Detroit – Pittsburgh 1:2 (po pr.) | Carolina – Anaheim 1:2 (po pr.) | Winnipeg – Tampa 1:7 (kon.)
NY Islanders – Washington 4:6 (kon.) | Edmonton – Arizona 7:3 (kon.) | Colorado – St. Louis 5:3 (kon.)
Ottawa – Calgary 5:2 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
5:3 (1:1, 3:1, 1:1)
St. Louis Blues
Sobota 18.01.2020, 21:08 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Colorado dalo soupeři lekci z produktivity, se loučím a přeji vám dobrou noc. (23:47:27)
     
    Hvězdy zápasu:

    1. André Burakovsky (Colorado) 1+1
    2. Philipp Grubauer (Colorado) 21 zákroků, 3 inkasované góly, 87,5% úspěšnost zákroků
    3. Cale Makar (Colorado) 1+0
     
    Do střetnutí nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista. Na soupisce Colorada byl Pavel Francouz, jenž zůstal pouze na střídačce.
     
    Colorado se raduje z vítězství, ovšem cesta k němu byla trnitá. Domácí mužstvo sice bylo o něco horším celkem, přesto mělo lepší koncovku a vyhrálo. Naopak St. Louis doplatilo na neproměněné šance. Blues se sice více hnali do útoku, jenomže v brance Avalanche byl Philipp Grubauer.

    Střely na branku: 19:24.
    Střely na branku ve třetí třetině: 8:8.
     
    Konec zápasu.
    59:58 Gabriel LANDESKOG - 5:3
     
    59:58
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Na jedné straně nepřesně zakončil z levé strany David Perron, a tak se kotouče zmocnilo Colorado, které znovu udeřilo! Pierre-Édouard Bellemare přihrál do středního pásma, kde se ocitl GABRIEL LANDESKOG, jenž přejel modrou čáru a trefil prázdnou svatyni. Asistence: Pierre-Édouard Bellemare a Nathan MacKinnon.
     
    58:58
    A znovu se činil Alex Pietrangelo, jehož pokus schoval do lapačky Philipp Grubauer. Hra je znovu přerušená a St. Louis Blues si vyžádalo oddechový čas.
     
    58:47
    Střelou od modré čáry se prezentoval Alex Pietrangelo, který nastřelil prvního soupeře. Colorado znovu vyhodilo za cenu zakázaného uvolnění.
     
    58:06
    Jake Allen upaluje na střídačku a pouští do hry šestého hráče! St. Louis Blues se tak pokusí o vyrovnání!
     
    57:26
    Blížíme se ke konci zápasu a Jake Allen musel být velmi pozorný. Alex Pietrangelo totiž poslal kotouč na vlastní branku, jenomže gólman reagoval.
     
    56:47
    Alex Pietrangelo přihrával přes celou šířku na levou stranu, ovšem černá guma byla přizvednutá a zamířila na domácí střídačku.
     
    Střely na braku: 17:23.
     
    55:46
    Mezi kruhy si neohroženě najel Robert Thomas, který tak měl proti sobě tři soupeře. Střelou zápěstím jednoho z nich trefil, a tak branku neohrozil.
     
    54:43
    St. Louis Blues se hnalo za dalším ohrožením branky, ovšem cestu mu zkřížil ofsajd. Hra tak byla vykázaná do neutrální zóny.
     
    54:06
    Tvrdou ránou se od modré čáry činil Ryan O'Reilly, jehož pokus letěl těsně nad ledem a mířil k levé tyči. Ovšem Philipp Grubauer na puk celou dobu viděl, a tak ho v pohodě vyrazil.
     
    Střely na branku: 16:21.
     
    53:05
    Na obranné modré čáře chyboval J. T. Compher, který se pak vrhl na ledovou plochu, aby zastavil Steenovu přihrávku před branku, což se povedlo.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 4. MacKinnon (Girard, Rantanen), 28. Jost (Burakovsky, Cole), 37. Makar, 37. Burakovsky (Zadorov, Cole), 60. Landeskog (Bellemare, MacKinnon) – 19. Perron (R. O'Reilly, Pietrangelo), 22. Sundqvist (R. O'Reilly, Sanford), 48. Pietrangelo (Perron, Sanford)


    Colorado Avalanche: Grubauer (Francouz) – Makar, Graves, E. Johnson, Girard, Zadorov, Cole – Rantanen, MacKinnon, Landeskog – Burakovsky, Kadri, Ničuškin – Compher, Bellemare, Calvert – Nieto, Jost, Kameněv.
    St. Louis Blues: Binnington (37. Allen) – Pietrangelo, Dunn, Faulk, Bouwmeester, Bortuzzo, Gunnarsson – Sundqvist, B. Schenn, Schwartz – Perron, R. O'Reilly, Sanford – Bozak, Thomas, Steen – Barbašev, J. de La Rose, MacEachern.

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Hebert – Mach, Shewchyk

    Diváci: 18 132
    thejrc.org