Jekatěrinburg – Čeljabinsk 4:1 (kon.) | Jaroslavl – CSKA Moskva 0:3 (kon.) | Kazaň – Ufa 3:2 (2:1 po s.n.)
Dynamo Moskva – Viťaz 3:1 (kon.) | Jokerit – Vladivostok 4:3 (po pr.) | Omsk – Soči 5:2 (kon.)
Petrohrad – Barys 7:4 (kon.) | Spartak Moskva – Čerepovec 3:0 (kon.)
konec
Avtomobilist Jekatěrinburg
4:1 (2:0, 0:1, 2:0)
Traktor Čeljabinsk
Čtvrtek 23.01.2020, 15:00 • Uralec Arena, Jekatěrinburg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Kovář (JEK) 1 inkasovaná branka, 19 zásahů

    Lukáš Sedlák (CLJ) 0+1, 0 střel, čas na ledě 17:14
    Tomáš Hyka (CLJ) 0+1, 2 střely, čas na ledě 17:41 (17:04:43)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 28:20.
    Zblokované střely – 15:16.
    Vyloučení – 1:2.
    Využití přesilovek 0/2 – 0/1.
    Vhazování – 23:17.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Jekatěrinburgu, který svého soupeře porazil výsledkem 4:1. Poslední perioda opravdu nepřinesla zrovna atraktivní podívanou, domácí se totiž snažili neudělat žádnou chybu, díky čemuž nepouštěli soupeře do vyložených šancí. Traktor tak nedokázal smazat jednobrankové manko, naopak v závěru utkání ještě dvakrát inkasoval.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta tohoto utkání.
    58:23 Geoff PLATT - 4:1
     
    58:23
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Hostujícímu celku se hra bez brankáře vůbec nepovedla! K odraženému puku se jako první dostal GEOFF PLATT, kterému se povedlo uspět v rychlostním souboji, což vedlo k poklidnému zakončení do prázdné branky.
    Asistence: Rafael Batyršin.
     
    58:10
    Hosté to zkoušejí bez brankáře!
    57:52 Alexej VASILEVSKIJ - 3:1
     
    57:52
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    O vítězi tohoto zápasu se zdá být rozhodnuto! Až příliš času a prostoru měl u modré čáry urostlý obránce ALEXEJ VASILEVSKIJ, který to zkoušel tvrdou střelou přímo na branku. Galimov zřejmě vůbec nic neviděl, hrací předmět totiž skončil až v jeho svatyni.
    Asistence: Pavel Dacjuk, Georgij Bělousov.
     
    57:14
    Menší rozruch před hostující brankou přinesl domácím určitý tlak, ze kterého se pokusil svůj celek osvobodit Sergijenko, jehož rychlé založení útoku přineslo icing.
     
    56:13
    Ani druhá formace Traktoru se nedostal k ničemu zajímavějšímu, tyto slova se tak pokusí vyvrátit třetí úderná pětice. Nyní ale sledujeme drzý výpad domácího Mozera.
     
    55:10
    U pravého hrazení bojoval o puk hostující Kosov, který ho sice proti dvojici protihráčů dokázal vydolovat, jenomže poté zakročil čistým způsobem domácí zadák Mamkin.
     
    54:32
    Jekatěrinburg se nikam bezhlavě nežene, naopak se snaží neudělat žádnou fatální chybu, což se zatím celkem daří. Kovářov čeká na nějaký výraznější zákrok.
     
    53:04
    Borodkin poté pouze nahazoval podél hrazení, nicméně jeho celek musel vyklidit pásmo. To vedlo k rychlému přechodu domácích, po kterém pálil Garejev.
     
    52:23
    Kapitán Kalinin čekal na příchod kompletní druhé lajny, která se poté snažila zaútočit přes levou stranu. Z levého kruhu nakonec zakončoval Karlin, avšak minul vzdálenější tyč.
     
    51:06
    Kousek od středového kruhu zastavil nahrávku hostující Borodkin, který se poté nedostal přes modrou. Je z toho ofsajd, navíc přichází komerční přestávka.
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen deset minut. Jekatěrinburg i nadále vede o jednu branku, v posledních minutách ale aktivněji působí celek z Čeljabinsku.
     
    49:11
    Čtvrtá formace Čeljabinsku se dostala na delší časový úsek do pásma, jenomže nic nebezpečného z toho nebylo. Isajevovo nahození totiž neprošlo na branku.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 13. Macek (Dawes, Holland), 20. Macek (Holland), 58. Alexej Vasilevskij (Dacjuk, Bělousov), 59. Platt (Batyršin) – 34. Bailen (Hyka, Sedlák)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Fomin) – Alexej Vasilevskij, Trjamkin, Mamkin, D. Bodrov (A), Gurkin, Batyršin, Valitov – Macek, Holland, Dawes (C) – Platt, Litovčenko, Obidin – A. Garejev, Dacjuk (A), Bělousov – Rassejkin, V. Popov, Mozer – Ovčinnikov.
    Traktor Čeljabinsk: Fedotov (21. S. Galimov) – Sergijenko, Bailen, Karpuchin, Kalinin (C), Menšikov (A), Borodkin, Kirpičnikov, Isajev – Thomas, Sedlák (A), Hyka – Kosov, Karlin, Avcin – Osnovin, Bobyljov, Tridčikov – Zajcev, Šarov, N. Komarov.

    Rozhodčí: Frano, Hribik – Bitjukov, Zacharov

    Diváci: 4738
    thejrc.org