Alanyaspor – Kayserispor 5:1 (kon.) | Başakşehir – Yeni Malatyaspor 4:1 (kon.) | Gaziantep – Fenerbahce 0:2 (kon.)
konec
Gazişehir Gaziantep F.K.
0:2 (0:0)
Fenerbahce Istanbul
Sobota 18.01.2020, 18:00 • Gaziantep Stadyumu, Gaziantep • Turecká Superliga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:13:38)
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 7:4. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:10. Fauly: 15:19.
     
    Fenerbahce slaví vydřenou třetí výhru v řadě a minimálně do zítřka také posun na třetí místo. Gaziantep po remíze s Malatyasporem naopak neboduje a reálně mu hrozí mírný pokles z deváté příčky.
     
    Po nezáživné první půli s hromadou faulu a následné změně stran se hra pořádně rozjela. Rodrigues po několika málo vteřinách na hřišti spálil obrovskou šanci, ale o chvíli později se přece jenom mohl radovat z gólu Maxe Kruseho. Gaziantep začal výrazněji usilovat o vyrovnání až v poslední půlhodině, Twumasi však v úniku nedal a když už se síť za Bayındırem zatřepotala, tak byl gól na 1:1 odvolán kvůli faulu Kayodeho. V nervózní koncovce Muriqi zvýšil na konečných 2:0 pro Fenerbahce, aby se nechal naprosto zbytečně vyloučit.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+4. Červená karta po 2. žluté
     
    90+4
    Tak to byla obrovská klukovina, která se jen tak často nevidí! Muriqi po vlastním faulu na Toscu nesportovně zakopl míč a rozhodčí nemohl jinak, než ho druhou žlutou kartou poslat předčasně ze hřiště.
    90+2. Vedat MURIQI - 0:2
     
    90+2
    Fenerbahce právě vstřelilo branku!
    V polovině nastaveného času přidávají hosté definitivní pojistku! Bayındır zkušeně lapil centr z pravého křídla a okamžitou rozehrávkou rozjel rychlý protiútok do nezformované obrany. Ozan Tufan na jeho konci dobře načasoval přihrávkou přes dva hráče a VEDAT MURIQI z pravé strany propálil Güvençe.
     
    90+2
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul: ze hřiště odchází Emre Belözoğlu, přichází Tolgay Arslan.
     
    90+1
    Neuznaný gól vcelku logicky vzal Gaziantepu vítr z plachet. Po faulu na Kayodeho však budou domácí kopat standardní situaci z pravé strany.
     
    90
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány čtyři minuty.
     
    89
    Hostujícím příznivcům padá velký kámen ze srdce! Krkolomné vyrovnání skutečně neplatí kvůli předchozímu faulu Kayodého na Tufana.
    87. Vyrovnání Twumasiho předcházel Kayodeho faul
     
    87
    Nějakých pět minut před koncem se domácí přece jenom dočkali gólu, který už dlouho visel ve vzduchu! O jeho platnosti ale rozhodne až kontrola u videa, Olarenwaju Kayode totiž během přihrávky na šťastně skórujícího Twumasiho stihl sestřelit Tufana.
     
    85
    Střídání v týmu Gazişehir Gaziantep F.K.: ze hřiště odchází Souleymane Diarra, přichází Bartlomiej Pawlowski.
     
    85
    Djilobodji se odrazil vysoko do vzduchu. V souboji s Azizem ale fauloval a hostující fotbalista rozhodně nespěchá zpět na nohy.
     
    84
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul: ze hřiště odchází Max Kruse, přichází Deniz Türüç.
     
    83
    Serdar Aziz si pod menším tlakem vypomohl malou domů na Bayındıra. Fenerbahce se poté rychle prokombinovalo až do gólu, jenže trefa Muriqiho nemohla platit pro ofsajd nahrávajícího Rodriguese.

    Michal Břuchanský

    Branky: 51. M. Kruse (Muriqi), 90+2. Muriqi (Tufan)

    Karty:   8. Jefferson (GAZ), 12. Ceylan (GAZ), 39. S. Diarra (GAZ), 63. Chibsah (GAZ), 70. Júnior Morais (GAZ) – 18. Tolga Ciğerci (FEN), 27. Bayındır (FEN), 57. Aziz (FEN), 80. Muriqi (FEN)   90+4. Muriqi (FEN)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 7:4. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:10. Fauly: 15:19.
    Gazişehir Gaziantep F.K.: Güvenç – Ceylan, Kana-Biyik, Tosca, Júnior Morais – Jefferson (45+6. Twumasi), Djilobodji – S. Diarra (85. Pawlowski), Chibsah, Kayode – Özer (61. Demir).
    Náhradníci: Bozan, Yılmaz – Aktaş, Demir, Uğurlu, Olkowski, Pawlowski, Twumasi, Zengin.

    Fenerbahce Istanbul: Bayındır – Isla, Aziz, Jailson, Dirár – Gustavo, Belözoğlu (90+2. Arslan) – Tufan, M. Kruse (84. Türüç), Tolga Ciğerci (46. G. Rodrigues) – Muriqi.
    Náhradníci: Ersu, Tekin – Arslan, Ekici, Erdinç, M. Jörgensen, Kadioglu, Potuk, G. Rodrigues, Türüç.

    Rozhodčí: Göçek – Ok, Sancaktar
    thejrc.org