
    Hosté si nerozuměli ve středním pásmu a poslali kotouč na zakázané uvolnění.
     
    58:12
    Stránskému se nepovedlo dostat puk na Wolského, hostům pak přechod středního pásma.
     
    58:48
    Olomoučtí na chvíli drželi puk v útočném pásmu, Štěpánka ale neohrozili. Zdá se, že se hosté spokojí s remízou.
     
    59:40
    Gernát mohl pálit po Chmielewského akci, slovenský bek ale napálil jen prvního bránícího hráče.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Základní hrací doba je u konce, po šedesáti minutách jsme vítěze nepoznali, pokračovat tedy budeme prodloužením. V poslední dvacetiminutovce byl k vidění spíše boj o každý centimetr ledu, než atraktivní hokej. Oba soupeři se spoléhali na zabezpečené obrany, další branku jsme v poslední periodě neviděli.
     
    Statistiky po třetí třetině

    Střely na branku: 23:34,
    střely mimo: 13:7,
    zblokované střely: 12:5,
    hity: 9:6,
    vhazování: 42:22,
    trestné minuty: 4:4,
    využití: 1:0.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:14
    Lukáš Klimek se v útočném pásmu obtočil kolem bránícího Doudery, pak ale trefil jen tyč Štěpánkovy branky!
     
    60:50
    Wolski ani Roth nedokázali vystřelit, na druhé straně pak v brejku přestřelil Burian.
     
    61:45
    Stránský zavezl kotouč do předbrankového prostoru, kde ke střele vyzval Gernáta, ten ale z první trefil jen přesunujícího se Lukáše!
     
    62:19
    Pavel Musil ve středním pásmu poslal kotouč rozjetému Klimkovi, hostující útočník si ale nepřišel na bránícího Kundrátka.
     
    63:11
    Olomoučtí dlouho kombinovali v útočném pásmu, bylo to ale bez střeleckých pokusů. Oceláři se nedokázali prosadit v přečíslení dvou proti jednomu, kdy Michal Kovařčík nedokázal nahrát Draveckému.
     
    64:00
    Wolski nedoázal projet do útočného pásma, Irgl pak neprostřelil Štěpánkovu lapačku.
     
    64:43
    Lukáš Klimek v útočném pásmu držel Polanského, Oceláři tak budou mít v závěru prodloužení k dispozici přesilovku. Klimek navíc nemůže zasáhnout do nájezdů, pokud na ně dojde.
     
    64:43
    Oddechový čas pro domácí.
     
    64:45
    Štěpánek je na střídačce, Oceláři riskují v pěti proti třem!
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Prodloužení branku nenabídlo, rozhodnout tak musí samostatné nájezdy. V nastaveném čase jsme viděli několik slibných šancí na obou stranách, ani jedna ale nebyla využita. Nejblíže ke skórování měl hostující Lukáš Klimek, který trefil tyč třinecké branky.
     
    Statistiky po prodloužení

    Střely na branku: 24:36,
    střely mimo: 16:9,
    zblokované střely: 13:6,
    hity: 9:6,
    vhazování: 44:24,
    trestné minuty: 4:6,
    využití: 1:0.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:1
    Jako první jel hostující Lukáš Nahodil, který propálil Štěpánka mezi betony.
     
    1. série
    1:1
    Odpovídal Jiří Polanský, který jel hodně pomalu, třinecký útočník ale nakonec Lukáše vymíchal a vyrovnal.
     
    Jakuba Štěpánka v brance domácích nahrazuje Petr Kváča.
     
    2. série
    1:1
    Petr Strapáč jel proti novému maskovanému muži, hostující gólman Kváču nepřekonal.
     
    2. série
    1:1
    Matěj Stránský zkusil střelu na lapačku, Lukáš byl připraven.
     
    3. série
    1:2
    Zbyněk Irgl nic nevymýšlel a poslal kotouč do horního růžku Kváčovy branky!
     
    3. série
    2:2
    Wojtek Wolski se rozjel z levé strany, při kličce však byl podražen brankářem Lukášem, který navíc hodil hůl. Lukáš dostal menší trest a Wolski nový pokus. Kanadský útočník si s ním poradil a po kličce do bekhendu srovnal stav.
     
    Domácí opět mění brankáře, Kváču nahradil Jakub Štěpánek.
     
    4. série
    2:2
    Pavel Musil zkusil střelu mezi betony, Štěpánek byl připraven.
     
    4. série
    2:2
    Petr Vrána se dostal do hodně těžkého úhlu a nedokázal prostřelit ležícího Lukáše.
     
    5. série
    2:2
    Vilém Burian chtěl rozpohybovat Štěpánka, třinecký gólman ale vše ustál.
     
    5. série
    2:2
    Roman Szturc mohl rozhodnout, jeho pokus ale těsně minul hostující branku.
     
    6. série
    2:2
    Pořadí se obrací, za Oceláře jel Jiří Polanský. Zkusil bekhendový blafák, Lukáše ale nepřekonal.
     
    6. série
    2:2
    Zbyněk Irgl střílel na lapačku, Štěpánek byl připraven.
     
    7. série
    3:2
    Wojtek Wolski předvedl Forsbergovu kličku a přiblížil Oceláře k výhře.
     
    7. série
    3:3
    Lukáš Nahodil musel dát, což se mu také povedlo. Je opět srovnáno.
     
    8. série
    3:3
    Wojtek Wolski jel již počtvrté, tentokráte ale Lukáše nepřekonal.
     
    Oceláři opět mění brankáře, proti Lukáši Nahodilovi se postaví Petr Kváča.
     
    8. série
    3:3
    Brankářská rošáda se domácím povedla, Petr Kváča zlikvidoval Nahodilovu střelu.
     
    9. série
    3:3
    Matěj Stránský zkusil kličku na pravou stranu, proti Lukášovi ale neuspěl.
     
    Další změna třineckého brankáře, v bráně je opět Štěpánek.
     
    9. série
    3:4
    Zbyněk Irgl nic nevymýšlel a střelou mezi betony rozhodl dnešní zápas!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Olomouc.
    V napínavých a dlouhých nájezdech vítězí hosté z Olomouce, kterým druhý bod vystřelil ZBYNĚK IRGL!
    Zbyněk IRGL - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí, z dvoubodového vítěství se radují hosté z Olomouce. Nejlepšími hráči zápasy byli na straně domácích Wojtek Wolski, za Olomouc pak Jan Jaroměřský.
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek víkendu. Na shledanou. (17:46:09)
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 3. Hrňa (Gernát, Marcinko), 25. Wolski (P. Vrána, Gernát) – 11. P. Musil (Klimek, Jaroměřský), 27. Jaroměřský (Nahodil, Klimek), rozh. náj. Irgl

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Lukáš Nahodil (OLO)
    1:1   Jiří Polanský (TRI)
    2. série:
    1:1   Petr Strapáč (OLO)
    1:1   Matěj Stránský (TRI)
    3. série:
    1:2   Zbyněk Irgl (OLO)
    2:2   Wojtek Wolski (TRI)
    4. série:
    2:2   Pavel Musil (OLO)
    2:2   Petr Vrána (TRI)
    5. série:
    2:2   Vilém Burian (OLO)
    2:2   Roman Szturc (TRI)
    6. série:
    2:2   Jiří Polanský (TRI)
    2:2   Zbyněk Irgl (OLO)
    7. série:
    3:2   Wojtek Wolski (TRI)
    3:3   Lukáš Nahodil (OLO)
    8. série:
    3:3   Wojtek Wolski (TRI)
    3:3   Lukáš Nahodil (OLO)
    9. série:
    3:3   Matěj Stránský (TRI)
    3:4   Zbyněk Irgl (OLO)


    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (s.n.–s.n., s.n.–s.n. Kváča) – M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Galvinš, Gernát, Roth – Wolski, P. Vrána, M. Stránský – Martynek, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Dravecký (A), Marcinko (A), Hrňa – Adamský (C), Polanský, Chmielewski – Szturc.
    HC Olomouc: Lukáš (Konrád) – Švrček, Valenta, Ondrušek (A), Dujsík, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Škůrek – Klimek, Nahodil, P. Musil – Burian, Strapáč, Irgl – J. Káňa, J. Knotek (A), Olesz – Laš, Vodný, Skladaný.

    Rozhodčí: Jeřábek, Kubičík – Bryška, Gebauer

    Diváci: 5 106
    thejrc.org