Ottawa – Montreal 1:2 (po pr.) | Philadelphia – Tampa 0:1 (kon.) | Washington – New Jersey 1:5 (kon.)
NY Islanders – Boston 2:3 (po pr.) | Carolina – Los Angeles 2:0 (kon.) | St. Louis – NY Rangers 5:2 (kon.)
Chicago – Anaheim 4:2 (kon.) | Vegas – Columbus 0:3 (kon.) | Calgary – Edmonton 4:3 (kon.)
San Jose – Dallas 2:1 (kon.) | Winnipeg – Nashville 0:1 (kon.) | Minnesota – Vancouver 1:4 (kon.)
Detroit – Buffalo 1:5 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Los Angeles Kings
Neděle 12.01.2020, 01:10 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Přeju vám krásný start do posledního dne v týdnu a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:49:24)
     
    Československá stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) 0+0, 0 střel, čas na ledě 13:25
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. James Reimer (CAR) 40 zákroků, úspěšnost 100%
    2. Nino Niederreiter (CAR) 1+0
    3. Teuvo Teräväinen (CAR) 1+1
     
    Máme za sebou utkání mezi Carolinou a Los Angeles, které skončilo vítězstvím domácího celku 2:0.

    Hokejisté Caroliny se dostali do vedení už v 5. minutě, kdy pohlednou kombinaci zakončil dorážející Nino Niederreiter. Další góly ale ne a ne přijít. Oba brankáři zavřeli své svatyně, útočníky přiváděli k zoufalství. Velmi blízko vyrovnání měl v posledních vteřinách hry Drew Doughty, jenž nastřelil tyčku Reimerovy brány, načež rozehrávku Králů vystihl Teuvo Teräväinen, jenž poslal puk do prázdné brány a tím stvrdil vítězství Canes.

    Petr Mrázek a James Reimer. Oba gólmani dokázali během 24 hodin udržet čisté konto. Kanadský gólman dnes předvedl 40 úspěšných zákroků a právě on byl tím nejdůležitějším článkem, který stál za vítězstvím Hurikánů. Svěřenci kouče Brindamoura uspěli potřetí v řadě a v tabulce Východu si upevnili šestou příčku, Králové v Západní konferenci zůstávají předposlední.
     
    Konec zápasu.
    59:56 Teuvo TERÄVÄINEN - 2:0
     
    59:56
    Carolina právě vstřelila branku!
    Krátce po zásahu brankové konstrukce vystihl rozehrávku soupeře TEUVO TERÄVÄINEN, jenž se podíval a neomylně poslal puk do prázdné brány soupeře, je rozhodnuto! Bez asistence.
    59:49 Doughtyho dělily od vyrovnání milimetry
     
    59:49
    Milimetry dělily hokejisty Los Angeles od prodloužení! Od modré čáry napřáhl k další dělovce Drew Doughty, domácího brankáře zachránila jeho pravá tyčka! Carterovi při snaze o dorážku přeskočil kotouč přes hokejku.
     
    59:26
    Gólmana po přerušení hry sekl Jeff Carter. Rodák z Arborgu se po chvilce znovu zvedl na nohy a fanoušci aplaudují svému miláčkovi, za dnešní výkon si to Kanaďan bezesporu zaslouží.
     
    59:26
    Několika přihrávkami si Králové vytvořili potřebný tlak, který vyvrcholil ránou Anžeho Kopitara od modré čáry. Reimer zasáhl pravým betonem, následně Kanaďan skvěle zasáhl i proti tečované střele Iafalla.
     
    59:03
    Fanoušci pobízeli Jamese Reimera, aby zkusil skórovat přes celé hřiště. Na to si ovšem kanadský fantom netroufl, místo toho přihrál za branku Hamiltonovi.
     
    58:40
    Kopitar vyhrál buly na Drewa Doughtyho, jehož dělovka zaštípala Reimera i přes výstroj. Hra je na moment pozastavena, gólman se naštěstí zdá být v pořádku.
     
    58:22
    Přes celé hřiště se pokusil rozhodnout o vítězství domácích Andrej Svečnikov. Puk se ale postavil na hranu, tím nabral úplně jiný směr.
     
    58:10
    Jack Campbell sprintuje na střídačku, Králové zkoušejí power play!
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:31
    Amadio trefil puk vysokou holí a jelikož následně hrál jeho spoluhráč Mario Kempe, přerušil rozhodčí hru. Kouč McLellan svolává týmovou poradu, nejspíše budeme svědky hry bez brankáře.
     
    56:55
    Dougie Hamilton vyhodil šikovně, tak aby se nepískalo zakázené uvolnění. Za vlastní svatyni se vydal podpořit rozehrávku gólman Campbell.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. Niederreiter (T. Teräväinen, Aho), 60. T. Teräväinen


    Carolina Hurricanes: Reimer (Mrázek) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Gardiner, T. van Riemsdyk, Edmundson – Foegele, J. Staal (C), Svečnikov – T. Teräväinen, Aho, Niederreiter – Nečas, Haula, Dzingel – Martinook (A), Wallmark, B. McGinn.
    Los Angeles Kings: J. Campbell (Quick) – Doughty (A), Martinez, Walker, Forbort, Roy, B. Hutton – Toffoli, Kopitar (C), Iafallo – D. Brown, J. Carter (A), Clifford – Wagner, Amadio, A. Kempe – Lewis, Anderson-Dolan, Prochorkin.

    Rozhodčí: MacDougall, Meier – Driscoll, Gibbs

    Diváci: 18 680
    thejrc.org