Luleå – Frölunda 1:3 (kon.) | Mountfield HK – Djurgården 3:0 (kon.)
konec
Luleå Hockey
1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
Frölunda HC
Úterý 14.01.2020, 18:00 • Coop Norrbotten Arena (Luleå) • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:27:59)
     
    Dnešní utkání sledovalo 4 305 diváků.
     
    Střely na branku: 25 – 29
    A díky Hradci Králové bude mít Česko zástupce ve finále.
     
    A slaví se také ve východních Čechách. Hradecký Mountfield porazil doma Djurgården 3:0, v celkovém skóre pak 6:1 a s Frölundou si zahraje o titul krále letošního ročníku hokejové Ligy mistrů!
    Frölunda - finalista hokejové Ligy mistrů.
     
    Je dobojováno. Před týdnem se z výhry 3:2 na ledě Frölundy radovala Luleå. Ta i v průběhu zápasu nad hosty vedla. Jenže ti zaveleli nejen k vyrovnání, ale i k vedoucí brance a v součtu utkání tak bylo vyrovnáno. Hosté se pak dostali do vedení o dva góly a v tu chvíli tak vedli celkově 5:4. Svůj dvoubrankový náskok už udrželi až do konce, ač čelili velkému tlaku domácích a postupují do finále hokejové Ligy mistrů!
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    A ještě jedno vhazování před Mattssonem, už to vypadá, že hosté mohou začít slavit postup do finále hokejové Ligy mistrů.
     
    59:57
    A nyní zakročil znovu pohotově Johan Mattsson, jenž chytil další nebezpečný pokus Luley. Hra je pozastavena a tři vteřiny před sirénou se ještě bude vhazovat před jeho klecí.
     
    59:46
    Čtrnáct vteřin do konce třetí třetiny mají domácí stále tlak a usilují o velmi důležitou branku, která zatím nepřichází.
     
    59:18
    Až nyní získali hosté puk a posílají ho do neutrální zóny šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    58:52
    Hráčům Frölundy se nedaří dostat puk do neutrální zóny a nadále tak pokračuje tlak domácího celku.
     
    58:11
    Další zákrok zaznamenává do statistik Johan Mattsson, jenž zabránil dalšímu pokusu domácích. Nicméně stále čelí akci domácích.
     
    58:03
    Branka Luley je prázdná, domácí to pochopitelně zkoušejí se šesti bruslaři v poli!
     
    58:03
    Lavička domácího celku si bere oddechový čas.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    Informace pro fanoušky českého hokeje. Hradecký Mountfield vede ve třetí třetině nad Djurgårdenem 3:0 a už tak má nakročeno do finále hokejové Ligy mistrů!
     
    56:38
    Domácím začíná ubíhat čas, na to, aby si vynutili prodloužení, by museli vsítit ještě jednu branku a už neinkasovat.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 14. Tyrväinen (Gustavsson, Lundkvist) – 31. Rakhshani (Lundqvist, Fagemo), 44. Lundqvist (Mustonen), 51. Lasch (Carlsson, Gormley)


    Luleå Hockey: Lassinantti (Rautio) – Gustavsson, Lundkvist, Sellgren, Sondell, Engsund (A), Jalvanti – Hållander, Connolly, Emanuelsson P. – Larsson, Tyrväinen, Emanuelsson E. (C) – Brännström, Ilomäki (TS), Berglund – Kovács, Olausson, Fabricius (A) – Mužík, Gunler
    Frölunda HC: Mattsson (Rubin) – Moverare, Ekbom, Lennström, Printz, Grönlund, Gormley, Stollery – Mustonen, Lundqvist (C), Friberg (A) – Rosseli-Olsen, Sundström (A), Rakhshani – Fagemo, Carlsson, Lasch (TS) – Raymond, Henriksson, Stålberg – Peterson

    Rozhodčí: Vikman (FIN), Lemelin (SUI) – Sandström, Yletyinen (oba SWE)

    Diváci: 4 305
    07.01.2020
    Frölunda - Luleå 2:3

    Branky a nahrávky: 24. Ekbom (Fagemo, Rosseli-Olsen), 35. Stollery (Friberg, Carlsson) – 14. E. Emanuelsson (Kovacs), 18. Sondell (P. Emanuelsson, Lundkvist), 54. Connolly (Hallander, P. Emanuelsson)

    thejrc.org