Montreal – Calgary 2:0 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 6:2 (kon.) | Philadelphia – Boston 6:5 (1:0 po s.n.)
Washington – Carolina 2:0 (kon.) | St. Louis – Anaheim 4:1 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Calgary Flames
Úterý 14.01.2020, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:16
    David Rittich vyrazil na střídačku a Flames zkouší zdramatizovat závěr duelu při hře bez brankáře!
    49:45 Ryan POEHLING - 2:0
     
    49:45
    Montreal právě vstřelil branku!
    RYAN POEHLING se ocitl před bránou ve velké šanci a neukvapil se, když si kotouč fantasticky potáhl k levé tyči a poté skóroval nad ležícího Davida Ritticha! Jeho první gól v letošní sezóně NHL, který je velmi důležitý – 2:0. Bez asistence.
    46:01 Andrew Mangiapane dnes nastoupil ke 100. střetnutí
     
    46:01
    Andrew Mangiapane dnes nastoupil v dresu Flames k jubilejnímu 100. zápasu v NHL, zatímco domácí Nick Cousins k jubilejnímu 300. zápasu.
     
    41:50
    Victor Mete fauloval za vlastní bránou a dostal dvě minuty za hákování. Druhá přesilovka pro Calgary.
    38:55 Další senzační semafor v podání gólmana Careyho Price!
     
    38:55
    Andrew Mangiapane mířil střelou z levého kruhu pro vhazování do vzdálenějšího pravého horního rohu, jenže Carey Price vytáhl skvělý semafor!
    38:39 Brankář David Rittich skvěle vychytal Ryana Poehlinga!
     
    38:39
    Ryan Poehling vystřelil v prostoru mezikruží přes clonu a jeho střela zápěstím poté mířila k levé tyči, David Rittich ale proti ní zasáhl vyrážečkou!
     
    35:56
    Útočník Johnny Gaudreau mířil střelou z levého kruhu pro vhazování do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, jenže Carey Price předvedl nádherný semafor a nakonec kotouč ze vzduchu stáhl do lapačky! Následuje komerční přestávka.
     
    35:56
    Ryan Poehling dostal dvě minuty za hákování a Calgary si zahraje po reklamní přestávce první přesilovou hru.
     
    35:01
    Jesperi Kotkaniemi si nyní najel u pravé tyče na nádhernou kolmou přihrávku a z otočky chtěl skórovat mezi betony Davida Ritticha, jenže ani natřikrát neuspěl! Další velká zahozená šance.
     
    33:23
    Sam Bennett byl vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl a Habs mají k dispozici třetí přesilovou hru.
     
    32:46
    Tobias Rieder se ocitl před bránou v obrovské šanci a dobře mířil k levé tyči, jenže Carey Price vytáhl další senzační zákrok! Zřejmě vyrážečkou.
     
    28:39
    Phillip Danault se ocitl před bránou v obrovské šanci, jenže ani nadvakrát pak nedokázal Davida Ritticha překonat! Další fantastický zákrok.
     
    27:07
    Mark Giordano byl vyloučen na za podrážení a Montreal si zahraje po komerční přestávce druhou přesilovku.
    24:01 Matthew Tkachuk zakončoval přečíslení dva na jednoho!
     
    24:01
    Matthew Tkachuk vyrazil na ose ledové plochy do přečíslení dva na jednoho a v levém kruhu pro vhazování se ho rozhodl zakončit sám, jeho pokus zápěstím sice mířil do předního horního rohu brány, domácí Carey Price ale skvěle zasáhl vyrážečkou! Calgary mělo velkou šanci vyrovnat.
     
    20:22
    Tomáš Tatar na pravém křídle nabral obrovskou rychlost a na přední tyči si rychle hodil kotouč z bekhendu na forhend, poté ovšem přišel zákrok Davida Ritticha levým betonem! Velká šance.
     
    18:51
    Ilja Kovalčuk mohl skórovat v blízkosti levé tyče sítě, jenže David Rittich ho vychytal a následná dorážka Tomáše Tatara těsně minula pravou tyč!
    15:48 Fantastický a agresivní zákrok v podání Careyho Price!
     
    15:48
    Elias Lindholm nyní vypálil z levého kruhu pro vhazování a po zákroku Careyho Price se mohl prosadit na vzdálenější pravé tyči z dorážky Andrew Mangiapane, jenže brankář Montrealu ho poté senzačně vychytal pravým betonem!
    13:30 Jordan WEAL - 1:0
     
    13:30
    Montreal právě vstřelil branku!
    Jeff Petry rychle objel bránu, a přestože puk do sítě on sám zasunout nedokázal, u levé tyče si na něj najel JORDAN WEAL a z otočky ho po ledě poslal pod levým betonem Davida Ritticha ke vzdálenější pravé tyči! Montreal udeřil a otevřel skóre – 1:0. Asistence: Jeff Petry a Dale Weise.
     
    12:42
    Ryan Poehling vypálil na bodu levého kruhu pro vhazování a jeho rána mířila ke vzdálenější pravé tyči, David Rittich ale rychle přiložil lapačku k levému betonu a skvělým způsobem ji vyrazil!
     
    08:29
    Brankář David Rittich vytáhl v rychlém sledu tři fantastické zákroky, když proti prudkým střelám z blízkosti zasáhl pravým a poté levým betonem! Vzápětí ještě následovala rána Shey Webera od modré čáry, kterou český brankář skvěle vytáhl lapačkou! Gól visí ve vzduchu, zatím ale nepadl.
     
    07:01
    Derek Ryan byl vyloučen na dvě minuty za sekání a Habs si po reklamní přestávce zahrají první přesilovku.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 14. Weal (Petry, Weise), 50. Poehling


    Montreal Canadiens: Price (Ch. Lindgren) – S. Weber (C), Chiarot, Petry (A), Scandella, C. Fleury, Mete – Kovalčuk, Danault, Tatar – Suzuki, Domi, Lehkonen – Cousins, Kotkaniemi, Poehling – Weise, N. Thompson (A), Weal. Hlavní trenér: Claude Julien.
    Calgary Flames: Rittich (Talbot) – Brodie, Giordano (C), Hamonic, Hanifin, R. Andersson, Kylington – Mangiapane, E. Lindholm, Tkachuk – Backlund (A), Monahan (A), J. Gaudreau – Dubé, D. Ryan, Lucic – S. Bennett, Rieder, Rinaldo. Hlavní trenér: Geoff Ward.

    Rozhodčí: Jake Brenk, Francois StLaurent. Čároví: Matt MacPherson, Derek Nansen

    Diváci: 20790
    thejrc.org