Zlín – Mladá Boleslav 4:1 (kon.) | Plzeň – Třinec 5:2 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 1:4 (kon.)
Kladno – Litvínov 3:5 (kon.) | Olomouc – Sparta 4:1 (kon.) | Liberec – K. Vary 2:3 (kon.)
Pardubice – Kometa Brno 4:2 (kon.)
konec
Rytíři Kladno
3:5 (0:2, 1:1, 2:2)
HC VERVA Litvínov
Pátek 24.01.2020, 18:00 • ČEZ stadion, Kladno • Tipsport extraliga • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (20:28:46)
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 24 – 29
    Střely mimo: 11 – 15
    Zblokované střely: 6 – 9
    Hity: 4 – 9
    Vhazování: 30 – 29
    Trestné minuty: 6 – 10
     
    Dnešní utkání sledovalo 4748 diváků.
     
    Je konec! Litvínov poráží Kladno i potřetí v této sezóně a zapisuje velmi důležité tři body do tabulky. Vypadá to, že změny v tomto severočeském klubu nebyly vůbec na škodu. Na začátku periody se v početní výhodě trefil povedenou tečí Ladislav Zikmund, jenž snížil na rozdíl jedné branky. To ale nevydrželo ani minutu, jelikož František Lukeš využil přečíslení dva na jednoho. Jenže domácí znovu snížili na rozdíl jedné branky, když se z blízka prosadil Petr Vampola. Definitivní tečku za výsledkem udělal František Lukeš, který prokázal nejlepší přehled před brankou. Kladno to ještě zkusilo v šesti, ale branky se už nedočkalo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Je rozhodnuto! Michal Trávníček sice netrefil prázdnou branku, ale několik vteřin před koncem poslal puk do střední třetiny, tohle Kladno už nedožene.
     
    59:22
    Martin Hanzl se s tím nepáral a vůbec na prázdnou branku necílil! Raději poslal kotouč jen po mantinelu, takže Kladno se pro něj musí zase vracet.
     
    59:00
    Minuta do konce zápasu!
     
    58:48
    Brendon Nash se dostal ke střele, ale ta jen zaduněla o zadní mantinel. Následně vyhodili hosté, kteří sice bránu netrefili, ale ušetří cenné sekundy.
     
    58:32
    Toto se dalo předpokládat! Po oddechovém čase zůstává Denis Godla na střídačce a domácí hráči to zkusí se šesti muži v poli!
     
    58:32
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:32
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Samson Mahbod – 2 min., vysoká hůl).
     
    58:13
    Denis Godla nechtěl dopustit vhazování vedle sebe, tak nahrál do střední třetiny, kde měl jeho spoluhráč značné problémy se zpracováním a napadáním.
     
    57:43
    Kladno se nemůže dostat skrze střední pásmo a s jeho nadějemi na případné srovnání to nevypadá vůbec dobře. Nyní jsou totiž Rytíři jen v obraně.
     
    57:01
    František Lukeš na druhé straně zaútočil na hattrick, ke kterému nebyl vůbec daleko! Vyslal parádní střelu na zadní tyč, ale domácí gólman stihl zasáhnout ramenem!
     
    56:31
    Brendon Nash předvedl moc pěknou akci, ale nakonec ani nezakončil. Následně však posunul kotouč na Jágra, jehož nejspíše zastavila tyč!
     
    56:02
    Konečně se Rytíři dostali ke kotouči, ale jejich dlouhá přihrávka skončila jen na hokejce Moravčíka. Ten následně dostal kotouč do středního pásma.
     
    55:35
    Domácí hokejisté se navíc v současné době brání ve svém obranném pásmu. Denis Godla musel zasahovat a po jeho zákroku je hra přerušena.
     
    55:00
    Chybí přesně pět minut do závěrečné sirény a hostující hokejisté nadále vedou o dvě branky! Kladno se snaží, ale v současné době nemůže nějak překvapit.
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 28. Austin (Zikmund), 41. Zikmund (Austin, Vampola), 44. Vampola (Melka) – 15. Jurčík (Trávníček), 16. Mahbod (M. Hanzl), 34. Gerhát (Petružálek, Moravčík), 42. F. Lukeš (M. Hanzl, Petružálek), 52. F. Lukeš (J. Říha, Petružálek)


    Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Austin, Nash, Lakos, Kehar, Romančík, Barinka – Zikmund, Vampola, Jágr – Redlich, Machač, J. Strnad – Valský, Stach, Hovorka – Melka, T. Kaut, O'Donnell – Š. Bláha.
    HC VERVA Litvínov: Honzík (Janus) – Moravčík, J. Říha, Štich, Ščotka, T. Pavelka, Baránek, L. Doudera – F. Lukeš, V. Hübl, Petružálek – Jarůšek, M. Hanzl, Mahbod – Válek, Gerhát, Jánský – Trávníček, Jurčík, Zygmunt.

    Rozhodčí: Lacina, Micka – Ondráček, Klouček

    Diváci: 4748
    thejrc.org