Třinec – Liberec 4:3 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 5:2 (kon.) | Litvínov – Olomouc 1:3 (kon.)
Sparta – Pardubice 2:1 (po pr.) | Mountfield HK – Zlín 4:2 (kon.) | Vítkovice – K. Vary 0:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Kladno 5:2 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
1:3 (1:2, 0:0, 0:1)
HC Olomouc
Neděle 19.01.2020, 15:30 • ZS I.Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Petr Strapáč – 2 min., hákování).
    59:36 Zbyněk IRGL - 1:3
     
    59:36
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A hned na to dostal ZBYNĚK IRGL kotouč, nabruslil s ním na pravý kruh a bez větších problémů ho uklízí do zcela prázdné domácí branky a pečetí tak tříbodový zisk olomouckého týmu – 1:3. Asistence: Tomáš Dujsík.
     
    59:19
    Vladimír Kýhos si vybírá oddechový čas.
     
    59:10
    Nyní je už Honzíkova klec prázdná a Litvínov to zkouší se šesti bruslaři v poli.
     
    56:32
    Pavel Musil se dostal do samostatného úniku před Honzíkovu branku a v těsné blízkosti pak nechal vyniknout domácího brankáře, jenž úspěšně zakročil a poté sklidil ovace litvínovského publika, které je jinak, dle výrazů, hodně rozpačité.
     
    49:26
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Lukáš Válek – 2 min., vysoká hůl).
     
    37:01
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Lukáš Klimek – 2 min., napadení).
     
    34:15
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jan Jaroměřský – 2 min., podrážení).
     
    25:14
    Ondřej Jurčík zůstal ležet s velmi bolestivou grimasou na hrací ploše a nevypadá to s ním dobře. Už je u něho lékař a uvidíme, zda bude moci pokračovat ve hře. Zřejmě inkasoval zákrok holí do obličeje a kapitán Hübl tak nyní tento problém řeší se sudími.
     
    24:44
    František Gerhát se dostal do obrovské šance, ale proti jeho hodně nebezepečné střele zakročil Branislav Konrád, jenž notně svůj tým podržel.
     
    22:49
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jan Káňa – 2 min., hrubost).
     
    20:32
    A pozor si nyní museli dávat Litvínovští proti nebezpečně střele Lukáše Klimka, ten však netrefil poloodkrytou litvínovskou branku. Verva si tak mohla oddychnout.
    18:48 Jakub PETRUŽÁLEK - 1:2
     
    18:48
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A prakticky hned po vhazování se domácí dostávají svému soupeři na dostřel jediné branky. Jan Ščotka pálil od modré čáry a těsně před Konrádem se šikovnou tečí prezentoval JAKUB PETRUŽÁLEK a hostující brankář už také musel lovit puk ze své sítě – 1:2. Asistence: Jan Ščotka a František Lukeš.
    17:55 Pavel MUSIL - 0:2
     
    17:55
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Po pěkné individuální akci PAVLA MUSILA jdou hosté do dvoubrankového náskoku. Musil se dostal zpoza domácí branky před ní a z úhlu z otočky dostal puk za Davida Honzíka – 0:2. Verva tak musí dohánět už manko, které čítá dva inkasované góly. Bez asistence.
     
    14:51
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Jiří Říha – 2 min., hrubost).
    07:35 Rostislav OLESZ - 0:1
     
    07:35
    Olomouc právě vstřelila branku!
    No a jsou to hosté, kdo otevírá účet dnešního duelu, ač byli aktivnější domácí hráči. Tomáš Dujsík nahodil puk před branku Litvínova, kde se odrazil od jednoho z domácích hráčů a dostal se k ROSTISLAVU OLESZOVI, jenž poté z otočky zamezl kotouč za Honzíkova záda – 0:1. Asistence: Tomáš Dujsík a Jan Knotek.
     
    00:30
    Domácí se ujmuli vedení. Doudera vystřelil z dálky, u brankoviště se o puk postaral Richard Jarůšek, který ho sklepl ze vzduchu a poté se k němu dostal Hanzl, jenž ho dopravil do odkryté sítě. Ovšem poté přišla kontrola u videa, nejprve byl gól uznán. Znovu pak došlo na zkoumání a z jiného pohledu se prokázalo, že Richard Jarůšek ho Hanzlovi sklepl rukou a branka tedy neplatí!
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 19. Petružálek (Ščotka, F. Lukeš) – 8. Olesz (Dujsík, J. Knotek), 18. P. Musil, 60. Irgl (Dujsík)


    HC VERVA Litvínov: Honzík (Janus) – J. Říha, Jánošík (A), Kudla, T. Pavelka, Kubát, Ščotka, L. Doudera – Petružálek, V. Hübl (C), F. Lukeš – Kašpar, M. Hanzl (A), Jarůšek – Mahbod, Gerhát, Válek – Jurčík, J. Mikúš, Trávníček.
    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Švrček, Valenta, Ondrušek (A), Dujsík, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Škůrek – Klimek, Nahodil, P. Musil – Burian, Strapáč, Irgl – J. Káňa, J. Knotek (A), Olesz – Laš, Kořenek, Skladaný.

    Rozhodčí: Pražák, Veselý – Pešek, Malý

    Diváci: 4 156
    ocianews.com