Levante – Alavés 0:1 (kon.) | Real Madrid – Sevilla 2:1 (kon.) | Osasuna – Valladolid 0:0 (kon.)
Eibar – Atlético 2:0 (kon.)
konec
Real Madrid
2:1 (0:0)
Sevilla FC
Sobota 18.01.2020, 16:00 • Estadio Santiago Bernabéu (Madrid) • Španělská LaLiga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 17:12. (17:56:21)
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a šlágr dvacátého kola La Ligy je minulostí. Real v domácím prostředí poráží Sevillu těsně 2:1.

    Ani jeden z týmů se v úvodu zápasu nemohl dostat k jedinému zakončení. Až Tomáše Vaclíka prověřil lehkou střelou ze střední vzdálenosti Toni Kroos. Největší příležitost první půle přišla po půlhodině hry. Banegův centr dokázal hlavou usměrnit do rohu branky Luuk De Jong. Jeho gólu ale předcházel nedovolený blok od Gudelje a hlavní sudí po zhlédnutí videa branku neuznal.

    Po změně stran se dlouho obraz hry neměnil. Až po hodině hry otevřel skóre Casemiro, který využil patičky Luky Joviće. Zanedlouho byloo srovnáno, když se prosadil parádní střelou ke vzdálenější tyči Luuk De Jong. Hlavní hvězdou zápasu byl ale Casemiro, který si naskočil na centr Vázqueze a hlavou nedal Vaclíkovi žádnou šanci.

    Pro brazilského záložníka by to měl být vůbec první dvoubrankový zápas v kariéře!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Vinícius se už už v rychlostním souboji zbavoval Navase, ale ten se nakonec před něj dostal i zásluhou lehkého zatažení za dres, ale to hlavnímu rozhodčímu uniklo a tak se pokračuje bez přerušení.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Po taktickém faulu ve středu pole vidí ještě žlutou kartu od hlavního rozhodčího Daniel Carvajal. Naopak Casemiro měl příliš řečí k sudímu a je také potrestán.
     
    89
    Mohlo být definitivně rozhodnuto! Po přihrávce Viníciuse se dostal ke střele z ideální pozice Toni Kroos. Německý záložník ale napálil jen stojícího Tomáše Vaclíka.
     
    88
    Kromě dvou branek přidal Casemiro také důležitý zákrok v obraně proti úniku Torrese. Spíše defenzivní záložník si navíc vedl čistě.
     
    87
    Obrana madridského týmu musela být v pozoru. Do vápna proskočil právě Jesús Navas, ale prudkou přihrávkou našel jen kopačku připraveného Militaa.
     
    86
    Tak přece jen se ještě hosté dostali do tlaku. S Fernandem spolupracoval na pravé straně Navas, poté se ale dostal ke slovu jen Toni Kroos.
     
    85
    Vinícius Júnior zaměstnal hostující obranu, poté předal míč Benzemovi, kterému skončil do střely Jules Koundé. Roh Realu skončil jen nepřesnou střelou Modriće.
     
    84
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Real i nadále hlídá své jednobrankové vedení.
     
    83
    O rozehrávce volného přímého kopu se postaral Toni Kroos. Přetažený centr si ale pohlídal Vaclík, který balon vyboxoval daleko z vápna.
     
    82
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Éver Banega, přichází Rony Lopes.
     
    81
    Modrić byl znovu v problémech, ale opět z nich parádně vybruslil. Kroos poté centroval do vápna, ale pasem napálil jen před sebou stojícího soupeře.
     
    80
    Hostující tým se nemůže dostat ani na útočnou polovinu. S prudkou přihrávkou se nepopasoval Gudelj, naopak domácí jsou ve vedení a míří za vítězstvím.
     
    79
    Nápor Realu pokračuje. Modrić byl v obklopení hned třech hráčů, ale dokázal se vymotat a ještě přihrát na levou stranu, kde už byl znovu připravený Vinícius.
     
    78
    Naopak Vinícius kouzlil na levém kraji. Mladý Brazilec poslal k zemi Koundého, ale po jeho přihrávce nakonec pálil Kroos jen vedle branky.
     
    77
    Jakoby Seville docházely síly. Hosté se nemohou po druhém zásahu Casemira dostat do tempa. Ani Banegova přihrávka na několik metrů nebyla úspěšná.

    Vít Schück

    Branky: 58. Casemiro (Jović), 70. Casemiro (L. Vázquez) – 66. L. de Jong (Munir)

    Karty:   38. Modrić (REA), 90. Carvajal (REA), 90. Casemiro (REA) – 55. Banega (SEV)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 17:12.
    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Militao, Marcelo (71. F. Mendy) – Modrić, Casemiro, Kroos – L. Vázquez, Jović (62. Benzema), Rodrygo (63. Vinícius Júnior).
    Náhradníci: Aréola – Benzema, B. Díaz, Vinícius Júnior, F. Mendy, Isco, Nacho Fernández.

    Sevilla FC: Vaclík – Navas, Koundé, Diego Carlos, Reguilón – Banega (82. Rony Lopes), Fernando, Gudelj – F. Vázquez (76. Ó. Torres), L. de Jong, Munir (67. Nasjrí).
    Náhradníci: Bunú – Escudero, Ó. Torres, Rony Lopes, Carriço, Nolito, Nasjrí.

    Rozhodčí: Martínez – Díaz, Noval
    thejrc.org