Kunlun – Chabarovsk 4:2 (kon.) | Novosibirsk – Čeljabinsk 5:2 (kon.) | Ufa – Vladivostok 2:0 (kon.)
Nižněkamsk – Jekatěrinburg 1:2 (0:2 po s.n.) | N.Novgorod – Jaroslavl 3:1 (kon.) | Minsk – Spartak Moskva 4:3 (kon.)
CSKA Moskva – Petrohrad 3:2 (kon.) | Jokerit – Barys 1:5 (kon.) | Viťaz – Omsk 1:2 (2:3 po s.n.)
Dynamo Moskva – Kazaň 0:2 (kon.) | Riga – Soči 1:2 (po pr.)
konec
Red Star Kunlun
4:2 (1:1, 2:0, 1:1)
Amur Chabarovsk
Úterý 21.01.2020, 12:30 • Sportoviště univerziády Šen-čen • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Šimon Hrubec (KUN) 2 inkasované branky, 43 zásahů
    Andrej Šustr (KUN) 0+1, 2 střely, čas na ledě 20:49

    Michal Jordán (CHA) 0+0, 3 střely, čas na ledě 20:11
    Ondřej Vitásek (CHA) 0+0, 2 střely, čas na ledě 21:46
    Hynek Zohorna (CHA) 1+0, 2 střely, čas na ledě 15:08 (14:43:43)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 18:45.
    Zblokované střely – 20:13.
    Vyloučení – 6:2.
    Využití přesilovek 2/2 – 1/6.
    Vhazování – 18:32.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Kunlunu, který svého soupeře porazil výsledkem 4:2. Čínský celek se počtvrté v tomto duelu prosadil hned v úvodu třetí třetiny, což bylo rozhodující. Chabarovsk se sice po zbytek zápasu snažil s výsledkem něco udělat, avšak se mu to povedlo až minutu před koncem, kdy ve dvojnásobné přesilové hře dokázal snížit na rozdíl dvou branek.
     
    Konec zápasu.
    59:01 Pavel TURBIN - 4:2
     
    59:01
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Hosté ještě vykřesali jiskřičku naděje, avšak stále ztrácí dvě branky! Chabarovsk se totiž usadil v nebezpečné vzdálenosti od branky soupeře, kde se k pohodlnému zakončení dostal PAVEL TURBIN, jehož rána směřovala přesně pod horní konstrukci branky.
    Asistence: Denis Golubev, Igor Ruděnkov.
     
    58:40
    Amur hraje v šesti proti třem!
     
    58:15
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Gilbert Brulé.
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Ryan Sproul – 2 min., hákování).
     
    58:05
    Ven ze své branky se vydal také Hrubec, který tak zabránil zakázanému uvolnění. Navíc se mu povedlo velice přesně přihrát na Foo, který i tentokráte mířil nad.
     
    57:08
    Na opačné straně se Werekovi nepovedlo ustát souboj s protihráčem, avšak o nedovolený zákrok se nejednalo. Amur Chabarovsk začíná útočit v hojném počtu.
     
    56:02
    Další velice pohledný zákrok předvedl velmi dobře chytající Hrubec, který si pohlídal prostor u své bližší brankové konstrukce a střelu do Železkova schoval do lapačky.
     
    55:12
    Kunlun se dostával do přečíslení, jenomže nahrávka na Foo byla hodně nepřesná. Tento útočník posléze přesto zakončoval, avšak svůj pokus poslal nad branku.
     
    52:06
    Lazarev chtěl vyprodukovat zpětnou nahrávku, avšak místo spoluhráče našel pouze brusli jednoho z napadajících hráčů, od které se touš odrazil mimo hrací plochu.
     
    51:20
    Z velkého úhlu zkoušel své štěstí Fajzullin, který však trefil pouze připraveného Hrubce, kterému se povedlo zasáhnout. Chabarovsk se snaží s výsledkem něco udělat.
     
    50:00
    Předávka na vedle stojícího Hunta nabídla ještě nahrávku křížem, která však střelu nepřinesla. Na opačné straně se dral do zakončení Kuzněcov, který zboural také branku.
     
    49:02
    Hezký manévr předvedl před modrou čárou Vasiljev, který si poté sám nabruslil až do střelecké pozice, avšak na Hrubce si nepřišel. Na řadu přijde komerční přestávka.
     
    48:02
    Do útočného výpadu se na druhé straně zapojil také Jordán, který však neprošel kolem jednoho z protihráčů. Následně pálil výrazně vedle branky Ruděnkov.
     
    47:15
    Kane sice nahazoval až k zadnímu hrazení, avšak to nestihl za červenou čárou. Logicky z toho bylo zakázané uvolnění, hra se tak vrací zpět před brankáře Hrubce.
     
    46:12
    Nahrávka z otočky v podání Golubeva nebyla zrovna přesná, směřovala totiž na hokejku prvního protihráče. Chabarovsk se až nyní dostal k určitému náporu.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 15. Shinkaruk (Yip, T. Murphy), 31. Brulé (Yip, Shinkaruk), 36. Magee (Šustr), 41. Chelios (Shinkaruk, Yip) – 10. H. Zohorna (Rasskazov, Korjagin), 60. Turbin (Golubev, Ruděnkov)


    Red Star Kunlun: Hrubec (J. Smith) – Sproul, T. Murphy, Chelios, Bartley, Šustr (A), D. Osipov – Brulé (A), Cracknell (C), Yip – Foo, Lockhart, Wong – Smith-Pelly, Kane, Shinkaruk – Magee, Werek, Hunt.
    Amur Chabarovsk: Alikin (Jevgrafov) – Vitásek, Jordán (C), V. Vasiljev, Turbin, Ignatovič, Korjagin, Alexandrov – H. Zohorna, Rasskazov, Fajzullin – Vl. Ušenin, Vj. Ušenin (A), Gorškov – Ruděnkov (A), Golubev, A. Lazarev – Kacuba, A. Kuzněcov, Železkov.

    Rozhodčí: Kulakov, Sidorenko – Kučava, Černyšov
    ocianews.com