Buffalo – Vegas 4:2 (kon.) | Toronto – New Jersey 7:4 (kon.) | Tampa – Los Angeles 4:3 (2:1 po s.n.)
NY Islanders – Detroit 8:2 (kon.) | Pittsburgh – Minnesota 7:3 (kon.) | Columbus – Boston 3:0 (kon.)
Ottawa – Chicago 2:3 (po pr.) | Winnipeg – Vancouver 4:0 (kon.) | Colorado – Dallas 2:3 (po pr.)
Edmonton – Nashville 4:2 (kon.) | Arizona – San Jose 6:3 (kon.)
po prodl.
Banes Motor České Budějovice
2:3 (1:1, 1:1, 0:0 - 0:1)
HC Slavia Praha
Středa 15.01.2020, 17:30 • Budvar aréna • Chance liga - o pořadí v play-off • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     


    ČEZ Motor České Budějovice

    Motoru se daří i v novém roce. V něm pěti zápasech, které již stihl odehrát, neztratil ani bod. Momentálně se tak drží na vítězné šnůře, která čítá již šest zápasů, včetně toho proti Vsetínu z prosince minulého roku.

    Českobudějovičtí hokejisté se také mohou chlubit nejproduktivnějším obráncem v historii ligy. Jím se, s velkým předstihem, s několika zbývajícími zápasy do konce základní části, stal kapitán týmu Pavel Pýcha. Jeho bodová produktivita ho mezi všechny hokejisty momentálně vynáší na druhé místo.
     


    HC Slavia Praha

    Pražanům se v nadstavbě zatím nedaří podle představ. V jedenácti odehraných zápase na své konto získali pouhé tři výhry. Jednu ukořistili v Edenu právě proti Motoru. Dvě pak přišly proti Porubě. Se ziskem 63 bodů se tak Pražané v tabulce nacházejí na sedmé pozici, přičemž samotné play off ještě nemají úplně jisté.

    I Slavia se může pyšnit individualitou ve svém týmu. Je jí Tomáš Šmerha, který ve dvou posledních domácích zápasech zaznamenal dohromady dva hattricky a rázem se v tabulce produktivity vyhoupl na třetí příčku. Na nejproduktivnějšího hráče Jihočechů, Pavla Pýchu, ztrácí dva body.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň (Klouček) – Vydarený, Babka, Pýcha, Allen, Lytvynov, Suchánek – Christov, Prokeš, Holec – M. Novák, Gilbert, Karabáček – Šimánek, J. Kloz, Z. Doležal – Beránek, Michnáč, Endál – J. Veselý.

    HC Slavia Praha: Michajlov (Málek) – J. Novák, Hejda, P. Hořava, Hovorka, Ryzák, Valík, Veber – M. Ondráček, Kuťák, Šmerha – J. Doležal, Vrdlovec, Bílek – Jar. Brož, Vlček, Šteiner – Hotěk, Kohút, Kubica..
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň (Klouček) – Vydarený, Babka, Pýcha, Allen, Lytvynov, Suchánek – Christov, Prokeš, Holec – M. Novák, Gilbert, Karabáček – Šimánek, J. Kloz, Z. Doležal – Beránek, Michnáč, Endál – J. Veselý.

    HC Slavia Praha: Michajlov (Málek) – J. Novák, Hejda, P. Hořava, Hovorka, Ryzák, Valík, Veber – M. Ondráček, Kuťák, Šmerha – J. Doležal, Vrdlovec, Bílek – Jar. Brož, Vlček, Šteiner – Hotěk, Kohút, Kubica..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Českobudějovičtí hokejisté se snažili téměř ihned po vhazování rychle rozehrát, ale přihrávka skončila jen na zakázaném uvolnění, které obrací hru před Strmeně.
     
    01:21
    Jiří Doležal se dostal ke kotouči v rohu útočného pásma a ihned jej poslal z velkého úhlu na branku. Domácí brankář se nenechal překvapit a Doležalův pokus přikryl pod lapačku včas.
     
    02:40
    Jeden ze slávistů vypálil z prostoru mezi oběma kruhy. Střelu obětavě schytal Jakub Suchánek, který se pak nemůže zvednout a na střídačku odjíždí až za pomoci svých spoluhráčů. Tak uvidíme, zda se domácí bek do hry vrátí.
     
    03:17
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí fanoušci se poprvé radují! LUKÁŠ ENDÁL se dostal s kotoučem na levý kruh z brankářova pohledu a pak zamířil naprosto přesně. Asistence: Albert Michnáč, Conor Allen.
    03:17 Lukáš ENDÁL - 1:0
     
    04:43
    Daniel Vrdlovec se dostal s kotoučem za českobudějovickou branku, odkud zřejmě chtěl hledat někoho ze spoluhráčů v palebné pozici. Slávistický hráč ale neměl nikoho, komu by mohl adresovat pas.
     
    05:07
    Slavia právě vstřelila branku!
    Pražané se vzápětí radují ze své první branky. Jaroslav Brož se dostal do šance před brankou, ale na Strmeně si ještě nepřišel. To až z druhé vlny dojíždějící FILIP VLČEK, který se z dorážky nezmýlil. Asistence: Jaroslav Brož.
    05:07 Filip VLČEK - 1:1
     
    05:53
    Michal Hotěk zkoušel nahodit od modré čáry, nicméně jeho nahození nemělo potřebné parametry, a tak k českobudějovické brance ani nedoklouzalo. Strmeň se tak proti tomuto pokusu vzrušovat nemusel.
     
    06:39
    Slavia se v posledních okamžicích zdá být o něco lepším týmem. Pohybuje se ve svém útočném pásmu, kde se nyní, po zakázaném uvolnění českobudějovických hokejistů, bude vhazovat.
     
    07:04
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Jan Veselý – 2 min., hákování).
     
    07:30
    Jan Novák vypálil z nápřahu od modré čáry. Jeho rána měla potřebnou razanci a letěla i v nebezpečné výšce. Jan Strmeň ale nakonec Novákův pokus nadvakrát dokázal přikrýt. Měl ke kotouči blíže než slávističtí útočníci, kteří se pokoušeli dorážet.
     
    08:12
    Vít Christov se zkoušel prosadit v útočném pásmu individuální akcí, ale na Šmerhu, který mu v cestě k brance zabránil, si nepřišel. Mezitím se do hry vrací Jakub Suchánek, který je po zblokované střele tedy zřejmě v pořádku.
     
    09:16
    Filip Vlček stál šikovně před odkrytou částí klece, kam dostal přihrávku. Se střelou ale nakonec chvíli váhal, načež se Jan Strmeň stihl přesunout a Vlčkův pokus pohotově udržel před brankovou čárou.
     
    09:48
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Václav Veber – 2 min., nedovolené bránění).
     
    10:18
    Jan Kloz posunul kotouč na modrou čáru k Pavlu Pýchovi. Ten namísto střely zvolil přihrávku na Zdeňka Doležala, který z větší vzdálenosti vypálil. Jeho pokus mezi třemi tyčemi neskončil, slávistická obrana v čele s Michaljovem si poradila.
     
    11:22
    Martin Novák našel přihrávkou přes celou šíři útočného pásma Lukáše Endála. Tomu před střelou kotouč ještě trochu skočil, proto domácí útočník branku hostujícího týmu neohrozil.
     
    12:10
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Václav Veber – 2 min., podrážení).
     
    12:46
    Pavel Pýcha dostal přihrávku na modrou čáru, odkud vyslal poměrně dobrou střelu. Ta ale letěla jen doprostřed branky, kde stál k zákroku připravený Michaljov, který kotouč lapil, a zařídil vhazování po své pravé ruce.
     
    13:47
    Lukáš Endál dostal pohotovou přihrávku od Conora Allena, načež přišla další střela na hostující svatyni. Michaljov ale dával pozor i proti tomuto pokusu a betonem mu zabránil v cestě za brankovou čáru.
     
    14:37
    Slavia se mohla dostat poprvé v záoase do vedení! Po rychklém kontru už byl Jan Strmeň překonán, ale ozvala se za ním jenom tyčka!
     
    15:20
    Pražané zamkli svého soupeře v útočném pásmu, načež Jan Novák taktéž trefil tyčku, tentokrát spíše spojnici! Martin Beránek na druhé straně pálil a jeho pokus byl sražen do ochranní sítě.
     
    16:45
    Českobudějovičtí hokejisté se snažili dostat do útočného pásma, ale bez většího úspěchu. Slávisté se bez větších problémů ubránili.
     
    17:20
    Jan Novák dostal přihrávku na modrou čáru, následně si sjel před vrchol kruhu, odkud vypálil. Českobudějovický strážce svatyně si trochu povyjel a poté neměl problém s udržením kotoučem na své hrudi, bude se tak vhazovat.
     
    18:30
    Conor Allen zavezl kotouč do útočného pásma, kde pak stihl prověřit také Michaljovu pozornost. Hostující brankář neměl se zákrokem problém a zřídil vhazování po své levé ruce.
     
    19:45
    Ivan Lytvynov se z obranné pozice dostal až do útoku. Zde pak jel se spoluhráči do přečíslení. Zkoušel zadovkou oslovit jednoho z najíždějících spoluhráčů, ale jeho přihrávka byla nakonec jen těsně nepřesná.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Buly vyhrál Motor a hned se dere dopředu.
     
    20:59
    Slávisté se z obranného pásma přesunuli do toho útočného a rovnou vyprodukovali střelu na českobudějovickou svatyni. Jan Strmeň si místo, kam kotouč šel, pohlídal a předvedl jistý zákrok.
     
    21:20
    Ryzák stál zhruba před vrcholkem pravého kruhu z brankářova pohledu a zkusil své střelecké štěstí. I přesto, že českobudějovický brankář měl zakrytý výhled, i s touto střelou si poradil.
     
    21:32
    Michal Hotěk stál před domácí brankou, když na ní letěla další hostující střela. Právě Hotěk ji zřejmě svým ramenem tečoval, načež se kotouč otřel o boční síťku.
     
    22:14
    Mikuláš Hovorka si klepl o přhrávku na modrou čáru, kam ji také dostal. Hned poté vypálil, ovšem jeho pokus neměl potřebnou razanci a skončil jen na jednom domácím hráči, který střelu zablokoval.
     
    23:02
    Jakub Suchánek nahodil z velké vzdálenosti, načež si jeden z prvních zákroků připisuje také Michaljov. Za malý moment se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    23:27
    Slávistický tlak na začátku periody pokračoval, ale David Gilbert se pak dostává ke kotouči a vyhazuje kotouč do středního pásma.
     
    25:05
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor pro sebe vybojoval útočné pásmo. Babka pak pálil od modré čáry, do jeho střely ještě sáhl Šimánek, s čímž si Michaljov ještě stačil poradit. Na následnou střelu JANA KLOZE už ale nedosáhl. Asistence: Jiří Šimánek, Jan Babka.
    25:05 Jan KLOZ - 2:1
     
    25:20
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Miroslav Holec – 2 min., hrubost).
     
    26:10
    Filip Vlček se protáhl skrze českobudějovickou obranu až před branku. Zde vyslal rychlou střelu, kterou Jan Strmeň dokázal v rychlosti vytěsnit mimo nebezpečí. Motor pak hru otáčí na opačnou stranu hřiště.
     
    27:10
    Mikuláš Hovorka z větší vzdálenosti poslal na domácí branku poměrně štiplavou střelu. Tu nakonec ještě tečoval některý z hráčů před brankou. Kotouč pak vyplaval jen těsně mimo pravou tyč z brankářova pohledu.
     
    28:00
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Albert Michnáč – 2 min., hákování).
     
    28:43
    Tomáš Šmerha vypálil hned dvakrát od modré čáry. Jeho první pokus prošel až na branku, avšak za brankovou čáru nezapadl. Druhý střelecký pokus pak obětavě zablokoval Martin Beránek.
     
    29:39
    Před slávistickou branku si najížděl Vít Christov, který v rychlosti zakončoval z bekhendové strany hole. Michaljov ale předvedl jistý zákrok, když za pomoci své výstroje těžkou střelu vytěsnil.
     
    30:18
    Slavia právě vstřelila branku!
    Po přečíslení dva na jednoho se radují hostující hráči, kteří srovnávají skóre zápasu! Filip Vlček adresoval pas na najíždějícího VÍTĚZSLAVA BÍLKA, který nastavil hůl naprosto přesně tak, aby kotouč poslal do horního růžku. Asistence: Filip Vlček.
    30:18 Vítězslav BÍLEK - 2:2
     
    31:39
    Filip Kuťák se hnal v útočném pásmu za kotoučem, ke kterému měl přecijenom o něco blíže domácí obránce, který ho vrací do držení českobudějovických hráčů, alespoň na chvíli.
     
    32:55
    Slavia se zdá být ve druhé třetině zatím o něco lepším týmem. Nyní se opět snažila usadit v útočné třetině, ovšem bez většího úspěchu. Českobudějovičtí se pak vyprošťují ze sevření a jdou do protiútoku.
     
    33:26
    Martin Beránek si nevšiml sudího, který signalizoval postavení mimo hru českobudějovického týmu, a dotkl se v útočné třetině kotouče. Rozhodčí tak situaci vyhodnocují jako úmyslný ofsajd. Hra se přesouvá před Jana Strmeně.
     
    34:29
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Conor Allen – 2 min., podrážení).
     
    35:10
    Jiří Šimánek vystihl přihrávku, která slávistickému hráči na útočné modré čáře nesedla, a osvobodil svůj tým od pár cenných sekund v oslabení.
     
    36:32
    Filip Kuťák se nyní dostal k dvěma střeleckým pokusům. První vyslal po kolmé přihrávce, ovšem ta mu příliš nesedla. Poté se trestuhodně dostal k pokusu, když byl před brankou na malou chvíli zcela sám. Odtud však trefuje jen výstroj připraveného Strmeně.
     
    37:00
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Petr Hořava – 2 min., hákování).
     
    37:43
    Miroslav Holec se dostal po střele Pavla Pýchy hned ke dvěma dorážkám. Ani jednu však z těsné blízkosti branky za Michaljovova záda neprocpal. Domácí fanoušci si žádají branku svých hokejistů.
     
    38:10
    Jakub Suchánek si s kotoučem na holi najel až někam mezi oba kruhy, odkud vyslal sice razantní střelu, která ale letěla jen doprostřed branky, kde byl dobře postavený Michaljov, který svůj tým uchránil od inkasování.
     
    38:56
    David Gilbert v přesilovkové kombinaci poslal přihrávku do tandemu, na René Vydareného. Ten si najel poměrně blízko brance, načež prostřelil i obranný val. Poté Michaljov ale vytasil svůj beton.
     
    39:57
    V posledních okamžicích této třetiny se Motor ještě držel v útočném pásmu, nicméně vedoucí branka z toho nakonec není. Přišla jen rychlá střela od modré čáry, která ovšem letěla výrazně mimo levou tyč z brankářova pohledu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Českobudějovičtí hráči nemohou být zatím se svým výkonem úplně spokojeni. Naopak Slavii se v Budvar aréně dnes prozatím poměrně daří. Vytvořila si hned několik pasáží, ve kterých byla lepším týmem a měla velký ofenzivní tlak. Zatím je však skóre nerozhodné a dost možná nás čeká napínavá poslední třetině.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku – 19:22
    Střely mimo – 5:9
    Zblokované střely – 4:17
    Úspěšnost vhazování – 48% – 52%
    Trestné minuty – 8:6
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:22
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Tadeáš Hejda – 2 min., hákování).
     
    41:47
    David Gilbert posunul přihrávku přes celé pásmo na Martina Nováka, který vystřelil z první. Novákův pokus se odrazil jen od vnější tyče. Michaljovova branka se pak dostala mimo svou pozici a hra je tak přerušena.
     
    42:22
    Českobudějovická přesilová hra moc vzrušení v útočném pásmu nenabídla. Tadeáš Hejda právě naskočil z trestné lavice zpět do hry, Slavia oslabení ustála.
     
    43:27
    Jakub Babka využil toho, že se k němu zpoza branky nečekaně odrazil kotouč. Babkův pokus ale nakonec mezi tři tyče neletěl, z pohledu brankáře mířil jen mimo pravou tyč.
     
    44:10
    Miroslav Holec si sebral kotouč u hrazení, otočil se směrem k brance a ze zápěstí vyslal prudkou střelu. Ani ta ale nešla mezi tři tyče. I tentokrát letěl domácí pokus mimo pravou tyč.
     
    44:48
    Slavia se přesunula do útoku, kde od modré čáry zkusil své štěstí Tadeáš Hejda, jehož pokus mířil do vzdálenějšího horního růžku. Strmeň nastavil lapačku tam, kam bylo třeba, a kotouč v ní bezpečně uschoval.
     
    46:30
    Českobudějovičtí se usadili v útočném pásmu. Holec pak z rohu ledové plochy našel před brankou stojícího Radka Prokeše, který zkusil střelu z první. Ta mířila na bližší tyči, nicméně nakonec ji jen těsně minula.
     
    47:34
    Ivan Lytvynov chtěl založit další útočnou akci, ale nakonec se jen obtočil a ještě chvíli počkal. Pak posunul kotouč na kolegu z obrany, který nahazuje hluboko do pásma.
     
    48:21
    Jiří Šimánek se dostal s kotoučem na holi do útočného pásma a nic moc nevymýšlel. Kotouč ze všech sil napálil na branku, kterou však bohužel pro něj a jeho spoluhráče poměrně razantně minul.
     
    49:20
    Mikuláš Hovorka dostal přihrávku na modrou a vypálil z první. Pokus mu ovšem nesedl a kotouč se jen snesl mimo branku směrem k rozhodčímu. Ten se puku na poslední chvíli stačil vyhnout.
     
    50:01
    Pavel Pýcha se otočil před modrou čárou a poslal puk na branku. Ten však přes val bránících těl neprošel. Slavia pak dostává kotouč na své hole a míří před Strmeně.
     
    51:24
    Na dnešní utkání si našlo cestu 5 922 diváků.
     
    51:51
    Daniel Vrdlovec se snažil dostat kotouč za brankovou čáru z vrcholku kruhu, s čímž ale neměl českobudějovický brankář výraznější problémy. Střelu v pohodě vykopl betony mimo nebezpečí a mimo dosah slávistických hráčů.
     
    52:40
    David Gilbert se ocitl sám před brankou! A s kotoučem na holi. Na Michaljova si ale nepřišel. Kotouč si totiž zkoušel přehodit na opačnou stranu hole a pak ho blízka zvednout do horních pater branky. Nakonec puk však nezvedl, a tak slávistickému gólmanovi jen stačilo nastavit beton.
     
    54:38
    Jiří Šimánek stál před hostující svatyní. Už se k němu dostával také kotouč, ovšem k útočníkovi Motoru se včas stáhla obrana Slavie, která celou šanci znemožnila včas.
     
    55:53
    Na ledové ploše se toho nyní moc neděje. Ani jeden z týmů se nemůže usadit v útočném pásmu a tím pádem nejsme svědky žádných branek ohrožujících situací.
     
    56:54
    Nakonec se před branku soupeře dostala slávistická ofenziva. Na Jana Strmeně šla střela z bezprostřední blízkosti, s čímž si nakonec českobudějovičtí hokejisté poradili.
     
    57:38
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (David Kohút – 2 min., vysoká hůl).
     
    58:43
    Ivan Lytvynov vypálil od modré čáry, ale jeho pokus soupeřovu svatyni nikterak neohrozil. Motor se poté dostává do pásma a už to vypadá, že by si mohl vytvořit nějaký tlak.
     
    59:58
    Slavia měla kotouč v posledních momentech této periody na svých holích a jako první v novém roce obere Motor minimálně o jeden bod.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Máme za sebou základní hrací dobu, která nenapověděla, kdo bude po dnešním zápase šťastnější. O tom se rozhodne až v prodloužení či případně v nájezdech. Disciplína tři na tři začne za zhruba dvě minutky.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:40
    Oba týmy si stihly vyměnit kotouče, nicméně zatím jsme nebyli svědky střely na branku.
     
    60:54
    Radek Prokeš se hnal zničehonic do akce dva na jednoho. Právě poslední slávistický obránce ale padl do přihrávky a svůj tým tak parádně zachránil. Dobrá defenzivní práce!
     
    61:47
    Václav Karabáček přenesl hru do útočného pásma, kde poslal kotouč na Allena. Ten trefil tyčku, když mířil na vzdálenější horní růžek. V tomtéž střídání pak trefil ještě spojnici. Chvilka smůly pro domácí celek!
     
    62:19
    Slavia právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! V útočném pásmu Motoru dvakrát zvonila tyčka, pak zaútočila Slavia a bere druhý bod z dnešního utkání. Po individuální akci se trefil MARTIN ONDRÁČEK. Bez asistence.
    62:19 Martin ONDRÁČEK - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Z dnešního utkání je to nakonec vše. Slavia si v prodloužení vybojovala druhý bod a nyní mohou slávisté společně se svými fanoušky oslavit výhru a začít klasickou děkovačku. Českobudějovičtí hráči již odjíždí do kabiny.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 25:31
    Střely mimo – 16:13
    Zblokované střely – 9:22
    Úspěšnost vhazování 50% – 50%
    Trestné minuty – 8:10 (19:57:19)

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 4. Endál (Michnáč, Allen), 26. J. Kloz (Šimánek, Babka) – 6. Vlček (Jar. Brož), 31. Bílek (Vlček), 63. M. Ondráček


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Klouček) – Vydarený, Babka, Pýcha, Allen, Lytvynov, Suchánek – Christov, Prokeš, Holec – M. Novák, Gilbert, Karabáček – Šimánek, J. Kloz, Z. Doležal – Beránek, Michnáč, Endál – J. Veselý.
    HC Slavia Praha: Michajlov (Málek) – J. Novák, Hejda, P. Hořava, Hovorka, Ryzák, Valík, Veber – M. Ondráček, Kuťák, Šmerha – J. Doležal, Vrdlovec, Bílek – Jar. Brož, Vlček, Šteiner – Hotěk, Kohút, Kubica.

    Rozhodčí: Ondráček, Pilný – Kreuzer, Polonij

    Diváci: 5 922
    thejrc.org