Aston Villa – Watford 2:1 (kon.) | Bournemouth – Brighton 3:1 (kon.) | Everton – Newcastle 2:2 (kon.)
Sheffield Utd. – Manchester City 0:1 (kon.) | Crystal Palace – Southampton 0:2 (kon.) | Chelsea – Arsenal 2:2 (kon.)
konec
Aston Villa FC
2:1 (0:1)
Watford FC
Úterý 21.01.2020, 20:30 • Villa Park, Birmingham • Anglická Premier League • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (22:30:26)
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 9:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 11:17.
     
    Je konec! Domácí Aston Villa nakonec ve strhujícím závěru zvládla záchranářský souboj s Watfordem a vítězí 2:1! Do vedení se přitom v prvním poločase dostal Watford, když se prosadil Tro Deeney! Stejný hráč mohl přidat branku krátce po začátku druhého poločasu, ale brankář Reina vytáhl neskutečné zákroky! Aston Villa se vyrovnání dočkala v 68. minutě, když se trefil střídající Douglas Luiz! Aston Villa od té doby diktovala tempo hry a v závěru se dočkala rozhodující branky, kterou v poslední minutě nastavení zařídil Ezri Konsa!
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+5. Ezri KONSA - 2:1
     
    90+5
    Aston Villa právě vstřelila branku!
    Neskutečné! Aston Villa v samotném závěru dnešního duelu rozhoduje o svém triumfu a zisku důležitých bodů! Domácí brankář Reina nakopl míč na hranici pokutového území, kde Mings přiklepl míč pro Ezriho Konsu a ten pohotovou střelou rozhodl! Míč nakonec ještě kopačkou lehce tečoval padající TYRONE MINGS, jemuž je tedy gól připsán.
     
    90+4
    Troy Deeney potáhl míč k rohovému praporku, kde ustál souboj s domácím hráčem a nasbíral pro Watford cenné vteřinky k dobru. Hosté jsou evidentně spokojení s bodem.
     
    90+3
    Domácí střelec Douglas Luiz dostal přihrávku na polovinu soupeře, jenže důrazný obránce Kabasele jej čistou hrou tělem odtlačil mimo dobrou pozici.
     
    90+2
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Gerard Deulofeu, přichází Christian Kabasele.
     
    90+2
    Deulofeu rozkmital své rychlé nohy, prošel až na hranici velkého vápna, odkud chtěl zakončit levačkou, ale obránce mu na poslední chvíli střelu znemožnil.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90
    Ezri Konsa si skvělým defenzivním zákrokem splnil své povinnosti na polovině hřiště a nepustil hráče Watfordu ve dvou proti jedinému obránci.
     
    89
    Jack Grealish si po rychlém přechodu do útoku přehodil míč na pravačku, jenže jeho technickou ránu zastavil dobře postavený obránce. Domácí nadále kombinují kolem šestnáctky.
     
    88
    Targett zahrával další přímý kop na polovině soupeře. Domácí fotbalista odcentroval na značku pokutového kopu, kde byl Mings, ale jeho hlavička byla slabá a nepřesná.
     
    87
    Targett poslal zajímavý centr na malé vápno, kam si naběhl důrazný Vassilev, jenže střídající fotbalista svou hlavičku poslal snad pět metrů vedle branky.
     
    86
    Jack Grealish dostal dlouhou přihrávku do sprintu na levé křídlo, ale nedokázal si obhodit jednoho z dobře postavených obránců ve žlutém.
     
    85
    Hostující celek zahrával přímý kop ze zajímavé pozice. Jeho exekuce se ujal Deulofeu, který odcentroval na malé vápno, ale Pepe Reina balón vyboxoval.
     
    84
    Gray se skvěle vrátil na vlastní polovinu a na poslední chvíli si pomohl malou domů. Watford se následně raději vydal cestou dlouhého nákopu na polovinu Aston Villy.
     
    83
    Jack Grealish dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, jenže si nepotykal se zpracováním a balón mu utekl za čáru. Watford bude vhazovat.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 68. Douglas Luiz, 90+5. Mings (Konsa) – 38. Deeney (Deulofeu)

    Karty:   45+1. Mings (ASV), 68. Douglas Luiz (ASV) – 77. Cathcart (WAT), 81. Doucouré (WAT)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 9:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 11:17.
    Aston Villa FC: Reina – Konsa, Mings, Hause – Guilbert, Drinkwater (56. Douglas Luiz), Nakamba, Targett – Trézéguet (77. Vassilev), El Ghazi, Grealish.
    Náhradníci: Nyland – A. Almuhammadí, Hourihane, Lansbury, Chester, Douglas Luiz, Vassilev.

    Watford FC: Foster – Mariappa, C. Dawson, Cathcart, Masina – N. Chalobah (75. Pussetto), Capoue – Pereyra (81. A. Gray), Doucouré, Deulofeu (90+2. Kabasele) – Deeney.
    Náhradníci: Gomes – A. Gray, Holebas, Kabasele, Pussetto, Quina, Pedro.

    Diváci: 40 867
    thejrc.org