Japonsko – Česko 4:1 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
4:2 (1:1, 3:1, 0:0)
HC ZUBR Přerov
Sobota 18.01.2020, 15:00Chance liga - o pořadí v play-off • 13. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezký den z pražského Edenu! Zveme vás ke sledování třináctého kola Chance ligy skupiny O pořadí v play-off. Domácí Slavia přivítá na svém ledě ve vršovickém Edenu hosty z Přerova.
     
    HC ZUBR Přerov

    Na sešívanou družinu nečeká lehká práce. Zubři hrají v posledních střetnutích ve velké formě. Do Prahy přijíždí Přerov s třemi venkovními výhrami v zádech a druhou příčkou v tabulce, kterou si Moravané zajistili ziskem bodů v Havířově, Litoměřicích a Chomutově. Velkou sílu má hanácký celek v brankovišti. Lukáš Klimeš je v čele statistik brankářů Chance ligy. Průměr 1,59 branky na zápas a úspěšnost zákroků 94,44% mluví za vše. O útok se stará zejména Roman Pšurný, který v odehraných 40 zápasech nasbíral 39 kanadských bodů.
     
    HC Slavia Praha

    Slávisté se o po nepříliš povedeném začátku nadstavbové části začínají zvedat. Naposledy z toho byla výhra po prodloužení 3:2 na ledě lídra tabulky Motoru, na které se podílela nová akvizice Vítězslav Bílek. Sešívaní sice stále zůstávají na sedmé příčce, ale odstup na šestý Havířov se zmenšil na pouhé dva body. Dokáží Pražané přidat další, již třetí vítězství v řadě? Slavia se bude moct spolehnout i na velkou zbraň v podobě Tomáše Šmerhy, který v posledních dvou domácích duelech vždy nastřílel hattrick. Subtilní sešívaný šikula se posunul v bodování celé soutěže už na čtvrté místo se ziskem 44 kanadských bodů.
     
    Poslední vzájemné střetnutí

    Slavia je v aktuální sezóně v porovnání vzájemných duelů úspěšnějším celkem. Ze tří měření se radovali slávisté dvakrát. Navíc Tomáš Šmerha dokázal nasbírat proti Zubrům již pět kanadských bodů. Přerov zvítězil pouze v v posledním duelu hraném na konci prosince.

    30. 12. 2019 – PRE – SLA 4:1
    13. 11. 2019 – PRE – SLA 2:4
    23. 9. 2019 – SLA – PRE 3:0
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slavia Praha: Michajlov (Málek) – Hejda, J. Novák, P. Hořava, Hovorka, Barák, Ryzák, Veber – M. Ondráček, Kuťák, Šmerha – J. Doležal, Vrdlovec, Bílek – Vlček, Kubík, Šteiner – Jar. Brož, Kohút, Kubica.

    HC ZUBR Přerov: Petrásek (Klimeš) – Kubeš, Krisl, Zbořil, Weinhold, Forman, Bodák, Šnajnar – Navrátil, Pšurný, T. Doležal – Číp, Hejcman, Berger – Š. Kratochvil, Popelka, Goiš – F. Dvořák, Süss, Moučka.

    Rozhodčí: Grech, Souček – Belko, Horažďovský.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Sešívaní vyhráli úvodní vhazování a Hejda nahodil puk do útočného pásma. Tam už si pro něj sjíždějí Kuťák se Šmerhou.
     
    00:17
    První střelecký pokus zaznamenal slávistický kapitán Jan Novák, ale jeho střela po bloku skončila v ochranné síti.
     
    00:35
    Hejcman se nakonec na pravém křídle probojoval ke kotouči, jeho dalekonosný pokus mířil pouze do rohu.
     
    01:00
    Petrásek musel likvidovat první slávistickou střelu na branku, Hořavův projektil ho však nepřekvapil.
     
    01:38
    Doležal nahrával před branku najíždějícímu Bílkovi, jenž vyzkoušel pozornost přerovského gólmana. Ten se rychle přesunul a jeho střelu zastavil.
     
    02:13
    Slávisté jsou v úvodních minutách aktivnějším týmem. Potvrdil to teď také navrátivší se obránce Jindřich Barák, jeho střela mířící na zdaní tyč ovšem skončila v rohu.
     
    02:52
    Rychlý ťukes Zubrů, na jehož konci stál střílející Navrátil, Michaljov řešit nemusel, kdyby ale přerovský útočník zamířil přesněji, mohl se ocitnou ve velké gólové příležitosti.
     
    03:32
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Mikuláš Zbořil – 2 min., hákování).
     
    04:04
    Sešívaní směřují veškeré své nahrávky na levou stranu na Tomáše Šmerhu, jehož tři střely ale ve dvou případech směřovaly pouze do připravené obrany hostů.
     
    04:31
    Slávistický kanonýr teď navíc ztratil rovnováhu a nabídl šanci na brejk Goišovi. Tomu ale chyběla rychlost a jeho střelu Michaljov zastavil.
     
    04:58
    Druhou minutu přesilovky se zatím slávisté nejsou schopni dostat do útočného pásma. Po chybě Hovorky v rozehráce mohlo být navíc ještě hůř.
     
    06:18
    Tomáš Šmerha na chvíli odklusal do kabiny, ale teď už se znovu vrátil na led a měl by být v pořádku.
     
    06:48
    Máme tu první komerční přestávku. Ještě před ní Michaljov zlikvidoval individuální akci Lukáše Formana.
     
    07:04
    Jedna přesnější nahrávka teď chyběla k dokonalosti narážečkám Vrdlovce s Bílkem. Bohužel pro domácí poslední pas nebyl přesný.
     
    07:34
    Slavia právě vstřelila branku!
    Netrvalo dlouho a stejný slávistický útok se nakonec prosazuje. Jiří Doležal se vymotal z útočného rohu a našel před brankou najíždějícího si VÍTĚZSLAVA BÍLKA, jenž pohotovou střelou otevírá skóre dnešního zápasu. Asistence: Jiří Doležal.
    07:34 Vítězslav BÍLEK - 1:0
     
    07:55
    Sešívaní mohli rychle přidat další gól, střela Šteinera mířící do dolních prostor Petráskovy branky však přerovského gólmana nepřekvapila.
     
    10:57
    Martin Bodák se vydal na útočný výlet na pravé straně a neývraznou střelou prověřil Michaljova. Ten hru raději přerušil.
     
    11:16
    Ryzák měl v úmyslu rychlým pasem vyslat do útoku jednoho ze svých spoluhráčů, jenže nahzením zpoza červené čáry způsobil pouze zakázané uvolnění.
     
    12:24
    Slávistická čtvrtá formace zamkla Přerovské ve vlastním obranném pásmu, puk však přehrávala pouze po mantinelech a k žádné střele se nedostala.
     
    14:05
    Posledních pár minut se hraje halvně ve středím pásm, kde se svádějí nelítostné souboje o kotouč. Už dlouho jsme neviděli pořádnou střelu na branku.
     
    14:25
    Má slova se rozhodl změnit Tomáš Doležal, který se uchýlil ke dvěma tvrdým střelám. Tu první musel Michaljov likvidovat, při druhé trefil jen ochrannou síť.
     
    15:15
    Přerov právě vstřelil branku!
    Slávistická obrana dala Přerovu příliš moc prostoru a hosté to nemilosrdně trestají. RADEK ČÍP si z levého křídla sjel na střed, vyhrál rychlostní souboj s Novákem a přesnou střelou do protipohybu přesouvajícího se Michaljova vyrovnal. Asistence: Darek Hejcman a Jakub Kubeš.
    15:15 Radek ČÍP - 1:1
     
    15:52
    Střela Václava Vebera neměla dostatečné předpoklady, především rychlost a clonu před brankou, aby Petráskovi způsobila větší problémy. A také nezpůsobila.
     
    17:04
    Oba týmy se opět vrátily ke hře plné soubojů ve středním pásmu. Jeden takový svedli u mantinelu u boxu časoměřiců hráči čtvrtých formací obou týmů.
     
    17:14
    Jaroslav Brož dostal trochu volného prostoru na levé straně a hned ho využil k zajímavé střele mířící do horních pater Petráskovy branky.
     
    18:16
    Petr Hořava špatně odhadl pozici svých spoluhráčů a jeho prudké nahození podél mantinelu tak skončilo jen na icingu.
     
    18:31
    Přerovští nebyli daleko druhé brance. Puk po nahození z pravého křídla se totiž příhodně odrazil do mezikruží přímo k Michalu Popelkovi, jenž vyzkoušel obratnost Martina Michaljova.
     
    19:13
    Jako lev teď v souboji s dvěma obránci bojoval Filip Vlček a nakonec vybojoval kotouč pro slávistické hole.
     
    19:47
    Za faul na Vlčka běží ponechaná výhoda. Slávisté budou hrát přesilovku.
     
    20:00
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Jakub Kubeš – 2 min., hákování).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodních dvacet minut zápasu 13. kola nadstavbové skupiny Chance ligy mezi Slavií a Přerovem. Stav je po první třetině vyrovnaný. Oba týmy se dokázaly prosadit – v 8. minutě otevřel skóre Vítězslav Bílek, v 16. minutě pak vyrovnával Radek Číp. Jinak jsme ale žádný enormní počet střeleckých příležitostí neviděli.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    Slávisté začínají druhou třetinu s přesilovou hrou.
     
    20:32
    Šmerhovu dělovku od modré se snažil v předbrankovém prostoru dorážet Filip Kuťák, ale puk pouze nahrnul do připraveného Petráska.
     
    20:40
    Kotouč skončil po nahrávce Kuťáka z rohu ve výstroji jednoho z přerovských obránců. Rozhodčí přerušují hru.
     
    21:07
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slávisté využívají početní výhodu a dostávají se podruhé v utkání do vedení. Kubík s Kuťákem si během rotace na pravé straně vyměnili puk, první jmenovaný hledal v mezikruží Ondráčka, ale kotouč nakonec skončil u od modré střílejícího a skórujícího TOMÁŠE ŠMERHY. Asistence: Adam Kubík a Filip Kuťák.
    21:07 Tomáš ŠMERHA - 2:1
     
    22:12
    Střelecky aktivní Jindřich Barák zkusil štěstí další ze svých prudkých střel, jenže trefil pouze zadní mantinel.
     
    22:27
    Přerov právě vstřelil branku!
    Přerov se možná poprvé ve druhé třetině dostává ke kotouči a hned svoji šanci využívá. Slávisté nedokázali rozehrát, přišli o kotouč a Zubři po rychlé kombinace dostali puk na střed na JAKUBA NAVRÁTILA, proti jeho střele neměl Michaljov nárok. Asistence: Jiří Krisl a Roman Pšurný.
    22:27 Jakub NAVRÁTIL - 2:2
     
    23:38
    Přerov hraje s ponechanou výhodu a stále drží puk na svých hokejkách.
     
    23:52
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Filip Kuťák – 2 min., sekání).
     
    24:22
    Slávisté vyhazují puk a můžou jít vystřídat.
     
    24:36
    Kubešova střela z první sice nepostrádala razanci, nicméně nebyla přesná a slávistický gólman s ní neměl větší problémy.
     
    25:31
    Hostům se nedaří se usadit v útočném pásmu a vytvořit si nějakou souvislejší kombinaci.
     
    25:52
    Domácí v plném počtu.
     
    26:05
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slávisté úspěšně ubránili oslabení a z rychlého protiútoku si potřetí v dnešním mači berou vedení. Prudkou střelou Jiřího Doležala ještě přesouvající se Petrásek vyrazil, ale na dorážku MARKA RYZÁKA už byl krátký. Asistence: Jiří Doležal a Daniel Vrdlovec.
    26:05 Marek RYZÁK - 3:2
     
    26:44
    Hru přeruší komerční přestávka.
     
    27:10
    Druhý gól v utkání měl potenciálně na hokejce Jakub Navrátil, který se výborně prokličkoval sešívanou defenzivou a snažil se trefit horní prostory Michaljovovy branky. Jeho střela byla nakonec zblokována.
     
    28:12
    Jaroslav Brož dostal rychlou nahrávku na útočnou modrou, obtancoval kolem přerovského hráče a centrem hledal před brankou Bílka.
     
    28:40
    Jaroslav Brož s Davidem Kohútem ujeli do přečíslení dvou proti jednomu, kvůli dobře postavenému přerovskému bekovi ale akci nezakončili.
     
    29:56
    Weinholdovu střelu od modré těsně před Michaljovovem tečoval Pšurný, ale nezměnil její střel natolik, aby slávistického brankáře překvapil.
     
    31:03
    Ondráček s Kuťákem ještě čekali, jestli puk po střele Hořavy náhodou Petráskovi nevypadne, přerovský gólman ale bez problémů zakročil.
     
    31:55
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slavia ihned z vhazování přidává čtvrtou branku! Daniel Vrdlovec sice souboj na buly prohrál, ale puk se poté odrazil příhodně na JIŘÍHO DOLEŽALA, který tváří v tvář Petráskovi nezaváhal. Asistence: Daniel Vrdlovec
    31:55 Jiří DOLEŽAL - 4:2
     
    31:55
    Střídání v týmu HC ZUBR Přerov: ze hřiště odchází Michael Petrásek, přichází Lukáš Klimeš.
     
    32:53
    Ofsajd dává šanci oběma týmům si odpočinout. Následuje totiž komerční přestávka.
     
    33:37
    Slávisté ostřelují branku Lukáše Klimeše ze všech stran. Nejprve pálil zprava Novák, z levé strany to pak po odrazu puku zkoušel Ryzák.
     
    35:10
    Sešívaní se nedokázali udržet v útočném pásmu a z následného druhého pokusu o průnik je nakonec vhazování v útočné třetině.
     
    36:13
    Šmerha výborně vystihl rozehrávku Zubrů, čímž založil kombinaci zakončenou nahozením Hovorky, jež mělo díky cloně před brankou potenciál ohrozit hostující svatyni.
     
    38:36
    Potlesk domácího publika si vysloužil obránce Veber, který si najel přerovského útočníka a tvrdým hitem ho poslal na mantinel.
     
    39:11
    Jiří Krisl v podobném duchu, jak to dělali slávističtí obránci na druhé straně, napřáhl k tvrdé střele z levé strany. Puk ale skončil mimo.
     
    39:44
    Ondráček chtěl rychlým pasem vyslat do úniku Šmerhu, jejich spolupráce ale ztroskotala na teči hostujícího zadáka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhou třetinu opanovali hokejisté Slavie, kteří se díky přesilovkové trefě Tomáše Šmerhy znovu ujali vedení. Na jeho branku sice o minutu později odpověděl Jakub Navrátil, za domácí se ovšem poté prosadili Marek Ryzák a Jiří Doležal. Červenobílí tak po dvou třetinách vedou 4:2.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Sešívaní uspěli na úvodní vhazování třetiny a míří do útoku.
     
    40:22
    Novákova odražená střela mohla Přerovským způsobit velkou neplechu, ale Kuťák už se k puku nedostal.
     
    40:57
    Číp chtěl překvapit Michaljova a rychle vypálil směrem na branku. Slávistický brankář se ale zaskočit nenechal.
     
    41:59
    Doležal nabral rychlost na pravém křídle a prudkou přízemní střelou vyzkoušel pozornost Lukáše Klimeše. O chvíli později se ještě v lepší pozici na středu zjevil Bílek, ale ani on nedokázal skvěle se pohybujícího Klimeše překonat.
     
    41:59
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Šimon Kratochvil – 2 min., nedovolené bránění).
     
    42:29
    Sešívaným se zatím nepodařilo se pořádně usadit v útočném pásmu, rychlou střelu Kuťáka totiž po odrazu bez problémů sebrali hostující hráči.
     
    43:34
    Bílek skvěle přenesl hru na levou stranu na Vrdlovce, který házel puk do ohně na Vlčka. Na jeho pokus si musel Klimeš dávat pozor.
     
    44:47
    Klimeš chtěl po Kuťákově nahození rychle rozehrát, ale rozhodčí byl rychlejší a přerušil hru.
     
    46:32
    Bílek se šikovně zbavil dotírajících protihráčů a nabídl šanci ke střele Mikuláši Hovorkovi. Po jeho pokusu Klimeš raději hru přerušil.
     
    46:40
    Hned po vhazování v útočném pásmu se k nebezpečné bekhendové střele dostal Ondráček, Klimeš puk výborně vykopl.
     
    48:03
    Šteiner mohl využít bruslařských zaváhání dvou přerovských hráčů, v přečíslení ale nedokázal vyzrát na ledě položeného hostujícího obránce a Klimeš tak nemusel zasahovat.
     
    48:50
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Jiří Krisl – 2 min., sekání).
     
    49:33
    První část přesilovky se Slavii zatím vůbec nedaří, vázne rozehrávka. Toho teď mohl využít Číp, který si nabruslil na pravém křídle a poslal Michaljovovi zdravici.
     
    50:18
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Marek Ryzák – 2 min., podrážení).
     
    50:18
    Čeká nás asi půlminutová hra 4 na 4, pak si Přerov zahraje přesilovku.
     
    51:12
    Jakub Navrátil se prosmýkl na středu kluziště a zpoza obránce natáhl k prudké střele. Přerovští už začali svoji početní výhodu.
     
    52:19
    Zatímco se vyloučený slávista vracel z trestné lavice, chtěli Zubři vyrazit k rychlé útočné akci. Hejcman se ovšem dostal do ofsajdového postavení.
     
    Dnešní utkání sleduje 1298 diváků.
     
    53:04
    Kubík si výborně nabruslil na levém křídle a chtěl přenechat puk do tandemu Šteinerovi, kotouč ale neposunul přesně.
     
    54:15
    Brož protečovával puk ještě před červenou čárou, hra se tak vrací před Michaljovova.
     
    55:42
    Přerovu už nezbývá příliš času a proto teď agresivně napadá slávistickou obranu.
     
    55:55
    Důležitý kontaktní gól měl na holi Tomáš Doležal, z dorážky zblízka však trefil jen přesouvajícího se Michaljovova!
     
    56:38
    A další důležité zákroky slávistického gólmana po střele Formana od modré.
     
    57:02
    Filip Vlček se uvolnil na levém křídle a trefuje horní tyčku Klimešovy branky!
     
    57:11
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:19
    Přerov to zkouší v šesti!
     
    57:51
    Zubři jsou v šesti hráčech natlačení v útočném pásmu. Povede se jim vyhrát důležité vhazování?
     
    58:00
    Hejcman sice puk získal, ale slávisté dobře zapracovali za brankou a dostali kotouč do středního pásma.
     
    58:33
    Bílek vyslal do brejku na pravém křídle Doležala, ale ten nedokázal najít mezeru mezi bránícím bekem, aby mohl vystřelit do odkryté branky.
     
    58:54
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Tomáš Šmerha.
     
    59:05
    Ondráček skvěle zabojoval u modré čáry a může poslat puk do středního pásma.
     
    59:16
    Martin Michaljov drží, teď si počkal na prudkou střelu Jakuba Navrátila z levého křídla a puk bezpečně lapil.
     
    59:50
    Pšurný ještě dvěma střelami prověřil Michaljova, ten ale drží.
     
    Konec zápasu.
     
    Třikrát se v dnešním zápase ujali vedení a hokejisté Slavie nakonec porážejí Přerov 4:2! Po skalpu lídra soutěže z Českých Budějovic tak sešívaní zapisují i vítězství nad druhým celkem, třemi body ho režíroval Jiří Doležal.
     
    Já Vám děkuji za pozornost a budu se těšit zase někdy u hokeje na počtenou! (17:28:37)

    Martin Kamenik

    Šimon Rogner

    Branky a nahrávky: 8. Bílek (J. Doležal), 22. Šmerha (Kubík, Kuťák), 27. Ryzák (J. Doležal, Vrdlovec), 32. J. Doležal (Vrdlovec) – 16. Číp (Hejcman, Kubeš), 23. Navrátil (Krisl, Pšurný)


    HC Slavia Praha: Michajlov (Málek) – Hejda, J. Novák, P. Hořava, Hovorka, Barák, Ryzák, Veber – M. Ondráček, Kuťák, Šmerha – J. Doležal, Vrdlovec, Bílek – Vlček, Kubík, Šteiner – Jar. Brož, Kohút, Kubica.
    HC ZUBR Přerov: Petrásek (32. Klimeš) – Kubeš, Krisl, Zbořil, Weinhold, Forman, Bodák, Šnajnar – Navrátil, Pšurný, T. Doležal – Číp, Hejcman, Berger – Š. Kratochvil, Popelka, Goiš – F. Dvořák, Süss, Moučka.

    Rozhodčí: Grech, Souček – Belko, Horažďovský

    Diváci: 1298
    thejrc.org