Carolina – NY Islanders 2:1 (3:2 po s.n.) | Chicago – Winnipeg 5:2 (kon.) | NY Rangers – Columbus 1:2 (kon.)
Colorado – Detroit 6:3 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
6:3 (0:1, 2:0, 4:2)
Detroit Red Wings
Pondělí 20.01.2020, 21:09 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Nazem Kadri
    (COL) 2+1
    2. Cale Makar (COL) 2+0
    3. Mikko Rantanen (COL) 0+2 (23:52:35)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 46:25.
    Zblokované střely – 12:15.
    Vyloučení – 1:4.
    Využití přesilovek 1/4 – 0/1.
    Vhazování – 36:28.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Colorada, kterému se svého soupeře podařilo porazit výsledkem 6:3. Poslední perioda byla z hlediska vstřelených branek nejzáživnější, dočkali jsme se dalších šesti zásahů, což nezaujatého fanouška muselo bavit. Colorado ale bylo v tomto duelu směrem dopředu výrazně nebezpečnější, Detroit se spíše trápil, avšak favorizovaný celek přesto trochu potrápil.
     
    Konec zápasu.
    59:00 Nathan MACKINNON - 6:3
     
    59:00
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Hra bez brankáře to skutečně byla, avšak měla opravdu krátké trvání! Volného kotouče se ve vlastním pásmu ujal NATHAN MACKINNON, který se dostal k blízkosti středového kruhu, odkud bezpečně uklidil kotouč do prázdné branky.
    Asistence: Ian Cole, Nikita Zadorov.
    57:57 Givani SMITH - 5:3
     
    57:57
    Detroit právě vstřelil branku!
    Hosté vykřesali jiskřičku naděje, rázem je to opět o dvě branky! Fabbri si totiž sjel k levému kruhu, odkud ještě před brankou hledal lépe postaveného GIVANIHO SMITHA, kterému se povedlo dotlačit kotouč do odkryté branky. Detroit se dost možná odhodlá ke hře bez brankáře.
    Asistence: Robby Fabbri, Dylan Larkin.
     
    56:49
    Francouz si před malým momentem připsal další rutinní zákrok, po kterém se neodvážil k bleskové rozehrávce, nýbrž raději schoval kotouč ve své výstroji. Bude se opět vhazovat.
     
    55:05
    Calvert místo zakončení zavezl pul za branku Howarda, avšak zpětná nahrávka k modré čáře byla hodně nepřesná. Coloradu to nevadilo, Calvert se sám dostal do zakončení, které Howard zneškodnil.
     
    54:49
    Detroit opět rozjížděl akci od své branky, přičemž se Hronkovi povedlo dostat kotouč za opačnou branku, kam se ale bleskově vrátila smečka domácích hráčů.
    53:59 Ryan GRAVES - 5:2
     
    53:59
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Jenomže se opět prosazuje domácí celek! Až příliš prostoru měl kolem sebe domácí zadák RYAN GRAVES, který se napřáhl k hodně tvrdě dělovce, jenž navíc směřovala přesně do bližší šibenice. Vypadalo to na teč v podání Kadriho, avšak tu opakovaný záběr neprokázal, hattrick to alespoň prozatím nebude!
    Asistence: Adam Burakovsky, Nazem Kadri.
     
    53:01
    Perlini přejel přes červenou čáru, načež nahazoval za domácí branku. tam šel hodně důrazně do souboje Glendening, který sice zahodil protihráče, o faul se ale nejednalo.
     
    52:08
    Na ledovou plochu se dostala druhá formace Red Wings, které se nepovedlo ideálně založit útočný výpad. Na opačné straně Makar nabíjel Bellemaremu, který zlomil hokejku.
     
    51:04
    Larkin se dostal k utajené ráně, kterou Francouz zřejmě vůbec neviděl. Český brankář nyní podržel svůj celek, avšak Colorado se i nadále nedostává ze sevření.
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá přesně deset minut, zatím jsme se dočkali šesti přesných zásahů. Detroit začíná otevírat zadní vrátka, nic jinému mu ani nezbývá.
     
    49:08
    Francouzovi se povedlo další střelecký pokus vyrazit před sebe, na druhé straně se do zajímavé příležitosti dostal Makar, jehož šikovné ruce trefily pouze Howarda do výstroje.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 22. Kadri (Makar, Rantanen), 23. MacKinnon (Makar, Rantanen), 45. Kadri (Burakovsky, Zadorov), 46. Nieto (Jost, Graves), 54. Graves (Burakovsky, Kadri), 59. MacKinnon (Cole, Zadorov) – 3. Bertuzzi (D. Larkin), 48. D. Larkin (Bertuzzi, Zadina), 58. Smith (Fabbri, D. Larkin)


    Colorado Avalanche: Francouz (Grubauer) – Makar, Graves, E. Johnson (A), Girard, Zadorov, Cole – Rantanen, MacKinnon (A), Landeskog (C) – Burakovsky, Kadri, Ničuškin – Compher, Bellemare, Calvert – Kameněv, Jost, Nieto.
    Detroit Red Wings: Howard (Pickard) – Green, Nemeth, Daley, Hronek, Bowey, Biega – Zadina, D. Larkin (A), Bertuzzi – Fabbri, Glendening (A), Erne – Perlini, Nielsen, Helm – Smith, Filppula (A), Abdelkader.

    Rozhodčí: Brenk, Lee – Gawryletz, Mach
    bahis siteleri