Dortmund – Kolín nad Rýnem 5:1 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
5:1 (2:0)
1. FC Kolín nad Rýnem
Pátek 24.01.2020, 20:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 4:5. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 6:7. (22:26:21)
     
    Hlavní rozhodčí ve druhém poločase nenastavil ani sekundu navíc a tak zápas devatenáctého kola končí vítězstvím Dortmundu nad Kolínem 5:1.

    Hned v samém úvodu přišel první gól. Po Sanchově přihrávka z pravé strany měl ve vápně dostatek času i prostoru Raphaël Guerreiro, který překonal Horna poprvé. O několik minut později mohli domácí rozehrávat penaltu, ale tak byla po konzultaci s videem odvolána a rozehrával se jen volný přímý kop. Druhou branku Dortmund přidal až po perfektní přihrávce Hummelse na padesát metrů k nohám Marca Reuse, který poté propálil hostujícího gólmana.

    Po změně stran se prosadil ve srovnané obraně Jadon Sancho. Následně přišel do hry také čerstvá posila Erling Häland a právě norský supertalent se hned dvakrát zaskvěl. Nejprve využil Sanchova pokusu k dorážce za bezmocného Horna a poté dostal do branky pokus z obrovského úhlu a udal tak konečné skóre na 5:1.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Jadon Sancho, přichází Giovanni Reyna.
     
    89
    Dortmund právě vstřelil branku!
    To je neskutečné, co předvádí ERLING HÄLAND! Dahoud načasoval přihrávku na svého kolegu z útoku na pravou chvíli, Häland si posunul míč kolem Horna. Dostal se sice s míčem do obrovského úhlu, ale poté nechytatelně zakončil do odkryté části branky.
     
    88
    Také Kolín se ještě dostává do útoku. Těsně před vápnem byl navíc faulován unikající Jakobs neopatrným Witselem. Šance pro hosty na korekci skóre.
     
    87
    Dortmund už polevuje v útočné snaze. Witselova přihrávka postrádala potřebnou přesnost a k míči se tak velmi snadno dostali hostující fotbalisté.
     
    85
    Naopak Timo Horn musel zasahovat. Sanchův průnik byl zakončen pokusem z pravé strany, balon si ale sebral ze země právě hostující gólman.
     
    84
    U levé postranní lajny držel balon střídající Florian Kainz. Následně se hosté hnali do útoku, ale z pravé strany střela Bürkiho neohrozila.
     
    83
    Zhruba deset minut zbývá do konce druhého poločasu. Dortmund kontruje dnešní utkání, když vede nad Kolínem v domácím prostředí 4:1.
     
    81
    Nápor Dortmundu pokračuje. O nebezpečnou střelu z úhlu se postaral Jadon Sancho, ale míč jen prolétl kolem vzdálenější tyče.
     
    80
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Marco Reus, přichází Mahmoud Dahoud.
     
    79
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Mark Uth, přichází Elvis Rexhbecaj.
     
    78
    Dortmund právě vstřelil branku!
    ERLING HÄLAND se prosazuje i proti Kolínu! Po hattricku do sítě Augsburgu ve své premiéře za Dortmund dnes přidává čtvrtou branku. Tlak domácího celku byl ve vápně obrovský. Střela Sancha ještě skončila u Horna, ale jako první byl u balonu právě norský supertalent.
     
    77
    Po faulu na Sancha rozehrával Reus standardní situaci. Míč ale do pokutového území ani nedoputoval a tak domácí musejí začít opět od obránců.
     
    76
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Kingsley Ehizibue, přichází Anthony Modeste.
     
    75
    Skvělým pohybem se Sancho u postranní lajny zbavil bránícího Schirího. Následně přihrával do vápna Hälandovi, kterému chybělo ke zpracování několik decimetrů.
     
    74
    Hälandovi vlétl do střely na poslední chvíli Bornauw. Následně ještě mohl pálit Axel Witsel, ale ten přišel o možnost zásluhou parádně postaveného Hectora.
     
    73
    Hummels poslal míč jen do kombinace Akanjimu. Domácí se opět usadili u balonu ve středu pole, ale souhra Reuse se Sanchem tentokrát lehce zaskřípala.

    Vít Schück

    Branky: 2. Guerreiro (Sancho), 31. Reus (Hummels), 49. Sancho (Reus), 78. Häland, 89. Häland (Dahoud) – 65. Uth (Ehizibue)

    Karty:   40. Witsel (DOR) – 13. Bornauw (KLN)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 4:5. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 6:7.
    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Hummels, Akanji – Hakimí, Brandt, Witsel, Guerreiro – T. Hazard (66. Häland), Reus (C) (80. Dahoud), Sancho (90. Reyna).
    Náhradníci: Hitz – Alcácer, Balerdi, Dahoud, M. Götze, Häland, Morey, Reyna, N. Schulz.

    1. FC Kolín nad Rýnem: T. Horn – Ehizibue (76. Modeste), Bornauw, Czichos, Katterbach – Schirí, Hector (C) – Thielmann (46. Kainz), Uth (79. Rexhbecaj), Jakobs – J. Córdoba.
    Náhradníci: Kessler – Drexler, Kainz, Meré, Modeste, Rexhbecaj, Risse, Schmitz, Terodde.

    Rozhodčí: Osmers – Gorniak, Kempter
    thejrc.org