Jablonec – Bohemians 1905 1:0 (kon.) | Hr. Králové – Mladá Boleslav 0:1 (kon.) | Nitra – Skalica 3:3 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
0:1 (0:1)
FK Mladá Boleslav
Středa 15.01.2020, 13:00 • Mladá Boleslav • Tipsport liga • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Zimní příprava je v plném proudu, současně s ním se naplno rozběhla také Tipsport liga. V dnešním souboji se proti sobě představí FC Hradec Králové a FK Mladá Boleslav.
     
    Favoritem tohoto zápasu by měla být Mladá Boleslav, avšak v přípravných zápasech se může stát cokoliv. Pochopitelně se dá očekávat nasazení méně využívaných hráčů, na druhou stranu to může být zkouška pro hráče rezervního týmu. Každopádně mají oba celky za sebou úvodní přípravný duel, Mladá Boleslav změřila síly s rezervním týmem pražské Sparty, se kterým remizovala výsledkem 1:1. Votroci pro změnu vyzvali Varnsdorf, přičemž zápas skončil naprosto totožným výsledkem, obě mužstva se tak v tomto duelu pokusí o letošní první výhru.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Ottmar – Kopečný, Čech, Král, Urma, Zbrožek, Procházka, Trýzna, Jukl, Vlkanova, Prekop
    Náhradníci: Mach – Bičiště, Djurdjević, Donát, Finěk, Kovář, Mahr, Samko, Soukeník, Šípek

    FK Mladá Boleslav: Šeda – Mazuch, Takajev, Komličenko, Fulnek, Auer, Hönig, Doudera, Budinský, Tulio, Pudil.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali dalekonosný nákop k pokutovému území Hradce, avšak tam si nedovoleným způsobem počínal Komličenko.
     
    4
    Mladá Boleslav se před malým momentem dostal k autovému vhazování z levé strany, obrannou povinnost si ale dokázal splnit jeden z hráčů soupeře.
     
    5
    Úvodní zakončení měl na svědomí hostující Vlkanova, který si našel za pokutovým územím prostor k zakončení, jenž směřovalo daleko vedle branky.
     
    6
    Do kombinace svého celku se zapojil také zkušený obránce Mazuch, kterému se povedlo roztáhnout hru na levou stranu, kde si o nahrávku řekl kolega Auer.
     
    7
    K zemi musel domácí brankář Šeda, kterému se povedlo ukrýt hrací předmět do svých rukavic. Poté přišlo na řadu roztažení hry na zcela volného Douderu.
     
    8
    Sledovali jsme pasáž plnou nepřesností, jednu z nich udělal také hostující Trýzna. Směrem dopředu to zkoušela také Mladá Boleslav, avšak daleko nedoběhla.
     
    10
    U vlastního pokutového území se povedlo zakročit Čechovi, který za sebe nepustil centrovanou nabídku. Navíc z toho nebude ani roh, Ottmar bude moci rozehrát.
     
    11
    Ottmarova rozehrávka putovala daleko na opačnou stranu, kde se k míči dostal Procházka. Právě jeho centr přinesl šanci, kterou dokázal Šeda vyrazit.
     
    12
    Na pravém křídle si o nahrávku řekl rychlonohý Budinský, avšak míč mu uskočil celkem daleko od kopačky. Mladá Boleslav tak bude ještě moci vhazovat.
     
    13
    Před Auerem se povedlo odehrát hrací předmět Královi, který ho poslal do bezpečnějšího prostoru. Sled nepřesností skončil vhazováním také pro Hradec.
     
    14
    Dalekonosné autové vhazování mělo najít Prekopa, který na smečku protihráčů nakonec nevyzrál. Následně moc nescházelo Fulnekovi, aby běžel sám na bránu.
     
    15
    Ottmar vyprodukoval daleko dalekonosný odkop, který se stal kořistí zadáka Mazucha. Ten včas zasáhl před Prekopem, Mladá Boleslav se žene kupředu.
     
    16
    Avšak ani tato útočná akce nepřinesla nic nebezpečného, míč se pouze snesl ven z hrací plochy. Votroci budou rozehrávat od svého pokutového území.
     
    21
    Zpoza pokutového území se pokoušel o zakončení domácí Auer, který pálil pravou nohou. Jeho rána vyletěla vysoko nad, Ottmar tak nemusel zasahovat.
     
    22
    Komličenko byl i v tomto případě bráněn velice zodpovědně, navíc proti němu zahrála hned dvojice protihráčů, které se však nepovedlo kloudně odehrát míč.
     
    23
    K hezkému zakončení se před malým momentem dostal Prekop, který z těžké pozice nevyzrál na brankáře Šedu. Následná dorážka putovala nad břevno.
     
    24
    Je za námi něco málo přes dvacet minut hry, na první branku stále čekáme. Směrem dopředu je nebezpečnější Hradec, který zatím nenašel recept na brankáře Šedu.
     
    25
    Šeda tentokráte odkopával na pravou stranu, kde se povedlo včas vystoupit Urmovi, který ale odehrál míč zpět do moci mladoboleslavského brankáře.
     
    26
    Ottmar ani v tomto případě nezkoušel rozehrát po zemi, nýbrž opět vzduchem. Na opačné polovině uspěl v souboji Zbrožek, který prodloužil míč za sebe.
     
    27
    Napadající Vlkanova dokonale zablokoval rozehrávku soupeře, míč šel od jeho kopačky pouze do zámezí. Mladá Boleslav proto raději přenesla hru na opačnou stranu.
     
    28
    Trýzna si dokázal pohlídat naběhnuvšího hráče, který ho navíc poslal k zemi. Jednalo se o nedovolený zákrok, rozehrávat bude sám brankář Hradce Králové.
     
    29
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Mladá Boleslav se doslova natlačila do pokutového území, kde se v pádu povedlo přesně zakončit MICHAELU HÖNIGOVI, jehož levačka zapadla přesně ke vzdálenější konstrukci branky.
    29. HÖNIG - 0:1
     
    31
    Mladá Boleslav tak udeřila ze své první větší šance, zhruba po třetině utkání vede o jednu branku. Nutno dodat, že Hradec naprosto přestal hrát a díky tomu inkasoval.
     
    32
    Do zajímavé pozice si dokázal seběhnout Fulnek, který pálil pravou nohou. Rána mu určitě nesedla, hrací předmět totiž směřoval výrazně vedle branky soupeře.
     
    33
    Ottmar mohl i tentokráte odkopávat od své branky, přičemž se mu povedlo poslat hrací předmět daleko na druhou stranu, kde si nedovoleně počínal Procházka.
     
    34
    Mladá Boleslav bude zahrávat zajímavou standardní situaci, bude to zhruba ze třiceti metrů od branky. K exekuci se postavil také kanonýr Komličenko.
     
    39
    Votroci se už celkem dlouhou dobu nedostali k opačnému pokutovému území. Prekop před malým momentem nahrával pod sebe, kde se na zemi ocitl Jukl.
     
    40
    Mazuch se pokoušel u postranní lajny najít Douderu, avšak ten nepředvedl zrovna ukázkové zpracování míče. Následný centr skončil v náruči brankáře Šedy.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem tří minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    Hradec si vybojoval nadějnou standardku, avšak ani z ní nevydoloval kýžené vyrovnání. Mezitím se Šedovi povedlo výhozem založit rychlou protiakci.
     
    43
    Z hranice pokutového území hezkým způsobem zakončoval Auer, který však mířil pouze doprostřed branky, což pro Ottmara nebyla nikterak složitá práce.
     
    44
    Po jednom ze soubojů skončil na zemi Čech, který má dost možná zlomenou levou ruku.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl jedinou branku. Votroci sice vstoupili do utkání velice aktivně, nicméně jedinou trefu vsítil jeho dnešní soupeř, konkrétněji se prosadil Hönig. Právě koncovka prvního poločasu patřila Mladé Boleslavi, která byla aktivnější.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se hostující hráči dostali až k pokutovému území, kde ovšem kraloval jeden z hráčů soupeře, kterému se povedlo míč odvrátit.
     
    49
    Hrací předmět se opět dostal ven z hrací plochy, což znamenalo autové vhazování. Mladá Boleslav přesto raději útočila až od svého pokutového území.
     
    50
    Nepřesnou rozehrávku však dokázal zachytit jeden z hráčů Hradce, který se ihned pouštěl do rychlého protiútoku, díky kterému vybojoval další rohový kop.
     
    51
    Ten se kroutil směrem do malého vápna, kde jsme nesledovali žádné zakončení. Naopak se nejvýše dostal jeden z mladoboleslavských hráčů, který odklízel.
     
    52
    I na opačné straně budeme sledovat rozehrávku rohového kopu, míč šel jako poslední od hráče Hradce. Votroci si musí dát pozor na urostlého Komličenka.
     
    53
    Ani tento rohový kop nakonec nepřinesl nic nebezpečného, Votroci se totiž dokázal včas natlačit k míči, který ihned vyletěl mimo pokutové území Hradce Králové.
     
    54
    Domácím hráčům se navíc povedlo vybojovat další autové vhazování, po kterém se hra přesouvala na levou stranu, kde se však daleko nedostal Komličenko.
     
    55
    Ani další útok Mladé Boleslavi nepřinesl kýžené ovoce, na druhou stranu se tak dostávala smečka protihráčů, která se však nedostala ani k šestnáctce soupeře.
     
    56
    Mladá Boleslav trpělivě kombinuje na vlastní polovině, kde sledujeme řadu krátkých nahrávek. Pochopitelně také Votroci se snaží aktivně napadat rozehrávku.
     
    57
    Hradec to v tomto případě dokázal skvěle vykombinovat, míč se navíc dostal až k hranici pokutového území, kde se protihráči povedlo zablokovat střelu.
     
    58
    Na opačné straně to střela skutečně byla, avšak nepřinesla nic nebezpečného. Brankář Mach si s ní dokázal poradit, následně rozehrál balón po zemi.
     
    59
    Sledovali jsme dalekonosnou rozehrávku z kopačky Šedy, který poslal míč daleko na opačnou stranu, kde hrací předmět propadl až do moci brankáře Macha.
     
    64
    Je za námi více než hodina hry, zatím jsme se dočkali jediné branky. Druhý poločas nám přináší vyrovnanou podívanou, Mladá Boleslav však stále drží vedení.
     
    65
    Votroci mohli vhazovat od pravé autové lajny, načež se pomalu a jistě dostali až na opačnou polovinu, kde před pokutovým územím zasahoval jeden z protihráčů.
     
    66
    Nakonec z toho byl po delší době střelecký projektil, který však směřoval výrazně vedle branky soupeře. Roh to nebude, následovat bude odkop od branky.
     
    67
    Mladoboleslavští se po zpackaném protiútoku prezentovali nedovoleným zákrokem kousek od pokutového území soupeře, na řadu tak přijde volný kop.
     
    68
    Ani jeden z celků se nedokázal dostat daleko na polovinu soupeře, před malým momentem jsme sledovali ofenzivní choutky domácích, které končí ziskem autu.
     
    69
    Dalekonosná nabídka směřovala až ke středovému kruhu, odkud byla vedena další útočná akce, kterou ale dokázal narušit jeden z hráčů soupeře.
     
    70
    Mladá Boleslav zcela evidentně nikam nespěchá, ba naopak celkem dlouho kombinovala na vlastní polovině, což při vedení o jednu branku ničemu nevadí.
     
    71
    Následovalo zakončení z celkem velkého úhlu, přičemž to dost možná byla nabídka na teč. Mach se však dokázal blýsknout úspěšným zákrokem a míč podržel.
     
    72
    Do konce tohoto zápasu zbývá zhruba dvacet minut, Mladá Boleslav stále drží hubené vedení. Jednobrankový náskok je ale zároveň hodně ošemetné vedení.
     
    73
    Na řadu přišel další rohový kop, který byl celkem dost nebezpečný. Nakonec se jeden z hráčů dostal k zakončení hlavou, avšak to směřovalo výrazně vedle.
     
    74
    Hezká kombinace uvnitř pokutového území nakonec přinesla razantní zakončení, které skončilo pouze na horní konstrukci hradecké branky.
     
    79
    Už poměrně dlouhou dobu čekáme na něco nebezpečnějšího ze strany Hradce. Nepovedlo se to ani v tomto případě, proto přichází na řadu rychlý protiútok.
     
    80
    Ten však jeden z hráčů Mladé Boleslavi úplně zbrzdil, následně jeho celek přišel o míč. Votroci tak mohou postupovat vpřed od svého pokutového území.
     
    81
    Útočná snaha Hradce s výsledkem něco udělat však skončila pouze útočným faulem. Ten uviděl také hlavní sudí, který ihned nařídil standardku pro domácí.
     
    82
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen něco málo kolem deseti minut. Ani jednomu z celků se herně příliš nedaří, na hrací plochu se dostává celá řada nepřesností.
     
    83
    Navíc se do akce dostal také pomezní sudí, který si všiml jednoznačného ofsajdového postavení. Snaha Hradce je u konce, naopak bude soupeř vhazovat.
     
    84
    V krátkém časovém sledu se hrací předmět opět dostal mimo vymezený prostor, tentokráte z úspěchem pro hradecký celek, který bude rovněž vhazovat.
     
    85
    Před malým momentem se Hradci nabízel prostor k zakončení, avšak ten obrana soupeře dokázala včas utěsnit. Na druhou stranu tak peláší hráči Boleslavi.
     
    88
    Mladoboleslavští se pokoušeli proniknout vpřed přes pravou stranu, kde se ale povedlo včas zakročit jednomu z protihráčů, který odvracel za cenu dalšího autu.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, dost možná jsme už poznali vítěze tohoto zápasu. Zcela určitě se bude ještě něco málo nastavovat.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězství Mladé Boleslavi, které se povedlo zvítězit výsledkem 1:0. Jediná branka tohoto zápasu přišla v prvním dějství, v tom druhém jsme nesledovali zrovna pohlednou podívanou. Votroci se směrem dopředu trápili, naopak jejich dnešní soupeř si dokázal své hubené vedení pohlídat až do konečného hvizdu. (14:53:41)

    David Suchý

    Branky: 29. Hönig


    FC Hradec Králové: 1. poločas: Ottmar – Kopečný, Čech, Král, Urma, Zbrožek, Procházka, Trýzna, Jukl, Vlkanova, Prekop

    2. poločas: Mach – Kopečný (60. Finěk), Čech, Donát, Urma (60. Mahr) – Soukeník – Trýzna (60. Bičiště), Samko, Djurdjević, Kovář – Šípek

    Náhradníci: Mach – Bičiště, Djurdjević, Donát, Finěk, Kovář, Mahr, Samko, Soukeník, Šípek

    FK Mladá Boleslav: Šeda – Douděra, Mazuch, Pudil, Tulio – Tatajev – Fulnek, Budínský, Hönig, Auer – Komličenko
    Náhradníci: Stejskal – Glöckner, Grigorjan, Provazník, Pech, Klíma, Křapka, Hampl, Dib

    Rozhodčí: Ginzel – Myška, Novák

    Diváci: 247
    ocianews.com