Aston Villa – Watford 2:1 (kon.) | Bournemouth – Brighton 3:1 (kon.) | Everton – Newcastle 2:2 (kon.)
Sheffield Utd. – Manchester City 0:1 (kon.) | Crystal Palace – Southampton 0:2 (kon.) | Chelsea – Arsenal 2:2 (kon.)
konec
Crystal Palace FC
0:2 (0:1)
Southampton FC
Úterý 21.01.2020, 20:30 • Selhurst Park, Londýn • Anglická Premier League • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 6:9. Rohy: 0:8. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:13. (22:27:27)
     
    Čtyři nastavené minuty uplynuly a zápas končí! Southampton si odváží všechny tři body za vítězství 2:0 na trávníku Crystal Palace.

    Hosté vstoupili do zápasu o poznání aktivněji. Hned v úvodu přitlačili soupeře, ale ke střele se ne a ne prosadit. Po zákroku Riedewalda musel po dvaceti minutách odstoupit ze zápasu Cédric Soares, ihned po střídání ale přišel zásah Southamptonu. Po vynikajícím zpracování a ještě lepším zakončení poslal hosty do vedení Nathan Redmond.

    Po změně stran sice domácí přitlačili, ale jen na moment. Již ve 48. minutě totiž zakončil nechytatelně k levé tyči Stuart Armstrong a podruhé překonal Guaitu. Crystal Palace se poté nedokázalo dostat ani k jediné šanci a tak po zásluze před domácím publikem prohrává.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Jordan Ayew sice ještě napadal rozehrávku hostů, ale Bertrand o něj pouze otřel míč a Southampton může ještě vhazovat zpoza postranní lajny.
     
    90+2
    Domácí už otevírají obranu ve snaze ještě zdramatizovat konec zápasu. Zaha ale musel spěchat zpět a dokázal čistě zastavit Redmonda.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90
    Po faulu na McArthura se domácí dostali k rozehrávce volného přímého kopu, ale balon pouze prosvištěl vápnem a skončil daleko za vzdálenější tyčí.
     
    89
    Do útoku se nahrnuli znovu hosté. Před vápnem ale utekl míč Wardu-Prowseovi, následně se ještě dostal do kombinace Armstrong, ale ani ona proti stažené obraně neuspěl.
     
    88
    Pierre-Emile Höjbjerg chtěl zaskočit Guaitu střelou z velké dálky. Tvrdá rána téměř z poloviny trávníku ale skončila jen metr nad břevnem.
     
    87
    Při obranném zákroku byl přistrčen Zahou Jannik Vestergaard a hlavní sudí znovu píská. Southampton si jde pro důležité tři body.
     
    86
    Střídající Che Adams se okamžitě zapojil do hry. Následně se ale zbytečně zbavil míče a domácí mohou ještě zaútočit.
     
    84
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Michael Obafemi, přichází Che Adams.
     
    84
    Zahova přihrávka do vápna našla Wickhama, ten mohl pálit z velké rychlosti, ale míč napálil jen daleko od přední tyče.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Obafemi si počínal zkušeně proti Cahillovi a donutil ho faulovat.
     
    82
    Ani Wickham nebyl daleko od snížení. Po parádní přihrávce od Ayewa byl střídající útočník ve výborné pozici, ale než si připravil míč ke střele, tak i něj byl Vestergaard.
     
    81
    Zaha chce uspět. Nyní šel sám do třech protihráčů, dokázal se prosmýknout ke střele, ale míč se odrazil od paty bránícího Stephense přesně k brankáři.
     
    80
    Příliš času již domácím na zdramatizování zápasu nezbývá. Bertrand se bezpečně vrátil s unikajícím Zahou a čistě mu odebral míč od kopaček.
     
    78
    Hosté ještě pokračovali rozehrávkou od rohového praporku. Vestegaard se chytl po souboji s Cahillem za hlavu a bude muset být ošetřován.
     
    77
    Zpoza pokutového území na nic nečekal Armstrong, ale jeho pokus bez přípravy skončil jen na chráničích hostující obrany.

    Vít Schück

    Branky: 22. Redmond (J. Stephens), 48. Armstrong (Redmond)

    Karty:   75. Tomkins (CRP) – 72. Romeu (SOT), 75. Redmond (SOT)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 6:9. Rohy: 0:8. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:13.
    Crystal Palace FC: Guaita – Kelly (62. J. Ward), Tomkins, Cahill, Riedewald – J. Ayew, Kouyaté (62. Meyer), McArthur, James McCarthy, Zaha – Tosun (69. Wickham).
    Náhradníci: Hennessey – Pierrick, Meyer, Dann, McGregor, Wickham, J. Ward.

    Southampton FC: A. McCarthy – Soares (21. Romeu), J. Stephens, Vestergaard, Bertrand – Armstrong, Ward-Prowse, P.-E. Höjbjerg, Redmond – S. Long (70. Ings), Obafemi (84. Adams).
    Náhradníci: Gunn – Djenepo, Adams, Romeu, Boufal, Jošida, Ings.

    Rozhodčí: Marriner – Greenhalgh, Scholes

    Diváci: 23 739
    bahis siteleri