Chabarovsk – Kazaň 2:3 (0:2 po s.n.) | Kunlun – Novosibirsk 4:5 (1:2 po s.n.) | Barys – Ufa 5:3 (kon.)
Čeljabinsk – Magnitogorsk 2:1 (kon.) | Čerepovec – Jekatěrinburg 3:1 (kon.) | N.Novgorod – Soči 2:1 (po pr.)
CSKA Moskva – Minsk 5:1 (kon.) | Petrohrad – Riga 3:0 (kon.) | Viťaz – Jokerit 2:3 (kon.)
konec
Traktor Čeljabinsk
2:1 (0:0, 2:1, 0:0)
Metallurg Magnitogorsk
Úterý 14.01.2020, 15:00 • Ledová aréna Traktor • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání
    Lukáš Sedlák (CLJ) 0+1, 1 střela, čas na ledě 19:17
    Tomáš Hyka (CLJ) 1+0, 5 střel, čas na ledě 17:47

    Andrej Nestrašil (MET) 0+0, 1 střela, čas na ledě 18:14
    Tomáš Filippi (MET) 0+1, 2 střely, čas na ledě 17:33 (17:08:29)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 25:29.
    Zblokované střely – 21:7.
    Vyloučení – 3:2.
    Využití přesilovek 0/2 – 0/3.
    Vhazování – 20:24.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Čeljabinsku, který svého soupeře porazil "fotbalovým" výsledkem 2:1. Poslední perioda nám nepřinesla atraktivní podívanou, naopak se domácí hráči snažili o maximální zodpovědnost ve vlastní třetině. Traktor navíc své jednobrankové vedení udržel až do poslední vteřiny, naopak Magnitogorsk se v poslední třetině hodně trápil.
     
    Konec zápasu.
     
    59:18
    Hosté to zkoušejí v šesti!
     
    59:11
    Hosté se nemohou dostat k puku, natož na opačnou stranu. Případné odvolání Košečkina se tak odkládá, naopak ruský brankář musel hned dvakrát zasahovat.
     
    57:51
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Andrej Loktionov – 2 min., vysoká hůl).
     
    57:33
    Třetí branku domácích měl na hokejce Osnovin, který s ještě snažil objet Košečkina, nicméně v tom mu zabránil jeden z vracejících se protihráčů.
     
    55:14
    Do konce zápasu zbývá už jen něco málo kolem pěti minut, domácí stále drží jednobrankové vedení. Navíc už delší dobu čekáme na šanci od Magnitogorsku.
     
    54:30
    Antipin si to raději namířil za vlastní branku, kde mu na pomoc přispěchal Ljubimmov. Domácí velice dobře zahustili prostor u modré čáry, kam se soupeř nedostal.
     
    53:10
    Domácím se povedlo přečkat také další oslabení, i tentokráte se musel činit brankář Košečkin. V oslabení navíc ujížděl Tridčikov, který nevyzrál na brankáře.
     
    52:23
    Hosté měli celkem znatelné problémy s přechodem za modrou čáru. Nakonec se ve finální fázi zjevil Nestrašil, který ani nadvakrát nenašel recept na brankáře.
     
    51:09
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Vladimir Bobyljov – 2 min., držení).
     
    51:04
    Magnitogorsk si pořádně komplikoval rozehrávku, což málem využil dotírající Karlin. Včas ale zareagoval Matuškin, kterému se povedlo odehrát puk do bezpečí.
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen deset minut. Čeljabinsk zatím pohodlně kontroluje vedení o jednu branku, před malým momentem se mu málem povedlo vsítit třetí trefu.
     
    49:01
    Galimov musel ven z branky, kde se mu povedlo zachytit nahozený kotouč. Následně to směrem kupředu vzal na sebe Osnovin, který narazil do protihráče.
     
    48:12
    Domácí si i tentokráte celkem pohodlně pohlídali dotírající hráče, načež se Čeljabinsk sám dostal do zakončení. Avcin ale nedokázal vyzrát na Košečkina.
     
    47:02
    Nahození podél pravého hrazení nakonec našlo hokejku Thomase, který si neporadil s přesilou protihráčů. Následně se Magnitogorsk vystavil do ofsajdu.
     
    46:10
    Na ledovou plochu tak naskočila první formace, avšak zpětná nahrávka od Nestrašila byla velice nepřesná. Vzápětí se po delší době předvedl brankář Košečkin.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 21. Hyka (Sedlák, Menšikov), 34. A. Michejev (Calof) – 27. Matuškin (Mozjakin, Filippi)


    Traktor Čeljabinsk: S. Galimov (Fedotov) – Isajev, Bailen (A), Borodkin, Menšikov (A), Karpuchin, S. Těreščenko – Osnovin, Sedlák (A), Hyka – Calof, A. Michejev, Thomas – Kosov, Karlin, Avcin – Tridčikov, Bobyljov, N. Komarov – Mansurov, Stěpanov.
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Děmčenko) – Antipin, Pivcakin, J. Jakovlev, Vereščagin, Dronov, Matuškin, J. Birjukov (A) – A. Nestrašil, Filippi, Mozjakin (C) – O'Dell, Rasmussen, Paršin – N. Kuljomin (A), Loktionov, Kozun – Dorofejev, Několenko, Ljubimov – Rožkov.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Sergejev – Nikolajev, Střelcov

    Diváci: 7053
    thejrc.org