Aston Villa – Watford 2:1 (kon.) | Bournemouth – Brighton 3:1 (kon.) | Everton – Newcastle 2:2 (kon.)
Sheffield Utd. – Manchester City 0:1 (kon.) | Crystal Palace – Southampton 0:2 (kon.) | Chelsea – Arsenal 2:2 (kon.)
konec
Chelsea FC
2:2 (1:0)
Arsenal FC
Úterý 21.01.2020, 21:15 • Stamford Bridge, Londýn • Anglická Premier League • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní londýnské derby nepoznalo vítěze, konečným výsledkem je stav 2:2. Arsenal dohrával většinu tohoto zápasu v početní nevýhodě, avšak i přesto se mu povedlo srovnat krok. Chelsea se v závěru zápasu dostal k náporu, který jí sice přinesl vedoucí branku, avšak podobný tlak předvedl také její dnešní soupeř, kterému se povedlo i podruhé vyrovnat výsledek, což znamenalo dělbu bodů.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 5:0. Rohy: 17:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:6. (23:07:38)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ono to skutečně vypadá, že toto londýnské derby nepozná vítěze. Arsenal je v nastaveném času překvapivě aktivnější, avšak s míčem se drží daleko od branky.
     
    90+2
    Do hlavičkového souboje se pouštěl hostující Lacazette, který ale neměl proti Christensenovi sebemenší šanci. Druhý jmenovaný hráč odvracel pouze k protihráči.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Gabriel Martinelli, přichází Joe Willock.
     
    89
    Téměř vzápětí se mohl o třetí branku domácích postarat Batshuayi, který si seběhl do malého vápna, kde špičkou kopačky úplně minul branku.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, koncovka bude ještě hodně zajímavá. Zcela určitě ještě můžeme počítat s nastaveným časem.
    87. Héctor BELLERÍN - 2:2
     
    87
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Závěr tohoto zápasu přináší strhující podívanou, Arsenalu se totiž podruhé v tomto duelu povedlo srovnat výsledek! Hostující celek totiž celkem dlouho obléhal pokutové území soupeře, až to nakonec na sebe vzal HÉCTOR BELLERÍN, jehož nepříliš důrazná střela zpoza šestnáctky přeci jenom zapadla ke vzdálenější konstrukci branky.
     
    86
    S obrannou činností se rozhodl vypomoct také Batshuayi, který přesto nedostal míč do bezpečnějšího prostoru. To mohlo přinést střelu od Torreiry, avšak ten byl nakonec zastaven.
     
    85
    Arsenal se po rozehrávce usadil na polovině soupeře, kde se Guendouzi pokoušel o přenesení hry na pravou stranu, se kterým ale počítal pozorný zadák Emerson.
    84. César AZPILICUETA - 2:1
     
    84
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Pět minut před koncem řádné hrací doby se domácí opět dostávají do vedení! Chelsea totiž zahrávala rohový kop nakrátko, načež se Hudson-Odoi dostal k prudkému centru, na který si uvnitř malého vápna dokázal seběhnout CÉSAR AZPILICUETA, který špičkou nohy dopravil míč za Lena.
     
    84
    Poprvé se k míči dostal také střídající Batshuayi, který se v době nahrávky nacházel za obranou soupeře, což pochopitelně znamenalo ofsajdové postavení.
     
    83
    Do protiútoku se pokoušel prodrat Martinelli, ke kterému se seběhla početná skupina hráčů v modrých dresech, které se dokonce povedlo vybojovat autové vhazování.
     
    82
    Za pokutovým územím se k odraženému míči dostal domácí Barkley, který ho ihned posílal směr branka soupeře. Výsledkem bylo hodně komické zakončení.

    David Suchý

    Branky: 28. Jorginho (pen.), 84. Azpilicueta (Hudson-Odoi) – 63. Martinelli (Mustafi), 87. Bellerín (Torreira)

    Karty:   21. Emerson (CHE), 59. Christensen (CHE) – 76. Guendouzi (ARS)   26. David Luiz (ARS)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 5:0. Rohy: 17:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:6.
    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Christensen, Rüdiger, Emerson – Kanté (69. Mount), Jorginho, Kovačić (66. Barkley) – Hudson-Odoi, T. Abraham, Willian (79. Batshuayi).
    Náhradníci: Caballero – M. Alonso, Barkley, Batshuayi, Mount, K. Zouma, Pedro.

    Arsenal FC: Leno – Bellerín (C), Mustafi, David Luiz, Saka – Torreira, Xhaka – Pépé (81. Holding), Özil (55. Guendouzi), Martinelli (90. Willock) – A. Lacazette.
    Náhradníci: E. Martínez – Holding, D. Ceballos, Willock, Nketiah, Maitland-Niles, Guendouzi.

    Rozhodčí: Attwell – Hussin, West
    ocianews.com