Třinec – Olomouc 2:3 (3:4 po s.n.) | Litvínov – Zlín 2:6 (kon.) | Sparta – Kladno 4:8 (kon.)
Mountfield HK – K. Vary 5:0 (kon.) | Liberec – Kometa Brno 5:0 (kon.) | Plzeň – Pardubice 5:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 12.01.2020, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:39
    Východočeši kontrolovali hru až doteď. Šalda úplně zapomněl na Vondráčka, který mohl svým bekhendovým pokusem připravit Mazance o nulu. Ten měl ale bližší tyč pokrytou!
     
    58:34
    Adam Kubík nyní předvedl šikovnost svých paží, s pukem obkroužil bránu soupeře a snažil se rychle zasunout. Novotný byl u druhé tyče včas.
     
    56:21
    Jakub Flek to nyní zkusil z ostrého úhlu a jeho rána neměla špatné parametry. Marek Mazanec ale chytá ve velké pohodě, což předvedl i nyní.
     
    56:09
    Potrestaným je Michal Dragoun, který komplikuje situaci Marku Mazancovi, jenž bojuje o čisté konto. Útočník čtvrté formace Lvů inkasuje dvě minuty za faul loktem.
     
    52:29
    Při akci došlo ještě k faulu a Stříteský inkasuje dvě trestné minuty za sekání. Hradec hraje přesilovku. Rovněž proběhla poslední komerční pauza.
     
    50:13
    Nedomlel při střílené přihrávce klepl Fleka přes hokejku a sudí si toho všimli. Obránce Lvů inkasuje dvě minuty za hákování.
     
    49:49
    Mountfield motá svého soupeře v jeho třetině. Cingel dostal puk mezi kruhy, ale jeho rána tentokrát nebyla přesná!
     
    46:20
    Dominik Graňák podrazil v rohu kluziště aktivního Michala Dragouna a odchází po zásluze na dvě trestné minuty.
     
    45:29
    Dobrá pozice pro Aleše Jergla! Ten dostal křižný pas na pravý kruh a rychle vypálil, Novotný se stihl famózně přesunout!
    44:15 Radek SMOLEŇÁK - 5:0
     
    44:15
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec vyrazil do protiútoku a naděluje soupeři potupného bůra! Chalupa sebral puk Emingerovi a vyrazil po levé straně do situace dva na jednoho, následně svým pasem našel mezi kruhy RADKA SMOLEŇÁKA, jenž ranou z první pokořil Novotného – 5:0! Asistence: Matěj Chalupa, Radim Šalda.
     
    43:58
    Západočeši se znovu dostali do dobré pozice, Vojtěch Polák pálil z pravého kruhu, Mazanec jeho pokus vyrazil do rohu.
    41:41 Jakub LEV - 4:0
     
    41:41
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec vede již o čtyři branky a dělá velký krok za třemi body! JAKUB LEV odčiňuje svých dnešních několik zaváhání. Radovan Pavlík přihrál svému centrovi na levý kruh, ten se protáhl mezi beky a gólmanem, předvedl forhendovou kličku a poslal touš do sítě. Připisuje si tak premiérovou trefu za Hradec. Asistence: Radovan Pavlík, Kevin Klíma.
     
    37:20
    Energetici dostali puk po vhazování na levou stranu k modré čáře. Petr Šenkeřík napřáhl a vyslal nebezpečný projektil, který Mazanec zkrotil v lapačce.
    35:31 Petr KOUKAL - 3:0
     
    35:31
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec vede o tři branky! PETR KOUKAL přihrál zpětně na pravém kruhu Jerglovi, který tvrdě vystřelil. Novotný vyrazil puk před sebe a centr třetí formace Lvů dorazil touš za jeho záda! Asistence: Aleš Jergl.
     
    34:59
    Velké chvilky Filipa Novotného! Gólman Energie ustál předchozí nápor a nyní si poradil i s parádní tvrdou ranou Smoleňáka na přední tyč, kterou chytil do lapačky! Klobouk dolů!
     
    34:38
    Velký závar v brankovišti Energie! Cingel vypálil z pravé strany, dorážet se snažil Smoleňák, ale beci Varů dokázali touš vyhodit!
     
    32:59
    To Kevin Klíma vypálil od pravého hrazení pořádně a Novotný může být rád, že mu šla střela přímo na solar, jelikož jinak by se chytala velice těžko.
     
    29:58
    Radim Šalda již po zásluze usedá na trestnou lavici za držení hole, která se mu trochu nešikovně zapáčila v podpaží a soupeř nemohl pokračovat v útoku.
     
    28:49
    Matěj Stříteský dostal parádní pas na vrchol pravého kruhu a vyslal pěkně tvrdý projektil, proti němuž předvedl Mazanec slušný zákrok vyrážečkou!
     
    27:16
    I přes nepřesnou přihrávku Koukala se Hradec dostal do šance. Z druhé vlny najíždějící Jergl si našel prostor a vyslal zajímavý projektil, který Novotný lapil jen s velkými potížemi!
     
    24:05
    Východočeši posílají kotouč po hrazení do útočného pásma, Klíma vypálil od pravého hrazení a jeho pokus vyrazil Novotný do rohu. Následně útočník Lvů tečoval v předbrankovém prostoru, gólman Energie znovu pozorný.
     
    23:33
    Po chybě brankáře Novotného měl teď obrovskou šanci před brankovištěm zakončující Chalupa, jenž pálil do prázdné brány, ale do jeho pokusu padl obránce a zachránil Energii!
     
    22:11
    Východočeši se hnali do další akce po levé straně. Za záchrannou brzdu zatáhl Martin Kohout, jenž si odpyká dvě minuty za hákování. Přesilovka Lvů začíná.
     
    21:05
    Po další dobré akci další slušná šance Lvů! Klíma dostal křižnou přihrávku na pravý kruh a pálil, trefil však před bránou stojícího Radovana Pavlíka, od jehož holeně šel touš do rohu.
     
    19:04
    Poslední minuta první třetiny začala. Mazanec vyjíždí vypomoc svým spoluhráčům s rozehrávkou, Klíma dostal puk až na útočnou modrou a přihrál mezi kruhy Lvovi, jenž ale již podruhé v tomto utkání ve vyložené šanci selhal! Tentokrát vůbec netrefil bránu.
     
    15:37
    Mountfield může uskočit do tříbrankového vedení. Dávid Gríger inkasuje dvě trestné minuty za hákování.
     
    15:30
    A tak vznikla další šance Lvů! Klíma navezl kotouč do brankoviště Energie a pod padajícího Novotného ho bekhendem zametal Radovan Pavlík, brankář Varů ale ležel na ledě včas.
    13:59 Lukáš CINGEL - 2:0
     
    13:59
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec přidává bleskově druhý zásah! Mazanec našel parádní dlouhou přihrávkou od své kasy na útočné modré LUKÁŠE CINGELA, jenž se z levé strany řítil na bránu Energie a ranou nepříliš vysoko nad ledem pokořil Novotného – 2:0! Asistence: Marek Mazanec.
    12:37 Matěj CHALUPA - 1:0
     
    12:37
    Hradec právě vstřelil branku!
    No a z protiútoku Hradec otevírá skóre utkání! Cingel posunul kotouč na levý kruh MATĚJI CHALUPOVI, jenž dojel až k Novotnému, předvedl mu parádní bekhendovou kličku a zasunul puk za jeho betonem do sítě! Asistence: Lukáš Cingel, Michael Gaspar.
     
    12:16
    Hra ve čtyřech zatím sedí více Energii. Do palebné pozice mezi kruhy se dostal Petr Koblasa, jenž ale z ideální pozice minul!
     
    11:54
    Navíc se srovnají síly na ledě. Únik se snažil zastavit faulem Petr Šenkeřík, jenž už sedí na lavici hanby za podrážení.
     
    11:26
    Potrestaným hokejistou je Radovan Pavlík, jenž usedá na trestnou lavici na dvě minuty za držení. Přesilovka pro Vary.
     
    09:18
    Miškář s Rosandičem šli do akce dva na jednoho! První jmenovaný přihrál na levý kruh parťákovi, jenž ranou na bližší tyč nechal vyniknout Novotného vyrážečku!
     
    04:49
    Jakub Lev vystihl zpětnou přihrávku do obranného pásma a dostal prostor na pravém kruhu, jeho ránu Novotný fantasticky vytěsnil lapačkou!
     
    04:10
    První větší šance zápasu a přerušení. Radek Smoleňák dostal puk po křižné přihrávce na pravý kruh a vypálil, Novotný se ale stihl přesunout a zakročil!
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 13. M. Chalupa (Cingel, Gaspar), 14. Cingel (Mazanec), 36. Koukal (Jergl), 42. Lev (R. Pavlík, Klíma), 45. Smoleňák (M. Chalupa, Šalda)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Cibulskis, Čáp, Šalda, F. Pavlík (A), Rosandić, Nedomlel (A), Gaspar – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – R. Pavlík, Lev, Klíma – Perret, Koukal, Jergl – Miškář, Kubík, Dragoun.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Bednář) – Šenkeřík, Stříteský, Graňák (A), Plutnar, M. Rohan, Eminger, D. Mikyska – T. Rachůnek (A), Gríger, Flek – V. Polák, T. Mikúš, O. Beránek – Šik, Černoch, Kohout – Koblasa, Skuhravý (C), Vondráček.

    Rozhodčí: Pešina, Obadal – Rožánek, Špringl

    Diváci: 4133
    bahis siteleri