Montreal – Chicago 1:4 (kon.) | St. Louis – Philadelphia 3:4 (po pr.)
konec
Montreal Canadiens
1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Chicago Blackhawks
Čtvrtek 16.01.2020, 01:30 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:23:30)
     
    Československá stopa v utkání:
    Tomáš Tatar (MTL)
    0+0, 2 střely, čas na ledě 19:18
    David Kämpf (CHI) 0+0, 1 střela, čas na ledě 17:19
    Dominik Kubalík (CHI) 0+0, 3 střely, čas na ledě 14:01.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Zack Smith (CHI)
    2+0
    2. Jonathan Toews (CHI) 0+1
    3. Corey Crawford (CHI) 32 zák., 1 gól, 97%.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 33 – 28 (12:11, 10:11, 11:6)
    Zablokované střely soupeře: 9 – 20
    Trestné minuty: 6 – 6
    Využité přesilové hry: 0/3 – 1/3
    Vyhraná vhazování: 54 % – 46 %
    Bodyčky: 36 – 10.
     
    Chicago vyhrálo druhý zápas ve dvou dnech, celkově má šňůru tří výher a z desátého místa Západní konference rázem ztrácí na osmý Vancouver už jenom čtyři body. Montreal po dvou výhrách naopak neboduje a na Východě mu s výraznou ztrátou na play-off patří až třináctá příčka.
     
    Je dobojováno! Montreal byl hostům z Chicaga vyrovnaným soupeřem, větší šance si ale vytvořil až v posledních minutách a to už byl víceméně jasno o tom, že dva body poputují do státu Illinois. Hawks udělali rozhodující krok k vítězství již v první třetině, kdy se dvakrát za sebou prosadil spíše sváteční střelec Zack Smith. Danault v jednadvacáté minutě snížil, možnosti na vyrovnání se ale nenaskytly a DeBrincat s Caggiulou naopak upravili skóre na konečných 4:1 pro mužstvo Jeremyho Collitona.
     
    Konec zápasu.
     
    59:08
    Phillip Danault byl v útočném pásmu dříve než kotouč, po kterém se natahoval. Odpískaný ofsajd znamená buly ve středním pásmu mezi Domim a Smithem.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:32
    Toewsova přihrávka z levého křídla byla sražená přes celé kluziště. Puk si sebral Murphy a později skončil mimo ledovou plochu.
     
    58:06
    Kubalík nedosáhl na přihrávku Kanea zpoza branky. Český útočník už nemá moc času na to, aby dal gól v šestém utkání za sebou.
     
    57:45
    Crawford se v závěru zápasu rozhodně nenudí. Nyní měl co dělat, aby vytěsnil na zadní mantinel svižný pokus finského útočníka Kotkaniemi.
     
    57:21
    Další dramatické okamžiky u hostující branky! Scandellovu ránu zpoza levého kruhu Crawford zneškodnil i s dorážkou Poehlinga. Scandella poté napřáhl ještě jednou a trefil tyč!
     
    56:25
    Lehkonen zavezl puk zpět do útočného pásma Montrealu a připravil Crawfordovi další nelehký zákrok. Dorážka se ani v tomto případě nekonala.
     
    55:25
    Kovalčuk měl dost času a prostoru na přípravu střely z vrcholku levého kruhu. Crawford zasáhl levým betonem a Tatar už se k dorážce nedostal.
     
    55:08
    V tomto duelu naprosto neviditelný Keith odhodil puk k útočné modré čáře, odkud začíná další postupný útok domácích Canadiens.
     
    54:30
    Projektil Gustafssona byl lehce tečovaný a mezi tři tyče Lindgrenovy branky se nevešel. Na druhé straně Petry trefil zadní mantinel a od něj se kotouč odrazil pod lapačku Crawforda.
     
    54:04
    Nick Suzuki poslal puk na hostující střídačku. Rozhodčí přerušili hru a ta bude pokračovat až po poslední reklamní pauze.
     
    53:13
    Hráčem Chicaga protečovaný kotouč vyletěl mimo ledovou plochu. Nařízené buly ve středním pásmu dopadlo lépe pro Natea Thompsona.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 21. Danault (Kovalčuk, Tatar) – 6. Z. Smith (Caggiula), 9. Z. Smith (Koekkoek, Määttä), 32. DeBrincat (P. Kane, J. Toews), 52. Caggiula


    Montreal Canadiens: Ch. Lindgren (Price) – S. Weber (C), Chiarot, Petry (A), Scandella, C. Fleury, Mete – Kovalčuk, Danault, Tatar – Suzuki, Domi, Lehkonen – Cousins, Kotkaniemi, Poehling – Weal, N. Thompson (A), Weise.
    Chicago Blackhawks: Crawford (Lehner) – Boqvist, Keith (A), C. Murphy, E. Gustafsson, Koekkoek, Määttä – Caggiula, J. Toews (C), D. Kubalík – P. Kane (A), Carpenter, A. Nylander – Dach, Kämpf, DeBrincat – Highmore, Z. Smith, Sikura.

    Rozhodčí: O´Rourke, Brenk – Daisy, Baker

    Diváci: 21 302
    ocianews.com