Fiorentina – Atalanta BC 2:1 (kon.) | AC Milán – Spal 3:0 (kon.) | Juventus – Udinese 4:0 (kon.)
konec
ACF Fiorentina
2:1 (1:0)
Atalanta Bergamo
Středa 15.01.2020, 15:00 • Stadio Artemio Franchi • Italský pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italský pohár má před sebou osmifinálové zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi ACF Fiorentina a Atalanta Bergamasca Calcio.
     
    Favoritem tohoto zápasu bude hostující Atalanta, která je na tom v domácí soutěži o poznání lépe. Bergamo totiž okupuje sympatickou čtvrtou pozici, přičemž na svém kontě má pětatřicet bodů. Hostující tým tohoto zápasu se tak nachází na pozici, která by mu v konečném důsledku opět zajistila skupinovou fázi Ligy mistrů. Atalanta se navíc v posledních zápasech nachází ve velice dobré formě, v minulém kole se jí dokonce povedlo remizovat na půdě druhého Interu, kde remizovala výsledkem 1:1.

    Naproti tomu se na domácí straně nachází trápící se Fiorentina, jenž pro změnu okupuje až čtrnácté místo tabulky. Fialkám se do této chvíle povedlo nasbírat pouze jednadvacet bodů, avšak náskok na sestupové pásmo je dostačující sedmibodový. Fiorentina v minulém kole dokázala popáté v letošním ročníku zvítězit, uspěla totiž na domácí půdě v souboji proti Spalu.
     
    Úvodní sestavy:

    ACF Fiorentina: Terracciano – Milenković, Pezzella (C), Ceccherini – Lirola, Benassi, Pulgar, Castrovilli, Dalbert – Cutrone, Vlahović
    Náhradníci: Dragowski, Brancolini – Badelj, Cáceres, Eysseric, Ghezzal, Chiesa, Montiel, Ranieri, Sottil, Teržić, Zurkowski

    Atalanta Bergamasca Calcio: Gollini – Djimsiti, Caldara, Masiello (C) – Hateboer, de Roon, Freuler, Gosens – Pašalić – Malinovskij, Muriel
    Náhradníci: Rossi, Sportiello – Colley, Da Riva, Gómez, Heindereich, Iličić, Palomino, Tóloi, Traoré, Zapata

    Rozhodčí: Manganiello – Preti, Vecchi.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali nepřesné zpracování míče v podání Freulera, od kterého šel míč do zámezí. Fiorentina tak bude moci vhazovat.
     
    4
    Poprvé k míči se dostal také hostující brankář Gollini, který se snažil poslat míč na pravou stranu, kde se nacházel volný Hateboer, jenž nahrávku přeposlal.
     
    5
    Do útočného manévru svého celku se zapojil také Muriel, který si seběhl až na pravou stranu, odkud se mu ještě povedlo v tísni vyprodukoval další nahrávku.
     
    6
    Bergamo se však čistým způsobem dostalo zpět k míči, načež jsme sledovali dalekonosný pokus o přenesení hry, avšak balón nakonec skončil až v zámezí.
     
    7
    Fiorentina v krátkém časovém sledu hned dvakrát vhazovala míč zpět na hrací plochu. Druhá nabídka směřovala na Curtroneho, který vybojoval další aut.
     
    8
    Hluboko na vlastní polovinu se musel vydat ofenzivně laděný Malinovskij, kterému se povedlo přejít přes prvního protihráče, avšak ten druhý ho odzbrojil.
     
    9
    Hrací předmět opět doskákal pouze ven z hrací plochy. Následně se směrem kupředu probíjel Vlahović, který svému celku vybojoval první rohový kop.
     
    10
    Nejvýše do vzduchu se však dokázal dostat hostující Hateboer, následně se k míči dostal také brankář Golini, který si dal na rozehrávce od své branky záležet.
     
    11
    Atalanta očividně nikam nespěchá, i další kombinace byla vedena přes pravou stranu, odkud Hateboer zkoušel dalekonosným pasem oslovit Malinovskiho.
     
    12
    K odraženému míči se však včas dostal Pašalić, který se pokusil ohrozit branku soupeře, avšak trefil pouze protihráče. Také hosté si vyzkouší autové vhazování.
     
    12
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu, do vedení se dostávají domácí hráč! Fiorentina totiž podnikla nesmírně sympatickou kombinaci, po které se do šestnáctky vedral Dalbert, který zpětnou nahrávkou našel zimní posilu PATRICKA CUTRONEHO, jenž bezpečně uklidil míč do prázdné branky.
    12. CUTRONE - 1:0
     
    13
    Hlavní sudí ještě předchozí situaci projednával s videorozhodčím, avšak branka skutečně platí. Fiorentina se může radovat, hosté tak musí dotahovat.
     
    14
    Na první branku tohoto zápasu jsme tedy nemuseli dlouho čekat, Fiorentina udeřila hned ze své první větší šance. Bergamo má na vyrovnání hodně prostoru i času.
     
    15
    Téměř ihned po rozehrávce jsme sledovali nákop na pravou stranu, kde to Hateboer zkoušel výpadem po křídle, avšak ten žádný centr nakonec nepřinesl.
     
    16
    Naopak se k míči dostal domácí obránce Ceccherini, kterému se povedlo oklamat napadajícího de Roona, nicméně jako poslední se míče dotkl domácí hráč.
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka, která nám přinesla jediný přesný zásah. Do vedení se dostala Fiorentina, které se zatím daří eliminovat hráče soupeře.
     
    22
    Nedovoleným zákrokem se před malým momentem prezentoval napadající Benassi, který místo míče trefil pouze Masiella. Atalanta bude zahrávat volný kop.
     
    23
    Do kombinace se zapojil také pozorný brankář Gollini, který nahrával na vedle stojícího Gosense, jenž se naprosto snadným způsobem dostal kolem Liroly.
     
    24
    Hostující celek se natlačil až k hranici pokutového území, kde se povedlo na dlouhou nohu zakročit Ceccherinimu, který odvracel hrací předmět za cenu rohu.
     
    25
    Avšak ten nebyl nikterak povedený, míč totiž dokázal ve vzduchu odehrát do bezpečí Pezzella. Fiorentina se však dostává pod tlak, což není nejlepší zpráva pro trenéra.
     
    26
    Lirolův průnik kolem postranní lajny nepřinesl nic nebezpečného, naopak se včas povedlo zakročit vracejícímu se Freulerovi, který byl poslán k zemi – faul.
     
    27
    Hostující Freuler se o pár vteřinek později zjevil u opačného pokutového území, kde mu ale chyběla podpora spoluhráčů. Navíc si šlapákem vypomohl kolega Pašalić.
     
    28
    Rozehrávky volného kopu se tak ujal obránce Milenković, který se snažil na druhé straně najít Cutroneho, jehož průnik do šestnáctky včas zastavil Djimsiti.
     
    29
    Dalbert se pokoušel za obranou nastartovat jednoho ze svých spoluhráčů, což by se sice povedlo, avšak Vlahović se v době nahrávky nacházel v ofsajdu.
     
    30
    Celkem nezáživné utkání pokračuje. Kombinace Bergama ve středu hrací plochy přineslo pouze nepřesnou nahrávku, po které se k míči dostal Terracciano. Následně hezky pálil Pašalić, avšak trefil pouze břevno.
     
    31
    Je za námi zhruba třetina zápasu, ten nejen, že nabídl jedinou branku, dokonce nabídl také jedinou střelu. Fiorentina je tak směrem dopředu maximálně efektivní.
     
    32
    Atalanta si přesto vybojovala rohový kop, kterého se chopil aktivně hrající Muriel. Jeho centr nebyl zrovna povedený, našel totiž pouze hlavu Milenkoviće.
     
    33
    Po delší době se k práci s míčem dostal také znuděný Gollini, který od první inkasované branky neměl žádnou práci. Nyní sám rozehrál do strany na de Roona.
     
    34
    Gosens se ujal autového vhazování ze své obranné poloviny, načež se Bergamu povedlo přenést hru na volného Pašaliće, který ovšem přišel o balón.
     
    34
    Žlutou kartu dostává Mattia Caldara (Atalanta Bergamasca Calcio).
     
    39
    Na zemi se ocitl domácí Vlahović, který se již zdá být v pořádku. Nehrálo se dobrou minutu, ihned poté se Atalanta snažila o rozehrávku z vlastní poloviny.
     
    40
    Castrovillimu se povedlo čistým způsobem narušit kombinaci soupeře, následně sám posílal míč na opačnou polovinu, kde však dokázal zakročit Masiello.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem tří minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    Masiello si v souboji s Cutronem počínal čistým způsobem, hra tak mohla pokračovat. Domácí však zavřeli velice chytře zavřeli přechod na jejich polovinu.
     
    44
    Hosté si nakonec vybojovali již čtvrtý rohový kop tohoto zápasu, po kterém zakončoval obránce Caldara. Jeho rána levou nohou nakonec putovala nad branku.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    Pezzella fauloval pár centimetrů před pokutovým územím, za což uviděl žlutou kartu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl celkem vyrovnanou podívanou. Ta nakonec nabídla jedinou branku, o kterou se postaral domácí útočník Cutrone. Po této trefě měla navrch Atalanta, která ve své největší šanci trefila pouze brankovou konstrukci. Fialky tak jsou blíže k postupu, do konce ještě zbývá celý druhý poločas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Remo Freuler, přichází Josip Iličič.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost hostující celek, který bude pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu si Bergamo vyzkoušelo další standardní situaci, k rozehrávce se postavil Iličić, jehož technická rána směřovala vysoko nad.
     
    49
    Posléze jsme sledovali nákop na opačnou polovinu, kde se však povedlo zasáhnout pozornému Caldarovi, který navíc poslal balón do volného prostoru.
     
    50
    Obrannou povinnosti si před malým momentem splnil také Masiello, který hlavičkou poslal míč na vedle stojícího Gosense, jenž se vydal na druhou stranu.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Berat Djimsiti (Atalanta Bergamasca Calcio).
     
    51
    Střídající Iličić se po souboji s napadajícím Dalbertem ocitl na zemi, sudí pochopitelně pískl do své píšťalky. Bergamo tak narychlo rozehrálo standardní situaci.
     
    52
    Fiorentina se osvobodila dalším dalekonosným odkopem, po kterém se další nahrávku povedlo vystihnout de Roonovi, který však záhy sám fauloval.
     
    53
    Z dobré pozice zahrával standardní situaci také domácí Vlahović. Jeho rána směřovala přímo na branku, avšak míč přeci jenom vystoupal nad branku soupeře.
     
    54
    Bergamo velice správně reklamovalo hraní rukou v podání domácího Benassi, což uviděl také hlavní sudí. Tuto skutečnost potvrdil také následný opakovaný záběr.
     
    55
    Terracciano se postaral o rozehrání volného kopu, načež se Cutrone velice důrazně probíjel do pokutového území, kde ho však zastavila dvojice protihráčů.
     
    56
    Na útočnou polovinu se v poklidu dostal de Roon, kterému se u středového kruhu povedlo najít volného Hateboera, jenž si nevěřil na centr kolem protihráčů.
     
    57
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Andrea Masiello, přichází Alejandro Gómez.
     
    58
    Hodně nepřesně však zkoušel nahrát Iličić, který našel pouze kopačku protihráče. Fialky se přesto dostaly k balónu, který vyvezly do mnohem bezpečnějšího prostoru.
     
    59
    Cutronemu se ještě povedlo zachytit míč na hrací ploše, avšak následná nahrávka na Vlahoviće skončila pouze u Djimsitiho, který odkopával až do zámezí.
     
    60
    Po dalším střetu se pro změnu na zemi ocitl hostující de Roon, který zkoušel rozehrát následnou standardku po zemi, avšak domácí hráči se opět ubránili.
     
    61
    Je za nám zhruba hodina hry, Fiorentina i nadále drží ošemetné jednobrankové vedení. Před malým momentem navíc pálil do tyče Gosens.
     
    67
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Hosté se přeci jenom dočkali vytoužené branky! Bergamo totiž dlouho obléhalo prostor u pokutového území, kam nakonec přiletěl nebezpečný centr, na který si seběhl JOSIP ILIČIĆ, kterému se povedlo zamířit do odkryté branky.
    67. ILIČIĆ - 1:1
     
    68
    Najednou tu máme pořádnou zápletku, Bergamo totiž dokázalo svůj nápor přetavit ve vyrovnávací branku, oba celky tak mají k vítězství zase stejně daleko.
     
    69
    Téměř ihned po rozehrávce to na sebe vzal domácí Lirola, který se uvnitř pokutového území snažil ještě oslovit Cutroneho, před kterým odehrál na roh Caldara.
     
    70
    Fiorentině se však rozehrávka rohového kopu zrovna moc nepovedla, včas se totiž do vzduchu natlačil zadák Djimsiti, který nakonec odvracel na další roh.
     
    70
    Tak pozor! Pezzella se uvnitř pokutového území poroučel k zemi, jelikož se jednalo o simulování, vyfasoval druhou žlutou kartu.
    70. Červená karta po 2. žluté
     
    71
    Také opakovaný záběr prokázal jednoznačné simulování domácího obránce, který se tak s tímto utkáním loučí. Hodně nešťastný moment v podání Pezzelly.
     
    72
    Za domácí obranu si pokusil naběhnout Muriel, který se však v době nahrávky nacházel v jasném ofsajdu. Terracciano tak bude moci odkopávat od branky.
     
    73
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Patrick Cutrone, přichází Martín Cáceres.
     
    74
    Atalanta se ihned usadila na polovině soupeře, kde si ale vzorným způsobem počínal bránící Dalbert, kterému se navíc povedlo vybojovat autové vhazování.
     
    75
    Na zeleném pažitu se ocitl také domácí Vlahović, který vybojoval standardní situaci z velké vzdálenosti. Tu nakonec prudkým nákopem rozehrál obránce Milenković.
     
    76
    Malinovskij se kousek od pokutového území pokoušel zbavit protihráče, avšak ten mu v cestě nechal nohu. Na opačné straně zakončoval z ofsajdu Vlahović.
     
    77
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Mattia Caldara, přichází Jose Palomino.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Henrique Dalbert (ACF Fiorentina).
     
    82
    Iličić se ideálně otočil s míčem, načež se chtěl dostat na opačnou polovinu, nicméně čistým způsobem zasáhl skluzem Pulgar, který si vysloužil potlesk stadionu.
     
    83
    Bergamo zahrávalo standardní situaci z velice zajímavé pozice. Rozehrávky se nakonec chopil Iličić, jehož vzdušná nabídka skončila pouze na Terraccianovi.
     
    84
    Poté se na vlastním malém vápně povedlo zakročit Milenkovićovi, který odvracel za cenu rohového kopu. Ten byl rozehrán nakrátko, avšak bez zakončení.
     
    84
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    Domácí se i v početní nevýhodě dostávají do vedení! Fiorentině se totiž povedlo velice přesně roztáhnout hru na pravou stranu, kde měl trestuhodně příliš prostoru POL LIROLA. Domácí křídelník to zkusil přízemním zakončením, se kterým si Gollini neporadil.
    84. LIROLA - 2:1
     
    86
    Bergamo to bude mít hodně složité, pár minut před koncem zápasu prohrává o jednu branku. Domácí hrají v deseti, což by byl o to překvapivý postup pro domácí.
     
    87
    Bergamo se ihned po rozehrávce natlačilo na polovinu soupeře, kde rozjelo kombinaci. Hateboer si vyměnil míč s de Roonem, který ještě přenášel hru.
     
    88
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Dušan Vlahovič, přichází Federico Chiesa.
     
    89
    Castrovilli potáhl míč k rohovému praporku, kde se mu povedlo nasbírat cenné vteřiny. Hrací předmět nakonec zaplul pouze do autu, hosté budou vhazovat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Na jistotu se povedlo odklidit hrací předmět domácímu Ceccherinimu, který ho poslal do bezpečnějšího prostoru. Následný centr dokázal zkrotit domácí brankář.
     
    90+2
    Ono to skutečně vypadá, že se domácí celek bude radovat z postupu. Bergamo se ještě snaží s výsledkem něco udělat, což se ale nedaří.
     
    90+3
    Málem bylo srovnáno! Za pokutovým územím totiž napřáhl Malinovskij, který o vlásek minul branku.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 2:5. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 13:8. (16:55:47)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Fiorentiny, která se raduje z postupu a výsledku 2:1. Bergamo se ve druhém dějství dostalo k náporu, který nakonec přinesl vyrovnání. Domácí si celý zápas pořádně zkomplikovali červenou kartu, avšak ta spíše Fiorentinu nakopla. Domácí si totiž v závěru duelu připravili rozhodující trefu, o kterou se postaral Lirola.

    David Suchý

    Branky: 12. Cutrone, 84. Lirola – 67. Iličić

    Karty:   45+1. Pezzella (FIO), 81. Dalbert (FIO) – 34. Caldara (ABC), 50. Djimsiti (ABC)   70. Pezzella (FIO)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 2:5. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 13:8.
    ACF Fiorentina: Terracciano – Milenković, Pezzella (C), Ceccherini – Lirola, Benassi, Pulgar, Castrovilli, Dalbert – Cutrone (73. Cáceres), Vlahović (88. Chiesa)
    Náhradníci: Dragowski, Brancolini – Badelj, Cáceres, Eysseric, Ghezzal, Chiesa, Montiel, Ranieri, Sottil, Teržić, Zurkowski

    Atalanta Bergamo: Gollini – Djimsiti, Caldara (77. Palomino) , Masiello (C) (57. Gómez) – Hateboer, de Roon, Freuler (46. Iličić), Gosens – Pašalić – Malinovskij, Muriel
    Náhradníci: Rossi, Sportiello – Colley, Da Riva, Gómez, Heindereich, Iličić, Palomino, Tóloi, Traoré, Zapata

    Rozhodčí: Manganiello – Preti, Vecchi
    thejrc.org